Περί υποχρεωτικής ψήφου ή δικαίωμα; Λευκή ψήφος, αποχή΄……..

αποσπάσματα από παλιότερα κείμενα με αφορμή παλαιότερες εκλογικές αναμετρήσεις των καρκινωμάτων της κοινωνίας «κωμάτων»

Περι Υποχρεωτικής Ψήφου

Αρθρον 31 του Συντάγματος της Κυπραικής Δημοκρατίας

«Τηρουμένων των διατάξεων του Συντάγματος και οιωνδήποτε δυνάμει τούτου ψηφιζομένων εκλογικών νόμων της Δημοκρατίας ή τη αρμόδιας Κοινοτικής Συνελεύσεως πας πολίτης            δικαιούται        να ψηφίζει εις οιανδήποτε εκλογήν διενεργούμενη συμφώνως τω Συντάγματι και οιωδήποτε τοιούτω νόμω»

 

 

Αρθρο 51 παρ. 3 του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

……

3.Οι βουλευτές εκλέγονται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία από τους πολίτες που έχουν εκλογικό δικαίωμα όπως νόμος ορίζει…….

Το πλέον σημαντικό είναι ότι ο πολίτης ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ  να ψηφίζει και δεν υποχρεούται

η μεγάλη διαφορά μεταξύ υποχρέωσης από άσκησης κάποιου δικαιώματος είναι η εξής:

όταν το σύνταγμα ή ο νόμος ορίζει ότι ο πολίτης ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να συνεισφέρει στα δημόσια βάρη, δηλαδή να πληρώνει φόρους, ο πολίτης δεν έχει άλλη επιλογή από το να πληρώσει τους φόρους αλλοιώς θα διαπράξει ποινικό αδίκημα

οταν το σύνταγμα ή ο νόμος ορίζει ότι ο πολίτης ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να ψηφίζει ή να προσφύγει στο δικαστήριο ή να σπουδάσει ή να γράψει κάτι κλπ

αυτό σημαίνει ότι ο πολίτης μόνο αν θέλει μπορεί να ψηφίσει, μόνο αν θέλει μπορεί να σπουδάσει κλπ

δεν μπορεί να τον υποχρεώσει κανείς να κάνει ή να μην κάνει κάτι που δικαιούται

αλλοιώς έτσι είναι σα να ταυτίζομε την υποχρέωση με το δικαίωμα

η υποχρέωση της ψήφου είναι αντισυνταγματική και παράνομη

αν ένα δικαστήριο της Κύπρου επιβάλει ποινή σε κάποιον κάποιος γιατί δεν ασκησε ένα δικαίωμα του τότε υπόκειται σε έλεγχο στο ΕΔΑΔ του Στρασβούργου ή στο ΔΕΚ του Λουξεμβούργου

Η λευκή ψήφος και η μη υποχρεωτική ψηφοφορία συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους αφού αποκτά τεράστια πολιτική σημασία το να πάει κάποιος να ψηφίσει χωρίς να είναι υποχρεωμένος μόνο και μόνο για να ρίξει λευκό δηλαδή να μαυρίσει τους βολευτές. Άλλο είναι να επικρέμμαται η απειλή της υποχρεωτικής ψήφου και να γράφεις μαλακιουλες τύπου περδικη εισαι μαλάκας αφού δεν έχεις επιλογή και άλλο να μπει στον «κόπο» να πάς να ψηφισεις συνειδητά λευκό και να τους μαυρίσεις

-Λευκή Ψήφος- μαυρίστε τους βολευτές

Ήδη στην Ελλάδα το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο με την πολύ πρόσφατη απόφαση του -ΑΕΔ 12/2005 επεσήμανε ότι η παράλειψη του κράτους να μην προσμετράται το ποσοστό των λευκών ψήφων στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα είναι αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό, καθώς νοθεύεται έτσι η καθαρή πολιτική βούληση των πολιτών.

(Αυτή η απόφαση δεν ισχύει πλέον Νοέμβριος 2010)

Σε πληρη αντίθεση με την πρόσφατη αυτή απόφαση του ΑΕΔ το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου απεφάνθη το μακρινό 1987 ακριβώς το αντίθετο ερχόμενο σε σύγκρουση με την σύγχρονη ερμηνεία του δικαιώματος ψήφου και της πολιτικής βούλησης που δεν πρέπει να νοθεύεται.

Παρεπιπτόντως αναφέρω ότι το κυπριακό Συνταγματικό-Διοικητικό Δίκαιο επηρεάζεται άμεσα από το ελληνικό καιτις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που είναι το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Ελλάδας, άρα αυτή η απόφαση αποτελεί σταθμό και για τα δικά μας δικαιώματα ως κύπριοι πολίτες που πρέπει να διεκδικήσουμε δυναμικότατα και να μαυρίσουμε και να φτύσουμε τους βολευτές μας……….

Στις ΗΠΑ ο πλέον επίκινδυνος πρόεδρος και λεγόμενος «πλανηταρχ(ίδ)ης» Μπους εξελέγη περίπου από το 35% των αμερικανών πολιτών.  Απλά το υπόλοιπο 65% απείχε ή και καλά ψήφισε λευκό που όμως δεν προσμετρείτο στο τελικό ποσοστό.

Ο Μπους εξελέγη από το 100% του 35% των πολιτών που είχαν δικαίωμα ψήφου και απο κει βγήκε το ποσοστό εκλογής του στην εξουσία. Εν ολίγοις ο μπους χέστηκε και έχουν ήδη πρηστεί τα……….φρύδια του από το «μήνυμα»  που του έδωσαν όσοι και καλά ψήφισαν λευκό, αφού εν πάσει περιπτώσει αυτός ο άχρηστος πήρε την εξουσία.

Έτσι και στην Κύπρο, ας πούμε στις βουλευτικές εκλογές, αν το λευκό δεν προσμέτραται σαν ποσοστό στην τελική κατανομή εδρών τότε όλοι αυτοί οι βολευτές που θα βγουν ούτως ή άλλως όπως και το φιλαράκι ο πλανηταρχ(ίδ)ης Μπους, θα έχουν πάρει το πολύ σκληρό «μήνυμα» που τους έδωσαν όσοι ψήφισαν λευκό και καλά, και θα κοιμηθούν την νύχτα με τις κάλτσες αφού έχουν ήδη εξασφαλίσει την πολύ βολική τους εκλογή.

Κατά την γνώμη όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα….. αυτό που θέλω να πω είναι ότι οι διεφθαρμένοι πολιτικοί που είναι τόσο πολυ αλλοτριωμένοι και μεθυσμένοι από την εξουσία δεν νοιάζονται ουσιαστικά για τα «μηνύματα» που τους δίνουν οι πολίτες αν αυτοί γνωρίζουν ότι δεν θα έχουν κανένα πολιτικό κόστος και ότι αυτοί ότι και να γίνει θα εκλεγούν ξανά…….. κατά την γνώμη μου ο τρόπος που πρέπει να αντιμετωπίζονται οι βολευτές και οι πολιτικοί γενικά είναι ότι είναι ένοχοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου και ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με καλοπιστία…..

Στις ευρωεκλογές το μεγαλύτερο κόμμα αναδείκτηκε η αποχή με περίπου 24% αλλά και καλά βγήκε ο δησύ και το ακελ και είπαν οτι εγώ πήρα 30% και εσύ 29%, αλλά αυτό που δεν λένε είναι ότι αυτό το ποσοστό το εβγάλαν μόνο από το 76% που ψήφισαν.

Θα μου πείτε τώρα, ναι αλλά αν ας πούμε στις προεδρικές εκλογές της Κύπρου που χρειάζεται όπωσδήποτε κάποιος 50% συν μια ψήφο για να εκλεγεί πρόεδρος, λόγω των λευκών που θα προσμετρηθούν δεν καταφέρει κανένας να εκλεγεί?? τι θα γίνει θα μείνουμε ακυβέρνητοι?

ε και? ακριβώς αυτό το ενδεχόμενο αναδεικνύει από μόνο του την αδυναμία του συστήματος εκλογής και γενικότερα του είδους της «δημοκρατία» που έχουμε..

Ένα παράδειγμα για το πόσο «σέβονται»  οι πολιτικοί γενικότερα και οι βολευτές τους ψοφοφόρους τους είναι το φιάσκο με τους s-300……….προσωπικά στα ……………..φρυδια μου και αλλού έχω γραμμένο τον συναγερμό το ακελ το δηκο εδεκ κλπ κλπ κλπ δεν με απασχολούν οι μάντρες τους……….απαραίτητη  διευκρίνηση…..

το φιάσκο με τους s-300¨: ο δησύ πήρε την εξουσία υποσχόμενος και βασιζόμενος εξ ολοκλήρου την προεκλογική του εκστρατεία στο ότι θα έφερνε τους περιβόητους πυραύλους……..

στο ίδιο παιχνίδι μπήκε και το ακελ πλειοδότοντας και αυτό στον παsh «πατριωτισμο»……τελικά την εξουσία πήρε ο δησύ αλλα «επικαλούμενος» λόγους «εθνικού»»συμφέροντος»»» δεν τους έφερε στην Κύπρο γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του αυτούς που τον εξέλεξαν ακριβώς για να πράξει αυτό που τους υποσχέθηκε…….

το θέμα μου εδώ δεν είναι αν έπρεπε ή όχι να έρθουν οι πύραυλοι στην Κύπρο, το θέμα είναι ότι αυτοί οι άθλιοι συνειδητά κοροϊδεψαν όλους τους ψοφοφόρους τους αφού γνώριζαν εκ των προτέρων ότι δεν θα έπρατταν ποτέ αυτά που τους υποσχέθηκαν, ή ακόμη και αν ήταν τόσο άσχετοι και δεν γνώριζαν το τι θα προκαλούσε η λεγόμενη θεωρία του «ενεργού ηφαιστείου» τότε αυτοί ήταν επικίνδυνοι πολιτικά αφού αγνοούσαν βασικότατα πράγματα και κανονικά οι ψοφόφοροι τους θα έπρεπε να τους δώσουν τα παπούτσια στο χέρι……

τι έγινε όμως? οι λεβέντες πολιτικοί που κοροίδεψαν έτσι κι αλλοιώς τους ψοφοφόρους τους ουσιαστικά βγήκαν κατά την κυπριακή κούππες άπανες αφού στις επόμενες βουλευτικές ο δησύ πήρε περίπου τα ίδια ποσοστά που είχε πάρει το 1996 και στις κρισιμότατες προεδρικές εκλογές του 2003 τα αρνιά παshia έδωσαν στον δησύ 33%!!!!!!  δίνοντας και συγχωροχάρτι για την κοροιδία και το φιάσκο των πυραύλων!!!!!

μπορώ να βρω πολλά να πω για όλα το κόμματα για κοροιδία των πολιτών τους όπως ας πούμε το δήκο που συγκυβέρνησε με τον δησύ την πρώτη 5ετία και μετά τα γύρισε για τους δικούς του συμφεροντολογικούς λόγους ή για την εδεκ του γιαννάκη που του υποσχέθηκε-περιέπαιξε ο νίκος χρυσάνθου (βλέπε ΧΑΚ) ουου συγγνώμη αναστασιάδης, ότι θα τον έκανε πρόεδρο αλλά μετά μετανόησε και επέστρεψε στον γλαύκο

και έτσι ο γιαννάκης αφού έμεινε με δκυο shείλη καμένα άρχισε να κατηγορεί βάναυσα τους χτεσινούς του συμπαραστάτες και να τους βρίζει γιατί δεν τον έπαιξαν στο παιχνίδι τους γράφοντας την πολιτική εντιμότητα (χαχχαχαχα) στα ………….φρύδια του κι αυτός κοροιδεύοντας έτσι τους ψοφοφόρους του………..

το ακελ που έβριζε τον τασσσο και φασίστα τον ανέβαζε αρχιφασίστα τον κατέβαζε ή ο τάσσσσος που στον κήρυκα του την εφημερίδα του έβριζε το ακελ το οποίο ονόμαζε καρκίνο της Κύπρου εν ολίγοις, έγιναν κολλητοί και ένωσαν τους ψοφοφόρους τους για το εκλογικό τους βόλεμα…………..

υπάρχουν πααααααρα πολλα παραδείγματα για τις ανακολουθίες των πολιτικών-βολευτών που όλοι άλλωστε τα ξέρουν αλλά επειδή τα αρνιά πashia παραμένουν αρνιά παshia και αντιμετωπίζουν τις εκλογές σαν αγώνα της μάππας αποελ-ομόνοια και θέλουν μόνο να νικήσει η ομάδα τους αγνοώντας και αδιαφορώντας ουσιαστικά για τις θέσεις των βολευτών τους …….

όπως ακριβώς έγινε και με το δημοψήφισμα, η συντριπτικότατη πλειοψηφία του κόσμου είτε ψήφισε όχι είτε ψήφισε ναι το έπραξαν ελαφρά τη καρδία αγνοώντας παντελώς τις πρόνοιες του σχεδίου 5 αλλά ψήφισαν για τους δικούς τους λόγους είτε πλειοδοτώντας σε «πατριωτισμό, τουρκοφαγισμό» όχι, είτε πλειοδοτώντας σε «προοδευτικό-«»»επαναπροσεγγιστικό»διεθνιστούλικο»»» ναι

αυτό άλλωστε φάνηκε και με τις ευρωεκλογές που έγιναν ένα μήνα μετά το δημοψήφισμα που όσοι πήγαν να ψηφίσουν, δηλαδή περίπου το 76% των ψοφοφόρων έβγαλαν πρώτο κόμμα τον δησύ που ένα μήνα πριν στην σημαντικότερη απόφαση στην ιστορία του κυπριακού μετά το 74 φάνηκε ανακόλουθο με την βάση των ψοφοφόρων του οι οποίοι τον έγραψαν στα……..φρύδια τους αλλά μετά στις ευρωεκλογές ακριβώς γιατί τότε θα μετρούσε το αποτέλεσμα του αποελ-ομόνοια που λέγαμε πιο πάνω, ψοφησαν τον δησύ για να μεν ηφκούν οι «κομμουνιστές» όπως έλεγαν……..

τέλος πάντων, αυτό που έχει σημασία είναι το αποτέλεσμα η λευκή ψήφος για να έχει πραγματικό αποτέλεσμα θα πρέπει να προσμετράται σαν ποσοστό και όσο ποσοστό εξασφαλίσει σε έδρες αυτές οι έδρες να παραμείνουν κενές, έτσι απλά λεβέντες μου, για να έχουν και οι βολευτές πραγματικό κόστος, να ξέρουν ότι δεν θα εκλεγούν……..ή θα έχεις λευκή ψήφο που θα φέρνει πραγματικό αποτέλεσμα ή καλύτερα να μην την έχεις…………

γιατί πολύ απλά είναι κοροιδία και ο κάθε Μπουςτης αμερικής θα εκλέγεται και πάλι και συ θα έχεις την φαντασίωση ότι του έδωσες «πολιτικό μήνυμα»……. έδρες κενές, όχι σε μιλλοσφοντζίσματα….

δεν είμαι απόλυτος σε τίποτα και έτσι ουτε και σε μοντέλα διακυβέρνησης, ψάχνομαι και ψάχνω διαρκώς….αυτό που ξέρω πάντως είναι ότι αυτό το μοντέλο της αστικής «αντιπροσωπευτικής»  «κοινοβουλυετικής» «δημοκρατίας» πχ αυτό που υπάρχει στην Ελλάδα και σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική ευρώπη απέτυχε αφού η μόνη παρέμβαση που έχει ο λαός-πολίτες είναι μόνο μια φορά στα τέσσερα ή πέντε χρόνια που νοιώθουν «κυρίαρχοι» όταν εκλέγουν αυτούς που δεν έχουν άλλη επιλογή από το να τους εκλέγουν ξανά και ξανά………

καλά για την Κύπρο δεν το συζητάμε με τις υποτιθέμενες «ιδιαίτερες» συνθήκες που επικρατούν εδώ και τα «ιερά» συμφέροντα του στρατοκράτους της άγκυρας μέσω των πειθηνίων τους οργανίσκων τύπου ντεκτας-ταλάτ κλπ κλπ και των εγγλέζων  που δεν θα επιτρέψουν αν συνεχιστεί αυτή η μαλθακότητα που επικρατεί στους νεοκύπριους να προταθεί ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης που θα είναι πιο αντιπροσωπευτικό

το θέμα δεν είναι απλά να εκλέγεται κάποιος για να τελειώνουμε και να μην υπάρχει απλά κενό εξουσίας, αλλά αυτός που θα εκλέγεται να είναι ακριβώς αυτό που υποδηλώνει η λέξη, να είναι ο εκλεκτός του λαού, η ψήφος να είναι κάτι το θετικό και όχι το άκρως αντιδημοκρατικό του μή χείρον βέλτιστον, δηλαδή ψηφίζω τον Σιράκ για να μην βγει ο φασίστας Λεπέν όπως έγινε στην Γαλλία…

η αδυναμία του συστήματος φαίνεται ακριβώς και με το πιο πάνω παράδειγμα της Γαλλίας που η ψήφος των πολιτών δεν ήταν θετική αλλά αρνητική έναντι του Λεπέν…..αυτό είναι κατάντια, δεν είναι «δημοκρατία»

ο μόνος τρόπος, χωρίς να μπαίνω σε λεπτομέρειες, για να υπάρχει ακριβώς η εκλογή των εκλεκτών των πολιτών είναι καταρχήν η εύκολη πρόσβαση στην διαδικασία των εκλογών όποιου πολίτη ή πολιτικού σχηματισμού επιθυμεί να εκλεγεί…….

αυτό μπορεί να γίνει με την καθιέρωση της απλής αναλογικής, που είναι ένα βήμα προς τον απεγκλωβισμό του αμερικανόφερτου δικοματισμού που κατέκτησε και την ευρώπη……..φυσικά κάτι τέτοιο στην Κύπρο με την υπάρχουσα προεδρική δημοκρατία είναι δώρον άδωρο αφού η εκλογή ενός ατόμου ως προέδρου δεν είναι αναγκαία να έχει την στήριξη της βουλής…………

αυτό το σύστημα είναι κατά την γνώμη μου απορριπτέο γιατί επι της ουσίας ο πρόεδρος δεν ελέγχεται από κανένα……ας όψονται όμως οι κωλοεγγλέζοι και το φασιστικό στρατοκράτος της άγκυρας..

πρώτα είναι η εύκολη πρόσβαση στην εκλογική διαδικασία και δεύτερον ο έλεγχος των βουλευτών από την βάση, δηλαδή τους πολίτες………..έτσι χοντρικά θα έλεγα ότι θα πρέπει να καθιερωθεί με κάποια διαδικασία η ανάκληση των βουλευτών από την βάση των πολιτών όταν αυτοί θεωρούν ότι δεν πράττουν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις

στην Ιταλία ας πούμε, υπάρχει η διαδικασία κατάργησης κάποιου νόμου όταν μαζευτούν 1 εκατομύριο υπογραφές…….κάτι ανάλογο θα μπορούσε να ισχύσει και στην ανάκληση των βουλευτών…..δηλαδή  με την συλλογή συγκεκριμένου αριθμού ενυπόγραφων επίσημων εντύπων να αρχίζει η διαδικασία ανάκλησης κάποιου βουλευτή………….

θα πρέπει να καθιερωθεί κάποιο όργανο ελέγχου αυτής της διαδικασίας όπου θα μπορούσαν να συμμετάσχουν και οι τρεις εξουσίες νομοθετική-δικαστική-εκτελεστική με δικαίωμα παρέμβασης κάποιου οργάνου πολιτών που πήραν την πρωτοβουλία συλλογής των υπογραφών……….

αυτά που γράφω είναι σκέψεις και σε καμμιά περίπτωση δεν είναι κατασταλαγμένες πολιτικές προτάσεις οποιουδήποτε είδους

 

9 Σχόλια

Filed under Κυπριακό, Κύπρος=Το βασίλειο της αναξιοκρατίας, Παγκόσμιο Σύστημα-Αλήθειες κρυμμένες, διάφορα

9 responses to “Περί υποχρεωτικής ψήφου ή δικαίωμα; Λευκή ψήφος, αποχή΄……..

  1. Οσρ,
    πολύ ενημερωτικό το ποτάμι σκέψεων που κατέγραψες….Πολλοί προβληματίζονται για το πως και τι και αν θα ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές ή τις όποιες εκλογές. Η επιλογές που έχουμε δεν είναι και οι καλύτερες. Δυστυχώς όμως, αυτό είναι το σύστημα, είτε το θέλουμε είτε όχι. Είμαι εναντίον του κομματισμού και θα προτιμούσα να γίνονταν εκλογές με ανεξάρτητους υποψήφιους, αλλά μέχρι τότε (πότε;), δε θα ήθελα να παραιτηθώ από τα εκλογικά μου δικαιώματα. Αυτό είναι αυτοακρωτηριασμός.

    Έχω καταλήξει στη λύση του «μή χείρον βέλτιστον, δηλαδή (θα ψήφιζα κι εγώ) τον Σιράκ για να μην βγει ο φασίστας Λεπέν όπως έγινε στην Γαλλία…», βάσει του παραδείγματος που αναφέρεις.

    Ιδανική λύση δεν είναι, αλλά ούτως ή άλλως, δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει ιδανικό σύστημα με ιδανικούς υποψήφιους…

    Όπως έγραψα και στου Ανδρέα Σταύρου…

    Η αποχή ευνοεί την αύξηση των ποσοστών των ακραίων χώρων. Αποδεδειγμένο αυτό σε πολλές εκλογές ανά την υφήλιο. Κάποιος υποψήφιος ή/και κάποιος πολιτικός χώρος θα σε εκφράζει έστω και ελάχιστα…
    Ας συμβάλουμε τουλάχιστον στο να εκλεγούν οι λιγότερο επικίνδυνοι, αν μη τι άλλο…

    Μου αρέσει!

  2. Ποιηματάκι θα τους γράψω… αλλά ποιό; Μέγα δίλλημα.

    Μου αρέσει!

  3. «οι λιγότερο επικινδυνοι………»

    πολύ καλό το κριτήριο αγαπητή λεμέσια!

    αλλά δεν θα πάρω 😉

    το σύστημα είναι αυτό που είναι γιατί απλά το ανέχονται οι άνθρωποι

    αυτού του είδους η «δημοκρατία» είναι που έφερε τον χίτλερ στην εξουσία και τον λεπεν στα πρόθυρα της

    η λεγόμενη ψευτο»αντιπροσωπευτική» «δημοκρατία»

    με τα καρκινώματα της κοινωνίας τα «κώματα»
    φορείς της χείριστης διαπλοκής

    η τελευταία φορά που ψήφισα ήταν στο δημοψήφισμα γιατί ήταν κατά κάποιο τρόπο έκφραση αμεσοδημοκρατική έστω και κωλοβή

    και το αποτέλεσμα είχε άμεσα αποτελέσματα στην ζωή όλων μας

    «στον πάτο» όσο πηγαίνουμε στο πάτο υπάρχει ακόμη περισσότερη διαύγεια

    δες τι γίνεται με το μοντέλο οικονομίας που βούλιαξε την γη στο βούρκο της

    με την GM να πτωχεύει και από κοντά οι «αντιπροσώποι» του λαού ομπάμιάκιδες και σία να την πριμοδοτούν με τα δις του κοσμάκη

    οπότε ας πά να γαμηθούν οι υποψήφιοι ευρωβολευτές

    ο αγώνας δεν ΄γίνεται στις κάλπες……..αυτό έδειξε το δίπολο νδ-πασοκ εδώ και 25 χρόνια

    τα ίδια σκατά είναι απλά με άλλο χρώμα

    στην κύπρο είμαστα απλά χειρότερα όπως είπα και άλλες φορές, εδώ εκλέγουμε τον αυτοκράτορα που κάνει ό,τι θέλει για 5 χρόνια

    και δεν πέφτει με τίποτα

    υπάρχει μια φράση, αν οι εκλογές επέφεραν αλλαγές θα ήταν παράνομες

    σωστόοοοοο

    αγαπητέ πολίτη αγρινέ 😉 αναμένω με ενδιαφέρον το ποιηματάκι που θα σκαρφιστείς για το μαύρισμα

    των ευρωβολευτών!!!

    Μου αρέσει!

  4. m4trix87

    Δηλαδη αν εχουμε ενα υποθετικο σεναριο
    Στον 2ο γυρο προεδρικων εκλογων το 6% λευκο
    Απο το υπολοιπο 94
    το 48 ψηφιζει τον Α
    το 46 τον Β
    τοτε ΚΑΝΕΙΣ δεν θα βγει προεδρος???
    Η θα γινει 3ος γυρος την επομενη εβδομαδα?
    Θα αλλαξουν το συνταγμα?
    Θα μεινουμε ακομη 5 χρονια με τον ιδιο?
    Θα βγει στην τυχη?
    ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΧΟΥΝΤΑ???
    FATAL ERROR
    που λενε και οι κομπιουτεραδες
    ——->η ανεπαρκεια της εμμεσης(κοινοβουλευτικης) δημοκρατιας και του τροπου που ειναι στημενο το συστημα

    Ενα 6% λευκων
    μπορει να «προκαλεσει βλαβη» στο συστημα

    Για «αντιμετωπιση»-«πατσιαρισμα» (ξανα στην γλωσσα των κομπιουτεραδων)
    λενε στον κοσμο οτι η ψηφος ειναι υποχρεωτικη!
    ΨΕΜΑΤΑ!

    Η λυση (κατα την γνωμη μου)
    Αμεση Δημοκρατια

    Μου αρέσει!

  5. αγαπητέ φίλε μάτριξ ειδικά σήμερα με την τεχνολογία να έχει αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό

    η αμεσοδημοκρατία ειναι κάτι το πολύ απλό

    Μου αρέσει!

  6. Όποιος προβληματίζεται για το αν θα ψηφίσει ή όχι να ένα καλό αρθράκι.
    Βασίλης, εκ μέρους του Φελεκίου.
    Απόσπασμα από άρθρο του Π. Μανδραβέλη (Καθημερινή 06.05.09)

    […] Υπάρχουν πολλά αληθή επιχειρήματα για να μην ψηφίζει κάποιος σε εκλογές -ακόμη και ευρωεκλογές- και κανένα σοβαρό. Υπάρχει ο ήλιος, υπάρχουν οι παραλίες, υπάρχει η τεμπελιά, υπάρχει η αδιαφορία για όλα αυτά που θα γίνουν για μας χωρίς εμάς· αφήστε δε το γεγονός ότι αύριο θα έχει 37 βαθμούς Κελσίου.

    Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, ότι δεν υπάρχει η αποχή ως πολιτική στάση, όπως δεν μπορεί το άσπρο να είναι μαύρο και η νύχτα μέρα. Εξ όσων μπορούμε να θυμηθούμε, μόνο η τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη είχε επιχειρήσει κάποτε να πολιτικοποιήσει την αποχή, να καρπωθεί την αδιαφορία μετά σχετικό κάλεσμά της στους πολίτες. Αλλά αυτή ήταν από άλλο (και αιματηρό) ανέκδοτο. Ακόμη κι αν η πολιτική είναι τόσο κακή, όσο κάποιοι προπαγανδίζουν, είναι καλύτερη από το να αποφασίζονται περισσότερα ερήμην των πολιτών. Κι αυτό διότι η απόσυρση από τα κοινά δεν σημαίνει ότι θα σταματήσει ο κόσμος. Οι αποφάσεις θα λαμβάνονται όσοι κι αν συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες. Ειδικά, μάλιστα, για κάποιους είναι προτιμότερη η μικρή συμμετοχή των πολιτών στα κοινά -λιγότεροι πονοκέφαλοι- παρά η μαζική. Το αίτημα, λοιπόν, των «απογοητευμένων» που τριγυρνούν με πολιτική προβιά, θα έπρεπε να είναι περισσότερες εκλογές, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις.

    Μπορεί κάποιος να προσάψει πολλά στην πολιτική και περισσότερα στους πολιτικούς. Είναι, όπως θα έλεγε και ο Τσόρτσιλ, «η χειρότερη διαδικασία, εξαιρουμένων όλων όσων έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα». Γι’ αυτό όσοι αποφασίσουν από την αποχή, ας χαρούν τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά ας μην μας ζαλίζουν με δήθεν πολιτικά επιχειρήματα. Κυρίως, να μην γκρινιάζουν από Δευτέρα για όλα εκείνα που θα γίνουν γι’ αυτούς χωρίς αυτούς.

    Μου αρέσει!

  7. «Κυρίως, να μην γκρινιάζουν από Δευτέρα για όλα εκείνα που θα γίνουν γι’ αυτούς χωρίς αυτούς.»

    ενώ αμα ψηφιστεί το (όποιο) «κώμα» ας πούμε
    όλα όσα θα κάνουν έτσι κι αλλοιώς οι (ευρω)βολευτές θα γίνουν με μας ε;

    καλό κι αυτό το ανεκδοτάκι…………. ακούω κι άλλα…

    ποια ακριβώς είναι
    «η χειρότερη διαδικασία, εξαιρουμένων όλων όσων έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα»;

    αν ο συγγραφέας εννοεί την πολιτική αυτό που ασκείται από τα λογής λογής «κώματα» μόνο πολιτική δεν είναι

    αυτοσκοπός των «κωμάτων» καρκινωμάτων της εξουσίας είναι αποκλειστικά και μόνο η εξουσία και η μετέπειτα διατήρηση της

    βλέπε νδ-πασοκ
    τι θα αλλάξει δηλαδή με το να έλθει και πάλι το πασοκ στην εξουσία που υποτίθεται την δεκαετεία του 80 έφερε την θρυλική αλλαγή;

    μα φυσικά τίποτα

    όσο το ζητούμενο δεν είναι η αλλαγή του παρόντος συστήματος δήθεν «αντιπροσωπευτικής» «δημοκρατίας»

    εξυπηρέτησης των χορηγών πχ siemens και των ημετέρων

    πολιτική ουσία δεν υπάρχει

    όσο ειλικρινής είναι κάποιος και με καλές προθέσεις, όσο και να ευαγγελίζεται το καινούριο μέσα σε αυτό το βρώμικο σύστημα

    αυτό το βρώμικο σύστημα θα τον αφομοιώσει όπως αφομοιώσε τους πάντες

    Μου αρέσει!

  8. Παράθεμα: Σύνταγμα… για τον *ούτσο! « ZoHLtaR

  9. Παράθεμα: ΚΥΡΙΑΚΗ 14/11/2010: “ΘΕΛΩ ΜΙΑ ΛΕΥΚΗ ΜΕΡΑ” « ΜΕ ΑΠΟΨΗ

Σχολιάστε