Τι είναι Δημοσιονομικό Σύμφωνο που τίθεται σε εφαρμογή σήμερα που ορίζει για ισοσκελισμένους προυπολογισμούς που θα πρέπει να μπουν στο σύνταγμα της Κύπρου και της Ελλάδας; Τι είναι το ΕΣΜ και πως συνδέεται με το φυσικό αέριο που ήδη έχει εξανεμιστεί με αυτό τον μηχανισμό; Η άγρια λιτότητα άρχισε ήδη από σήμερα και με αυξήσεις στην βενζίνη… Η λαίλαπα άρχισε να γίνεται απόλυτα αληθινή σήμερα

Ήδη η λιτότητα έχει κάνει την εμφάνιση τζαι πρακτικά αφού ήδη οι δημόσιοι υπάλληλοι καθώς επίσης και πάρα πολλοί στον ιδιωτικό τομέα πήραν μειωμένους μισθούς και κόπηκε και σε πολλές περιπτώσεις ο 13ος μισθός

Η πεζίνα αυξήθηκε ήδη σε ούλλα τα πρατήρια πολύ πάνω που 7 σεντ που επροβλέπετουν

Επίσης σήμερα τίθεται σε εφαρμογή και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο που αφορά  ισοσκελισμένους προυπολογισμούς από τα κράτη που δεσμεύονται από αυτό και είναι υποχρεωμένα να περάσουν στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ του μια τέτοια πρόνοια!

Η Κύπρος και η Ελλάδα το έχουν ήδη επικυρώσει έστω και αν δεν πήρες χαπάρι

Καταρχήν τι ακριβώς είναι αυτό το Σύμφωνο και τι σημαίνει ισοσκελισμένοι προυπολογισμοί

που είναι τόσο σημαντικό ώστε η ΕΕ να έχει την απαίτηση τα κράτη μέλη να το έχουν στα Συντάγματα τους λες και αφορά θεμελιώδες ζήτημα για την λειτουργία του κράτους;

Μιλάμε για πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα που δεν συζητήθηκε καν σε κανένα πάνελ από τους άσχετους δημοσιογραφίσκους και τους ακόμα πιο άσχετους πολιτικάντηδες

Αυτή είναι η είδηση όπως την είδα αρχικά σήμερα

http://www.koutipandoras.gr/?p=30827

Σε ισχύ από σήμερα το ευρωπαϊκό Δημοσιονομικό Σύμφωνο

Posted date: Ιανουαρίου 01, 2013 3:44 ΜΜ In: Ρεπορτάζ-Ειδήσεις | comment : 0

Τα περισσότερα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλούνται από σήμερα να εφαρμόσουν πολύ πιο αυστηρά δημοσιονομικά κριτήρια, καθώς τίθενται σε ισχύ οι νέοι κανόνες για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που προβλέπει το Δημοσιονομικό Σύμφωνο.

Το λεγόμενο Δημοσιονομικό Σύμφωνο έχει επικυρωθεί από τις 16 εκ των 25 χωρών-μελών της ΕΕ που το αποδέχθηκαν. Η Βρετανία και η Τσεχία αποφάσισαν να μην υιοθετήσουν το σύμφωνο, που πάντως ούτως ή άλλως είναι νομικά δεσμευτικό για τις χώρες που ανήκουν στην 17μελή ευρωζώνη.

Μόνον οι χώρες που έχουν επικυρώσει το Δημοσιονομικό Σύμφωνο θα μπορούν να ζητήσουν κεφάλαια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), το μόνιμο ταμείο “διάσωσης” της ΕΕ.

Το Σύμφωνο υπαγορεύει ότι οι χώρες που το έχουν κυρώσει πρέπει να ενσωματώσουν τον λεγόμενο χρυσό κανόνα, τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, στα Συντάγματά τους, ενώ προβλέπει επίσης την δημιουργία αυτόματων διορθωτικών μηχανισμών –περικοπές δαπανών, αυξήσεις φόρων– όταν ο στόχος αυτός δεν επιτυγχάνεται.

Τα λεγόμενα διαρθρωτικά ελλείμματα, που δεν συνδέονται με τις προσωρινές συνέπειες των οικονομικών υφέσεων, πρέπει να περιορίζονται κάτω από το 0,5% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) κάθε χώρας. Εξαιρέσεις επιτρέπονται μόνο σε εξαιρετικές περιστάσεις.

πηγή: ΑΠΕ

 

και εδώ η κυπριακή βερσιον

http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=117690

Ημερομηνία: 01.01.2013 | 11:41
Σε ισχύ από σήμερα το Δημοσιονομικό Σύμφωνο
Μόνο οι χώρες που το έχουν επικυρώσει θα μπορούν να ζητήσουν κεφάλαια από τον ΕΣΜ
Newsroom K
Η Βρετανία και η Τσεχία αποφάσισαν να μην υιοθετήσουν το σύμφωνο, το οποίο είναι νομικά δεσμευτικό για τις χώρες της Ευρωζώνης.
Τα περισσότερα κράτη- μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης καλούνται από σήμερα να εφαρμόσουν πολύ πιο αυστηρά δημοσιονομικά κριτήρια, καθώς τίθενται σε ισχύ οι νέοι κανόνες για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που προβλέπει το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, το οποίο έχουν επικυρώσει οι 16 από τις 25 χώρες-μέλη που το αποδέχθηκαν.Η Βρετανία και η Τσεχία αποφάσισαν να μην υιοθετήσουν το σύμφωνο, το οποίο είναι νομικά δεσμευτικό για τις χώρες της Ευρωζώνης.

Μόνο οι χώρες που έχουν επικυρώσει το Δημοσιονομικό Σύμφωνο θα μπορούν να ζητήσουν κεφάλαια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, το μόνιμο ταμείο διάσωσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σωστά το πιο πάνω κυπριακό άρθρο εστιάζει στο ότι μόνο τα κράτη που έχουν επικυρώσει αυτό το σύμφωνο θα μπορούν να ζητήσουν κεφάλαια από το ESM

Θυμάσαι τι είναι το ESM;

Όι α;

ήδη που τον φεβράρη πέρσι είχα γράψει για τούτον τζαι έκτοτε επανέλαβα το αρκετές φορές

https://osr55.wordpress.com/2012/02/28/

ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 28, 2012 · 11:40 ΜΜ | ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΊΑ

ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΦΚΙΑΣ ΣΤΙΣ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΑΠΑΡΙ;;; Ευρωπαικος μηχανισμός στήριξης ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ολα τα κράτη μέλη της ευρωζώνης

Η συμπυκνωμένη ουσία του είναι ότι αυτός ο μηχανισμός είναι ένας ιδιωτικός μηχανισμός που δεν ελέγχεται από κανέναν και έχει πλήρη ασυλία ένας διευθύνων σύμβουλος ο οποίος διορίζεται και δεν ελέγχεται από κανένα για 5 χρόνια μπορεί να ζητά από όλα τα κράτη μέλη αυτού του μηχανισμού και από την Κύπρο να καταβάλουν τα κεφάλαια που υποχρεούνται και η Κύπρος

ΑΡΘΡΟ 9

παραγραφος

3. Ο διευθύνων σύμβουλος ζητεί εγκαίρως την καταβολή μη καταβληθέντος εγκεκριμένου
κεφαλαίου, εάν χρειάζεται προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν αδυναμία πληρωμής του ΕΣΜ για
οιαδήποτε προγραμματισμένη ή άλλου είδους οφειλή σε πιστωτές του ΕΜΣ. Ο διευθύνων
σύμβουλος ενημερώνει το συμβούλιο διευθυντών και το συμβούλιο διοικητών σε περίπτωση
τέτοιου είδους πρόσκλησης καταβολής. Όταν διαπιστώνεται πιθανή έλλειψη κεφαλαίων του ΕΜΣ,
ο διευθύνων σύμβουλος προβαίνει στις εν λόγω προσκλήσεις καταβολής το συντομότερο δυνατόν,
προκειμένου να εξασφαλίσει ότι ο ΕΜΣ διαθέτει επαρκή κεφάλαια ώστε να ανταποκριθεί στις
οφειλές του προς τους πιστωτές κατά την ημερομηνία λήξεώς τους.

Τα μέλη του ΕΜΣ αναλαμβάνουν αμετακλήτως και άνευ όρων να ανταποκριθούν σε οιαδήποτε πρόσκληση καταβολής απαιτητού κεφαλαίου την οποία θα τους απευθύνει ο διευθύνων σύμβουλος σύμφωνα
με την παρούσα παράγραφο.

Η εν λόγω καταβολή πραγματοποιείται εντός επτά ημερών από την
παραλαβή.

τι σημαίνει πρακτικά αυτό;

Ότι όταν ο διευθύνων σύμβουλος αυτός αποφασίσει ότι η Κύπρος πρέπει να δώσει πχ 500 εκατομύρια και η Κύπρος δεν έχει τότε εντός 7 ημερών θα μπορεί να κατάσχει δημόσια περιουσία

Ποια είναι η πιο κερδοφόρα δημόσια περιουσία της Κύπρου;

Μα το φυσικό αέριο φυσικά

Ήδη το 1/3 του φυσικού αερίου που θα δικαιούται η Κύπρος θα πηγαίνει στην εξόφληση των 18 ΔΙΣ για το μνημόνιο

Άρα μας μένουν υποτίθεται τα 2/3

Πάνε και αυτά φυσικά αφού εννοείται ότι η Κύπρος θα χρειαστεί χρηματοδότηση και έξτρα χρηματοδότηση από τον ΕΣΜ

Είναι απίστευτο αυτό που γίνεται και δεν βγαίνει κιχ

 

εδώ το Σύμφωνο

Click to access 06_-_tscg.el.12.pdf

 

και εδώ αυτό που υπέγραψε ο χριστόφκιας στις 2 Μαρτίου 2012 μαζί με όλα τα κράτη της ΕΕ πλην της Αγγλίας και της Τσεχίας που δεσμεύει την Κύπρο για αυτό το Δημοσιονομικό Σύμφωνο

http://www.european-council.europa.eu/home-page/highlights/treaty-on-stability,-coordination-and-governance-signed?lang=el

Yπογραφή της Συνθήκης για τη σταθερότητα, τον συντονισμό και τη διακυβέρνηση


© Ευρωπαϊκή Ένωση, 2012

02/03/2012
Στις 2 Μαρτίου 2012, οι Αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων όλων των κρατών μελών της ΕΕ, πλην του Ηνωμένου Βασιλείου και της Τσεχικής Δημοκρατίας, υπέγραψαν τη Συνθήκη για τη σταθερότητα, το συντονισμό και τη διακυβέρνηση (ΣΣΣΔ) στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση. Η Συνθήκη αποσκοπεί στη διασφάλιση της σταθερότητας στο σύνολο της ευρωζώνης.

 

«Άπαξ και η Συνθήκη τεθεί σε ισχύ», δήλωσε ο Πρόεδρος Herman Van Rompuy κατά την τελετή υπογραφής, «οι συνέπειές της θα έχουν βάθος και διάρκεια», και τόνισε τα τρία σημεία: σταθερότητα, συντονισμός, και διακυβέρνηση.

 

Δημοσιονομικό Σύμφωνο

 

Η ΣΣΣΔ επιτάσσει ισοσκελισμένους ή πλεονασματικούς εθνικούς προϋπολογισμούς. Ο κανόνας αυτός πρέπει να ενσωματωθεί στο εθνικό δίκαιο εντός ενός έτους από τη θέση της Συνθήκης σε ισχύ, χρησιμοποιώντας διατάξεις των οποίων η τήρηση θα εξασφαλίζεται καθ’όλη τη διαδικασία των εθνικών προϋπολογισμών.

 

Θεωρείται ότι ο κανόνας τηρείται εάν επιτυγχάνεται ο συγκεκριμένος μεσοπρόθεσμος στόχος για κάθε χώρα, όπως ορίζεται στο αναθεωρημένο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, με κατώτατο όριο διαρθρωτικού δημοσιονομικού ελλείμματος το 0,5% του ονομαστικού ΑΕγχΠ.  Όταν παρατηρούνται σημαντικές αποκλίσεις από τον στόχο ή από την οδό προσαρμογής προς αυτόν, θα ενεργοποιείται αυτομάτως ένας διορθωτικός μηχανισμός, ο οποίος περιλαμβάνει την υποχρέωση να εφαρμοσθούν τα κατάλληλα μέτρα εντός ορισμένου χρονικού διαστήματος.

 

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο θα μπορεί να ελέγχει τη μεταφορά του κανόνα του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού στο εθνικό δίκαιο. Η απόφαση του Δικαστηρίου θα είναι δεσμευτική, θα μπορεί δε να επισφραγίζεται με χρηματικές κυρώσεις εάν το εκάστοτε κράτος μέλος δεν συμμορφωθεί προς αυτήν.

 

Τα συμβαλλόμενα μέρη που έχουν ως νόμισμα το ευρώ δεσμεύονται να υιοθετούν τις αποφάσεις του Συμβουλίου στο πλαίσιο της διαδικασίας του υπερβολικού ελλείμματος, εκτός αν διαμορφώνεται αντίθετη ειδική πλειοψηφία.

 

Συντονισμός και σύγκλιση των οικονομικών πολιτικών

 

Η Συνθήκη προβλέπει επίσης συντονισμό και σύγκλιση των οικονομικών πολιτικών: τα συμβαλλόμενα μέρη θα πρέπει να αναφέρουν τα σχέδιά τους όσον αφορά την έκδοση δημόσιου χρέους, να διασφαλίζουν δε ότι οι μείζονος σημασίας οικονομικές μεταρρυθμίσεις θα συζητούνται εκ των προτέρων και, όταν ενδείκνυται, θα συντονίζονται.

 

Διακυβέρνηση στην Ευρωζώνη

 

Θα διεξάγονται άτυπες σύνοδοι κορυφής της Ευρωζώνης, στις οποίες θα συναντώνται οι Αρχηγοί των κρατών ή κυβερνήσεων των χωρών της ευρωζώνης. Οι Αρχηγοί των κρατών ή κυβερνήσεων των συμβαλλομένων μερών που δεν έχουν ως νόμισμα το ευρώ θα συμμετέχουν σε συζητήσεις της συνόδου κορυφής π.χ. σχετικά με την ανταγωνιστικότητα ή  με τους θεμελιώδεις κανόνες που εφαρμόζονται στην ευρωζώνη. Όταν κρίνεται σκόπιμο και τουλάχιστον μία φορά κάθε χρόνο, θα συμμετέχουν σε συζητήσεις σχετικά με ειδικά θέματα που αφορούν την εφαρμογή της ΣΣΣΔ.

 

Περαιτέρω ενέργειες

 

Η ΣΣΣΔ θα τεθεί σε ισχύ μόλις επικυρωθεί από 12 τουλάχιστον κράτη μέλη της Ευρωζώνης, και θα είναι ανοιχτή στη συμμετοχή των κρατών μελών της ΕΕ πέραν των συμβαλλομένων μερών.

 

Στόχος για την ημερομηνία θέσης σε ισχύ είναι η 1η Ιανουαρίου 2013. Σκοπός είναι να ενσωματωθεί η συνθήκη στο δίκαιο της ΕΕ εντός πέντε ετών αφότου τεθεί σε ισχύ.

 ==============================

Για περισσότερες πληροφορίες:

Συνθήκη για τη σταθερότητα, το συντονισμό και τη διακυβέρνηση στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση (pdf)

Διαδικτυακή αναμετάδοση της τελετής υπογραφής

Ομιλία του Προέδρου Herman Van Rompuy κατά την τελετή (pdf)

Ανακοινωθέν Τύπου

===================

Εδώ και από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα που είναι ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΥΠΑΙΤΙΟΣ για την λεγόμενη και ως κρίση χρέους και η οποία εκδίδει χρήμα δηλαδή το ευρώ από το πουθενά το δίνει στις ιδιωτικές τράπεζες οι οποίες με την σειρά τους το δανείζουν με τεράστια επιτόκια στα κράτη

Click to access cr201205el.pdf

Επιπλέον, η ΣΣΣΔ, η οποία στηρίζεται στις διατάξεις του ενισχυμένου Συμφώνου
Σταθερότητας και Ανάπτυξης, υπογράφηκε στις 2 Μαρτίου 2012 από 25 κράτη-μέλη της ΕΕ
(όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Τσεχία) και θα τεθεί σε
ισχύ όταν κυρωθεί από δώδεκα κράτη-μέλη που συμμετέχουν στη ζώνη του ευρώ.
2
Ο Τίτλος
ΙΙΙ (Δημοσιονομικό Σύμφωνο) προβλέπει, μεταξύ άλλων, ένα δεσμευτικό δημοσιονομικό
κανόνα ώστε να εξασφαλίζεται ότι ο προϋπολογισμός της γενικής κυβέρνησης θα είναι
ισοσκελισμένος ή πλεονασματικός. Αυτός ο κανόνας θεωρείται ότι τηρείται αν το ετήσιο
διαρθρωτικό αποτέλεσμα αντιστοιχεί στον ανά χώρα καθορισθέντα μεσοπρόθεσμο στόχο και
δεν υπερβαίνει, σε διαθρωτικούς όρους, ένα έλλειμμα ίσο με 0,5% του ΑΕΠ. Αν ο λόγος
του χρέους της γενικής κυβέρνησης είναι σημαντικά χαμηλότερος από το 60% του ΑΕΠ
και οι κίνδυνοι για την πιο μακροπρόθεσμη διατηρησιμότητα των δημόσιων οικονομικών
είναι περιορισμένοι, ο μεσοπρόθεσμος στόχος μπορεί να φθάσει σε διαρθρωτικό έλλειμμα
που δεν υπερβαίνει το 1% του ΑΕΠ. Η ΣΣΣΔ περιλαμβάνει επίσης τον κανόνα σχετικά με
το ενδεικτικό ποσοστό μείωσης του χρέους ο οποίος εμπεριέχεται στον Κανονισμό (ΕΕ)
αριθ. 1177/2011 του Συμβουλίου που τροποποιεί τον Κανονισμό (ΕΚ) αριθ. 1467/97
3
του
Συμβουλίου, αναβιβάζοντας τον κανόνα αυτό στο επίπεδο του πρωτογενούς δικαίου για
τα συμβαλλόμενα κράτη-μέλη της ΕΕ. Τα συμβαλλόμενα κράτη-μέλη υποχρεούνται να
ενσωματώσουν στο σύνταγμά τους – ή σε ισοδύναμο νόμο με αυξημένη τυπική ισχύ έναντι
του νόμου για τον ετήσιο προϋπολογισμό – τους θεσπιζόμενους δημοσιονομικούς κανόνες,
μαζί με ένα αυτόματο διορθωτικό μηχανισμό σε περίπτωση απόκλισης από το δημοσιονομικό
στόχο.

============

Τι σημαίνει όμως ισοσκελισμένοι προυπολογισμοί;

Σημαίνει ότι τα έσοδα του κράτους πρέπει να είναι τα ίδια με τα έξοδα

Δηλαδή να μην υπάρχει πρωτογενές έλλειμα

Με απλά λόγια

αν η Κύπρος έχει έσοδα 6 Δις τότε θα πρέπει να έχει και έξοδα 6 δις

Τα έσοδα της Κύπρου είναι περίπου 6 ΔΙσ και τα έξοδα της περισσότερο από 7 ΔΙΣ ας πούμε 8 ΔΙΣ

άρα η Κύπρος έχει πρωτογεννές έλλειμα 2 ΔΙΣ

άρα για να το καλύψει αυτό πρέπει να δανειστεί  από τις λεγόμενες αγορές

Δηλαδή από τις τράπεζες οι οποίες παίρνουν πάμφθηνο χρήμα από την Ευρ Κεντρική Τράπεζα η οποία το εκδίδει από το πουθενά και με την σειρά τους οι ιδιωτικές τράπεζες οι λεγόμενες αγορές το δανείζουν με υπέρογκα επιτόκια στα κράτη

Και είναι για αυτό που η Γερμανία η τεράστια οικονομία που εξάγει ακόμα και στην Κίνα έχει δημόσιο χρέος 2,8 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ που φτάνει το 83% του ΑΕΠ της

Έχει η Γερμανία ισοσκελισμένο προυπολογισμό;

Μήπως η Γερμανία δεν έχει πρωτογενές έλλειμα;

Σύμφωνα με τηνWall Stree Journal

http://translate.google.com.cy/translate?hl=el&langpair=en%7Cel&u=http://online.wsj.com/article/SB10001424052748703447004575448732516321208.html&ei=jwrjUKTeMcrUsgaG4YHoDg

Η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, Destatis, ανέφερε το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης του προϋπολογισμού για τους πρώτους έξι μήνες του έτους ανήλθε σε € 42,8 δισεκατομμύρια (54.200.000.000 δολάρια), ή 3,5% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.

——–

Μιλάμε για τεράστια σκληρή λιτότητα που θέλουν να επιβάλουν στους λαούς και δεν ακούγεται κιχ

είναι απίστευτο αυτό που γίνεται και εμείς δεν κάνουμε απολύτως τίποτα

θα επανέλθω

8 Σχόλια

Filed under ESM, προπαγάνδα παπαγαλάκια, τράπεζες δημιουργοί χρήματος από το πουθενά, Ελευθερία του λόγου, ΜΜΕξαπάτησης, Μαρφιν Λαική, Μετά την λύση...., Παγκόσμιο Σύστημα-Αλήθειες κρυμμένες, κρίση, κρίση χρέους, μνημόνιο, ONE

8 responses to “Τι είναι Δημοσιονομικό Σύμφωνο που τίθεται σε εφαρμογή σήμερα που ορίζει για ισοσκελισμένους προυπολογισμούς που θα πρέπει να μπουν στο σύνταγμα της Κύπρου και της Ελλάδας; Τι είναι το ΕΣΜ και πως συνδέεται με το φυσικό αέριο που ήδη έχει εξανεμιστεί με αυτό τον μηχανισμό; Η άγρια λιτότητα άρχισε ήδη από σήμερα και με αυξήσεις στην βενζίνη… Η λαίλαπα άρχισε να γίνεται απόλυτα αληθινή σήμερα

  1. Το να ξοδεύεις όσα βγάζεις δεν μου φαίνετε παράλογο .
    Μου φαίνετε πιο υγιές από το να δανείζεσαι για να το παίζεις αριστοκράτης.
    Με αυτή την λογική θα πληρώνονται οι δόσεις των δανείων χωρίς να
    γίνονται καινούρια και σε καμιά δεκαετία θα αρχίσουν οι οικονομίες των χωρών να ορθοποδούν .
    Πρέπει όμως να υποσχεθούν ότι όταν οι προϋπολογισμοί ξαλαφρώσουν από τις τεράστιες δόσεις θα αρχίσουν να επιστρέφουν πίσω στον πολίτη για να του ανεβάσουν το βιοτικό επίπεδο .
    Αν κάτσουμε να πτωχεύσουμε το βιοτικό μας επίπεδο θα πέσει πολύ πιο χαμηλά.

    Μου αρέσει!

  2. osr

    ο λόγος που έβαλα το παράδειγμα της Γερμανίας ρε φίλε είναι ακριβώς για να καταδείξω ότι αυτό είναι παντελώς ανέφικτο με τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το σύστημα σήμερα

    η Γερμανία που εξάγει ακόμα και στην κίνα έχει δημόσιο χρέος 2,8 τρις ρε φίλε 83% του ΑΕΠ της δημόσιο χρέος

    οι Ηπα έχουν 12 τρισεκατομύρια 75% του ΑΕπ δημόσιο χρέος

    σκέψου το γιατί και πες μου πριν να απαντήσεις με τον απλοικό τρόπο που απάντησες αρχικά

    όταν το σύστημα δεν είναι απλοικό δεν μπορείς να σκέφτεσαι με όρους

    «Το να ξοδεύεις όσα βγάζεις δεν μου φαίνετε παράλογο»

    τζαι είναι δαμέ που ποντάρουν αυτοί που μας εξουσιάζουν
    με την συμπαίγνια των μμεξαπάτησης που δεν εμβαθύνουν σε τίποτα

    .

    Μου αρέσει!

  3. Όταν είδα το στον economist παγκόσμιο χρέος και τον ρυθμό αύξησης του έπαθα σοκ .
    Αυτό το αρρωστημένο σύστημα είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσει και αυτό δεν ξέρω αν βολεύει κανένα .
    Δηλαδή το να μειωθούν τα δάνεια βολεύει τους τραπεζίτες?
    Σκέφτομαι απλοϊκά γιατί είμαι άσχετος με τα οικονομικά αλλά καταλαβαίνω ότι η κατάσταση είναι τραγική για όλους .
    Η οικονομία είναι επιστήμη και βασίζετε σε οικονομικά , μαθηματικά μοντέλα που προσπαθούν να προσεγγίσουν την πραγματικότητα.
    Φαίνετε ότι τα τρέχοντα μοντέλα είναι εντελώς λάθος και αυτό που χρειάζεται η οικονομία είναι ανοικοδόμηση .
    Βλέπω δυο ενδεχόμενα :
    α) Καταρρέει η παγκόσμια οικονομία και ξεκινούμε από την αρχή με νέους κανόνες .
    β) Το παρόν σύστημα επανέρχεται σιγά σιγά σε ισορροπία .
    Και τα δυο θα είναι πολύ επώδυνα για τους περισσότερους από εμάς .

    Μου αρέσει!

  4. osr

    http://www.economist.com/content/global_debt_clock

    φίλε μου ζάκο τα οικονομικά δεν είναι σε καμιά περίπτωση επιστήμη τζαι ο φίλος σου ο δασκαλάκης μια χαρά τα λαλεί δαμέ όπως τα έβαλες
    http://monosandalonefeloma.blogspot.com/2012/09/konstantinos-daskalakis.html

    τζαι επίσης βολεύκει τους πολλά τούτον που λαλείς τζαι εσύ φίλε

    «Σκέφτομαι απλοϊκά γιατί είμαι άσχετος με τα οικονομικά αλλά καταλαβαίνω ότι η κατάσταση είναι τραγική για όλους .»

    τι σημαίνει είσαι άσχετος; σημαίνει απλά ότι δεν ασχολείσαι με αυτό το θέμα που είναι απλά θέμα λογικής

    δεν έχω σπουδάσει οικονομικά και λοιπες μαλακίες

    ε και; και τι σημαίνει αυτό;

    έχω την λογική μου και αντιλαμβάνομαι πολύ καλά τι σημαίνει το ότι οι τράπεζες δημιουργούν χρήμα από το πουθενά

    και ότι η Ευρ Κεντρική Τράπεζα που δημιουργεί χρήμα από το πουθενά αντί να τα «δανείζει» απευθείας στα κράτη τα δίνει τα ευρά στις τράπεζες με πολύ χαμηλά επιτόκια του 1% και με την σειρά τους αυτοί οι τοκογλύφοι τα «δανείζουν» με τεράστια επιτόκια

    και είναι γιαυτό που κράτη όπως η Γερμανία η Γαλλία και η Ιταλία που εξάγουν και παράγουν τα πάντα έχουν τόσο ψηλό δημόσιο χρέος

    έχουμε την λογική μας

    ας την χρησιμοποιήσουμε για να μην μας περιπαίζουν οι ξεφτιλισμένοι οικονομικοπορδόλογοι και τα λοιπά παράσιτα που ζουν εις βάρος μας

    Μου αρέσει!

  5. Ο τρόπος που λειτούργει η ΕΚΤ είναι εξωφρενικός και αυτό έχει πνίξει την ΕΕ αλλά ξαναρωτώ: Δηλαδή το να μειωθούν τα δάνεια βολεύει τους τραπεζίτες?

    Μου αρέσει!

  6. osr

    τι εννοείς φίλε ποια δάνεια να μειωθούν;

    Μου αρέσει!

  7. Λες “Δηλαδή να μην υπάρχει πρωτογενές έλλειμα
    Με απλά λόγια αν η Κύπρος έχει έσοδα 6 Δις τότε θα πρέπει να έχει και έξοδα 6 δις”

    Αυτό δεν σημαίνει μύωση των κρατικών δανεισμών.

    Μου αρέσει!

  8. osr

    στα κριτήρια της Συνθήκης του Μάαστριχτ του 1992 για την ΕΕ τέθηκαν και τα εξής:

    να μην έχει η χώρα μέρλος έλλειμα πέραν του 3% και δημόσιο χρέος πέραν του 60% του ΑΕΠ

    ακόμα και η τεράστια οικονομία της Γερμανίας και της Γαλλίας δεν πληρούν αυτά τα βασικότατα κρτήρια!

    ε και;

    Ποιος θα τους κάνει τι;

    Είναι απλά ανέφικτο να τηρθηθούν όλες αυτές οι αυθαίρετες μαλακίες που τέθηκαν ως όρια

    και ένα ερώτημα:
    γιατί πχ τέθηκε το 3% και όχι ας πούμε το 3,2% ή το 4,3%

    ή γιατί δεν τέθηκε αντί του 60% το 59,5% ή 62,7%;

    Αυτά είναι αυθαιρεσίες που δεν βασίζονται πουθενά

    είναι καθαρόαιμες πολιτκές πράξεις ελέγχου

    η ουσία είναι ότι η κύπρος η ελλάδα και άλλα μικρά κράτη χωρίς καμιά δύναμη δεν μπορούν να επιβάλουν πχ στην Γερμανία να τηρήσει αυτά τα δημοσιονομικά τσαρλατανικά

    η Γερμανία όμως μπορεί
    και θα το κάνει
    δηλαδή θα πει της Κύπρου ότι αφού δεν τηρείς το Δημοσιονομικό Σύμφωνο (έστω και αν δεν το τηρώ ούτε εγώ)

    τότε θα πρέπει να εφαρμοστεί το ΕΣΜ και να σου κατάσχω δημόσια περιουσία που είναι πχ το φυσικό σου αέριο ώστε να πλησιάσεις σε αυτούς τους στόχους

    κάπως έτσι είναι τα πράγματα και η ιστορία με όλα τα στοιχεία αυτό μας δείχνει

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε