Καταδικάστηκε από ψευτοδικαστήρια βάσεων μεταφέρεται στην Αγγλία!! Καταλάβατε τώρα γιατί η προκτεσινή απόφαση που αφορά τον Χαμπή Χειμώνα είναι ιστορική;

Καταδικάστηκε κύπριος από τα ψευτοδικαστήρια των βάσεων  σε φυλάκιση και από την αποικία μεταφέρεται στην μητρόπολη

σκλάβοι κυπρέοι
Ιστορική απόφαση Ανωτάτου Δικαστηρίου που ασχολείται για πρώτη φορά κατ αποκλειστικότητα με τη νομιμότητα των «δικαστηρίων» των βάσεων- Άρθρο από Σημερινή Στο Εξωτερικών ο «πονοκέφαλος» Δεκέλειας

https://osr55.wordpress.com/2015/04/24/ιστορική-απόφαση-ανωτάτου-δικαστηρί/

http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/253473/antidraseis-gia-ti-metafora-kypriou-kratoumenou-sti-vretania

Καταδικάστηκε στις Βάσεις, φυλακίστηκε στην Αγγλία

  

Λευκωσία: Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της διοίκησης των βρετανικών Βάσεων να μεταφέρει Κύπριο κατάδικο σε φυλακές της Βρετανίας, ενώ εξέτιε ποινή στις φυλακές της Δεκέλειας. Πριν από μερικές ημέρες, ο κατάδικος αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας, το οποίο κρίθηκε ότι ήταν σοβαρό. Το νοσοκομείο που λειτουργούσε στις βρετανικές Βάσεις έχει κλείσει, μετά την απόφαση για μείωση της δύναμης των Βάσεων.

Ενόσω λειτουργούσε το νοσοκομείο, μεταφέρονταν εκεί όλοι οι κρατούμενοι που αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας. Μετά το κλείσιμο του νοσοκομείου, μεταφέρονταν σε ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό. Ωστόσο, επειδή οι Βάσεις δεν έχουν δικαιοδοσία για φύλαξη των ασθενών σε χώρο εκτός Βάσεων, οι ασθενείς κατά τη νοσηλεία τους δεν φρουρούνταν από αστυνομικούς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποδράσουν κάποιοι μετά την αποθεραπεία τους.

Οι βρετανικές Βάσεις για να αποτρέψουν ενδεχόμενη απόδραση του κατάδικου που αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, αποφάσισαν τη μεταφορά του σε φυλακές της Αγγλίας που διαθέτουν και νοσοκομείο.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των συγγενών του κατάδικου, θεωρώντας ότι παράνομα μεταφέρθηκε στην Αγγλία. Ανέθεσαν μάλιστα σε δικηγόρο την υπόθεση, προκειμένου να διερευνήσει κατά πόσο η μεταφορά του στη Βρετανία έγινε νομότυπα.

Για την υπόθεση έχει ήδη ενημερωθεί το Υπουργείο Εξωτερικών και η πρεσβεία της Κύπρου στο Λονδίνο, και προβαίνουν σε διαβήματα για επιστροφή του κατάδικου στην Κύπρο. Για τη Λευκωσία το θέμα είναι πρωτίστως πολιτικό και υποδεικνύεται πως οι Βρετανοί επικαλέστηκαν έναν αποικιακό νόμο για να μεταφέρουν τον Ε/κ στο Λονδίνο. Παράλληλα, σημειώνεται ότι η κίνηση των Βρετανών δημιουργεί ανασφάλεια στους Ε/κ που διαμένουν ή διακινούνται μέσω των Βάσεων.

Εκπρόσωπος των βρετανικών Βάσεων, με τον οποίο επικοινώνησε ο «Φ», ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος κατάδικος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο χρόνων για παράνομα στοιχήματα και για κατοχή ναρκωτικών. Διευκρίνισε ότι ο κρατούμενος αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας με μόλυνση στο πόδι και απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η μεταφορά του σε φυλακές στην Αγγλία δεν είναι νόμιμη. Εξήγησε ότι θα παραμείνει στην Αγγλία μέχρι να ολοκληρωθεί η αποθεραπεία του και ακολούθως θα μεταφερθεί στις φυλακές της Δεκέλειας για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής. Ανέφερε ακόμη ότι, αν και δεν ήταν υποχρεωμένοι, είχαν ρωτήσει τον κατάδικο, ο οποίος συμφώνησε για τη μεταφορά του στην Αγγλία.

Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν πως ο κατάδικος δεν έχει συναινέσει στη μεταφορά του.

Γράφει: Νέαρχος Κυπριανού

– See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/253473/antidraseis-gia-ti-metafora-kypriou-kratoumenou-sti-vretania#sthash.Epz3aJCm.dpuf

Σχολιάστε

Filed under "δικαιοσύνη", "θεσμοί", Αμβισβήτηση λεγόμενων δικαστηρίων των βάσεων, Χαμπής Χειμώνας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: