Ίδιες υποθέσεις δύο διαφορετικοί δικαστές δύο διαφορετικές αποφάσεις! Μην εμπιστεύεστε την δικαιοσύνη…τάδε έφη Πέτρος Κληρίδης ΜΗΝ εμπιστεύεστε τους θεσμούς του κράτους..τάδε έφη δικαστής ανωτάτου δικαστηρίου Καλλής… εγώ τι να πω;; αντε και γαμήσου ηλίθιε φιλειρηνικέ τζοιμισμένε κυπρέε

Στην Κύπρο υπάρχουν 13 δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου

 

και πολύ απλά ο κάθε ένας μπορεί να έχει την δική του προσωπική του ατζέντα τζαι να κόφκει τζαι να ράφκει όπως θέλει ο ίδιος

και εννοείται ότι αυτό ισχύει και για τους επαρχιακούς δικαστές

Αναφέρομαι στο ανώτατο όμως γιατί αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν μια εκ των τριών εξουσιών που καθορίζουν την ζωή μας

13 άνθρωποι ανεξέλεγκτοι παντελώς χωρίς δέσμευση από κανένα παρά μόνο από τον εαυτό τους μπορούν να φέρνουν τα πράγματα με τέτοιο τρόπο και να βγάζουν αποφάσεις όπως αυτοί θέλουν

 

ένας δικαστής την 1η Φεβρουαρίου 2013 μετά από ακροαματική διαδικασία με καταχώρηση δικογράφων εμπεριστατωμένωκαι τεκμηριωμένων άφησε ελεύθερη μια καημένη κοπελίτσα που έτυχε να έρτει σε αυτό τον βρωμότοπο

 

και άλλος δικαστής σε πανομοιότυπη παντελώς ίδια δεδομένα με την διαφορά ότι η κυπριακή δημοκρατία μέσω της γενικής εισαγγελείας δεν καταχώρησε καν ένσταση δηλαδή ενώπιον του το δικαστήριο είχε μόνο την θέση του μετανάστη που κρατείται παράνομα εδώ και 15 μήνες

και άρα η μαρτυρία του ήταν αναντίλεκτη και μάλιστα υπήρχε η και η απολύτως τεκμηριωμένη απόφαση της 1ης φεβρουαρίου 2013

ο δικαστής αυτός απλά παρέβλεψε όλο το σύμπαν από νόμους αποφάσεις κλπ και απλά είπε ότι απορρίπτεται η αίτηση και ότι αυτός ο άνθρωπος ουσιαστικά μπορεί να μείνει και ισόβια μέσα χωρίς να έχει διαπράξει κανένα αδίκημα!!!!!!!!!

 

ΕΣΥ ΦΙΛΗΣΥΧΕ ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΕ ΜΑΛΑΚΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ;;;;

 

ο ίδιος ο δικαστής του ανωτάτου ο καλλής φκάλλει σε μαλάκα τζαι πελλό όπως τζαι ο κυρ γενικός εισαγγελέας ότι δεν μπορεί να εμπιστεύεται την δικαιοσύνη

 

εγώ τι να πω;

 

μακάρι να διαλυθούν ούλλα κυριολεκτικά

να συντριβεί τούντο κωλόκρατος να γίνει συντρίμια τζαι να ελπίσουμε στους μη σκατόψυχους κυπρέους οι οποίοι δυστυχώς είναι πάρα πολύ λίγοι

 

εδώ ο δικαστής του ανωτάτου ο καλλής που δεν εμπιστεύεται το διαβρωμένο σου το κράτος κωλοκυπρέεε

http://www.sigmalive.com/news/local/41797

Από: Νατασα Ευριπίδου Ημερομηνία: Απρίλιος 23, 2013 09:38

Π.Καλλής: «Διαβρωμένη τη δημόσια ζωή απο τη 10ετία του 60″

Την απογοήτευσή του για τις δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού, εξέφρασε στο SigmaLive, ο Παναγιώτης Καλλής, μέλος της Ερευνητική Επιτροπής, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του χθες ,με επιστολή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την οποία κινοποίησε στον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνά Νικολάου. Τόνισε, ότι δεν δέχεται από κανένα ντιρεκτίβες ενώ όπως δήλωσε, δεν μπορεί κανένας να εμποδίσει τη γνώμη και τη συνείδησή του.

« Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι είμαι καθοδηγούμενος και οι ερωτήσεις που υποβάλλουμε γίνονται κατόπιν εντολών, γεγονός που δεν το δέχομαι», επεσήμανε ο κ. Καλλής.

Εξάλλου ο κ. Καλλής, ανέφερε ότι ένας ακόμη λόγος σημαντικός για τον οποίο υπέβαλε παραίτηση είναι ο΄τι τα παιδιά του ως δικηγόροι ανέλαβαν υποθέσεις που σχετίζονται με τους όρους εντολής της ερευνητικής επιτροπής.

Στην επιστολή παραίτησής του που παραθέτουμε αυτούσια ο κ. Καλλής αναφέρει ότι αδυνατεί να λειτουργήσει κάτω από συνθήκες που του δημιουργούν συνειδησιακό πρόβλημα και του αφαιρούν την ελευθερία δράσεως που είναι απαραίτητη για την απρόσκοπτη και αποτελεσματική άσκηση των καθηκόντων που έχει αναλάβει.

«Διαβρωμένο το πολιτικό σύστημα της κύπρου»

Σε τηλεφωνική παρέμβασή του στην εκπομπή του Σιγμα, «Μεσημέρι και Κάτι», ο κ. Καλλής είπε ότι γνωρίζει ότι η Επιτροπή θα απαντήσει στα ερωτήματα που τέθηκαν ενώπιον της αλλά από εκεί και πέρα, πρόσθεσε, δεν ξέρει πως θα λειτουργήσει το σύστημα.

Η δημόσια ζωή είναι διαβρωμένη από τη δεκαετία του εξήντα και δεν ξέρω τι θα γίνει με την ολοκλήρωση της έρευνας, ανέφερε ο παραιτηθείς από την διερευνητική επιτροπή Παναγιώτης Καλλή.

Ο κ. Καλλή αφού ανέφερε και πάλι πως παραιτήθηκε γιατί οι γιοι του δικηγόροι στο επάγγελμα άσκησαν προσφυγές σε σχέση με τις τελευταίες αποφάσεις για το τραπεζικό σύστημα, πρόσθεσε πως δεν ξέρει ακόμα αν θα οδηγηθούν κάποιοι ενώπιον της δικαιοσύνης. Αν διαβάσατε το πόρισμα που ετοίμασα για την Ήλιος και το τι τελικά ακολούθησε, νομίζω μπορείτε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα, κατέληξε με νόημα.

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή παραίτησης

«Με την παρούσα υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση του μέλους της τριμελούς Επιτροπής για τη διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την ευθύνη ή ευθύνες για τη κατάσταση στην οποία περιήλθε το τραπεζικό σύστημα και γενικά η οικονομία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι λόγοι της παραίτησης μου είναι οι εξής:

1. Μετά το διορισμό μου η δικηγορική εταιρεία ΚΑΛΛΗΣ & ΚΑΛΛΗΣ Δ.Ε.Π.Ε, η οποία ανήκει στα τέκνα μου Κωνσταντίνο και Διομήδη Καλλή, άσκησε προσφυγή με αιτήτρια εταιρεία αποκλειστικών συμφερόντων της εν λόγω δικηγορικής εταιρείας. Επίσης, καταχώρησε αγωγή στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας και εξασφάλισε προσωρινό διάταγμα.

2. Η προσφυγή στρεφόταν κατά του διατάγματος ημερομηνίας 29/03/2013 με το οποίο είχαν απομειωθεί οι καταθέσεις της αιτήτριας στην Τράπεζα Κύπρου. Αντικείμενο της αγωγής ήταν αποζημιώσεις για παράβαση σύμβασης και διάφορες παρεμφερείς θεραπείες.

3. Όταν έλαβα γνώση των πιο πάνω δικαστικών διαβημάτων προβληματίστηκα κατά πόσο εγειρόταν οποιοδήποτε ζήτημα ασυμβίβαστου. Αφού ενημερώθηκα για το περιεχόμενο των δυο διαβημάτων διαπίστωσα ότι αναφερόταν κυρίως στο θέμα της παραβιάσεως του δικαιώματος ιδιοκτησίας. Έκρινα ότι δεν σχετιζόταν με τους όρους εντολής της Επιτροπής.

4. Σήμερα – 22/04/2013 – πληροφορήθηκα ότι η αιτήτρια εταιρεία καθώς και μερικοί άλλοι αιτητές, σε προσφυγές που έχουν ασκηθεί από άλλα δικηγορικά γραφεία, προτίθενται να καταχωρήσουν ανταπάντηση, δυνάμει του Κανονισμού 6 του Περί Ανωτάτου Δικαστηρίου Διαδικαστικού Κανονισμού του 1962, στην Ένσταση της Δημοκρατίας και της Κεντρικής Τράπεζας με την οποία θα ισχυριστούν:

Ότι τα γεγονότα τα οποία σύμφωνα με την ένσταση της Δημοκρατίας και της Κεντρικής Τράπεζας δικαιολογούν την επίκληση του Δικαίου της Ανάγκης έχουν προκύψει λόγω:
(α) Της απουσίας επιτήρησης και εποπτείας από την Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
(β) Της πλημμελούς και ανεπαρκούς επιτήρησης της Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
(γ) Της λήψης αποφάσεων από τη Κεντρική Τράπεζα στη βάση εξωγενών και πολιτικών κριτηρίων
(δ) Στη μη λήψη των ενδεδειγμένων δημοσιονομικών μέτρων από τις αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας.
(ε) Παραβάσεως καθηκόντων που υπαγορεύονται από το Νόμο.
(στ) Της αμέλειας και των παράνομων πράξεων της Κεντρικής Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Δημοκρατίας.

5. Είχα αναλάβει την εντολή για διερεύνηση του αεροπορικού ατυχήματος της «ΗΛΙΟΣ» αφού πρώτα είχα βεβαιωθεί ότι τα τέκνα μου είχαν δεχθεί την εισήγηση μου όπως παύσουν να εκπροσωπούν τους ενάγοντες που τους είχαν αναθέσει να εγείρουν αγωγές σε σχέση με το ατύχημα. Δυστυχώς, δεν έχει καταστεί δυνατό να υιοθετηθεί η εισήγηση μου για απόσυρση των πιο πάνω δυο δικαστικών διαβημάτων.

6. Στη βάση της δικής μου θεώρησης των ζητημάτων της διαπλοκής, αμεροληψίας, ανεξαρτησίας και προσωπικής ευθιξίας, η οποία ομολογώ είναι πιο αυστηρή από εκείνη της νομολογίας, αισθάνομαι ότι δεν δικαιούμαι να διερευνώ συμπεριφορές, πράξεις και παραλήψεις οι οποίες αποτελούν επίδικα θέματα σε προσφυγή που έχει ασκηθεί από μέλη της οικογένειας μου για προώθηση των συμφερόντων τους. Συνέχιση της συμμετοχής μου στην Επιτροπή θα αποβεί καταλυτική για το κύρος των συμπερασμάτων της Επιτροπής. Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση θα κατηγορηθεί ότι το πόρισμα της Επιτροπής είναι μολυσμένο με διαπλοκή.

7. Έχω πλήρη επίγνωση των δυσχερειών που θα προκαλέσει η παραίτηση μου και λυπούμαι ειλικρινά. Από την άλλη αδυνατώ να λειτουργήσω κάτω από συνθήκες που μου δημιουργούν συνειδησιακό πρόβλημα και μου αφαιρούν την ελευθερία δράσεως που είναι απαραίτητη για την απρόσκοπτη και αποτελεσματική άσκηση των καθηκόντων που έχω αναλάβει.

Διατελώ, Με τιμή, Παναγιώτης Καλλής

Τέλος, ο κ. Καλλής, ερωτηθείς για το έργο της ερευνητικής Επιτροπής, επεσήμανε ότι θα βγούν τα συμπεράσματα σύμφωνα με τους όρους εντολής της.

 

 

τζαι δαμέ δηλώσεις του γενικού εισαγγελέα στον φιλελεύθερο της 20 μαρτίου 2009 ο οποίος ανέστειλε ποινική δίωξη κατά του γιού του και είναι φυσικά και αυτός μέρος του βρωμισμένου συστήματος

 

http://www.philenews.com/el-gr/koinonia-eidiseis/160/140115/anesteile-ti-dioxi-tou-giou-tou-o-g-eisangeleas

 

Εντονότατη κριτική άσκησε ο Γενικός Εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας Πέτρος Κληρίδης στην απόφαση του Κακουργιοδικείου να αθωώσει 10 αστυνομικούς από τη κατηγορία της κακοποίησης και του ξυλοδαρμού δύο φοιτητών.

Ο κ. Κληρίδης, μιλώντας στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων του ΡΙΚ και του Mega εξέφρασε έντονη απογοήτευση για την ποιότητα της δικαιοσύνης στην Κύπρο. Χαρακτήρισε τελείως λανθασμένη την απόφαση και πρόσθεσε ότι και τα δικαστήρια είναι υπό κρίση.

Σε ερώτηση, εάν πρέπει να εμπιστεύονται οι πολίτες τη δικαιοσύνη, ο Γενικός Εισαγγελέας απάντησε κατηγορηματικά: «Οχι πάντα», προσθέτοντας ότι με τη σημερινή απόφαση το περί δικαίου αίσθημα «έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα».

Δικαιολογημένα, είπε, ο ένας από τους δύο φοιτητές ανέφερε ότι η απόφαση αποτελεί ενθάρρυνση της κρατικής τρομοκρατίας, γιατί, επεσήμανε , αυτό πραγματικά γίνεται με την αθώωση των κατηγορουμένων.

Ο δικηγόρος Γιώργος Παπαϊωάννου , ο οποίος υπερασπίστηκε τους αστυνομικούς , ανέφερε ότι το Εφετείο θα αποφανθεί, εφόσον ασκηθεί έφεση, εάν δεν απονεμήθηκε σωστά η δικαιοσύνη.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών της Βουλής Ιωνάς Νικολάου δήλωσε ότι δεν μπορεί η κοινωνία να στερηθεί του δικαιώματος να συζητά αποτρόπαια γεγονότα, όταν αυτά από μόνα τους προκαλούν την κριτική τους.

«Οι αποτρόπαιες εικόνες, που όλοι είδαμε στους δέκτες των τηλεοράσεών μας, είναι βαθιά ριζωμένες στη σκέψη του κάθε ενός από εμάς. Φαίνεται όμως ότι κάποιοι τις ξέχασαν», πρόσθεσε.

Ο κ. Νικολάου εξέφρασε την ελπίδα ότι η απονομή της δικαιοσύνης δεν θα εγκλωβιστεί με τις ίδιες τις αποφάσεις της, μέσα από διαδικαστικές και νομικίστικες ενστάσεις.

«Τέτοιες αποφάσεις», συμπλήρωσε, «που διακατέχονται και διαχέονται από διαδικαστικές και νομικίστικες ενστάσεις προκαλούν το περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας».

Φιλελεύθερος, 3/20/2009

Ο Γενικός Εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης, σε δηλώσεις την Παρασκευή το πρωί στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, επανέλαβε ότι με την απόφαση του Κακουργιοδικείου, ενθαρρύνεται η αστυνομική τρομοκρατία και πλήττεται ανεπανόρθωτα το κύρος του κράτους.

Έκανε επίσης λόγο για το ενδεχόμενο συγκάλυψης και πλαστογράφησης υποθέσεων, προσθέτοντας ότι είναι δυνατόν να επηρεαστούν και άλλες υποθέσεις, οι οποίες βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Ανέφερε ακόμη ότι με τις εξελίξεις αυτές, ο κόσμος φοβάται και δεν εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη και την Αστυνομία.

Με το να λέμε, είπε, ότι η Δικαιοσύνη είναι στο απειρόβλητο, δεν διορθώνονται τα πράγματα.

Ο Γενικός Εισαγγελέας τόνισε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να σιωπά, αλλά στο πλαίσιο του Νόμου, να προβαίνει σε καταγγελίες.

Φιλελεύθερος, 3/20/2009

 

 

1 σχόλιο

Filed under "δικαιοσύνη", "θεσμοί"

One response to “Ίδιες υποθέσεις δύο διαφορετικοί δικαστές δύο διαφορετικές αποφάσεις! Μην εμπιστεύεστε την δικαιοσύνη…τάδε έφη Πέτρος Κληρίδης ΜΗΝ εμπιστεύεστε τους θεσμούς του κράτους..τάδε έφη δικαστής ανωτάτου δικαστηρίου Καλλής… εγώ τι να πω;; αντε και γαμήσου ηλίθιε φιλειρηνικέ τζοιμισμένε κυπρέε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s