να το και το συστημικό προηγούμενο…..Η Ισπανική κυβέρνηση θα ζητήσει από τις «υγιείς» τράπεζες να κουρέψουν καταθέσεις

να το και το συστημικό προηγούμενο….. δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνει πανευρωπαικό μπανκ ραν

οι τραπεζίτες που ελέγχουν τα κράτη τα οποία ελέγχει η ΕΕ η ΕΚΤ και το ΔΝΤ (τροικα) έχουν αφηνιάσει και κλέβουν πλέον ανοικτά τους ανθρώπους

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=504208

Η ισπανική κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες της El Pais και του Reuters,  θα ζητήσει από τις υγιείς τράπεζες της χώρας να συνεισφέρουν εκτάκτως το ποσό των 2 δισ. ευρώ, μέσω των καταθέσεων σε αυτές,  στο Ταμείο Εγγύησης καταθέσεων με σκοπό να βοηθηθούν περί τους 300.000 επενδυτές, οι οποίοι αγόρασαν τραπεζικά ομόλογα υψηλού ρίσκου και έχασαν χρήματα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Οπως, είναι γνωστό, εδώ και πέντε χρόνια, όταν η ισπανική οικονομία έμπαινε σε μια μακροχρόνια κρίση, οι τράπεζες πούλησαν σύνθετα προϊόντα υψηλού επενδυτικού ρίσκου, αξίας 8 δισ. ευρώ. Πολλοί από τους επενδυτές που τα αγόρασαν χρησιμοποίησαν για το σκοπό αυτό τις καταθέσεις τους, νομίζοντας ότι είναι τίτλοι χαμηλού ρίσκου.

Όπως δήλωσε την Παρασκευή ο  υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς Ντε Γκίντος, «Το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων θα ζητήσει από όλα τα χρηματοιπιστωτικά ιδρύματα να κάνουν μια έκτακτη συνεισφορά ύψους τριών ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ που υπάρχουν σε λογαριασμούς καταθέσεων. Αυτό σημαίνει ότι θα συγκεντρωθεί ένα ποσόν ύψους 2 δισ. ευρώ». Πάντως, διευκρίνισε ότι οι μικρότερες και πιο αδύνατες τράπεζες θα εξαιρεθούν από την παραπάνω έκακτη εισφορά.

2 Σχόλια

Filed under "θεσμοί", "οικονομική κρίση"

2 responses to “να το και το συστημικό προηγούμενο…..Η Ισπανική κυβέρνηση θα ζητήσει από τις «υγιείς» τράπεζες να κουρέψουν καταθέσεις

  1. Και το αφήσαμε να μας προσπεράσει…

    Μου αρέσει!

  2. Opu jian ise bye bye euro , dollar ke ola ta nomizmata domino…
    Odigumaste sto pagkosmio nomizma, filaksete lio fai giati otan pesi to pagkosmio ikonomiko sistima ena pesi ashimi pina, ena troi enas ton allo xoris ipervoli.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s