”Νίκη των απεργών της Coca Cola!! Οι χαλυβουργοί Συνεχίζουν! και στην Κύπρο οι απεργοί του τσιμεντοποιίου Βασιλικού κρατούν την απεργία παρά την επίθεση και την προπαγάνδα των εργοδοτών βιομηχάνων

Αναδημοσίευση από

http://mygranma.wordpress.com/2012/03/16/

Από το μπλογκ Εργασιακό Δελτίο

”Νίκη των απεργών της Coca Cola-3E, η εταιρεία ανακάλεσε όλες τις απαιτήσεις

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) η απεργία έληξε σήμερα μετά από συμφωνία της διοίκησης του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων στην Κόκα Κόλα 3 Ε με την εταιρία. Η συνάντηση έγινε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και η συμφωνία επικυρώθηκε παμψηφεί το μεσημέρι από τη γενική συνέλευση του Σωματείου στο χώρο του εργοστασίου.

Το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΕΠ αναφέρει:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 15/3/2012

Ένας μεγάλος εργατικός αγώνας με μπροστάρη την ΠΟΕΕΠ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ μετά από 43 μέρες σκληρών απεργιακών κινητοποιήσεων. Σήμερα Πέμπτη 15 Μάρτη 2012 μεταξύ της ΠΟΕΕΠ και των στελεχών της 3 Ε ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΑΝ:

-Η άμεση παύση των εισαγωγών προϊόντων του Ομίλου 3 Ε από την Βουλγαρία

-Επαναλειτουργία της επιχείρησης στην Θεσσαλονίκη με ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους

-Η εταιρεία δεσμεύεται να μην κάνει χρήση της νέας νομοθεσίας για τη μείωση των μισθών των εργαζομένων και για την υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων.

-Για κάθε ζήτημα που θα αφορά άμεσα ή έμμεσα τους εργαζόμενους θα προηγείται καλόπιστος διάλογος μεταξύ σωματείου και εταιρείας. Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλλαν στη δικαίωση του αγώνα μας και στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και της ανάπτυξης του τόπου μας.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΉ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

Σήμερα Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012, εμείς οι απεργοί της Κόκα Κόλα συγκεντρωθήκαμε στο χώρο του εργοστασίου και αφού ακούσαμε τη Διοίκησή μας και την Ομοσπονδία μας για τα σημεία συμφωνίας με την εταιρεία (παύση εισαγωγών προϊόντων από την Βουλγαρία, επαναλειτουργία της επιχείρησης με ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους, καμία χρήση της νέας νομοθεσίας για μείωση των μισθών και για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων) αποφασίσαμε τη λήξη της απεργίας. Δηλώνουμε ότι κάθε επίθεση της εργοδοσίας εναντίον συναδέλφων μας στο εργοστάσιο θα μας βρει και πάλι ενωμένους και αλληλέγγυους στον αγώνα. Ευχαριστούμε όλους όσους μας συμπαραστάθηκαν, τους συναδέλφους μας από τον κλάδο των Εμφιαλωμένων Ποτών, όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα της Θεσσαλονίκης και την ευρύτερη τοπική κοινωνία. ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΝΤΟΛΗ Στη διοίκησή μας να δώσει αυτό το ψήφισμα στους Αρμόδιους Φορείς, τα Συνδικάτα, τα Μ.Μ.Ε. και κάθε άλλο αρμόδιο. Με εντολή των Απεργών.

Για την Διοίκηση
Ο πρόεδρος ο γεν. γραμματέας”

Υπενθυμίζουμε ότι είναι η δεύτερη νίκη μετά την ΑΓΝΟ στην Αθήνα το Φθινόπωρο.

Άντε και στα των χαλυβουργών σας!

Άντε και στις εξουσίες μας!

http://paratiritirioergasias.blogspot.com/2012/03/blog-post_6211.html

 

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

Οι συντεχνίες οικοδόμων της ΠΕΟ και της ΣΕΚ καλούν την Τσιμεντοποιία Βασιλικού να αποδεχθεί τη μεσολαβητική πρόταση του Υπουργείου Εργασίας

Θέμα εισαγωγής τσιμέντου θέτει το ΕΤΕΚ
Alitheia 15 Μαρτίου 2012

Οι συντεχνίες οικοδόμων της ΠΕΟ και της ΣΕΚ καλούν την Τσιμεντοποιία Βασιλικού να αποδεχθεί τη μεσολαβητική πρόταση του Υπουργείου Εργασίας, την οποία αποδέχθηκαν οι εργαζόμενοι.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δύο Συντεχνίες υποστηρίζουν ότι η εταιρεία προσπαθεί να μεταφέρει αλλού την ευθύνη για τις ελλείψεις τσιμέντου που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά, λόγω της απεργίας των εργαζομένων που συνεχίζεται για 14η μέρα.

Προστίθεται ότι η πρόταση του Υπουργείου προβλέπει το αυτονόητο, ότι δηλαδή τα μέρη δηλώνουν δέσμευση στις συμφωνίες που έχουν μέχρι σήμερα και κάθονται σε διάλογο, για να λύσουν τις όποιες διαφορές υπάρχουν.

«Αντί λοιπόν η εταιρεία να καταφεύγει σε προπαγανδιστικές και παραπλανητικές ανακοινώσεις για να δικαιολογήσει τις ενέργειές της και να εκθέσει τους εργαζόμενους, είναι καλύτερα για όλους και ιδιαίτερα για την οικονομία να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη και μονομερή στάση της και να δείξει καλή θέληση, ώστε να τερματιστεί η απεργία και να πάνε οι εργαζόμενοι πίσω στις δουλειές τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) σε ανακοίνωση αναφέρεται στα προβλήματα που δημιουργεί στην οικονομία η έλλειψη τσιμέντου και σημειώνει ότι και μέχρι την οριστική γεφύρωση των διαφορών στη συγκεκριμένη εταιρεία, δεν θα πρέπει να αποκλειστούν τυχόν άλλες επιλογές, περιλαμβανομένης και της εισαγωγής τσιμέντου, «εφόσον τούτο κριθεί αναγκαίο για αποφυγή αλυσιδωτών προβλημάτων και επιδείνωση της κατάστασης της οικονομίας».

Το Επιμελητήριο καλεί τόσο την εργοδοτική πλευρά όσο και τους εκπροσώπους των εργαζομένων να σταθούν έστω και την υστάτη στο ύψος των περιστάσεων με πνεύμα αλληλοκατανόησης και με γνώμονα το καλό του τόπου. Περαιτέρω θεωρούμε ότι και η Πολιτεία θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες της και μέσω πρωτοβουλιών της να διευκολύνει τη γεφύρωση της διαφοράς.

 

Σχολιάστε

Filed under Κύπρος=Το βασίλειο της αναξιοκρατίας, Μετά την λύση...., Παγκόσμιο Σύστημα-Αλήθειες κρυμμένες, κρίση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s