Σήμερα Σάββατο στην Λευκωσία 25 Φεβρουαρίου 2012 (δύσκολη μέρα ελέω αργιών καρναβαλιού αλλά άτε..:) μαζί με το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, διοργανώνεται συζήτηση «Η αντιρατσιστική πάλη σε περίοδο κρίσης»

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012, στις 18.00

στο Καφενείο του Καρούμπα στη Λευκωσία

Αγίου Ιλαρίωνος 54,Καιμακλί

(από το roundabout του bata— αν έρχεσαι από Παλλουριώτισα πας αριστερά, αν έρχεσαι από Αγλατζιά περιοχή Σοπάζ —πας ευθεία  προς Καιμακλί, στα αριστερά του δρόμου είναι το δημοτικό σχολείο, μετά  τα γραφεία του Γραφείου Ευημερίας)

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

(fight-our-rights@googlegroups.com )

διοργανώνει συζήτηση με θέμα

«Η Αντιρατσιστική Πάλη σε Περίοδο Κρίσης»

Τη συζήτηση θα ανοίξει ο Θανάσης Κούρκουλας (Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών-Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμο/Ελλάδα)

Την ώρα που η οικονομική κρίση βαθαίνει και τα εργασιακά μας δικαιώματα καταστρατηγούνται ολοένα και πιο συχνά αυξάνεται ο ρατσιστικός λόγος. Σ’ αυτή την επίθεση που εξαπολύεται εις βάρος των εργαζομένων οι μετανάστες είναι ο πρώτος στόχος.  Οι θεματοφύλακες του συστήματος χρησιμοποιούν την ρατσιστική προπαγάνδα και αφήνουν ανεξέλεγκτες τις φασιστικές συμμορίες, να καλλιεργούν το μίσος ανάμεσα στους εργάτες. Στόχος τους είναι να παραπλανούν τους ντόπιους εργαζόμενους για τις πραγματικές αιτίες της φτώχειας και της ανεργίας, να χρησιμοποιούν τους μετανάστες σαν «εξιλαστήρια θύματα». Να μας κρατούν διασπασμένους γιατί γνωρίζουν ότι η δύναμη μας βρίσκεται στην αλληλεγγύη και τους κοινούς μας αγώνες. Απέναντι σ’ αυτή την επίθεση, οι ενωτικοί αγώνες όλων των εργαζόμενων, ντόπιων και μεταναστών, είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να τους σταματήσει.

ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ

ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

http://www.ksm.gr/

Το Κυριακάτικο Σχολείο Mεταναστών είναι μια πρωτοβουλία μεταναστών/-τριών και Ελλήνων εθελοντών/-ριών για δωρεάν εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε εργαζόμενους μετανάστες και πρόσφυγες. Η γλώσσα είναι πολύτιμη για την καθημερινότητα και τη διεκδίκηση δικαιωμάτων από τους μετανάστες/-τριες. Εκτός από τα μαθήματα λειτουργεί ομάδα νομικής υποστήριξης προσφήγων και μεταναστών. Από την ίδρυσή του το σχολείο μας αποτελεί ενεργό τμήμα του κινήματος για τα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων, ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία και δραστηριοποιείται στην Κίνηση «ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ» στην Αθήνα.

Τα μαθήματα γίνονται τα Σαββατοκύριακα στον Κολωνό. Οι εθελοντές είναι εκπαιδευτικοί, φοιτητές παιδαγωγικών σχολών και όποιος/-α θέλει να ενισχύσει την προσπάθειά μας. Κάθε χρονιά χωρίζεται σε δύο κύκλους σπουδών: ο πρώτος διαρκεί από τον Οκτώβριο ως τον Φεβρουάριο και ο δεύτερος από τον Μάρτιο ώς τον Ιούνιο. Η γραμματειακή ομάδα υποδέχεται μαθητές και εθελοντές κάθε Σεπτέμβριο και Φεβρουάριο κατά τις περιόδους εγγραφών. Οι μαθητές δεν απαιτείται να διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα. Δεν είμαστε κρατικός φορέας και στηριζόμαστε στην οικονομική ενίσχυση του κόσμου που θέλει να συμβάλει.

Αν θέλεις να μάθεις ελληνικά, να συμμετάσχεις στην ομάδα δασκάλων, τη γραμματειακή ομάδα, τη νομική υποστήριξη, την αντιρατσιστική μας δράση ή να ενισχύσεις οικονομικά το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών επικοινώνησε μαζί μας:

Τηλ: 210 5130373 (Σαββατοκύριακα) ή 210 8842151 & 6945237837 (καθημερινές).

1 σχόλιο

Filed under "δικαιοσύνη", Κύπρος=Το βασίλειο της αναξιοκρατίας, Μετά την λύση...., Παγκόσμιο Σύστημα-Αλήθειες κρυμμένες, αλήθεια, κρίση

One response to “Σήμερα Σάββατο στην Λευκωσία 25 Φεβρουαρίου 2012 (δύσκολη μέρα ελέω αργιών καρναβαλιού αλλά άτε..:) μαζί με το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, διοργανώνεται συζήτηση «Η αντιρατσιστική πάλη σε περίοδο κρίσης»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s