The battle of Seatle- Η μάχη του Σιατλ – Ταινία και diy ντοκυμαντέρ για την πρώτη μεγάλη διαδήλωση κατά της νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων το 1999 (you tube μπλοκ ένα δείγμα για το τι μας περιμένει από την ACTA)

Tο 1999, 5 ημέρες συντάραξαν το κόσμο καθώς δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών κατέλαβαν τους δρόμους του Σιάτλ για να διαμαρτυρηθούν για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου/Π.Ο.Ε. (World Trade Organization/W.T.O.). Περιβαλλοντολόγοι, δικηγόροι, συνδικάτα, φοιτητές, αναρχικοί και ειρηνιστές, όλοι μαζί ενωμένοι ζητώντας να δοθεί προσοχή στο πως οι νόμοι του Π.Ο.Ε. επηρεάζουν τη δημοκρατία σε όλο τον κόσμο. Ανάμεσά τους ο Τζάνγκο (Αντρέ Μπέντζαμιν), η Σαμ (Τζένιφερ Κάρπεντερ), η Λου (Mισέλ Ροντρίγκεζ) και ο Τζέϊ (Mάρτιν Χέντερσον). Ενωμένοι στην επιθυμία τους να ακουστούν και να κάνουν τη διαφορά, γι΄αυτούς τους διαδηλωτές, ήταν κάτι πολύ προσωπικό και τα ρίσκα που πήραν, ανώτερα ακόμα και από τα πολιτικά. Μια ειρηνική επίδειξη με σκοπό να σταματήσει την ομιλία του Π.Ο.Ε. σταδιακά μετατρέπεται σε σφαγή και οδηγεί σε υψηλού κινδύνου και εκτάκτων αναγκών καταστάσεις. Στους δρόμους επικρατεί χάος, ο Π.Ο.Ε. παραλύει. Εγκλωβισμένοι στα διασταυρώμενα πυρά βρίσκονται οι κάτοικοι του Σιάτλ, ενώ περικυκλωμένος βρίσκεται και ο Δήμαρχος (Ρέϊ Λιόττα), ένας σκληροτράχηλος αστυνομικός στους δρόμους (Γούντυ Χάρελσον) και η εγκυμονούσα σύζυγός του (Σαρλίζ Θερόν).

H ταινία βασίζεται στο αληθινό γεγονός της πλέον μεγάλης πολιτικής κινητοποίησης αυτής της γενιάς και ρίχνει μία σε βάθος ματιά σ΄αυτά που διαδραματίστηκαν κατά την διάρκεια των 5 ημερών που συγκλόνισαν τον κόσμο το 1999, όταν 10.000 διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους σε μία προσπάθεια να εμποδίσουν τις συνομιλίες του World Trade Organization. Αυτό που ξεκίνησε ως φιλήσυχη διαδήλωση πήρε γρήγορα διαστάσεις εξέγερσης και οι διαδηλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.

σχετικά με την ταινία σχετικά με την εξέγερση στο Σιατλ το 1999 μπορεί κάποιος να πάρει ένα πολύ μικρό δείγμα του τι θα ακολουθήσει αν περάσει αυτο το πράμα

αφού το you tube μπλόκαρε το 2ο μέρος λόγω πνευματικών δικαιωμάτων της εταιρείας παραγωγής

η μεγάλη διαφορά αν περάσει αυτό το πράμα που λέγεται ACTA
είναι ότι σε περίπτωση που εγώ το δημοσιεύσω τότε θα αντιμετωπίζω εγώ ως άτομο που χρησιμοποιώ αυτό το μπλοκ νομικές ποινικές κυρώσεις!

αν το καταλάβουμε αυτό τότε ίσως συνειδητοποιήσουμε τις τρομακτικές συνέπειες που θα υπάρχουν

ακόμη και αυτοί που αυτοπροσδιορίζονται ως απολιτικ και χρησιμοποιούν το μπλοκ τους απλά για μουσική και κουβέντες του καφενέ
θα αντιμετωπίζουν ποινικές κυρώσεις αν χρησιμοποιήσουν μουσική που δεν επιτρέπεται

τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά

τα πράγματα επίσης είναι ξεκάθαρα για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν
όλα για τις τράπεζες και τα τσιράκια τους
πόσο πιο φανερό να μας το κάνουν οι μαλακισμένοι για να το καταλάβουμε
οι μόνοι που δεν αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις είναι οι τραπεζιτες
με εξαιρέσεις στο νόμο περί τοκογλυφίας

1 σχόλιο

Filed under "δικαιοσύνη", Κυπριακό, Κύπρος=Το βασίλειο της αναξιοκρατίας, Παγκόσμιο Σύστημα-Αλήθειες κρυμμένες, αλήθεια, κρίση

One response to “The battle of Seatle- Η μάχη του Σιατλ – Ταινία και diy ντοκυμαντέρ για την πρώτη μεγάλη διαδήλωση κατά της νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων το 1999 (you tube μπλοκ ένα δείγμα για το τι μας περιμένει από την ACTA)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s