Οι τοκογλύφοι τρώνε την μεριδα του σούπερ λεοντα στις κρατικές δαπάνες αλλά κατά τα άλλα σύμφωνα με τους βρωμερούς παπαραλογους (κΕΒΕ ΣΕΒ) φταίνε οι μισθωτοί του δημοσίου….

Σύμφωνα με τα στοιχεια του Προυπολογισμού της Ελλάδας περισσότερος από τον μισό προυπολογισμό πάει σε τόκους και χρεολύσια προς τους τοκογλύφους!!!!!! και μόλις 16,4%  για όλους τους συνταξιούχους και όλους τους απασχολούμενους στον δημόσιο και ευρύτερα δημόσιο τομέα

στην Κύπρο φυσικά συμβαίνει ακριβώς το ίδιο

το χρέος των κρατών στους τοκογλύφους ειανι ο βραχνάς και ο βρόγχος που σκοτώνει τους πολίτες τους οι οποίοι για τον αέρα που δινουν οι βρωμεροί τοκογλύφοι υποχρεώνονται να ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης ώστε ο κάθε τοκογλύφος βγενόπουλος κίκης λαζαρίδης κλπ κλπ να ζουν βασιλικά

(τοκογλύφος ειναι αυτός ο οποίος αποκομίζει κέρδη απο΄τους τόκους)

πρόσφατο ε΄ναι το παράδειγμα του  υπαλληλίσκου των τοκογλύφων Χαρίλαου Σταυράκη ο οποίος τυγχαίνει να είναι και υπουργο΄ς οικονομικών του φιλολαικού αριστερού κομουνιστικόυ (χαχαχαχαχα εδω΄λιποθυμάμε από τα γέλια και το κλάμα) χριστόφκια μας που προεδρεύει του κράτους που ξεπλένει το βρώμικο χρήμα απο΄ναρκτωικά τραφικινγ εμπόριο όπλων κλπ της ρωσικής μαφίας της ουκρανικής κλπ

ο χαρίλαος μας  οποίος από τις τσέπες των φορολογούμενων ηλίθιων πήρε 35 εκατομύρια ευρώπουλα και τα έδωσε τάχα για να σωθεί η γιουροσύπρια ενώ τα 30 εκατομύρια κατέλξηαν στις τσέπες των τοκογλύφων

και φυσικα΄ας μην ξεχνάμε και τα 3 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ που έδωσε άνευ όρων σε όλους τους τοκογλύφους ως βοήθεια!!!!!! το κράτος που ξεπλένει το βρώμικο χρήαμ της ρωσικής μαφίας

επίσης ας μην ξεχνάμε και τον υπαλληλίσκο του τοκογλύφου που μεγαλομέτοχος ει΄ναι η εκκληshά ΛΤΔ του Μάκη Κεραυνού ο οποίος ενώ ήταν υπηρέτης τάχα του λαού ως υπουργός οικκονομικών του τάσσσσσου αυτός παραιτήθηκε!!!!!  για να διοριστεί υπαλληλίσκος ενός τοκογλύφου!!!! ωραία πράματα!!!!!!

κάποια λινκ για να μην ξεχνιόμαστε

Άρχισαν για τα καλά τα όργανα…………….δημοσιοκάφροι στο καθήκον

https://osr55.wordpress.com/2010/05/24/

Οι βιομήχανοι εργοδότες του ΟΕΒ χέρι χέρι με τον χριστόφκια πετσοκόβουν τους μισθούς –γεια σας ρε αριστεροί κομουνισταί (εδώ λιποθυμάμε από τα γέλια και το κλάμα)

https://osr55.wordpress.com/2010/05/21/

οικονομία, κρίση, μέτρα, όλοι μας(;;;;) θυσίες και λοιπές παρλαπίπες…Η προπαγάνδα είναι τοοσο απίστευτα γελοία προφανέστατη πρέπει να είσαι είτε ηλίθιος είτε εντελώς ηλίθιος για να μην βλέπεις αυτό που είναι μπροστά σου

https://osr55.wordpress.com/2010/03/15/

Η πλέον ενορχηστρωμένη προπαγάνδα παγκοσμίως μέρος β΄-video το χρέος μια ιστορία υποτέλειας και τρόμου

https://osr55.wordpress.com/2010/02/27/

13 Σχόλια

Filed under Μετά την λύση...., Παγκόσμιο Σύστημα-Αλήθειες κρυμμένες, αλήθεια, κρίση

13 responses to “Οι τοκογλύφοι τρώνε την μεριδα του σούπερ λεοντα στις κρατικές δαπάνες αλλά κατά τα άλλα σύμφωνα με τους βρωμερούς παπαραλογους (κΕΒΕ ΣΕΒ) φταίνε οι μισθωτοί του δημοσίου….

 1. Ακου να δεις,

  Πάεις στη τράπεζα δανίζεσαι λεφτά = με τη δέσμευση σου να αποπληρώσεις δημιουργείται νέο χρήμα.

  Ερ:
  Πώς καλύπτεται το χρήμα που δημιουργήθηκε από το τίποτα;
  Απ:
  Ο πλούτος που δημιουργείται από την εργασία σου καλύπτει αυτό το κενό και έτσι το χρήμα παίρνει αξία μέσω του «εθνικού ακαθάριστου προϊόντος»
  Φυσικά με εξαίρεση της λεγόμενες «ανταγωνιστικές χώρες» ή πλεονασματικές χώρες : Κίνα Γερμανία κτλ. όλες οι υπόλοιπες χώρες: Κύπρος Ελλάδα ακόμα και η Αμερική, είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να αναχρηματοδοτήσουν το Χρέος τους. Ετσι – και αφού πλέον μέσω του ΕΥΡΩ δεν μπορεί να υποτιμηθεί το νόμισμα για να καλύψουν το χρέος (ότι γινόταν όλα αυτά τα χρόνια) Χώρες του λεγόμενου πρώτου κόσμου αναγκάζονται να δανειστούν από το ΔΝΤ.
  Το διεθνές νομισματικό ταμείο = παγκόσμια τράπεζα δημιουργήθηκε για να καλύψει την τρύπα που θα οδηγούσε το σύστημα στην κατάρρευση. Οπως και κάθε τράπεζα το ΔΝΤ έχει την δικαιοδοσία αν δεν αποπληρώσεις το δάνειο σου (που δεν θα μπορέσεις λόγω του συστήματος και λόγω του ότι δεν ΠΑΡΑΓΕΙΣ ανταγωνιστικά προϊόντα) Η Γερμανία ΔΕΝ μπορούσε να παράγει ανταγωνιστικά προϊόντα και θα κατάρρεε όμως με το κόλπο της Ευρώπης και του ΕΥΡΩ κατάφερε να ξαναγίνει ανταγωνιστική δύναμη με το να «αναγκάζει» τις ευρωπαϊκές χώρες – τις αποικίες της – τα προτεκτοράτα της- να αγοράζουν τα προϊόντα της και έτσι το Εθνικό ακαθάριστο προιον τους να καλύπτει το χρέος που δημιουργείται ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ για να υπάρχει η λεγόμενη «ανάπτυξη» και να έχει το χρήμα αξία. ΤΟ χρήμα αν δεν κινείται , αν δηλαδή όλοι ξεχρεώσουμε τότε δεν θα έχει αξία και θα καταρρεύσουν τα πάντα. Και επειδή δεν μπορείς να σταματήσεις να δανείζεσαι συνεχίζεις να δανείζεσαι και στο τέλος (αφού δεν μπορείς να κάνεις ότι κάνει η Αμερική και να υποτιμήσεις το νόμισμα σου \αφού δεν έχεις δικό σου νόμισμα πλέον και είσαι στην ίδια θέση που ήταν οι χώρες της Λατινικής Αμερικής όταν αποδέχθηκαν τη Νομισματική ένωση με Το Δολάριο στο παρελθόν) μπαίνεις ΜΟΙΡΑΙΑ στο ΔΝΤ.
  Το ΔΝΤ με τη σειρά του όταν δεν θα μπορέσεις να αποπληρώσεις το χρέος σου με τις περικοπές και τους φόρους (αυτό που γίνεται τώρα) μετά ξεκινά να θέτει σε δημοπρασία σχεδόν όλους τους δημόσιους τομείς: ΗΣΑΠ δημόσιες συγκοινωνίες ΔΕΗ ΟΤΕ ΕΥΔΑΠ και μετά ακολουθούν τα δημόσια πανεπιστήμια *sweeet sweeet. Και μετά ακολουθεί η τρίτη πράξη.

  Για να μην σε κουράσω, είναι στη σειρά άλλα 3 στάδια πριν τελικά φτάσουμε στο ΤΕΛΙΚΟ στάδιο που είναι η «χρεοκοπία» του ΔΝΤ και η κατάρρευση του Καπιταλισμού.

  Αν μέχρι τότε η κοινωνία δεν αλλάξει δραματικά δηλαδή να γίνει αυτάρκης και να ζει μέσω της ανεπτυγμένης τεχνολογίας χωρίς την ανάγκη του χρήματος τότε φτάνουμε στο σενάριο ολικής καταστροφής που οραματιζόταν ο Μαρξ σου.

  Με απλά λόγια.. έχουμε (αν ζεις στη σωστή χώρα) ακόμη 60 χρόνια υπερκατανάλωσης μέχρι να πέσουμε στον γκρεμό έτσι σταμάτα να παραπονιέσαι και enjoy 😉

  Μου αρέσει!

 2. osr

  κυριάκο πολλά σημαντικά τα όσα αναφέρεις και κατατοπιστικά

  αλλά ακόμη τζαι 60 χρόνια να περιμένουμε τζαι να enjoy πιστεύω ότι ο καπιταλισμός δεν καταρρέει αλλα μόνο ανατρέπεται!!

  και αυτό γιατί όσο
  «Capitalists can buy themselves out of any crisis, so long as they make the workers pay» – Lenin

  όσο πληρώνουν τα κορόιδα οι καπιταλιστές απλά θα βγαίνουν κερδισμένοι από τις κρίσεις που οι ίδιοι δημιουργούν

  Μου αρέσει!

 3. 😉

  Για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά,
  Ο άνθρωπος είναι ένα ζώο κτητικό, ζηλότυπο, ανταγωνιστικό, αιμοβόρο και έκτισε μια κοινωνία μέσα σε αυτές τις γραμμές. Ολοι αναγνωρίζουμε πως υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα σε αυτή τη κοινωνία. Η κοινωνία είναι βαθύτατα άρρωστη, υπάρχει αβάσταχτη φτώχεια, το 1% των ανθρώπων κατέχουν το 50% του πλούτου και όσο πάνε τα πράματα χειροτερεύουν. Η μόνη απάντηση του συστήματος είναι να κτίζει ιδιωτικές φυλακές και να ανταλλάζει μετοχές στο χρηματιστήριο αναλόγως με το πόσους κρατούμενους έχει στη κατοχή της. Ζούμε σε μια ΒΑΘΥΤΑΤΑ αρρωστημένη κοινωνία.
  Αυτό ως δεδομένο.

  Με λίγα λόγια η ανθρωπότητα πρέπει να σχεδιάσει ένα νέο σύστημα όπου το σύστημα απο μόνο του να οδηγεί στους ανθρώπους στο σωστό δρόμο.

  Ποιο σύστημα μπορεί να είναι αυτό;

  Με το να φτιάξεις νόμους δεν λύνεις τίποτε

  το ΟΥ κλέψεις έπρεπε να είναι ΟΥ δημιουργήσεις συνθήκες που να εξωθήσουν τον συνάνθρωπο σου να θελήσει να σε κλέψει.

  Αυτή είναι η σωστή και πραγματικά ηθική λύση

  Εξάλλου οι άνθρωποι ότι έχουν σήμερα το έκλεψαν, και αφού έκλεψαν τα πάντα μετά έβαλαν και την ταμπέλλα «ΟΥ ΚΛΕΨΕΙΣ»

  Είχα κάνει αυτή τη συζήτηση πριν 5-6 χρόνια στο πανεπιστήμιο στην Αθήνα με μια καθηγήτρια φιλοσοφίας, συζητούσαμε για μήνες τούτο το θέμα με ένα τρόπο που μόνο ελληνικά πανεπιστήμια μπορούν πλέον να συζητήσουν. Αυτή η φιλοσοφική συζήτηση περί ιδεατής κοινωνίας είναι ένα ζήτημα που απασχολεί την ανθρωπότητα από τον καιρό του Πλάτωνα, για χιλιάδες χιλιάδες χρόνια. Πολλοί ήρθαν και με μία απάντηση, Η εκκλησία λέει στον Παράδεισο δεν θα έχει λεφτά όλα θα είναι άφθονα δεν θα υπάρχουν εγκλήματα όλοι θα είναι χαρούμενοι δεν θα υπάρχει σκλαβιά/εργασία κτλ. Υπόμεινε το μαρτύριο αυτού του κόσμου και όλα θα πάνε καλά..

  Ο Μάρξ ήρθε και είπε, βαρέθηκα την φιλοσοφία που όλο μιλάει για ένα καλύτερο κόσμο και δεν κάνει τίποτε για να τον διορθώσει, θα φτιάξω δικό μου κόσμο. Και έκανε μια προσπάθεια μέσα στο κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο μεγάλωσε μέσα από αυτά που ήξερε. Οπως και όλοι οι προηγούμενοι. Κατέληξε σε μερικά πολύ σωστά συμπεράσματα, αλλά σε γενικές γραμμές απέτυχε.
  Γιατί απέτυχε;

  Γιατί ο κομουνισμός απέτυχε και γιατί θα αποτύχει ξανά;

  Οι λόγοι είναι γνωστοί τους είπε και ο Καστοριάδης ας τους ανακεφαλαιώσουμε:

  α) βασίζεται και αυτός στο χρήμα.
  β) έχει τράπεζες
  γ) έχει στρατό
  δ) βασίζεται στη βία και τη καταστολή
  ε) υπάρχουν «ΝΟΜΟΙ» και απαγορεύσεις
  στ) ο πλούτος εξακολουθεί να παράγεται από ανθρώπους – σκλάβους
  ζ) εξωθεί τη βία – (επανάσταση)
  και άλλα πολλά.

  Αυτά για αρχή, δεν ξέρω τι ιδέα έχεις εσύ για τον κομουνισμό εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως ένα τόσο απολυταρχικό σύστημα μπορεί να είναι ηθικό. Είναι δεδομένο πως στον εφαρμοσμένο κομουνισμό εκεί οδηγείται η φυσική ροή των πραγμάτων όπως και ο καπιταλισμός οδηγείται είτε στη διαφθορά και τα καρτέλ είτε στο μονοπώλιο και ακολούθως στον ιμπεριαλισμό και τέλος στο Φασισμό για να υποστηρίξει με τη βία το υπό κατάρρευση οικοδόμημα . ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ διότι έτσι είναι φτιαγμένο το σύστημα. Και ο Κομουνισμός στον Φασισμό οδηγείται εν τέλει.

  Μπορείς να κατηγορήσεις για ρατσισμό τους σημερινούς ρατσίσταρους ΟΣΡ εγώ δεν μπορώ

  όπως δεν μπορώ να κατηγορήσω ένα παιδί στην αρχαία Ρώμη που γεμάτο εκστασιασμό απολάμβανε τους Χριστιανούς να κομμαθκιάζονται από λιοντάρια.

  Κατηγορώ το σύστημα .
  Λοιπόν…

  Οι μεγαλύτεροι διανοητές της σύγχρονης εποχής όπως ο Αλμπερτ Καμι μαρσεα ελιαδε8 ερνστ μπορνεμαν κτλ (Αν θυμάμαι καλά) έχουν να παρατηρήσουν το εξής:

  Ερ:
  Τι είναι αυτό που οδήγησε τον άνθρωπο στον ορισμό της ιδιοκτησίας;
  του να πει, αυτό το χωράφι «είναι δικό μου».

  Απ:
  Η ανέχεια, η έλλειψη αφθονίας αγαθών, γης, γυναίκας κτλ. λόγω υπερπληθυσμού οδήγησαν α) στον ανταγωνισμό β) στην ανάγκη αισθήματος ιδιοκτησίας

  Για παράδειγμα, το πιο πολύτιμο αγαθό είναι ο Αέρας, χωρίς αυτό δεν υπάρχει τίποτε μέσα σε 5 λεπτά σωστός;
  Ερ:
  Γιατί δεν τσακώνεται κανένας για τον αέρα; Γιατί δεν μπορείς να τον πουλήσεις;
  Απ:
  Επειδή πολύ απλά υπάρχει σε αφθονία και είναι δωρεάν.
  Αρα:
  θεωρητικά αν μπορούσαμε να παράξουμε όλα τα πράγματα που έχει ανάγκη ο άνθρωπος σε αφθονία και να τα δίναμε δωρεάν οι άνθρωποι δεν θα είχαν ανάγκη να ανταγωνιστούν για ιδιοκτησία

  Αρα η σωστή απάντηση ΔΕΝ είναι Απαγορεύουμε την έννοια της ιδιοκτησίας επειδή είναι «κακή» «διαβολική» ανήθικη κτλ όπως έλεγε ο ΜΑΡΞ ΑΛΛΑ:
  Πως παράγουμε μια κοινωνία που να παρέχει όλα αυτά σε τόση αφθονία που να μην δημιουργεί την ανάγκη της Κλοπής, της ιδιοκτησίας και ότι άλλων κακών μπορεί να προκύψουν από την ανέχεια και την έλλειψη αφθονίας .

  Σε αντίθεση με το τι πιστεύεις ο Καπιταλισμός και όλο αυτό το Ψέμα του χρήματος, ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν μπορούμε όμως να πάμε στο επόμενο στάδιο μέσα σε αυτό το πλαίσιο.

  Εδώ εστιάζεται το πρόβλημα.
  Δεν μπορείς να «ξεσηκώσεις» τους ανθρώπους και να πάρεις με τη βία τον πλούτο, αυτό είναι ηλίθιο και ανήθικο. Στην ουσία σκέφτεσαι μέσα στο κουτί με τους κανόνες του παιχνιδιού, Θα κάνεις αναδιανομή και το κακό Θα συνεχίζεται όπως συνεχίστηκε άπειρες φορές στο παρελθόν.

  Στο παρελθόν όμως δεν υπήρχε εναλλακτική, δοκιμάσθηκε ο κομουνισμός απέτυχε για ένα πάρα πολύ σημαντικό λόγο, ποια είναι η ειδοποιός διαφορά του 1929 για παράδειγμα με το σήμερα;

  Τι είναι αυτό που πραγματικά βοήθησε την ανθρωπότητα να ξεφύγει από την ανέχεια;

  Είναι ο Καπιταλισμός;
  Ο καπιταλισμός είναι μια αφηρημένη έννοια για να περιγράψει μια κατάσταση, μια σειρά πραγμάτων. Οχι δεν είναι ο καπιταλισμός είναι κάτι πολύ πιο συγκεκριμένο.

  Είναι το Χρήμα;
  Το χρηματοπιστωτικό σύστημα αν και βοήθησε στην ανήθικη εξύψωση μιας μερίδας ανθρώπων δεν είναι η πραγματική απάντηση, διότι βασίζεται σε ξεπερασμένες έννοιες χωρίζει τους ανθρώπους σε εργάτες/εργοδότες αστική τάξη/ ύλωτες αφέντες/ δούλους κτλ. Τι και αν αλλάζει η λέξη η ουσία παραμένει η ίδια ο άνθρωπος αναγκάζεται να παράγει τον πλούτο με φυσική εργασία για μια μικρή ελίτ.

  Επομένως τι είναι αυτό το συγκεκριμένο πράγμα που εξύψωσε την ανθρωπότητα και πραγματικά βοήθησε έμπρακτα και όχι με λόγια;

  Είναι οι πολιτικοί;
  Ασφαλέστατα και όχι, οι πολιτικοί το μόνο που κάνουν είναι να κηρύσσουν πόλεμο να ισολογίζουν τον προϋπολογισμό και να εξυπηρετούν τα συμφέροντα αυτών που τους χρηματοδότησαν την εκστρατεία τους ή και τα συμφέροντα της δικής τους επιχείρησης (αφού πολλές φορές πολιτικοί είναι και business men) Anastasiades papadopulos akel δήκο κτλ. όλοι είναι μέρος του προβλήματος.

  Επομένως;

  Αυτό που βοήθησε την ανθρωπότητα πραγματικά να ξεφύγει από την ανέχεια και να βελτιώσει το βιωτικό επίπεδο της είναι η τεχνολογία.

  Ο Γιατρός ο μηχανικός και η επιστήμη ήρθε εκεί που ήταν ο παπάς και έκανε εξορκισμούς και έφτιαξε φάρμακα (πενικιλίνη κτλ) και θεράπευσε ανθρώπους. Η επιστήμη αύξησε την παραγωγή και ταΐζει της μάζες η επιστήμη έδωσε φως στο σκοτάδι η επιστήμη στεγάζει ζεσταίνει τους ανθρώπους η επιστήμη δίνει πραγματικές λύσεις και όχι ΛΟΓΙΑ στους ανθρώπους.
  *επαναλαμβάνω αυτά τα λένε οι σύγχρονοι στοχαστές όχι εγώ.

  Επομένως:

  Αφού όπως είπαμε το πραγματικό πρόβλημα για όλα τα κακά της κοινωνίας είναι η έλλειψη αγαθών και αφθονίας, θέτουμε το εξής ερώτημα:
  Μπορεί η επιστήμη να δώσει πρόβλημα στην έλλειψη αγαθών; Μπορεί η επιστήμη – οι επιστήμονες να σχεδιάσουν και να φτιάξουν μια πόλη μια κοινωνία ένα περιβάλλον που να παρέχει αφθονία για όλους τους ανθρώπους με την υπάρχουσα επιστημονική γνώση;

  anyways μόλις δέχθηκα τηλ. πρέπει να πάω για μπύρες με κορίτσια
  καρτερώ απάντηση 😉

  Μου αρέσει!

 4. osr

  ο γνωστός κυριάκος επανήλθε ….. στην κοσμάρα σου ….

  καλά ρε είσαι σοβαρός ρε κουμπάρε; αυκά στους τοίχους πιον;

  ακόμα εν εκατάλαβες τι σου λαλώ; τζαι τι πιστεύκω;

  για αρχή κάποιες αντιφάσεις στις οποίες προέβηκες:

  γράφεις:

  «Ο άνθρωπος είναι ένα ζώο κτητικό, ζηλότυπο, ανταγωνιστικό, αιμοβόρο και έκτισε μια κοινωνία μέσα σε αυτές τις γραμμές. Ολοι αναγνωρίζουμε πως υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα σε αυτή τη κοινωνία.»

  δηλαδή υπονοείς και πάλι όπως και παλιά ότι ο άνθρωπος είναι εκ φύσεως έτσι πολύ απλά

  και μετά έρχεσαι και λες:

  «Μπορείς να κατηγορήσεις για ρατσισμό τους σημερινούς ρατσίσταρους ΟΣΡ εγώ δεν μπορώ
  όπως δεν μπορώ να κατηγορήσω ένα παιδί στην αρχαία Ρώμη που γεμάτο εκστασιασμό απολάμβανε τους Χριστιανούς να κομμαθκιάζονται από λιοντάρια.
  Κατηγορώ το σύστημα .»

  λέγοντας δηλαδή το ακριβώς αντίθετο που είπες προηγουμένως

  δηλαδή ότι ο άνθρωπος γίνεται πχ ρατσιστής γιατί τον διαμόρφωσε το σύστημα

  φάσκεις και αντιφάσκεις

  και επίσης μου χρεώνεις κάτι ακριβώς το αντίθετα με τα όσες shiλιάες φορές σου έγραψα ότι δηλαδή ο άνθρωπος είναι ον κοινωνικά καθορισμένο

  και έτσι φυσικά εγώ σε αντίθεση με σένα δεν λέω ότι οι άνθρωποι πχ είναι ρατσιστές γιατί έτσι είναι αλλά είναι ρατσιστές λόγω της άγνοιας τους καταρχήν και του κοινωνικού τους καθορισμού

  το αντίθετο δηλαδή από αυτό που λές εσύ που μετά αντιφάσκεις και πάλι με τον εαυτό σου

  είσαι σχιζοφρενής νομίζω… ψάξε το ; )

  γράφεις:

  «το ΟΥ κλέψεις έπρεπε να είναι ΟΥ δημιουργήσεις συνθήκες που να εξωθήσουν τον συνάνθρωπο σου να θελήσει να σε κλέψει.»

  άτε ολάν!!! μεν μαshεσαι!!! ρε ενεν τούτα που σου λαλώ τόοοοοσον τζαιρό;;; εννα με πελλάνεις;

  τέσπα πάμεν πάρακατω

  εγώ προσωπικά δεν είμαι μαρξιστής και απορρίπτω το μοντέλο που είχε φτιάξει ο μαρξ για το πως «πρέπει» να φτἀσουμε στον κομουνισμό σε στάδια μέσω κράτους κόμματος δικατορία του προλεταριάτου κλπ κλπ

  δεν πιστεύω ότι «πρέπει» να περάσουμε κάποιο στάδιο

  (σημείωση που ίσως σου διαφεύγει και πάλι:
  στην σοβιετική ένωση ΔΕΝ εφαρμόστηκε σε καμιά περίπτωση κομουνισμός

  τζαι αφού αναφέρεις τζαι τον καστοριάδη, ο καστοριάδης ονόμαζε αυτ΄που ίσχυε στην σοβιετική ένωση ως γραφειοκρατικός (κρατικός) καπιταλισμός)

  προσωπικα θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να υπάρχουν κράτη αλλά κοινότητες οι οποίες θα λειτουργούν αμεσοδημοκρατικά σε ομοσπονδίες και σε πιο μεγάλες κλίμακες συνομοσπονδίες

  ο κομουνισμός εν ολλίγοις σημαίενει κοινοκτημοσύνη
  δηλαδή όλα ανήκουν σε όλους

  φυσικά εννοείται ότι ο κάθε άνθρωπος θα έχει το σπίτι του το όχημα του τα παπούτσια του τα ρούχα του και άμα γουστάρει την γυναίκα/άντρα του

  προσωπικα πιστεύω όπως επανειλημμένως στο έχω πει και αναλύσει τόσο σε εσένα όσο και στον αχιλλέα στον ελευθεριακό κομουνισμό δηλαδή τον αναρχισμό

  οι άνθρωποι να αποφασίζουν συναινετικά για τον τρόπο που θέλουν να οργανώσουν τις κοινωνίες του
  χωρίς χρήματα τράπεζες στρατούς βίες και καταστολές νόμους και μαλακίες

  οι άνθρωποι οι ίδιοι απο κοινού θα διαμορφώνουν τους κανόνες που θετουν στον εαυτό τους

  και καταλήγεις στο εκπληκτικό:

  «Πως παράγουμε μια κοινωνία που να παρέχει όλα αυτά σε τόση αφθονία που να μην δημιουργεί την ανάγκη της Κλοπής, της ιδιοκτησίας και ότι άλλων κακών μπορεί να προκύψουν από την ανέχεια και την έλλειψη αφθονίας .»

  εμμμ φιλούιν μου κυριάκο μου αι χαβ νιους φορ γιου ρε μαι φρεντ

  ήδη η τεχνολογική έκρηξη και ανάπτυξη έχει παράξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια τα πάντα σε τεράστια αφθονία

  απλά οι γεωργοί στις ηπα πχ καταστρέφουν τις καλλιέργιες τους για να μην πέσουν οι τιμές

  ήδη υπάρχει τόσος πλουτος στον κόσμος που αρκεί όχι μόνο για 6 αλλά για 20 δισεκατομύρια ανθρώπους

  απλά όπως γράφεις και εσύ που όμως προφανώς δεν αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου

  «Η κοινωνία είναι βαθύτατα άρρωστη, υπάρχει αβάσταχτη φτώχεια, το 1% των ανθρώπων κατέχουν το 50% του πλούτου και όσο πάνε τα πράματα χειροτερεύουν»

  το 1% κατέχει το 50%
  λαλείς τα αλλά εν τα ακούεις

  εναλλακτικός τρόπος οργάνωσης φυσικά και υπάρχει φτάνει οι άνθρωποι να το θελήσουν

  η επανάσταση ξεκινά από το μυαλό όπως έγραψα τόσες και τόσες φορες

  ας πούμε εσύ άρχισες επιτέλους να συνειδητοποιείς κάποια πράγματα που πριν απλά δεν έβλεπες ή δεν ήθελες να βλέπεις
  αυτό είναι ένα παράδειγμα το πως οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουν τα πράγματα και να θελήσουν να δράσουν

  και υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι στους οποίους παρατήρησα αλλαγή στον τρόπο σκέψη τον τελετυαίο καιρό

  εγώ είμαι το απόλυτο παράδειγμα

  πάντα ήμουν ανοικτόμυαλός και δεκτικός αλλά ξεκίνησα από πατριωτάκης με κάτι σημαίες νααααα και κατέληξα δαμέ που κατέληξα ( προς το παρόν)
  το πιο δύσκολο για έναν άνθρωπο είναι να ξεμάθει αυτά που έμαθε να θεωρεί ως δόγματα

  όλοι οι άνθρωποι έχουμε την ικανότητα αντίληψης της πραγματικότητας με επιχειρήματα

  φυσικά κάποιοι επιλέγουν να αγνοούν την λογική και να εμμένουν στα δικά τους ή είναι κολλημένοι ή μη δεκτικοί

  τέσπα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαλαλούμε τις ιδέες μας και τις απόψεις μας τεκμηριωμένα με επιχειρήματα και εννοείται χωρίς κάποις να νομίζει ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια

  από κει και πέρα όμως περιμένω και από τον άλλο να μιλά με επιχειρήματα και όχι κλανιές και συνθηματάκια 😉

  κάποιοι διάλογοι σε σχέση με την κοινωνική οργάνωση όπως την θεωρώ στα σχόλια του ποστ

  ΔΝΤ έρευνα στην φωλιά του μπαμπούλα
  https://osr55.wordpress.com/2010/04/16/

  Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- Facebook, σημειώσατε 2
  https://osr55.wordpress.com/2010/02/09/

  Μου αρέσει!

 5. Οκ, ήρτα που τις μπυραρίες…

  .. δεν φάσκω και αντιφάσκω απλά λόγω κεκτημένου χρόνου δεν μπορείς να γράψεις τα πάντα, έτσι είδους κουβέντες πρέπει να τις κάμνεις άλλως πως 😉

  Αυτό που ήθελα να γράψω είναι:
  Επειδή ακριβώς ο άνθρωπος είναι ζώο κτητικό ανταγωνιστικό κτλ. Πρέπει να δημιουργήσεις ενα τέτοιο περιβάλλον (αφθονίας) που να μην του αναδείξεις αυτά τα ένστικτα. Αν δεν υπάρχει αφθονία η ιστορία θα επαναληφθεί.
  Ετσι ακριβώς
  Ο κομουνισμός της τότε εποχής ήταν καταδικασμένος να αποτύχει επειδή η τεχνολογία για να παράξει αφθονία δεν υπήρχε. Γενικώς οι πόλεις πρέπει να ξανασχεδιαστούν με τέτοιο τρόπο που να είναι εκ φύσεως αυτάρκεις (δηλαδή να μην χρειάζονται ορυκτά καύσιμα κτλ) και ει δυνατόν να παράγουν όσο περισσότερο πλούτο αυτόματα μέσω τεχνολογίας.

  Εχω παρατηρήσει πως το υπάρχων σύστημα έχει περιέλθει σε τέλμα. Ενώ ακριβώς όπως είπες υπάρχει τεχνολογία να παραχθεί κάτι καλύτερο το κεφάλαιο κέρδος που είναι συνυφασμένο με την σπανιότητα του προϊόντος μας κρατάει πίσω, επίσης το ότι έχει αυξηθεί η ανεργία αποθαρρύνει της επιχειρήσεις να χρησιμοποιήσουν αυτοματισμούς για να μην καταρρεύσουν τα πάντα με την ολοκληρωτική ανεργία:
  Το σύστημα για να λειτουργήσει χρειάζεται Εργοδότη/υπάλληλο/παραγωγό/καταναλωτή. Αν σπάσει ολοκληρωτικά η αλυσίδα με την κατάργηση του υπαλλήλου καταρρέουν τα πάντα και αυτό το έχουν καταλάβει οι κυβερνήσεις. (παραδόξως τα κομμουνιστικά κόμματα ακόμη να το πάρουν χαμπάρι και θεωρούν την τεχνολογία εχθρό) Αλλα αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

  ξέρεις πως υπάρχει εστιατόριο στη Γερμανία που λειτουργεί χωρίς υπαλλήλους;

  Αυτοί φυσικά το κάνανε για να ξεχωρίζει το προϊόν τους από τη μάζα και να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους. Ομως ένας πραγματικός αριστερός πρέπει διαβάζει πέρα από τη βιτρίνα. Ποιος ο λόγος να μην είναι όλα τα εστιατόρια έτσι; Γιατί να πρέπει να εκπορνεύεις τους ανθρώπους και να τους κάνεις υπηρέτες σερβιτόρους κτλ; Για ένα μεροκάματο;; Για το δίκαιο του εργάτη;;;;
  Κυριολεκτικά με τη σημερινή τεχνογνωσία που υπάρχει ο άνθρωπος μπορεί να φτιάξει εξ αρχής ένα περιβάλλον που να μην χρειάζεται να είναι σκλάβος εργάτης . Τα μόνα επαγγέλματα που θα έπρεπε να υπάρχουν είναι τα δημιουργικά, τα θεωρητικά και των θετικών επιστημών.

  Οικονομολόγοι Νομικοί Δικηγόροι πολιτικοί κτλ δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν διότι σε περιβάλλον αφθονίας δεν έχει νόημα αν υπάρχουν νόμοι και χρήμα. Σημαίνει έχεις αποτύχει.

  Ποιο είναι το πρόβλημα και γιατί δεν πατάω με τα δύο πόδια στη νεοκουμουνιστική φιλοσοφία;

  Αν εξαιρέσουμε όλα τα πιο πάνω που έγραψα στο πρώτο ποστ δηλαδή το status quo Τράπεζες οι θεσμοί η ανθρώπινη βλακεία κτλ.

  Υπάρχει και ένα άλλο θέμα.
  Σε ένα τέτοιο νέο περιβάλλον Ας το ονομάσουμε προσωρινά «περιβάλλον αφθονίας» μοιραία θα ‘ρθείς στο ηθικό δίλημμα του περιορισμού του ανθρώπινου πληθυσμού.
  Ξέρεις πολύ καλά πως αν υπολογίσεις τους φυσικούς πόρους αυτό σημαίνει αυτόματα πως μέσα σε αυτούς θα πρέπει να πορευτείς. , Αντιλαμβάνεσαι πως αν μια γενεά γεννοβολήσει από 8 απογόνους η κάθε οικογένεια και μετά οι 8 απογόνοι αλλο 8, αντιλαμβάνεσαι πως είτε θα δημιουργήσεις ένα κόσμο πολύ χειρότερο από το σημερινό που θα εξαντλήσει όλους τους φυσικούς πόρους και θα καταστρέψει το περιβάλλον είτε θα καταρρεύσει το μοντέλο της αφθονίας άρα πάλι απο την αρχή, ξανά μαυρη αγορά ξανά «πολύτιμα» αγαθά ξανά ιδιοκτησία ξανά ανταλλαγή προϊόντων ξανά ιδεολογική εκπόρνευση ανθρώπων και όχι μόνο ξανά καπιταλισμός.

  Εκτός και αν μεταναστεύσουμε στη Θάλασσα;;

  Επομένως τι κάνεις για αυτό το θέμα;

  Και κάτι άλλο, ένα λάθος που κάμνεις είναι να βλέπεις τα πράγματα ανταγωνιστικά στο διάλογο, στην ουσία έτσι γίνεσαι μέρος του προβλήματος και δεν το αντιλαμβάνεσαι, η ανάγκη επιβολής στον άλλο στη λεκτική επικοινωνία κτλ και το βάφτισμα του κόσμου σε «καλό»(κομουνισμός) «κακό»(καπιταλισμός) είναι προϊόν αυτού ακριβώς του συστήματος που προσπαθείς να πολεμήσεις και εξαναγκάζει τους ανθρώπους να παλεύει ο ένας για να φάει τον άλλον και να επιβιώσει. Εγώ εδώ δεν θεωρώ πως μιλάμε για απόψεις μιλάμε για απλά μαθηματικά, πιστεύω πως μόνο έτσι μπορείς να επιλύσεις τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, με να τα αναγάγεις σε μαθηματικά. Είναι ντροπή εδώ αναγάγαμε σε επιστήμη το τζόγο και έχουμε φτιάξει οικονομικό μοντέλο για να είναι ες αεί κερδοφόρα τα καζίνο και τα μπούκκικα.. Με το να θέσεις συγκεκριμένους μαθηματικούς προβληματισμούς στο μοντέλο μονάχα έτσι μπορείς να βρεις τη λύση για να μην αποτύχει. Καπιταλισμός είναι η εφαρμογή των μαθηματικών στην παραγωγή κέρδους. Αν θες την Κοινωνία αφθονίας να πετύχει είναι εκ των ον ουκ ανευ πως πρέπει να χρησιμοποιήσεις μαθηματικά για την παραγωγή αφθονίας.

  Εν ολίγοις κάπως έτσι με διώξαν από τις κομμουνιστικές παρατάξεις, και μίσησα τον Κομουνισμό, επειδή τους έθετα τα πρακτικά προβλήματα και εκείνοι αντί να ψάξουν να βρουν λύσεις μου έλεγαν πως παρεκκλίνω από το Μάρξισμο. Τους έλεγα για ρομπότ και έβγαζαν σπυράκια επειδή θα έτρωγα τις δουλειές των εργαζομένων..

  Το πόσο κοιμούνται οι λεγόμενοι κομουνιστές σήμερα δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψει κανείς, κυριολεκτικά αναπολούν τριτοκοσμικές καταστάσεις και αλυσίδες δεν μπορούν να φανταστούν πως υπάρχει κάτι καλύτερο.
  Εμένα το όραμα μου είναι να ζουν όλοι οι ανθρώποι καλύτερα από τους σημερινούς εκατομμυριούχους. Θα μου πεις αδύνατον!! και όμως η σημερινή μεσαία τάξη ζει καλύτερα από τους βασιλιάδες της αρχαιότητας. Πως γίνεται; και Ομως έγινε. Οτι μπορεί να συλλάβει το ανθρώπινο μυαλό δεν είναι ουτοπία. Αλλιώς τι να την κάνω την αλλαγή για να γίνω χίππης;;

  Προτού φτάσεις όμως στη δημιουργία κοινωνίας αφθονίας πιστεύω πρέπει να ξεκινήσουν οι πρώτες επενδύσεις με πραγματικό χρήμα που θα οδηγήσουν την ανθρωπότητα σε ενεργειακή απεξάρτηση από το πετρέλαιο. Αν αποτύχουμε ως κοινωνία να φτάσουμε σε ενεργειακή απεξάρτηση πριν την κατάρρευση που θα ρθεί αργά η γρήγορα τότε δεν υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον θα οδηγηθούμε σε πόλεμο και η ιστορία θα επαναληφθεί για ακόμη μια φορά
  ΟΣΟ και να στοιχίσει οικονομικά κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να μας πειράζει διότι την επόμενη μέρα από τη ενεργειακή απεξάρτηση θα ρθεί ο καιρός που το χρήμα δεν θα έχει νόημα.

  Και κάτι τελευταίο,
  …δεν πιστεύω στην «επανάσταση» *όπλα κτλ. Πιστεύω στην λαϊκή αφύπνιση. Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Με την επανάσταση ξανάμπαίνεις στο καπιταλιστικό τρυπάκι γίνεσαι ίδιος με αυτούς παλεύεις για την επιβίωση του δυνατότερου, και τι θα κάμεις με εκείνους που διαφωνούν; Θα τους σφάξεις;

  Οχι, πρέπει να μιλήσεις στους ανθρώπους να ξέρουν ότι υπάρχεις να τους πείσεις με επιστημονικά επιχειρήματα πως μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο. Πρέπει να πετύχεις αυτή την εσωτερική αλλαγή πρώτα μιας μεγάλης μάζας ατόμων από όλο τον κόσμο και θα έχεις ετοιμάσει τη λεγόμενη «βάση» που όταν θα ξανακαταρρεύσει το σύστημα (διότι αυτό είναι κυκλικό) τότε θα ξέρουν ακριβώς που πρέπει να στραφούν. Θα έχουν εναλλακτική.
  Τοτε μπορείς με βάσει τους φυσικούς πόρους να ξεκινήσεις την ανοικοδόμηση της κοινωνίας και να εγκαταλείψεις το χρηματοπιστωτικο μοντέλο.

  Μου αρέσει!

 6. osr

  γράφεις:

  «Ο κομουνισμός της τότε εποχής ήταν καταδικασμένος να αποτύχει επειδή η τεχνολογία για να παράξει αφθονία δεν υπήρχε.»

  δεν υπήρχε κομουνισμός της τότε της τωρινής και καμιάς εποχής ρε κυριάκο πόσες φορές να το πούμε ρε γμτ την κοινωνία μου γαμώ; διαβαζε τζαι λλίον μεν μιλάς μόνος σου
  υπήρχε γραφειοκρατικός κρατικός καπιταλισμός μιας βρωμερής ελίτ που έλεγχε τα πάντα

  όσον αφορά το ότι δεν υπήρχε τεχνολογία να την παράξει την αφθονία που λες, πάλι επανερχόμαστε στα ίδια όπως σου είπα πριν αλλά και πάλι έρχεσαι μόνος σου και διορθώνεις τον εαυτό σου λίγες γραμμές πιο κάτω και μάλιστα δίνεις και την απάντηση γιατί συμβαίνει αυτό

  «Ενώ ακριβώς όπως είπες υπάρχει τεχνολογία να παραχθεί κάτι καλύτερο το κεφάλαιο κέρδος που είναι συνυφασμένο με την σπανιότητα του προϊόντος μας κρατάει πίσω,»

  από την στιγμή που υπήρχαν μηχανές ο άνθρωπος είχε επιλύσει το πρόβλημα της αφθονίας αφού πλέον σε ελάχιστο χρόνο με ελάχιστο κόπο παρήγαγε τεράστιες ποσόστητες αγαθών

  απλά το σύστημα αυτό το όμορφο το καπιταλιστικό ήθελε «ανάπτυξη» και άλλη παραγωγή
  και αντί οι άνθρωποι να δουλεύουν λιγότερο αφού πλέον με τις μηχανές γινόταν η εκατονταπλάσια δουλειά στον 1/100 της ώρας εκατονταπλασιάστηκε η ώρα δουλείας τους

  σχετικό είναι το βιβλιαράκι του Πωλ Λαφάργκ «Το δικαίωμα στην τεμπελιά» που έγραψε το 1883

  Το Δικαίωμα στην τεμπελιά
  https://osr55.wordpress.com/2009/01/22/
  γράφει σχετικά

  «Μια αποδοτική εργάτρια γνέθει με τ΄αδράχτι της το πολύ πέντε τούφες το λεπτό, ενώ ορισμένες κυκλικές πλεκτομηχανές κάνουνε 30.000 τούφες στον ίδιο χρόνο.

  Κάθε λεπτό μηχανής επομένως ισοδυναμεί με 100 ώρες δουλειάς της εργάτριας – ή με άλλα λόγια κάθε λεπτό που δουλεύει η μηχανή χαρίζει στην εργάτρια δέκα μέρες σχόλη.

  Αυτό που αληθεύει για την πλεκτοβιομηχανία αληθεύει λίγο ή πολύ και για όλες τις βιομηχανίες που έχει εκσυγχρονίσει η σύγχρονη μηχανική.»

  η μισθωτή σκλαβιά επιβάλλεται για να παραχθεί περισσότερο κέρδος για τους λίγους

  ήδη από τον 19ο αιώνα υπήρχε η τεχνολογία για να θρέψει και να ντύσει και να στεγάσει ολόκληρο τον κόσμο
  απλά κάποιοι ζούσαν σε τεράστια κτίρια και κάποιο μέναν σε παράγκες

  όσον αφορά το εστιατόριο στην γερμανία που λειτουργεί χωρίς υπαλλήλους

  έλα ρε μα σοβαρά;;;;;;;;;;
  τι σου λέω τόοοοοοοοοοοοοσον τζαιρό; βάλλω τζαι ξαναβάλλω το ντοκυμαντέρ

  Zanon – Εργοστάσιο χωρίς αφεντικό (Μέρος 1ο)

  για να καταδείξω ακριβώς ότι δεν χρειάζεται κανένα βρωμισμένο αφεντικό για να λειτουργήσει κάτι

  οι άνθρωποι συναινετικά μπορούν να λειτουργήσουν τα πάντα ισότιμα και αμεσοδημοκρατικά

  εν καλά πάντως που αρχίζεις και συνειδητοποιείς τούντα πράματα

  όσον αφορά το «κομουνιστικά»κόμματα που θεωρούν εχθρό την τεχνολογία δεν μπορώ να αντιληφθώ σε ποιους αναφέρεσαι αφού δεν υπάρχουν σήμερα κομουνιστικά κομματα

  οι ψευδοεπιστήμες της οικονομολογίας της νομικής κλπ ακριβώς σε μια κοινωνία που οι άνθρωποι λειτουργουν συναινεετικά δεν χρειάζονται αφού δεν παράγουν απολύτως τίποτα

  όσον αφορά τον υπερπληθυσμό που λες κλπ
  αυτή την στιγμή η στερεα γη κατοικείται (όχι η θάλασσα που είναι τα 3/4 της γης) σε πολύ μικρό ποσοστό ενώ τεράστιες εκτάσεις πχ οι έρημοι δεν κατοικούνται
  και όμως με την τεχνολογία μπορούν οι έρημοι να μετατραπούν σε καλιεργήσιμη γη

  τούτα τα διλήμματα είναι ψευτοδιλημματα τάχα να μην κάνουμε τουτα τα καλά τα πράματα γιατί εννα πολυνουμε τζαι εν θα χωρούμε
  μαλακίες
  μακάρι να γίνει κάτι τέτοιο και όλοι οι άνθρωποι μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς

  ρε κυριάκο μα ό,τι σου λαλώ εννα μου λαλείς τζαι εσύ; επειδή σου είπα και σωστά ότι βλέπεις τα πράματα ανταγωνσιτικά σε άλλο διαλογο και σου απάντησα τεκμηριωμένα χωρίς εσύ να ανταποκριθείς σε όσα σου έγραψα έρκεσαι τωρά τζαι λαλείς μου την εσύ;
  μια χαρά διάλογο κάμνω με επιχειρήματα

  απλά σπάζουν τα νεύρα που εσύ δεν ακούς τίποτα τζαι συνεχίζεις να λαλείς τα δικά σου λες τζαι δεν σου έχω απαντήσει επανειλημμένως πάνω σε τζεινα που λες λάθος κατά τη γνώμη μου

  γιαυτό σου βάζω κοπυ παστε για να σου απαντώς επί της ουσίας και να γίνεται διάλογος επιχειρημάτων και όχι μονόλογος όπως κάνεις εσύ

  κάτι που εσύ ουδέποτε έκανες, δηλαδή να πάρεις κάτι που έγραψα και να μου απαντήσεις συγκεκριμένα

  πάντα απαντάς γενικά και αόριστα λες και δεν έχει μεσολαβήσει τίποτα

  οπότε τις μαλακίουλες ότι τάχα γίνομαι μέρος του προβλήματος άειστες στην άκρη τζαι κολύμπα

  επιβολή στην λεκτική επικοινωνία τζαι μαλακιούλες

  αν δεν εκάθουμουν με τις ώρες να σου απαντώ επί της ουσίας σε ότι αυθαίρετο μου έλεες ακόμα φιλούιν μου κυριακούλη μου θα ήσουν στα ίδια

  πάλε καλά που σου τα λαλούσα τούτα ούλλα τζαι ανοίξαν λίον τα ματούθκια σου

  άτε…….

  «Εν ολίγοις κάπως έτσι με διώξαν από τις κομμουνιστικές παρατάξεις, και μίσησα τον Κομουνισμό, επειδή τους έθετα τα πρακτικά προβλήματα και εκείνοι αντί να ψάξουν να βρουν λύσεις μου έλεγαν πως παρεκκλίνω από το Μάρξισμο. Τους έλεγα για ρομπότ και έβγαζαν σπυράκια επειδή θα έτρωγα τις δουλειές των εργαζομένων..»

  ποιοιες εν οι κομουνιστικές παρατάξεςι; η εδον οξά η προοδευτικη του ακελ του άχρηστου κομματιδίου καπιταλιστικού τύπου

  γράφεις:
  «δεν πιστεύω στην “επανάσταση” *όπλα κτλ. Πιστεύω στην λαϊκή αφύπνιση. Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό»

  ρε μα ό,τι λαλώ έρχεσαι τζαι λαλείς το σε μένα ως κάτι νέο;;;;

  οταν μιλώ για επανάσταση που ξεκινά από το μυαλό τι εννοώ τόσον τζαιρό; γιαυτό άλλωστε έκαμα τζαι τούντο blog
  για να μοιραστώ όλα αυτά που πιστεύω και θεωρώ σημαντικά

  που αν τα μάθει κάποιος ίσως να σκεφτεί διαφορετικά ακριβώς όπως έγινε μαζί σου

  σε διάλογο που είχα με τον αχιλλέα για την επανάσταση του έγραψα αυτά

  https://osr55.wordpress.com/2010/04/16/
  «ἑσύ όταν λες επανάσταση τι εννοείς;

  τέσπα, να σου πω εγώ τζαι αν θέλεις λαλείς μου τζαι εσύ

  η επαναστατική διαδικασία καταρχήν δεν ειναι κάτι στατικό ή κάτι που αρχίζει και τελειώνει σε κάποιο χρόνο

  η επάνασταση προφανώς που έχεις εσύ μέσα στο μυαλό σου είναι αυτά που σου μάθαν στο σχολειό κλπ κλπ γαλλική επανάσταση ελληνική επανάσταση αμερικανική επανάσταση κλπ κλπ

  δηλαδή ένπολη βία απο τον λαό πόλεμος στα βουνά στα χαρακώματα για ένα χρονικό διάστημα ……….. και μετά;

  η ένοπλη βία σε μια επανάσταση κατά τη δική μου γνώμη αποτελεί ένα μικρό κομμάτι της χρονικά αλλά και ουσιαστικά

  η επανάστατική διαδικασία αρχίζει πρώτα και κύρια μέσα στα μυαλά των ανθρώπων, στην συνειδητοποίηση της πραγματικότητας
  του ποιος είναι ο εχθρός των απλών ανθρώπων μισθωτών σκλάβων
  με λίγα λόγια η ταξική συνείδηση

  το πιο σημαντικό όμως είναι το αίτημα αυτής της διεκδικήσης μέσω της βίας

  δηλαδή τι ακριβώς επιδιώκουν αυτοί που παίρνουν τα όπλα εναντίον των αρχόντων

  στην τελική δηλαδή, οι επαναστατημένοι έλληνες για ποιον πολέμησαν δηλαδή; για τους κωλέττηδες διεφθαρμένους πολιτικάντηδες που έγλυφαν τους οθωμανούς τους ρώσσους γάλλους και τους άγγλους;

  η ελληνική επανάσταση δημιούργησε ένα προτεκτοράτο κρατίδιο της ιεράς συμμαχίας που εξυπηρετούσε φυσικά άλλα συμφέρονται από του λαού

  αλλωστε βασιλιάς απόλυτος μονάρχης επιβλήθηκε μετά την δολοφονά του καποδίστρια ο όθωνας ένας βαυαρός και μετά βάλαν τους γκλυξπουργκ

  δηλαδή οι επαναστατημένοι έλληνες που πήραν τα όπλα για αυτό το πολέμησαν; ώστε το 1897 να πτωχεύσει το κράτος τους από τα “χρέη” αέρα που του φόρτωσαν οι τοκογλύφοι της εποχής ;

  οπότε το πιο σημαντικό είναι το αίτημα το οποίο θα διεκδικηθεί από τους επαναστατημένους ανθρώπους
  ώστε να μην αλλάξει απλά ο μανωλιός που θα βάλει τα ρούχα του αλλοιώς

  ακόμη και μετά την βια που θα ακολουθήσει η επαναστατική διαδικασία θα συνεχιστεί αφού για να μπορέσουν οι άνθρωποι να προσαρμοστούν πχ σε συνθήκες ελευθεριακού κομουνισμού, αναρχισμού θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα

  το πιο δύσκολο πράγμα έιναι να ξεμάθεις αυτά που έμαθες και δενμπορει να γίνει σε μια μέρα

  στο ντοκυμαντέρ Ισπανικός εμφύλιος και Αναρχικοί (πως εφαρμόστηκε στην πράξη από 1 εκατομύριο ανθρώπους αυτό που ψευδώς ονομάζεται “ουτοπία”)

  έχει πολλά τέτοια παραδείγματα από απλά πράγματα όπως είναι πχ ο γάμος τον οποίο οι άνθρωποι ήθελαν να συνεχίσουν και έτσι δημιουργησαν συναινετικά τον επαναστατικό γάμο χωρίς τυπικότητες απλά ένα τελετουργικό
  γιατί ακριβώς οι άνθρωποι δεν μπορούσαν απλά να πατήσουν ένα κουμπί και να αλλάξουν συχνότητα

  οπότε η έννοια επανάσταση που χρησιμοποιείς εσύ πως την εννοείς; «

  Μου αρέσει!

 7. achilleas

  ρε κυριακο επινες/εκάπνιζες τζαι τιποτε αλλο εχτος που μπυρες ρε?

  εντωμεταξυ εν αστειο αλλα επαναληθφηκαν τοσες πολλες φορες οι ιδιες ιδέες/απόψεις σε τουντο μπλογκ που ανετα εμπορουσα να προβλέψω το 90% της απαντησης του ΟΣΡ.

  μολις εδιαβασα πχ. «Ο άνθρωπος είναι ένα ζώο κτητικό, ζηλότυπο, ανταγωνιστικό, αιμοβόρο και έκτισε μια κοινωνία μέσα σε αυτές τις γραμμές.»

  ε γαμωτω λαλω παλε επαναληψεις 😥

  OSR esteila sou ena email me to link gia ena blog, tou opioou i sigrafeas egrapse vivlio gia tin krisi jei o Chomsky eipe oti en polla kalo.
  Sistino sou na to diavaseis gia na pareis mia idea ti egine oste na mporoume na kamnoume pio ousiastikes sizitiseis
  eparageila to pou to amazon jai en mou to esteilan je eipa tous to je telika esteilan mou 2 san eplirosa mono 1, daneizo sou to a theleis

  Μου αρέσει!

 8. osr

  αχιλλέα επια το email νασαι καλά!!!
  πως να μου το δώσεις;

  Μου αρέσει!

 9. achilleas

  e eimai agglia tora, a theleis stello sou to me taxydromeio i vrethoumaste kapou pou na rto kypro

  Μου αρέσει!

 10. Δεν μπορώ να καταλάβω την εμμονή σας στη λέξη «Κουμμουνισμός» είναι μια κατεστραμμένη λέξη που πρέπει να φύγει από τη μέση αν πραγματικά θέλουμε να εισακουστούν οι ιδέες μας. Μου θυμίζετε μουσουλμάνους που μου λεν το ισλάμ είναι αγάπη.. ή κάποιους άλλους που μου λεν πως η σβάστικα είναι αρχαιοελληνικό σύμβολο.
  Τι σημασία έχει;
  Ιστορικά έχει συνδεθεί με κάποια πολύ συγκεκριμένα αρνητικά πράγματα όχι μια αλλά δεκάδες φορές, πλέον αν φορέσω μπλουζάκι με αγκυλωτό σταυρό και κατέβω στα Εξάρχεια φυσικά και θα με λιντσάρουν και θα έχουν και δίκαιο, ούτε που θα προλάβω να τους πω πως είναι αρχαιοελληνικό σύμβολο..

  Μου αρέσει!

 11. osr

  ε αν εν τούτον το πρόβλημα σου ρε κυριάκο οκ καλό αντί κομουνισμό να τον πούμε….εμμμμ αυνανισμό που έχει και χαρούμενη χροιά

  χάππι;

  Μου αρέσει!

 12. Ούτε αυτή η λέξη μου αρέσει παραπέμπει σε άλλα πράγματα..

  Μου αρέσει!

 13. osr

  ε πε μας μια λέξη καλό ρε κυριάκο

  αλλά σε παρακαλώ πες μας τζαι το περιεχόμενο που θα έχει αυτή η λέξη

  δηλαδή πως θα οργανώνεται το κοινωνικό αυτό σύστημα που έχεις μέσα στο μυαλό σου

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s