Ιδιωτικές φυλακές μας φέρνει ο λουκάς λουκά λουκά του λουκά γνωστός και ως τζυνηός

Διαβάζουμε σήμερα στον πολίτη της κυριακής τον λουκά λουκά λουκά του λουκά γνωστός και ως υπουργός δικαιοσύνης δημοσίας τάξεως ( που επί της ουσίας δεν έχει αρμοδιότητα αφού ούτε την νομική υπηρεσία μπορεί να διατάξει να κάνει τίποτα αλλά ούτε και την αστυνομία μας την όμορφη…)

 

Μας ενημέρωσε ότι θα φέρουν ιδιωτικές εταιρείες να διαχειρίζονται τις φυλακές που θα δημιουργήσουν οι ίδιες

Πριν πω την γνώμη μου για το θέμα αυτό μια παράθεση άλλων ειδήσεων όμορφων από την άλλη πλευρά του ατλαντικού όπως αρέσκονται να λένε οι δημοσιοκάφροι μας

 

http://kalodia.blogspot.com/2010/10/blog-post_5766.html

Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2010

αν πληρώσεις είσαι ελεύθερος…

να σώσεις το πόδι σου ή να καλέσεις την πυροσβεστική.

 

 

 

«Όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος…»:

 

Στη φωτογραφία καίγεται το σπίτι του Τζιν Κράνικ στο Τένεσι των ΗΠΑ. Η τοπική ιδιωτική πυροσβεστική δεν έσβησε τη φωτιά επειδή ο Τζιν της χρωστούσε 75 δολάρια! Έτσι τα ευφυολογήματα του είδους : «είσαι ελεύθερος να διαλέξεις αν θα κοιμηθείς σ’ ένα παγκάκι του πάρκου ή στο σπίτι σου», που προσπαθούν να αποδομήσουν τις πολυδιαφημισμένες ελευθερίες του καπιταλισμού, δείχνουν πολύ συχνά φτωχότερα από την πραγματικότητα.

 

Η διεθνής νεοφιλελεύθερη λαίλαπα μετατρέπει ανθρώπινα αγαθά και δικαιώματα σε εμπορικά προϊόντα. Στη χώρα μας ο ακρωτηριασμός στοιχίζει λιγότερο από ένα ακριβό ορθοπεδικό παπούτσι που ίσως σώσει το πόδι του διαβητικού, μας είπαν.[*] Δεν γνωρίζω το θέμα, αλλά λογιστικά πρέπει να είναι σωστή σκέψη. Στη δε μητρόπολη του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού η αρχή της ανταποδοτικότητας λειτουργεί άψογα:

 

 

«Πυροσβέστες στο Τενεσί των ΗΠΑ άφησαν σπίτι να καεί επειδή ο ιδιοκτήτης του δεν είχε πληρώσει την προβλεπόμενη από το νόμο εισφορά στην πυροσβεστική.

Ο Τζιν Κράνικ, που ζούσε σε αγροτική περιοχή στο Τενεσί, κάλεσε στις 29 Σεπτεμβρίου την πυροσβεστική όταν η κατοικία του πήρε φωτιά και κινδύνευσε ο ίδιος και η οικογένεια του.

Η κομητεία όπου συνέβη το περιστατικό δεν έχει δική της πυροσβεστική υπηρεσία, αν και σε μία πόλη της υπάρχει δημοτική πυροσβεστική που καλύπτει τους πολίτες έξω από τα όρια της μόνο αν το ζητήσουν και αν πληρώσουν.

Ωστόσο, στο τηλεφωνικό κέντρο της πυροσβεστικής διαπίστωσαν ότι ο κ.Κράνικ δεν είχε πληρώσει την ετήσια εισφορά των 75 δολαρίων και αρνήθηκαν να επέμβουν για να σβήσουν τη φωτιά. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι το ξέχασε.

Απέρριψαν όμως και την προσφορά του να πληρώσει επί τόπου το ποσό.

Παρά ταύτα, οι πυροσβέστες κατέφτασαν όταν κινδύνεψε η κατοικία του γείτονα του Κράνικ, ο οποίος είχε πληρώσει την εισφορά.

Το αποτέλεσμα ήταν η ολοσχερής καταστροφή της κατοικίας του Κράνικ την οποία οι πυροσβέστες παρακολούθησαν, όπως είπε οι ίδιος, χωρίς να κάνουν τίποτα.»

πηγή : ΤΑ ΝΕΑ-online

 

 

τέλειο ε!!!!!!

ε μα τζαι τούτος ο παλιάδρωπος να μεν πληρώσει το χρέος του στην ιδιωτική πυροσβεστική υπηρεσία

τς τς

να μάθει άλλη φορά να είναι ασυνεπής στις υποχρεώσεις του ο παλιάδρωπος

 

και πάμε τώρα σε ανάλυση των όσων φαιδρών λέει ο λουκάς λουκά λουκά του λουκά γνωστός τζυνηός που δεν έχει επί της ουσίας αρμοδιότητες απλά κάμνει δηλώσεις στους δημοσιοκάφρους για να προωθήσει τους σπόνσορες του κράτους μας

http://e-cynical.blogspot.com/2010/10/blog-post_10.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Cynical+%28CYNICAL%29

 

Τις Συντάξεις των 330 ευρώ, ρε Αλήτες;

Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2010

Ιδιωτικές φυλακές ως επενδυτική ευκαιρία!

Με την προβλεπόμενη από το Υπουργείο Οικονομικών αυστηροποίηση του ισχύοντος ποινικού θεσµικού πλαισίου για φορολογικές παραβάσεις και περιπτώσεις φοροδιαφυγής ακόμα και για ένα ευρώ, εύλογα αναρωτήθηκαν οι δικαστές για το πού θα χωρέσουν όλοι αυτοί οι νέοι παραβάτες, που χωρίς αμφιβολία θ’ αποτελέσουν ένα καθόλου ευκαταφρόνητο σύνολο. Οι ελληνικές φυλακές είναι ήδη υπερπλήρεις, μιας και στα 30 σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, συνολικής χωρητικότητας περίπου 6,000 θέσεων, κρατούνται 12,000 άνθρωποι. Χρήματα για ανέγερση νέων δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα, οπότε το ερώτημα είναι τι κάνουμε;

Η απάντηση βρίσκεται στις μαγικές λέξεις ιδιωτικός και ιδιωτικοποίηση, που τα καταφέρνουν φτηνότερα και καλύτερα, και το παρόν κείμενο αποτελεί μια ευγενική προσφορά στους ιθύνοντες, παρέχοντάς τους υλικό με την εμπειρία χωρών όπου το μοντέλο των ιδιωτικών φυλακών βρίσκεται ήδη σε λειτουργία και θάλλει.

Ας αρχίσουμε από την πάντα «πρωτοπόρα» Αμερική. Αυτή τη στιγμή, πέρα από αρκετές δεκάδες μικρές, υπάρχουν τρεις μεγάλες ιδιωτικές κερδοσκοπικές εταιρίες, οι Corrections Corporation of America, ο όμιλος GEO και τα Community Education Centers, οι οποίες και μονοπωλούν τον κλάδο με 264 σωφρονιστικά καταστήματα κυρίως στις νότιες και δυτικές πολιτείες, χωρητικότητας 99,000 κρεβατιών-κρατουμένων. Και όπως δείχνουν τα νούμερα τα καταφέρνουν αρκετά καλά αυξάνοντας σταθερά την αναλογία των κρατουμένων σε ιδιωτικές προς κρατικές φυλακές, από 6% το 2000, σε 9% το 2007, καθώς και τα κέρδη τα οποία ανέρχεται σε αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα κέρδη δε αυτά οφείλονται είτε σε λειψές υπηρεσίες, είτε σε υπαμειβόμενους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, είτε σε αμοιβές για ανύπαρκτους κρατούμενους μιας και το κράτος βρέξει χιονίσει εγγυάται και πληρώνει για ένα ορισμένο αριθμό κεφαλών, είτε σε αύξηση της πελατείας και του κύκλου εργασιών, είτε στην υπερεκμετάλλευση της εργασίας που παρέχουν οι κρατούμενοι έναντι εξευτελιστικής αμοιβής σε συμβεβλημένες εταιρίες όπως Microsoft, Nike, Dell Computers, Best Western Hotels, Honda, K-Mart, McDonald’s, Burger King κ.α. Έτσι παρατηρείται το φαινόμενο, ενώ η εγκληματικότητα στην Αμερική να ελαττώνεται, ο αριθμός των φυλακισμένων να αυξάνει. Μπορεί να είναι τυχαίο, μπορεί όμως και όχι, αν κι όλες οι ενδείξεις συνηγορούν υπέρ της δεύτερης εκδοχής.

Μια υπόθεση που έχει έρθει πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας αφορούσε κύκλωμα δικαστών στην Πενσυλβανία, οι οποίοι ήδη από το 2002 και έναντι αδρής αμοιβής ίσης με $2.6 εκατομμύρια, έστελναν σωρηδόν πελάτες ακόμα και εφήβους, 2000 τον αριθμό, στις ιδιωτικές φυλακές, ακόμα και για αδικήματα όπως χαστούκια και προσβολές παιδιών προς τους συμμαθητές τους.

Πέρα απ’ αυτό, η εμπειρία μάς έχει διδάξει ότι επιχειρηματικοί κολοσσοί δύσκολα μπορούν να σταθούν στα πόδια τους χωρίς την ανάλογη πολιτική υποστήριξη με αμοιβαίο προφανώς όφελος. Έτσι η συμμετοχή των δυο πρώτων στο αμερικανικό νομοθετικό συμβούλιο (ALEC), οργανισμό που προωθεί νομοθετήματα για σκληρότερες ποινές, και τον οποίον χρηματοδοτούν αδρά, δεν μπορεί να ιδωθεί ξέχωρα από την αυστηροποίηση των ποινών που έχει επιβληθεί σε αρκετές πολιτείες από τη μια, και την αύξηση των συμβολαίων που συνάπτουν με το κράτος, απ’ την άλλη.

Αυστηρότερες ποινές και αύξηση του αριθμού των εγκλείστων είναι μια πρακτική που συντονίζεται αρκετά καλά με τα φοβικά αντανακλαστικά των νοικοκυραίων, αλλά και με τα κέρδη των επιχειρήσεων.

Για να μην πούμε ότι αυξάνουν κιόλας την απασχόληση σε εγκαταλελειμμένες ημι-αγροτικές περιοχές, οπότε είναι και διπλά ευχαριστημένοι.

Απ’ όλες όμως τις κατηγορίες παραβατών η πιο πολυπληθής και αγαπημένη είναι αυτή των μεταναστών, που εισέρχονται παράνομα στη χώρα. Τα τελευταία πέντε χρόνια ο αριθμός των διώξεων έχει αυξηθεί κατά 400%, γεγονός που κάνει τις εταιρίες και ειδικά την GEO, να τρίβουν τα χέρια τους από χαρά μπροστά σ’ αυτή την ανέλπιστα σταθερή πελατεία. Σκέφτομαι ότι επειδή και στην Ελλάδα εκπληρώνονται αυτές οι προϋποθέσεις, η κυβέρνηση θα μπορούσε κάλλιστα, ειδικά δε μετά τις fast-track διευκολύνσεις, ν’ αναζητήσει επί τούτου ανάλογα επενδυτικά κεφάλαια στο εξωτερικό.

Φυσικά στον επιχειρηματικό αυτό τομέα δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 11 συνολικά ιδιωτικές φυλακές, οι οποίες φιλοξενούν το 11% των κρατουμένων, δηλαδή γύρω στους 9,000. Το ότι κι εκεί έχει αυξηθεί ο αριθμός τους σε σχέση με Γαλλία και Γερμανία, δεν θα μπορούσε να ήταν κι αυτό τυχαίο. Το ρεκόρ όμως το έχει η Αυστραλία με το 17% των φυλακισμένων να βρίσκεται σε ιδιωτικά χέρια. Ιδιωτικές φυλακές λειτουργούν επίσης και στην Νότια Αφρική, τη Νέα Ζηλανδία και τον Καναδά.

Άντε βρε, και στα δικά μας!

Αν γίνουν ιδιωτικές φυλακές ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι στο μπουρδέλο που ονομάζεται κυπριακή μαλακία μπανανία οι φυλακισμένοι θα αυξηθούν κατακόρυφα ώστε οι ιδιωτικές εταιρείες να έχουν «πελάτες» ώστε να παίρνουν την χορηγία ανά κκελέ που το κράτος τσιράκι τους και να τους υπερεκμεταλλεύεται ως απίστευτα πάμφθηνη εργασία

Απλά για να καταλάβατε το μέγεθος του τελευταίου, πολλοί ισοβίτες( οι οποίοι ΔΕΝ είναι τα τέρατα που νομίζετε)

στις κυπριακές φυλακές έχοντας πάρα πολύ χρόνο στις φυλακές κατασκεύαζαν πολλά χειροτεχνήματα βγάζοντας καλά λεφτά με τα οποία φρόντιζαν την οικογένεια τους και με τα οποία σπούδασαν τα παιδιά τους και όχι μόνο

αυτό όμως απαγορεύτηκε από την διεύθυνση των φυλακών που δεν ελέγχει φυσικά ο εκάστοτε λουκάς λουκα λουκά λουκά γνωστός τζυνηός  γιατί δημιουργούσε ανάμεσα σε άλλα και «αθέμιτο» ανταγωνσιμό

η αμοιβή πλέον για εργασία εντός των φυλακών πληρώνεται περίπου με λιγότερο από 2 ευρώ την ημέρα!!!!!!!!!!

 

Ας σταματήσει αυτή μαλακία τώρα και ας αναλάβουν οι δημοσιοκάφροι τις ευθύνες τους

 

 

7 Σχόλια

Filed under "δικαιοσύνη", Κύπρος=Το βασίλειο της αναξιοκρατίας, Μετά την λύση...., Παγκόσμιο Σύστημα-Αλήθειες κρυμμένες

7 responses to “Ιδιωτικές φυλακές μας φέρνει ο λουκάς λουκά λουκά του λουκά γνωστός και ως τζυνηός

 1. ήθελα να γράψω για το περιστατικό με την πυροσβεστική, εδώ και μια εβδομάδα προσπαθώ αλλά δυστυχώς δεν έβρισκα χρόνο, ούτε λόγια.. για να πω την αλήθεια, και να σου πω και κάτι, δεν κάλυψες με επάρκεια το όλο συμβάν, μετά από όλα αυτά το περιστατικό έλαβε τεράστιες διαστάσεις καθότι διάφοροι δημοσιογράφοι πολιτικοί κτλ κατέκριναν τον κράνικ παρουσιάζοντας τον ως υπεύθυνο!! φαντάσου μιλάμε για μια περιουσία για μια ολόκληρη ζωή να καίγεται για.. 75$!! (έξτρα φόρο) Δεν μπορεί να το χωρέσει ανθρώπινος νους και όμως γίνεται, και να σου πω και κάτι άλλο, ποιος μπορεί να εγγυηθεί πως δεν είναι η ίδια η ιδιωτική πυροσβεστική εταιρία που δεν έβαλε φωτιά στο σπίτι του Κράνικ? Μπορεί να ακούγεται ακραίο αλλά ως καμένος φυσώ και το γιαούρτι πλέον καθώς κάτι παρόμοιο μου συνέβηκε όταν ζούσα Αθήνα με μια ιδιωτική εταιρία ασφαλείας που έβαζε αντικλεπτικούς συναγερμούς. Ημουν ο μοναδικός στη περιοχή που δεν είχε βάλει σύστημα συναγερμού και μου έστειλαν 2 φορές δικούς τους ανθρώπους να μου ανοίξουν το σπίτι, χωρίς να πειράξουν τίποτε ευτυχώς, απλά και μόνο για να μου δώσουν να καταλάβω με τί είχα να κάνω, όταν τηλεφώνησα στην αστυνομία πολλαπλές φορές, επιμένοντας εμμέσως πλην σαφώς η κοπέλα του τηλεφώνου μου παραδέχθηκε πως οι υψηλά ιστάμενοι της αστυνομίας χρηματίζονται για να μην κάνουν απολύτως τίποτα. Αν δεν έχετε ιδιωτικό σύστημα συναγερμού αστυνομία δεν θα έθρει ποτέ στο σπίτι σας.

  Και όχι μόνο αυτό, δεν έχει περάσει πολλής καιρός που στην Αμερική ειχε ξεσπάσει το σκάνδαλο με τον χρηματισμό δικαστών από τις ιδιωτικές Φυλακές της Αμερικής για κάθε extra κατάδικο που θα τους έστελναν ως πελάτη.

  Αποτέλεσμα; Οι δικαστές εξασκούσαν το μέγιστο της εκάστοτε ποινής δείχνοντας ελάχιστη επιείκεια αφού θα είχαν χρηματικό όφελος «bonus» αν ήταν πιο αυστηροί..

  Μετά την αποκάλυψη είχε ξεσπάσει τεράστιο σκάνδαλο στην Αμερική που κλόνισε ολόκληρο το δικαστικό οικοδόμημα και είχε ώς αποτέλεσμα μεταρρυθμίσεις κτλ.

  Αν ήταν για το θεαθήναι δύσκολα θα το μάθουμε ποτέ..

  Το θέμα όμως είναι πως το κόλπο με τις ιδιωτικές εταιρίες όπως και όλες οι απάτες επεκτείνονται σιγά σιγά σε ανυποψίαστα θύματα. Οπως θα έκαναν εξάλου όλοι οι καλοί απατεώνες που σέβονται τον εαυτό τους. (δεν είναι τυχαίο για παράδειγμα που έρχονται καμπόσοι εξ Ελλάδος μικροαπατεώνες ή επαίτες του δρόμου στη Κύπρο), είναι πολύ απλά μια νέα ιδανική «φρέσκα πιάτσα»..

  Σημ. Για όσους ενδιαφέρονται στη πυρκαγιά δεν κάηκε μονάχα το σπίτι του Kranick αλλά και τα 3 σκυλιά με την Γάτα του(..)
  Οχι πως είμαι ιδιαίτερα φιλόζωος απλά μπαίνει το ηθικό ερώτημα αν κινδύνευε ο ίδιος ο Κράνικ θα έκανε κάτι κανείς ή θα τον άφηναν να καεί ζωντανός με την οικογένεια του; Ας μην ξεχνάμε πως μιλάμε για ένα άνθρωπο που πλήρωσε όλους τους υπόλοιπους φόρους του εκτός από τη συνδρομή του στην ιδιωτική πυροσβεστική εταιρία..
  Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως δεν είναι το πρώτο σπίτι στη περιοχή που αφέθηκε να καεί από την ιδιωτική πυροσβεστική εταιρία.

  Μου αρέσει!

 2. m4trix87

  Αυτή είναι η «ελεύθερη αγορά» που υποστηρίζεις,Κυριάκο…

  Μου αρέσει!

 3. osr

  κυριάκο δεν ξέρω ποιο είναι το συμπέρασμα σου απ όλα αυτά τα οποία έγραψες και συμφωνώ απολύτως για την σαπίλα αυτού του συστήματος αλλά τείνω να συμφωνήσω με τον μάτριξ ότι αυτό είναι η «»»ελεύθερη»»»»» αγορά

  Μου αρέσει!

 4. Το συμπέρασμα μου είναι πως αυτός ο κόσμος άμα λάχει δεν σώζεται με τίποτες διότι ακόμη και αυτοί οι ελάχιστοι που εντοπίζουν τις ανωμαλίες και τα προβλήματα αρκούνται στο να καυτηριάζουν μια αφηρημένη έννοια, που υπήρχε ανέκαθεν με την δημιουργία της σύγχρονης πατριαρχίας και του ανθρωπίνου πολιτισμού, αθωώνοντας έτσι τους πραγματικούς ενόχους που έχουν σάρκα και οστά και ευθύνονται με τις πράξεις τους και όχι με τις θεωρίες τους για το κατάντημα του κόσμου σήμερα, και ακόμα ἔσσεται ἦμαρ by theway φίλε μου..

  Μου αρέσει!

 5. osr

  ποιοι είναι οι πραγματικοί ένοχοι που έχουν σάρκα και οστά και ευθύνονται με τις πράξεις τους και όχι με τις θεωρίες του για το κατάντημα του κόσμου σήμερα;

  Μου αρέσει!

 6. m4trix87

  «που υπήρχε ανέκαθεν με την δημιουργία της σύγχρονης πατριαρχίας και του ανθρωπίνου πολιτισμού»

  Καλά δηλ πατριαρχία(= σεξισμός)για σένα σημαίνει πολιτισμός?

  Μου αρέσει!

 7. osr

  μάτριξ η έννοια «πολιτισμός» επί της ουσίας σημαίνει αυτά που συμβαίνουν μέσα στην πόλη
  δηλαδη στην κοινωνία

  ο πολιτισμός των καννίβαλων ζουλού πχ όσο εξωφρενικό και αν ακούγεται αυτό

  οπότε είναι λάθος να της δίνεις θετικό ή αρνητικό πρόσημο
  ούτε καλός πολιτισμός υπάρχει ούτε κακός

  και για να ξεκαθαρίζουμε κάτι

  με τον κυριάκο και όποιονδήποτε καλόπιστο συνομιλητη που έχει διάθεση να συζητήσει και να κάνει διάλογο επιχειρημάτων

  δεν έχω φυσικά να χωρίσω τίποτα και ούτε θέλω να αποδείξω ότι τάχα εγώ ξέρω καλύτερα και πιο πολλά και λοιπές μαλακίες και νομίζω κανένας μας δεν πρέπει να το παίρνει έτσι

  άλλωστε κανείς δεν κατέχει τάχα την αλήθεια την γνώση και λοιπές μπούρδες

  όλοι ψαχνόμαστε και όλοι έχουμε την άποψη μας

  απλά είναι καλό να χρησιμοποιούμε την λογική μας για να φτάνουμε σε συμπεράσματα και να προχωράμε πάρακατω

  θεωρώ ως εκ τούτου ότι τα συμπεράσματα μου για αυτή την λεγόμενη «ελεύθερη» αγορά που δεν υπάρχει σε αυτές τις συνθήκες του καπιταλιστικού συστήματος οι οποίες ισχύουν όπως αναλύθηκαν επανειλημμένως εδώ

  οπότε κυριάκο επαναλαμβάνω το ερώτημα:

  ποιοι είναι οι πραγματικοί ένοχοι που έχουν σάρκα και οστά και ευθύνονται με τις πράξεις τους και όχι με τις θεωρίες του για το κατάντημα του κόσμου σήμερα;

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s