reality «δικαιοσύνης» μέρος 1ον

Οκτώβρης 2009…… τηλέφωνο….. κύπριος γνωστός μου αυτόπτης μάρτυρας σε κελί αστυνομικού σταθμού όπου αστυνομικοί κτύπησαν …βασικά σάπισαν στο ξύλο ένα παιδί γύρω στα 20 φοιτητή από το Πακιστάν σε κολλέγιο …….

Κατηγορείται μαζί με άλλα 3 άτομα για βοήθεια προς λαθρομετανάστες από τα κατεχόμενα…..

Επισκέπτομαι το παιδί στο κελί και η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ επιφυλακτικός……….. είναι φοβισμένος και τρομοκρατημένος…….. μου λέει ότι τον έσπασαν στο ξύλο και τον κτυπούσαν στο στήθος στην πλάτη στο στομάχι δηλαδή σε μέρη που δεν αφήνονται σημάδια….

Ο καθένας μας έχει αισθητήριο για το κατά πόσο κάποιος λέει αλήθεια ή όχι…. Τον ρωτάω τι έγινε……… μου λέει τι έγινε …… φαίνεται πραγματικά ο τρόμος στο πρόσωπο του….. η ιστορία του είναι τουλάχιστον λογικοφανής και φαίνεται να μην έχει εμπλοκή……….  Το παιδί είναι καθόλα νομότυπα στην Κύπρο, με πάρα πολύ καλούς βαθμούς και ιδιοκτήτης αυτοκινήτου…. Ο πατέρας του ήταν γιατρός  Πακιστάν (δυστυχώς σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό τον Ιούνιο)   και πραγματικά το παιδί σπούδαζε για να επιστρέψει στην πατρίδα του… πάμε δικαστήριο………….

Είναι ο μόνος νόμιμος από τους 4 κατηγορούμενος….  Η εισαγγελία ζητά την προσωποκράτηση του μέχρι την έναρξη της ακρόασης…… η κράτηση ενός κατηγορουμένου είναι η εξαίρεση στον κανόνα της ελευθερίας που κατοχυρώνει το σύνταγμα και η ευρωπαική σύμβαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων………….. ένσταση αναφέρονται οι αρχές………… ο δικαστής συμφωνεί καθότι ο κατηγορούμενος είναι νόμιμα στην Κύπρο ………… η εισαγγελία τότε ζητά να τεθούν όροι στον κατηγορούμενο………. Να καταθέσει 20 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ευρώ μετρητοίς cash!!!!!!!! ….. ένσταση… απορώ αν, όχι αλλοδαπός φοιτητής αλλά κύπριος πολίτης έχει τέτοια λεφτά μετρητοίς πόσω μάλλον ένα παιδί που σπουδάζει… η υπεράσπιση θεωρεί ότι υπό τις περιστάσεις ένα ποσό αποτρεπτικό της φυγής είναι ίσως 1000 με 2000 ευρώ ………τέσπα ευτυχώς ο δικαστής συμφωνεί και πάλι …… και ορίζει την εγγύηση στα 2000 ευρώ…….

Τηλέφωνο από τον φίλο του…….. προσπαθούν να μαζέψουν τα λεφτά……. Ο πατέρας του και η οικογένεια του δεν γνωρίζουν τίποτα…… εν τέλει μετά από λίγες μέρες βρίσκουν τα λεφτά… τηλέφωνο….οκ πήγαινε στο δικαστήριο πλήρωσε στο λογιστήριο και με την απόδειξη στις φυλακές για να τον αφήσουν…………….  7 ώρα το απόγευμα της ίδιας μέρας….. sir iam …….  Yes re my friend, did they let you go?  No sir ……….. No?? why?  They don’t tell me…… *^%^$#$#$$$^%^^%%$#@$  iam in the …. Police station…ok give me the policeman to speak to him….. ναι παρακαλώ… ναι καλησπέρα ειμαι ο …… δικηγόρος του παιθκιού….. το όνομα σας;… αστυνόμικός τάδε.. κοιτάξετε υπάρχει διαταγή του επαρχιακού δικαστηρίου να αφεθεί ελεύεθερος το παιδί και αυτή την στιγμή εσείς προβαίνετε σε παρακοή διατάγματος  κάτι που είναι πολύ σοβαρό ποινικό αδίκημα…… εγιώ εν ηξέρω τίποτε.. εφέραν μας τον δαμέ …. Δώσε μου τον υπεύθυνο του  σταθμού σε παρακαλώ… εγώ είμαι…. Α ωραία.. κοιτάξετε να δείτε αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει διαταγή του δικαστηρίου να αφεθεί ελεύθερος το παιδί;;;;; πρέπει να τον αφήσετε ελεύθερο κύριε αλλοιώς διαπράττετε το πολύ σοβαρό ποινικό αδίκημα της παρακοής διατάγματος ……κάμε ότι θέλεις,  εγώ έχω έναν χαρτίν που το immigration που λαλεί ότι εννά τον απελάσουμε….. ΤΙ;;;;  τι εννοείς να τον απελάσετε; Αφού εκκρεμεί δίκη; Έτσι λαλεί το χαρτίν; Τέλος πάντων τα γεγονότα είναι όπως σας τα είπα τζαι εσείς προβαίνετε σε παρακοή διατάγματος… πιάστε στο immigration να σου πουν…. Μα έτσι ώραν; Αποκλείεται να έshει μέσα κανέναν… το τηλ τους είναι 22…….. 4 τηλέφωνα… ντριν ντριν τζαι τα 4 τζαι φυσικά καμιά απάντηση…..

Την επόμενη μέρα αστυνομικός σταθμός…………… ναι γειά σας είμαι ο δικηγόρος του ….. που κρατείται……. Εξήγηση και πάλι για τα περί παρακοής διατάγματος δικαστηρίου κλπ κλπ

Φωνάζω, απαράδεκτα πράγματα κλπ κλπ εν τέλει δείχνουν ένα έγγραφο υπογεγραμμένο από τον Λάζαρο Σαββίδη γενικό διευθυντή υπουργείου εσωτερικών το οποίο εκδόθηκε 11 μέρες μετά την σύλληψη του ότι τάχα εφκάλαν τον παράνομο αλλοδαπό γιατί εν επήεν στην σχολή του!!!!!!!!!!!!!!!!  ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΆ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΥΠΟ ΚΡΑΤΗΣΗ!!!!!!!!!!! Και έτσι κι αλλοιώς η σχολή του ήταν κλειστή για το καλοκαίρι δηλαδή ουσιαστικά δεν πήγε στην σχολή του μόλις 4 μέρες!!!!!!!!!!!!

Παρένθεση,  εν πάσει περιπτώσει το ότι κάποιος δεν πάει για κάποιες μέρες στην σχολή επειδή μπορεί να αρρώστησε κλπ κλπ είτε γιατί ενεν καλά ρε γμτο αυτό σε καμιά περίπτωση δεν δίνει το δικαίωμα στην αστυνομία να κηρύττει κάποιον παράνομο αλλοδαπό παρά μόνο μετά την πάροδο εξαμήνου τουλάχιστον και μόνο μετά από επιστολή του κολλεγίου……….

Έξω φρενών….. κολλέγιο……. Ναι γεια σας… ο κύριος…. ; ναι … είσαστεν υπεύθυνος για του αλλοδαπούς φοιτητές; Ναι………… μπλα μπλα μπλα……… εν τέλει τελειώνει η συνάντηση με έντονο τρόπο αφού απλά εκτέλεσε εντολές της αστυνομίας για να παραμείνει υπό κράτηση το παιδί κατά παράβαση των εντολών του δικαστηρίου!!!!!!!

Ξεφτίλες…………… επιστολή…….. φαξ στον πολίτη φιλελεύθερο σημερινή κανάλια κλπ

Τηλέφωνο από φιλελεύθερο……. Ναι γεια σας… ο κύριος… ; ναι…. Από φιλελεύθερο η Ευαγγελία Σιζοπούλου είμαι…………. Ναι μπλα μπλα μπλα ………… την επόμενη μέρα δημοσίευση στον φιλελεύθερο με όλο το ιστορικό και το ονοματάκι του κύριου Λάζαρου Σαββίδη που υπέγραψε το διάταγμα……………. Τηλέφωνο από Πολίτη…….. Σόφη Ορφανίδου……… δημοσίευση σε ολόκληρη σελίδα των εντύπων που αποδεικνύουν το παράνομο των πράξεων της αστυνομίας του immigration και του λάζαρου σαββίδη……

Μετά τις δημοσιεύσεις στις εφημερίδες

Ώρα 8.30…. κτυπά το τηλέφωνο…………ναι;  Ο κύριος…. ;ναι… να σας μιλήσει ο κύριος Σαββίδης… μάλιστα………. Αρχικά επιθετικός ο κύριος Σαββίδης εκαταδίκασε το παιδί .. του εξηγώ ότι υπάρχει το τεκμήριο της αθωωτητας και ότι δεν είναι δουλειά του υπουργείου εσωτερικών να δικάζει και να καταδικάζει κόσμο………. Εγώ όταν ήμουν φοιτητής εν έλειψα ούτε μέραν κλπ κλπ είμαι φιλάνθρωπος αντιρατσιστής κλπ αλλά ……. Τέσπα…. Τα πράγματα είναι απλά…. Υπάρχει διαταγή δικαστηρίου να αφεθεί ελεύθερος και αυτήν την διαταγή την παραβίασε το διάταγμα σας……..  το παιδί είναι νόμιμος φοιτητής και έλειψε μόλις 4 μέρες και ο λόγος είναι διότι ήταν υπό κράτηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τέσπα……. Συνεχίζει η συνομιλία………. Επιχειρήματα….. επιθετικό ύφος αντιλαμβάνεται επιτέλους τι γίνεται και φυσικά πίεση και από τα δημοσιεύματα……….. οκ κύριε…….. δεν έχω καταλήξει ακόμα……… θα σας πάρω το μεσημέρι να σας πω…… οκ κύριε Σαββίδη ευχαριστώ……….  Ώρα 11.30 περίπου………. Φορος εισοδήματος ντριν ντριν…. Ναι ο κύριος…. ;μάλιστα…. ο κύριος Σαββίδης να σας μιλήσει…….. μάλιστα……… αφήνει με στην αναμονή…….. τέσπα……… ναι κύριε…. Εδιέταξα να τον αφήσουν ελεύθερο……….. !!!!!!!!!!!!!!!!!! χαρά επιτέλους……. Ευχαριστώ κύριε Σαββίδη ναστε καλά!!!!!!!

Και επιτέλους το παιδί αφήνεται ελεύθερο…………….. αλλοιώς ως τώρα θα τον είχαν μέσα

η δίκη πήρε αναβολή στην αναβολή καταθέσεις φανερώνεται η μη εμπλοκή του…..

η δίκη ακόμη να αρχίσει μέχρι σήμερα

Λειτούργησε η δικαιοσύνη ε;

Συνεχίζεται με άλλα reality ιστορίας τρέλλας δικαιοσύνης που σου φκάλλουν πουζα….

5 Σχόλια

Filed under "δικαιοσύνη", Μετά την λύση...., Παγκόσμιο Σύστημα-Αλήθειες κρυμμένες

5 responses to “reality «δικαιοσύνης» μέρος 1ον

 1. Σου εύχομαι δύναμη να μπορείς να παραμένεις πάντα άνθρωπος.
  Νομίζω ότι και η παραμικρή έμπρακτη βοήθεια σε κάποιον που πέφτει θύμα της συλλογικής μας απάθειας δεν συγκρίνεται με χιλιάδες αναρτήσεις, όσο περισπούδαστες και να είναι.

  Ένα άλλο διαχρονικό reality ιστορίας τρέλλας δικαιοσύνης είναι αυτό με τα παιδιά της Γάζας

  Συλλέγονται διαδικτυακά υπογραφές για τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου το 2012

  http://www.PetitionOnline.com/12101982/petition.html

  Μετάφραση στα ελληνικά του κειμένου προς την Ολυμπιακή επιτροπή υπάρχει στο ιστολόγιο GRSAIL

  http://grsail.blogspot.com/2010/08/2012.html

  Μου αρέσει!

 2. osr

  αγαπητέ φίλε άγης γηος ευχαριστώ πάρα πολύ για τα λόγια σου που πραγματικά πολλές φορές τέτοια λόγια αποτελούν βάλσαμο στην απόλυτη μαυρίλα της αδιαφορίας του κενού με το οποίο ερχόμαστε όλοι αντιμετωποι κάθε μέρα….

  και συ συνέχισε την πάρα πολύ καλή δουλειά με τις εμπεριστατωμένες και απολύτως τεκμηριωμένες αναρτήσεις που είναι πάρα πολύ βοηθητικές κατανόησης της πραγματικότητας αλλά με επιχειρήματα!!!!!!

  σίγουρα θα υπογράψω την αίτηση αυτή!!!!

  νασαι καλά!!!!!

  Μου αρέσει!

 3. εξαιρεση στο κανονα Ορσ

  Μου αρέσει!

 4. μετά από την πίεση δημοσιευμάτων… πάλι καλα…..

  Μου αρέσει!

 5. m4trix87

  Δυστυχώς,είτε η επιτήδευση θα κάνει το θαύμα της,είτε η γραφειοκρατία…

  πάντως αν απέλαυναν όλους τους ξένους(δη και Κύπριους) φοιτητές με «κακούς» βαθμούς από την Αγγλία,ελάχιστοι θα έμεναν,και θα μιλούσαμε ήδη για τους «πουστοεγγλέζους» που «καλά έπαθαν το 55-59″…

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s