Για την κίνηση κατά του καθεδρικού εκτρώματος του ττόμ βου του σιακόλα του ντιβέλοπερ φάκα κλπ και περί «κινήσεων» γενικά

 

Πέρσι τον Μάρτιο του 2009 μετά την εξωφρενική και έξω από κάθε νομική και κοινή λογική απόφαση του Κακουργιοδικείου που αποφάσισε να αθωώσει πανηγυρικά τους 10 βασανιστές αστυνομικούς και εξ αφορμής αυτού του γεγονότος άναψε μια σπίθα στην μαλθακή κοινωνία της Κύπρου…..

Και εκεί που κανένας δεν το περίμενε φούντωσε και έγινε πυρκαγιά

 Μικρό ιστορικό από τη γέννηση της Alert και των κινήσεων πολιτών παγκύπρια

https://osr55.wordpress.com/2009/04/14/

ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον ενθουσιασμό μου αλλά και των ανθρώπων που έλπιζαν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει:

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

 γίνεται αυθόρμητο κάλεσμα με sms για συζήτηση στην βιβλιοθήκη Αγράμματα στην παλιά Λευκωσία η ώρα 7.30 μ.μ.  με θέμα τους καλύτερους και αποτελεσματικότερους τρόπους αντίδρασης σε αυτή την απίστευτη απόφαση που μας έφερε προ νέων αδιανόητων τετελεσμένων δικαστικού ξεπλύματος της αστυνομικής αυθαιρεσίας/βίας.

 

Στην συζήτηση μετέχουν περί τα 15-20 άτομα οι γνωστοί-άγνωστοι παιδιά που μετέχουν συνήθως σε τέτοιες συζητήσεις……

 

Μετά από συζήτηση και διάφορες απόψεις όσον αφορά την απόφαση αλλά και γενικά, αποφασίζεται ότι είναι καλύτερα οι όποιες αποφάσεις αντί-δρασης να ληφθούν την επόμενη μέρα στο καφενείο «Καλά καθούμενα» όπου έγινε κάλεσμα η ώρα 6 το απόγευμα

 

 

 

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009  ώρα 6 μ.μ.

Π Ρ Ω Τ Ο Φ Α Ν Ε Σ ! ! ! !

Στην Κύπρο της κοινωνικής απάθειας του ωχαδερφισμού και της ηττοπάθειας υπάρχει μια πρωτόγνωρη κοσμοσυρροή!!!!

 

Αρχίζει η συζήτηση και η Στεφ που συντονίζει δίνει τον λόγο στον υποφαινόμενο: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΟ- Η μαρτυρία πέραν του βίντεο ήταν επαρκέστατη κλπ κλπ κλπ Ήθελαν να τους αθωώσουν!…. Αγωνία διάλυσης της προπαγάνδας δικαιολόγησης των αδικαιολογήτων περί δήθεν νομικών κενών, λαθών της εισαγγελίας και των διάφορων προπαγανδιστικών μανούβρων των επιτήδειων και μη….Η συζήτηση ανάβει….

  

 …..Εκατοντάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών και όλων των ιδιοτήτων, επαγγελματικών και άλλων, συνεχίζουν να συρρέουν  και προσπαθούν να μπουν στον χώρο του καφενείου «Καλά καθούμενα» αλλά είναι αδύνατον να χωρέσουν στον εσωτερικό χώρο της αίθουσας του καφενείου!

 

Είναι μεν κρύο, αλλά η Άνοιξη είχε ήδη φτάσει και η ζεστασιά του κόσμου που αδημονεί για δράσεις και αντιδράσεις ωθεί τα 250(;) άτομα τουλάχιστον να μαζευτούν στα σκαλιά του χώρου του σχολείου της Φανερωμένης που είναι δίπλα!

 

Εκεί ακούγονται πολλές απόψεις, ιδέες, ο καθένας με τον δικό του τρόπο προσπαθεί συμμετάσχει σε αυτό το πρωτόγνωρο γεγονός που ίσως να είναι η απαρχή του τέλους της ηττοπάθειας………

Πέφτει η ιδέα για το όνομα της κίνησης των πολιτών που θέλουν να είναι σε ετοιμότητα από τον δημοσιογράφο Αντρέα Παράσχο(που όμως έκτοτε λάμπει δια της παντελούς απουσίας του)

 

Και το όνομα αυτής:”Alert” μια κίνηση πολιτών σε ετοιμότητα, σε εγρήγορση που δεν πρόκειται πλέον να ανεχτούν την κοροϊδία και το φτύσιμο της εξουσίας στα μούτρα τους…..

 

Η συζήτηση συνεχίζεται με πολλές ευφάνταστες ιδέες για τρόπους δράσης αντί-δρασης…….αποφασίζεται κάλεσμα συνεύρεσης διαμαρτυρίας την Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009 ώρα 1 στο δικαστήριο, με σφυρίκτρες μπανάνες πλακάτ τηλεβόες και πολλή διάθεση για αλλαγή επιτέλους…….

 

Πρέπει να υπάρξει συντονισμός κινήσεων….. προτείνονται ονόματα ανθρώπων πρόθυμων να συντονίσουν αυτή την κίνηση…..10 άτομα εκλέγονται αμεσοδημοκρατικά από τους παρευρισκόμενους!

 

Η κίνηση πολιτών Alert γεννήθηκε!

Πρώτη απόφαση: Να γίνει ΤΩΡΑ πορεία προς τον αστυνομικό σταθμό Λυκαβητού!!!!!

 

Αρχίζει η πορεία από τον χώρο της Φανερωμένης δια μέσου της Λήδρας, προχωρούμε προς την πλατεία Ελευθερίας, πάμε προς την Μακαρίου των καφέ,  μπαίνουμε στον δρόμο, οι περαστικοί με τα αυτοκίνητα δέχονται την πορεία και δεν αντιδρού, συνθήματα, σφυρίκτρες φωνές τραγούδια!

 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!  και όμως είμαστε στην Κύπρο!!!

Φτάνουμε στα φώτα του γουλγοουορθ Μακαρίου με Διγενή Ακρίτα μπροστά από την αστυνομία Λυκαβητού!

 

Καθόμαστε όλοι μέσα στον δρόμο και κόβουμε την κίνηση από παντού!!!

Φωνές σφυρίκτρες συνθήματα…….ο κόσμος δέχεται την δράση αυτή και δεν αντιδρά πέραν μιας κότας που ξιτιμάζει και παλάρει θέλει να πάει στο καφέ και άργησε μάλλον!

 

Σηκωνόμαστε και η πορεία παίρνει αντίστροφη φορά προς μακαρίου μέχρι λήδρας…………. Σταματάμε και κόβουμε την τροχαία κίνηση στο τέρμα μακαρίου με διαγόρου νομίζω εκεί στα φανάρια που είναι το καφέ καπρίς, καθόμαστε στον δρόμο με σφυριές τραγούδια

ΤΕΛΕΙΑ!

 

Η πορεία καταλήγει στην Λήδρας και δίνουμε ραντεβού για την Δευτέρα η ώρα 1 στα δικαστήρια!

 

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009  

Ρίχνεται συμβολικά μαύρη μπογιά στο κτίριο των Δικαστηρίων

 

 

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009 ώρα 1 μ.μ.

 Δικαστήρια Λευκωσίας…Βροχή, πολλή βροχή! Μάλλον δεν θα έρθει ο κόσμος ρε γμτο…………. 1 παρά….. αρκετός κόσμος με τις ομπρέλες του έχει καταφτάσει στον χώρο των Δικαστηρίων!!!

 

Στην 1 ήδη έχει έλθει κόσμος πέραν των προσδοκιών τηρουμένων των δεδομένων της βροχής και της εργάσιμης μέρας! Σφυρίκτρες φωνές συνθήματα στην αυλή των δικαστηρίων Λευκωσίας, μιλά ο γιατρός Παπαγεωργίου ο πατέρας του Μάρκου και καλεί όλους τους ενεργούς πολίτες που αντιδρούν στην βία της αστυνομίας και του δικαστικού ξεπλύματος της να έλθουν μαζί και να παλέψουμε για ένα καλύτερο μέλλον για όλους!!

 

Σε μια συμβολική κίνηση επιδίδονται! Μπανάνες σε αστυνομικούς οι οποίοι άκουσον άκουσον κάνουν κάτι πρωτοφανές! Απλά παρακολουθούν την εκδήλωση και δεν δέρνουν τους διαδηλωτές!!!!!!

 

Η συγκέντρωση διαλύεται ειρηνικά.

Επόμενη δράση, Πορείες σε Λευκωσία και Λεμεσό το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009 η ώρα 11 το πρωί!»

 

Και από κει και πέρα αρχίζουν τα ζόρια και τα δύσκολα……

Γρήγορα προσωπικά αντιλαμβάνομαι ότι αυτή η κίνηση πάει να καπελωθεί από διάφορους τύπους για τους οποίους έχω πολλούς χαρακτηρισμούς μέσα στο μυαλό μου και ότι αυτή πραγματικά ελπιδοφόρα προσπάθεια κοινωνικής αφύπνισης και συνειδητοποίησης ότι μαζικά όλοι οι άνθρωποι μπορούν να πετύχουν και να επιβάλουν αλλαγές κινδυνεύει να πεθάνει εν τη γενέσει της……

Γιαυτό και έγραψα τότε ένα κάπως απελπισμένο κάλεσμα ώστε να μην γίνει το μοιραίο

Η Alert είμαστε όλοι μας! ΕΛΑΤΕ στις συνελεύσεις στις πορείες στις εκδηλώσεις ΕΛΑΤΕ! Tα λόγια στα blogs δεν φτάνουν

https://osr55.wordpress.com/2009/04/18/

«Έχει ανοίξει μια συζήτηση στην σελίδα της αλερτ

http://alertcy.wordpress.com/2009/04/14/

σχετικά με την δράση της αλερτ και κάποιες προτάσεις ούτως ώστε να μην ξεφουσκώσει αυτό το πολύ σημαντικό γεγονός, πρωτοφανές για τα κυπριακά δεδομένα.

Αυτό ακριβώς είναι που πρέπει να γίνεται κατά τη γνώμη μου, διάλογος, προτάσεις, αντιπροτάσεις, συζήτηση, σκέψεις προβληματισμός…….αλλά…..

Αλλά, το θέμα είναι ότι όλα αυτά δεν πρέπει να μένουν στο επίπεδο της κουβέντας και το χειρότερο να μην μένουν στο επίπεδο της διαδικτυακής κουβέντας που απλά κτυπάς κάποια πλήκτρα ανέξοδα στον υπολογιστή λες λες λες και μετά πας στο κρεβατάκι σου ήσυχος ότι συνεισέφερες και συ τον οβολό σου…..

Καταρχήν αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους τους φίλους είναι το εξής:

«αγαπητοί φίλοι, αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι η κίνηση αφορά όλους μας

σημαντικές οι απόψεις σας και πράγματι τα πολιτικά αιτήματα της είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα για το ποια πρέπει να είναι μέχρι που πρέπει να διευρυνθούν

τι πρέπει να γινει ώστε όλο και περισσότερος κόσμος να συνταχθεί με αυτή την προσπάθεια

η αλερτ είναι κάτι που ακόμα σχηματίζεται, δεν έχει διαμορφωθεί δεν είναι κάτι στατικό, είναι τόσο ζωντανή όσο οι άνθρωποι που θέλουν να την αποτελούν

οι δια ζώσης ανταλλαγή απόψεων είναι πολύ καλύτερες
ο καθένας μπορεί να έρθει στις συνελεύσεις και να καταθέσει τις δικές του απόψεις

εφόσον εσύ φίλε μετανάστη και ψυχία έχετε πράγματι πολύ διάθεση για προσφορά αυτό ας γίνει ζωντανά! ελάτε στις συνελεύσεις και καλέστε όσο περισσότερο κόσμο μπορείτε»

 

Η αλερτ είναι κάτι που τώρα δημιουργείται, δεν έχει μανιφέστο, δεν έχει καταστατικό, δεν έχει τίποτα το στατικό και σταθερό… αποτελείται από ανθρώπους που απλά νοιώθουν την ανάγκη να προσφέρουν ό,τι μπορούν για να επέλθει μια αλλαγή στον μίζερο και μαλθακό τούτο τόπο, ο οποίος όπως φάνηκε δεν είναι και τόσο μαλθακός!!

 

Αντιγράφω από τον διάλογο:

«όσα κείμενα συμπαράστασης και να γράφονταν σε σχέση με την αλληλεγγύη και την στηριξη στον γιάννο και στον μάρκο που υπέστησαν τον βασανισμός

όσα κείμενα απαξίωσης και αηδίας για την εξωφρενική αυθαίρετη και πέραν πάσης νομικής και λογικής απόφασης του κακουργιοδικείου

η αλήθεια είναι ότι αν δεν έβγαιναν στους δρόμους τα 1300 και πλέον άτομα σε πορείες σε όλη την κύπρο

αν εκατοντάδες άτομα δεν διαδήλωναν στο δικαστήριο μπροστά

αυτοί οι άθλιοι βασανιστές θα ήταν τώρα μέσα στους δρόμους

και ξέρεις γιατί; γιατί οι λογής λογής εξουσιαστές νοιώθουν την χνώτα μας από πάνω τους

ξέρουν πλέον ότι δεν θα μας κοροιδεύουν χωρίς κόστος

γνωρίζουν πλέον ότι θα έχουν κόστος είτε πολιτικό είτε άλλου είδους

η κοινωνία αντέδρασε, και η κοινωνία αντέδρασε δυναμικά βγαίνοντας στους δρόμους και όχι απλά λεκτικά ή ηλεκτρονικά»

 

Αυτό  που κατά τη γνώμη μου είναι το πλέον σημαντικό είναι η ΠΑΡΟΥΣΙΑ όλων μας στις συνελεύσεις, στις πορείες στις εκδηλώσεις ΠΑΝΤΟΥ!

Πρέπει να υπάρχει συμμετοχή όλων μας αγαπητοί φίλοι, γιατί ακριβώς αυτή η κίνηση ανήκει στην κοινωνία που την δημιούργησε, δεν ανήκει σε κανένα, σήμερα συντονίζουν την δράση της τα παιδιά που βλέπετε στο βίντεο αύριο θα είναι κάποιοι άλλοι,

Αυτοί οι άλλοι όμως πρέπει να έλθουν πραγματικά και ζωντανά να συμμετάσχουν στον διάλογο, στην λήψη αποφάσεων για τις περαιτέρω δράσεις

Κανένας από όλα τα παιδιά που συντονίζουν δεν έχει σχέδιο καταστρωμένο για το τι πρέπει να γίνει και κανείς δεν μπορεί να πάρει έτσι κι αλλοιώς αυτή την απόφαση

Η απόφαση για το που θα πάει αυτή η κίνηση πολιτών ανήκει στους ίδιους τους πολίτες!!

Αν οι πολίτες μείνουν ακίνητοι έτσι και η κίνηση θα μείνει α-κίνητη και στο τέλος θα πεθάνει

Ενεργοποιηθείτε πρακτικά όλοι σας, υπάρχουν χιλιάδες μπλόκερς, ας μην μείνουν μόνο μπροστά σε μια οθόνη αγαπητοί φίλοι

Ελάτε όσοι πιο πολλοί μπορείτε, βοηθήστε να συνεχίσει αυτή η προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας των παιδιών των γονιών μας όλων μας!!!»

Εν τέλει η αλερτ πέθανε εν τη γενέσει της…… και μαζί της πέθανε και αυτή η υπέροχη ευκαιρία που υπήρχε για μια μαζική κοινωνική συνειδητοποίηση μέσω δράσεων η οποία έγινε αέρας…..

Ενδεικτικό του θανάτου της αλερτ είναι και η κλινικά νεκρή ιστοσελίδα της η οποία δεν ανανεώνεται από κανένα …….

http://alertcy.wordpress.com/

Με τελευταία ανανέωση στις 8 Απριλίου 2010 όπου έκανε αναφορά στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που εκδόθηκε 10 μέρες προηγουμένως!!!!!!!!!!!! 

Και πριν από αυτή την …. «ανανέωση»  η προηγούμενη ήταν τον Φεβρουάριο……

Η αλέρτ πνίγηκε και πέθανε από ασφυξία…..

Οι διάφοροι αυτοί γραφικοί τύποι με τα αραχνιασμένα μυαλά καπέλωσαν εν τέλει αυτή την κίνηση πολιτών και ως να ήταν τσιφλίκι τους την μετατρέπουν σε μια κλειστή κάστα ανθρώπων ξεκομμένων από την κοινωνία ………..

Γιατί τα γράφω αυτά;………. υπάρχει τώρα μια κίνηση πολιτών ενάντια στην ανέγερση του καθεδρικού ναού εκτρώματος που θέλει να κτίσει ο Ττόμης ο Βους μαζί με τον συνέταιρο του επιχειρηματία Νίκο Σιακόλα και άλλα καλόπαιδα….

Υπάρχει σε εξέλιξη μια προσπάθεια παρεμπόδισης ανέγερσης αυτού του εκτρώματος από την κίνηση  Έλευσις http://www.elefsis.com.cy/

Και έγινε και συζήτηση επί του θέματος ανοικτή στο κοινό

http://politispittas.blogspot.com/2010/05/blog-post_18.html

η οποία ομολογουμένως είχε επιτυχία αφού υπήρξαν αξιόλογες παρεμβάσεις ενώπιον της δημάρχου Λευκωσίας Ελένης Μαύρου και δημοτικών συμβούλων ……. Υπήρξε και η αντίθετη άποψη από τον δημοτικό σύμβουλο Φάκα μεγαλοντιβέλοπερ που φκάλει τα μαλλιοτζέφαλα του στην Αγλατζιά κτίζοντας εκτρώματα ……

Αύριο Σάββατο 3 Ιουλίου 2010 η ώρα 11 το πρωί

 θα γίνει εκδήλωση στην αρχιεπισκοπή όπου θα φουσκώσουν μπαλόνι στο μέγεθος του εκτρώματος που θα θέλει να ανεγείρει ο φάκας ο σιακόλας ο ττόμης και η παρέα τους…..

Κάθε κίνηση πολιτών που επιζητά παρέμβαση είναι ένα ενθαρρυντικό γεγονός και πρέπει πράγματι να στηρίζεται παρά τις επιμέρους διαφωνίες που μπορεί να έχει κάποιος……

Κάθε κίνηση πολιτών έχει τους σκοπούς της και τα αιτήματα της……………. Η ουσία είναι να δοθεί το μήνυμα ότι μόνο όταν γίνονται δυναμικές διεκδικήσεις μπορούν να κερδηθούν πράγματα………… άλλωστε έχει ειπωθεί πάααααααααααρα πολλές φορές ότι τίποτα δεν χαρίζεται αλλά όλα κερδίζονται όταν τα διεκδικούμε και τα θέλουμε αληθινά….

Αυτό που πιστώνω τους συμμετέχοντες στην κίνηση αυτή είναι ότι δεν πουλούν φούμαρα ότι διεκδικούν κάτι περισσότερο από αυτό που λένε ότι διεκδικούν…………..

Απλά λένε και ισχυρίζονται με πολύ πειστικά και τεκμηριωμένα επιχειρήματα ότι δεν θέλουν να ανεγερθεί το έκτρωμα του ττόμη του βου στην παλιά πόλη της Λευκωσίας  … τελεία….

Ούτε περιπαίζουν κανένα για αλλαγή της κοινωνίας του συστήματος κλπ κλπ

Τουλάχιστον έτσι ξέρεις που πατάς και τι να αναμένεις……

16 Σχόλια

Filed under Κύπρος=Το βασίλειο της αναξιοκρατίας, Κίνηση Πολιτών alert, Μετά την λύση...., Παγκόσμιο Σύστημα-Αλήθειες κρυμμένες, διάφορα

16 responses to “Για την κίνηση κατά του καθεδρικού εκτρώματος του ττόμ βου του σιακόλα του ντιβέλοπερ φάκα κλπ και περί «κινήσεων» γενικά

 1. achilleas

  tounto elefsis eshei omilies kathe tetarti nomizo
  paei o arfos mou syxna
  epia je go mia fora
  en kaloi, sizitoun endiaferon pramata

  Μου αρέσει!

 2. Σφτ

  δεν νομίζω να σου διαφεύγει το γεγονός ότι πρόκειται για τα ίδια περίπου άτομα που ανήκαν και στην αλερτ ‘η ότι τουλάχιστον κάποια από τα μέλη της αλέρτ θα δώσουν την παρουσία τους αύριο

  το σημαντικό δεν είναι να καθιερώνεται η δράση κάτω από ταμπέλες και ονόματα αλλά να καθιερώνεται η δράση ως δράση

  τα περισσότερα κινήματα ξεψυχούν στην προσπάθειά τους να ορίσουν τον εαυτό τους. καλύτερα να παραμένουν αόριστα και ελεύθερα ώστε να φιλοξενούν περισσότερα άτομα στην πλατφόρμα τους..

  Μου αρέσει!

 3. osr

  δεν ξέρω πόση σχέση έχεις με αυτό που έγινε πέρσι, πάντως το καπέλωμα της αλερτ έγινε από άτομα που μετρώνται στα δάκτυλα του ενός χεριού και εξ όσων γνωρίζω κανένας τους δεν ανήκει στην έλευση…..

  εξ όσων γνωρίζω στην κίνηση αυτή συμμετέχει ο γιώργος πήττας ο μιχάλης μιχαήλ χωρίς να γνωρίζω περαιτέρω λεπτομέρειες

  “δράση” ως προς τι;

  δράση είναι να κάνεις πορεία και επίσης δράση είναι να αρχίσεις να ρίχνεις βόμβες

  η δράση πρέπει να έχει συγκεκριμένο αίτημα και περιεχόμενο για να έχει οποιοδήποτε αποτέλεσμα

  και να μην ικανοποιεί απλά τις φαντασιώσεις που έχει ο οιοσδήποτε

  αόριστα και ελεύθερα κινήματα του στυλ κάνω φεστιβάλ για τα παιδιά της αιτής ή των ταμιλ της σρι λάνκα που σφαγιάζονται από τον στρατό με αγγλικά όπλα
  είναι απλά μια χρωματιστή μαλακία

  αυτοσκοπός δεν είναι να μαζέψεις οπαδούς απολιτικούς που θα τους φιλοξενείς στην πλατφόρμα για να πεις ότι έχω κόσμο

  1500 άτομα κατέβηκαν στην διαδήλωση πέρσι και το πράμα ξεφούσκωσε γιατί ακριβώς δεν υπήρξε κανένα συγκεκριμένο αίτημα
  ούτε δράσεις

  Μου αρέσει!

 4. disdaimona

  osr, καταχάρηκα τη σημερινή σου ανάρτηση, έχεις κι αυτή την αμεσότητα, ξαναέζησα στιγμή προς στιγμή εκείνη την περίοδο. Δε θυμάμαι πολλές φορές, ίσως και καμία, που να χαίρομαι όταν έβλεπα ειδήσεις και τις συγκεντρώσεις έξω από τους αστυνομικούς σταθμούς. Φέρνω μες το μυαλό μου τα πρόσωπα, τον ενθουσιασμό, την αποφασιστικότητα του κόσμου.

  Έχεις απόλυτο δίκαιο. 1500 άτομα έκαναν τη διαφορά για να νοιώσουμε μια φορά περήφανοι, ότι σ΄αυτή τη χώρα κάτι επιτέλους γίνεται.

  Και αύριο αυτό το χαρακτηρα πρέπει να έχει η συγκέντρωση. Μαχητικό.
  Δεν πιστεύω πως θα καπελωθεί η κίνηση εναντίον της ανέγερσης του ναού. Επειδή έχει πολιτικό χαρακτήρα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει κομματικό και δεν θα δοθούν ντιρεκτίβες. όλες οι ομάδες που λαμβάνουν μέρος δρουν ανεξάρτητα από κόμματα. Που όπως πάμε, πρέπει να εφεύρουμε άλλη λέξη και για τα κόμματα, δεν ξέρω τι πρέπει να τα λέμε. Εταιρίες μήπως;

  Μου αρέσει!

 5. osr

  θυμάμαι τον καιρό του χρηματιστηρίου και των «ιδιωτικών τοποθετήσεων» του μεγάλου ηγέτη νικου χρυσάνθου άλλως αναστασιάδη που πήρε δάνειο για να παίξει στο χρηματιστήριο πάνω στις πλάτες των ηλιθίων

  από την εθνική τράπεζα για να μην το πάρει πρέφα κανένας χρησιμοποιώντας το νίκος χρυσάνθου και μετά όταν αποκαλύφθηκε η κουτοπονηρκά του βγήκε με το πιο απλό ύφος και είπε ότι σιγά ρε κουμπάρε εδώκαν μου δάνειο όι με τα αληθινά μου στοιχεία σιγά το πράμαν

  λές τζαι υπήρχε περίπτωση να δώσουν του πάμπου πάμπου που μεινισκει στην ψιμολόφου τζαι εν πελεκάνος

  τέσπα ξέφυγα λλίον, θυμάμαι τότε το κόμμα του νίκου χρυσάνθου αναστασιάδη είχε ιδρύσει το ίδιο εταιρεία την οποία ονόμασαν άκουσον άκουσον revolution αν θυμάμαι καλά ή κάτι παρόμοιο ώστε να παίζουν στο χρηματιστήριο

  όλα τα κόμματα ανεξαιρέτως εκτελούν εντολές αποκλειστικά και μονο των εταιρειών και των επιχειρηματιών

  δισδαιδόμενα το πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι άτομα που καπελώνουν αυτές τις πρωτοβουλίες δεν έχουν σαφή αιτήματα

  και απλά κάνουν ό,τι κάνουν από βίτσιο και τρόπο ζωής απλά

  η αλερτ δεν υπάρχει έτσι κι αλλοιώς και δεν εκφράζει τίποτα γιατί φρόντισαν αυτά τα αραχνιασμένα μυαλά για αυτό

  ορίστε το είπα και αυτό…..

  Μου αρέσει!

 6. disdaimona

  Λυπάμαι πάρα πολύ γι αυτό που ακούω, δεν ήμουν ποτέ από τους μέσα, εννοώ τον πυρήνα που διοργάνωνε την κατάσταση.

  Δεν πειράζει. Τα άτομα που αξίζουν osr δεν χάνονται ασχετα από τα φαγώματα. Alert 2 για να μάθουν οι καππελάρηδες!

  Μου αρέσει!

 7. osr

  οι καππελάρηδες και οι ταπελλάρηδες θα είναι εκεί έτσι κι αλλοιώς και θα παίζουν (μαλακία) τον ρόλο τους πάντα….

  πήγα να δω τι γίνεται και στην αρχιεπισκοπή και είδα ένα μπαλονάκι να ίπταται…..

  είδα και κάτι κανάλια…… καλά ειναι ρε κουμπάρε δεν λέω

  τέσπα από το τίποτα καλή κι η παναγιώτενα….

  όσο αποφεύγεται η ουσία των δεινών τόσο θα βουλιάζουμε

  στην ελλάδα πχ «ανοίγει» κομματικό μαγαζί και ο κουβέλης τάχα η νέα αριστερά και μπλα μπλα

  η οποία αποδέχεται να είναι απλά ενας διαχειριστής αυτού του συστήματος

  ελπίζω πάντως οι άνθρωποι στην ελλάδα να κρατήσουν και να συνεχίσουν τους αληθινούς αγώνες που είναι οι απεργίες

  ώστε να έχουν κόστος οι γαμημένοι οι βρωμισμένοι μαλακισμένοι εξουσιαστές

  να καεί το μπουρδέλο η βουλή….. ναι ωραίο
  συνθηματάκι αλλά πρώτα να καεί μέσα στο μυαλό μας…… και να καεί αυτή η βουλή απλά θα έρθει μια άλλη προς αντικατάσταση της παρούσας στα ίδια σκατά

  είπαμε όποιο σχήμα και να τους δώσει πάλι σκατά θα παραμείνουν

  όσο παραμένει αυτό το σύστμα που διαιωνίζει την φτώχεια την μιζέρια των ανθρώπων ό,τι και να αλλάξεις θα μένεις μόνο στην επιφάνεια

  των ανθρώπων δεν πρέπει να λες παραμύθια, αυτή είναι η άποψη μου

  φτάνει φυσικά να έχεις και κάτι να πεις

  Μου αρέσει!

 8. disdaimona

  …τελικά πάλι θα το πω το άσμα…»μόνο ένας σεισμός μας σώζει»

  Στην Ελλάδα ότι συμβαίνει είναι εντελώς αισχρό, έχουν αποθρασυνθεί εντελώς, παρακολουθείς στις εκπομπές τους αναμορφωτές του συστήματος και θέλεις να ξεράσεις.
  Ναι..βρήκε την ώρα και η αριστερά για τα υπαρξιακά της. Κατά τα άλλα ζητούν συσπείρωση από τον κόσμο. Αντε και τον συσπειρώσατε προς τα που θα πάει ρωτήσατε;

  Εμας…τρισχειρότερα.Γιατί μη νομίζεις αυτή η συγκεκαλυμένη ηρεμία και τάξη μονο τη σήψη σημαίνει και τιποτε άλλο.

  Άρχισα να μην βλέπω καθόλου φως…και λέω, διχοτόμηση να πάει στα κομμάτια, να πέσουν οι μάσκες να ξέρουμε. Πόσοι είμαστε τρεις; Τρεις. Και να προχωράμε ξεκάθαρα.

  Μου αρέσει!

 9. osr

  σήμερα όταν πήγα στην αρχιεπισκοπή απλά είδα λίγο το μπαλονάκι είδα τους γνωστούς άγνωστους και την έκανα…

  προσωπικά με έχουν κουράσει αυτές τις καταστάσεις με τα μιλλοσφοjισματα ….. δεν ξέρω……

  πάντα ήμουν άνθρωπος της ρήξης

  δεν αντέχω τις μέσες καταστάσεις ….. να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα να ξέρουμε που πατάμε και που πάμε

  όσον αφορά τα περί διχοτόμησης λύσης επανένωσης κλπ τις απόψεις μου τις ξέρεις αλλά….. ρε δισδαιμόνα τι εννοείς να πέσουν οι μάσκες;

  από ποιους ακόμη περιμενεις ότιδήποτε; από οργανωμένες πολιτικές δυνάμεις;

  Μου αρέσει!

 10. Σφτ

  εφοσον είδες τους γνωστούς άγνωστους ένα σχόλιο πάνω στο σχολιό μου περισσεύει

  Μου αρέσει!

 11. osr

  είχα κάνει λόγο για την κίνηση έλευσις που διοργάνωσε και την συζήτηση στο πολυδύναμο κέντρο προ ενός μήνα

  το να δώσουν την παρουσία τους οι γνωστοί ταπελάρηες οι οποίοι έτσι κι αλλοιώς δεν ήταν αυτοί οι 4-5 που καπέλωσαν την αλερτ και την πέθαναν δεν σημαινει ότι αυτή την κίνηση την έκαναν οι τύποι αυτοί

  αλλά μου κάνει εντύπωση που μπήκες στον κόπο να κάνεις αυτό το σχόλιο που δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις

  ξέρεις τι βαρέθηκα; τις μαλακιούλες με τις μπανάνες τα μπαλονάκια και τα λογής λογής ανούσια χάπενινγκς χρωματιστά φεστιβαλάκια στην παρουσία κι όλας δημάρχων συμβούλων κλπ και δεν συμμαζεύεται

  άτε τζαι εδείξαν το στα κωλοκάναλα τζαι είδαν το μπαλονάκι οι πάμπηες τζαι οι μαρούληες τζαι είδαν τζαι τους γνωστούς άγνωστους τύπους με τα γένια τζαι τα ριχτάρια τζαι τα λινά τους τζαι τα σκουλαρίτζια τους

  ε και; τι στον πούτσο τον γαμημένο εφκήκεν;

  έγινε δράση imishiμου

  @@ δράση

  αποτελέσματα …. μόκο για την ουσία

  ακριβώς όπως τα φεστιβάλ τα χρωματιστά που έγιναν μετά την εισβολή της εντεταλμένης αστυνομίας στην παλια λευκωσία που εξευτέλισε εκατοντάδες ανθρώπους και μετά κτύπησε και τα παιδιά της φανερωμένης

  μόκο για την ουσία που ειναι η οικονομική εισβολή εκεί

  και που δεν θα σταματήσει αν δεν αναδεικτεί ακριβώς αυτή

  Μου αρέσει!

 12. Σφτ

  καλέ μου φίλε, έκανα το σχόλιο για 2-3 λόγους. (τώρα να δω πόσους μπορώ να συμμαζέψω)

  1. κατ’αρχήν για να επισημάνω ότι πολλοί για τους οποίους γράφεις (υπερ/εναντίων) έδιναν και δίνουν το παρόν τους – και τότε και τώρα. ακόμη κι όταν δεν είναι εκείνοι που πρωτοβουλούν, τουλάχιστον υποστηρίζουν δια της παρουσίας τους, διαδίδοντας μηνύματα συγκέντρωσης κτλ. οπότε το να υποτιμάς την παρουσία τους απλά και μόνο γιατί δεν έχουν καταφέρει να εκπληρώσουν την αυτο-προφητεία τους για συλλογική επανάσταση είναι τουλάχιστον άδικο.

  2. καθότι επίσης σκεπτική ως προς το όφελος αυτών των πασιφιστικών κινητοποιήσεων αναγνωρίζω ταυτόγχρονα πως δεν υπάρχει η απαιτούμενη κουλτούρα που θα έσπρωχνε τον κόσμο μαζικά στους δρόμους να τα κάνει λίμπα. καλώς ή κακώς δεν είμαστε στην Αθήνα και πρέπει να αποδεχτούμε ότι κινούμαστε σε ένα διαφορετικό χωρόχρονο ζυμώσεων.

  3. πιθανά κάποια στιγμή να βρεθούμε κι εμείς με ρόπαλα και δακρυγόνα στους δρόμους. καλώς φτάνει να έχουμε να αντικαταστήσουμε με κάτι καλύτερο τη τωρινή κατάσταση. κι όσο η έκπτωσή μας είναι ανώδυνα σταδιακή ο κόσμος δεν το παίρνει πρέφα και δεν επαναστατεί.

  4. σωστά σε ενοχλεί η έννοια της «δράσης» γιατί έχουν ταυτίσει την έννοια «καλλιτεχνικό συμβάν» με την «κατάσταση» (βλ. σαρτρ, διεθνούς καταστασιακή κλπ). μαστιζόμαστε από απολίτικους, καλλιτέχνες τζαι κομματόσκυλα. τί να κάνουμε. τούτα έχει το καρέ. ως τζαμέ πάει ο νούς μας.

  5. υπάρχει και η εναλλακτική λύση. αν περάσει η πρόταση και ξεκινήσει το χτίσμα, να γίνει ο καθεδρικός ναός ότι και το γεφύρι της άρτας. το πρωί να χτίζεται τη νύχτα να χαλά. αλλά ποιοί θα αναλάμβαναν αυτό το ρόλο; οι 3 αρχιτέκτονες που δίνουν διαλέξεις; οι έλευσις που μπαίνουν του σιακόλα; το ετεκ και ο κόσμος που έδωσε τη παρουσία του; εσύ που τους χέζεις; εγώ που παίζω την έξυπνη; ποιός τζαι για πόσο;

  6. λείπει ο συνδετικός κρίκος. η γόμα. ο κόσμος ακόμα δεν ήβρε τους λόγους για να μείνει ενωμένος. ο κόσμος διχάζεται γιατί μόνο έτσι ελέγχεται καλύτερα.

  Μου αρέσει!

 13. osr

  αγαπητή φον τάδε όπως έγραψα στο ποστ μου όταν την στιγμή που το καζάνι έβραζε και υπήρχε μια πρωτοφανής και ισως για πάρα πάρα πολλά χρόνια ανεπανάληπτη και μοναδική ευκαιρια συσπείρωσης και οργάνωσης χιλιάδων ανθρώπων που ήταν έτοιμοι να πάνε σε πορείες και διεκδηκήσεις όπως πέρσι

  και αυτοί οι καπελάρηδες τε και ταπελάρηδες γραφικοί τύποι που την πετάξαν στα σκουπίδια και στον κάλαθο των αχρήστων για μένα δείχνει ότι αυτοί δεν΄εχουν επί της ουσίας καμιά διάθεση να εκπληρώσουν ότιδήποτε

  οπότε δεν τους κατηγορώ γιατί τάχα δεν έχουν καταφέρει να εκπληρώσει κάτι που τάχα επιδιώκουν

  αλλά απλά λέω ότι θεωρώ ότι δεν επιδιώκουν επί της ουσίας αληθινές αλλαγές πέραν του μυαλού τους χωρίς να ξέρω και τι σκατά έχουν μέσα στο μυαλό τους

  να στο κάνω πιο λιανά, δεν θεωρώ ότι θέλουν πραγματικά να φέρουν αλλαγές οι συγκεκριμένοι ταπελάρηες που γνωρίζω

  κάτι που φαίνεται δεν έχεις αντιληφθεί από τα γραφόμενα μου και έχεις παρεξηγήσει ει΄ναι ότι εγώ δεν θεωρώ ότι πρέπει ο κόσμος να τα κάνει λιμπα με ρόπαλα και δακρυγόνα και δεν είναι αυτοσκοπός τέτοιους είδους σύγκρουση

  τύπου αθήνας δεκέμβρη 2008,

  η εξέγερση του δεκέμβρη του 2008 ήταν ένα ξέσπασμα που προέκυψε από την απίστευτη μιζέρια που επέβαλαν και επιβάλλουν συνέχεια στους ανθρώπους

  Εξέγερση ΝΑΙ! Αλλά με ποια αιτήματα; Ποια (πρέπει να)είναι τα άμεσα αιτήματα για αλλαγή;
  https://osr55.wordpress.com/2010/05/06/

  ένα απόσπασμα χαρακτηριστικό:

  «Με αφορμή την δολοφονία του Αλέξη τον δεκέμβρη του 2008 και την εξέγερση τότε η οργή του κόσμου βγήκε μεγαλειωδώς στην επιφάνεια

  η φτώχεια έφερε τις θύελες

  τι είναι αυτό που κρυβόταν από πισω; τι είναι αυτό που έφερε την φτώχεια;

  οκ αναλύθηκε πολλές φορές σε αυτό το blog

  Ο κόσμος όμως πρέπει να έχει κάποια άμεσα χειροπιαστά αιτήματα, είχα γράψει τότε με αφορμή την εξέγερση του 2008 του δεκέμβρη ότι το κίνημα αυτό πρέπει να αποκτήσει δυναμική πρέπει η εξέγερση αυτή να αποκτήσει ταυτότητα να έχει αιτήματα»

  το έχω γράψει πάρα πολλές φορές και άλλωστε το έχουμε συζητήσει κι όλας

  η επανάσταση ειναι πρώτα και κύρια νοητική διαδικασιά, ταξική συνείδηση, συνείδηση του ποιος ειναι ο εχθρός, δηλαδή ποιοι είναι αυτοί που φέρνουν την φτώχεια και την μιζέρια

  η βία ει΄ναι ένα πολύ μικρό τμήμα της επαναστατικής διαδικασίας

  οποτε αυτό που θα σπρώξει τον κόσμο μαζικά στους δρόμους εκτός από την ανάγκη που ειναι η φτώχεια και η μιζέρια για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να έχει ξεκάθαρα αιτήματα

  γράφεις

  «καλώς ή κακώς δεν είμαστε στην Αθήνα και πρέπει να αποδεχτούμε ότι κινούμαστε σε ένα διαφορετικό χωρόχρονο ζυμώσεων.»

  όταν δεν κάνεις τίποτα δε θα γίνει και τίποτα,

  όταν κάνεις κάτι μπορεί και να γίνει κάτι

  προβολές συζητήσεις διάλογος αυτά είναι πράγματα που μπορούν να δημιουργηθούν και να γίνουν οι κατάλληλες ζυμώσεις

  ο χωρος της φανερωμένης υπάρχει και ει΄ναι πολύ σημαντικός

  για μένα οι πιο σημαντικές δράσεις ειναι αυτές της εναλλακτικής πληροφόρησης

  η γνώση είναι τεράστια δύναμη

  όπως η περσινή πολύ πετυχημένη προβολή του ντοκυμαντέρ Money as debt που παρακολούθησαν πολλά νέα παιδιά και πολύ συγκεντρωμένα με συζήτηση

  Προβολή ντοκιμαντέρ Money as debt Σάββατο 21 Νοεμβρίου ώρα 7 μμ υπαίθριο χώρο Φανερωμένης παλιά Λευκωσία
  https://osr55.wordpress.com/2009/11/16/

  για μένα αυτές ει΄ναι ουσιαστικ΄ς δράσεις

  η σκέψη προηγείται της πράξης

  το ως τζαμέ πάει ο νους μας το ερώτημα ειναι ποιους;

  το 5 που λαλείς ως εναλλακτική λύση ει΄ναι απλά εκτος πραγματικότητας

  καταρχήν το θέμα της καθεδρικής μαλακίας είναι απλά ενδεικτικό του τρόπου που λειτουργούν τα πράγματα

  το κράτος έχει το μονοπώλιο της βίας και σιγά να μεν σε αφήσει κάποιον να κάμει κάτι τέθκοιον

  σιγά να μεν πάει ο κουλτουριάρης ο πήττας πχ να προτάξει τα στήθια του μπροστά στις μπουλτόζες

  αστεία πράγματα

  άμα περάσει ,που θα περάσει θεωρώ, πέρασε τζαι πάι πάι

  υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά πράγματα για μετωπικές ολομέτωπες συγκρούσεις με ματ κλπ και εγώ προσωπικά θεωρώ ότι αυτό δεν εμπίπτει σε αυτά και φυσικά δεν πρόκειται να πάω τάχα να χαλώ

  ο συνδετικός κρίκος και η γόμα που λαλείς είναι μόνο η συνειδητοποίηση της πραγματικότητας και ποιος ειναι ο εχθρός

  μόνη δυναμη που μπορεί να τον ενώσει είναι η γνώση

  η γνώση ότι ο κύριος πάμπος ο πελεκάνος τζαι η κυρία αντρούλα που δουλεύκει στον φούρνο που πιάνουν μηνιαίως που 700 ευρώ τζαι δεν μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς

  δεν ανήκουν στο ίδιο έθνος με τον σιακόλα τον αναστασιάδη τον χριστόφια τον παρασκευαίδη τον καρογιαννάκη

  αλλά στο ίδιο έθνος με τον μοχάμετ τον κτίστη τζαι την αισέ που δουλεύκει στα σέλιο τζαι που μαζί πιάνουν που 700 ευρώ

  Μου αρέσει!

 14. επαναστατης

  αγαπητοι εχετε πλανηθει.ολα αυτα τα αλερτ γινονται απο μασονους αριστερους προοδευτικους.στην περιπτωση του ναου ο ελευσις δει ειναι χριστιανοι αλλα νεοπαγανιστες που υμνουν τον δια τον πηδηχτουλη τον βιαστη. μαζι ολες οι…..οικολογικες οργανωσεις.και αυτα για ενα ναο.δεν τους ενοχλουν οι μιναρεδες της αγιας σοφιας οχι δεν τους ενοχλει η κατοχη δεν τους ενοχλουν τα γκετο των εγκληματιων στην παλια πολη ουτε η ανεργια ουτε το ξεπουλημα του χριστοφια ουτε τα μωλ και τα χοτελς και τα χιλιαδες καταστηματα και πουτανια στην παλια πολη.μονο μια εκκλησια.γιατι αυτα τα καθαρματα δεν θελουν μια εκκλησια αφου δεν θα μπουν ποτε μεσα?για διαβαστε στον ελευσις τις ξιτιμασιες του φουρνιδη και των αλλων αριστεριστων του πολιτη.για διαβαστε την χριστινα χαραλαμπους να λεει βρωμικη και σκοταδιστικη την εκκλησια.ολα αυτα τα αλερτ ποτε δεν κοιταξαν τον λαο.ακομα και οι ρεμπελοι κακομαθημενοι που τους εσυγυρισαν οι μπατσοι και μπραβο τους ειναι παιδακια ενος λεφτα.καθε μερα κακοποια η αστυνομια αλλα ποιοι απο εσας ειπατε κατι?μονο για τους πλουσιους με τα μεσα τρεχετε.για αυτο δεν σας πιστευω.επειδη βλεπω ποτε τρεχετε.μονο ς στοχος σας εκκλησια φτωχολογια.αν ειμαι ψευτης πεστε το.αν εχω αδικο πεστε το.εφκατε να πειτε του χριστοφια και των σκατοβουλευτων αν παραιτηθουν.καμνετε το.?

  Μου αρέσει!

 15. osr

  επαναλαμβάνω την ερώητηση που σου έκανα σε προηγούμενο μου ποστ
  https://osr55.wordpress.com/2010/07/11/

  και δεν απάντησες:

  «καλά, για όλα αυτά που παρέθεσες και σε ενοχλούν γιατί δεν κάνεις κάτι εσύ;»

  Μου αρέσει!

 16. Παράθεμα: ΒΙΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ | kŎntŎŎrs

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s