Εκλογές…….

Εκλογές………………..

Εκλέγουμε αντιπροσώπους…………οι οποίοι μας αντιπροσωπεύουν και ό,τι κάνουν το κάνουν ως αντιπρόσωποι μας………………….. οι αντιπρόσωποι όμως οι οποίοι είναι αντί του προσώπου μας, είναι ανά πάσα στιγμή ανακλητοί, αφού εγώ απλά τον αφήνω να μιλά ή να πράττει αντί εμένα………….

Όχι κάθε 4 ή 5 χρόνια αλλά ανα πάσα στιγμή……….. ας πούμε ότι θέλεις να εξουσιοδοτήσεις κάποιον για να εμφανίζεται σε κάποιες υπηρεσίες αντί εσένα, του υπογράφεις πληρεξούσιο και τον καθιστάς αντιπρόσωπο σου…………. Αν εσύ δεν τον γουστάρεις πλέον απλά τον ανακαλείς και δεν είναι πλέον αντιπρόσωπος σου, αυτό μπορείς να το κάνεις ανά πάσα στιγμή….

Άρα…….. οι βολευτές δεν είναι αντιπρόσωποι αφού δεν είναι ανά πάσα στιγμή ανακλητοί, αλλά είναι κάτι άλλο………….. αυτοί δεν εφανίζονται εκ μέρους σου αφού εσύ δεν έχεις καμιά δύναμη πάνω τους απαξ και ψηφιστούν βάσει του κομμένου και ραμμένου στα μέτρα τους εκλογικού νόμου

 Δημοκρατία…………….. στην ελλάδα ένα κόμμα καθίσταται αυτοδύναμο και μπορεί να κυβερνήσει όταν πάρει 42%!!!!!!

ΓΙΑΤΙ μπορεί κάποιος να ρωτήσει…… αφού δεν έχει την πλειοψηφία του 50%+1

ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΝΕΙ ΤΟ ΓΑΤΙ!

Γιατί απλά έτσι θεωρούν ότι τους βολεύει, άλλωστε το νόμο τον εισήγαγε ο σκανδαλίδης του πασοκ τον οποίο ψήφισε μόνο το πασοκ, το οποίο θεώρησε ότι με αυτό το πολύπλοκο σύστημα εκλογικής μαλακίας ευνοούσε το κόμμα του …………… πάντως τις επόμενες εκλογές της κέρδισε η νδ

Και επιστρέφουμε, είναι οι βολευτές αντιπρόσωποι του λαού που τους ψήφισε; Όχι βεβαίως γιατί δεν μπορούν να ανακληθούν…………. Και αυτό έχει και την ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ του εξήγηση βεβαίως βεβαίως………………….. στο άρθρο 51 παράγραφος 2 του Συντάγματος ορίζεται ότι οι βουλευτές είναι αντιπρόσωποι του εθνους……… όχι του λαού αλλά του έθνους…..

Λαός είναι οι πολίτες που έχουν δικαίωμα ψήφου……………το έθνος έχει πολύ ευρύτερη έννοια όσο του δίνει ο καθένας…………πχ στο ελληνικό έθνος ανήκουν και οι έλληνες της αυστραλίας που δεν έχουν δικαίωμα ψήφου ή ακόμα ανήκουν και ο Σωκράτης και ο Περικλής ο Λεωνίδας ο μεγαλέξανδρος κλπ κλπ κλπ  στο παρελθόν αλλά και ώσπου υπάρχει το έθνος………….άρα για να ανακληθουν πρέπει να γίνει από όλους αυτούς και στο παρελθόν και στο μέλλον!!!!!!!!

Άρα δεν μπορούν να ανακληθούν….. ωραία πράγματα ε;

Έτσι κι αλλοιώς οι εκλογές είναι μια απάτη……………. Ο κόσμος ψηφίζει τον αυτοκράτορα από μια λίστα που δίνουν οι εταιρείες με πρώτο λόγο να έχουν τα μμε τα οποία ελέγχονται από άλλες πιο μεγάλες εταιρείες οι οποίες ελέγχονται από άλλες πιο μεγάλες εταιρείες κλπ κλπ

Γιαυτό και πριν μισό αιώνα είχαμε και πάλι πολιτική σύγκρουση καραμανλή παπανδρέου γιατί τα συμφέρονται παραμένουν τα ίδια……………..

Τα πράγματα φυσικά δεν είναι μαύρο άσπρο………………. Μπορεί κάποιος να αντιτάξει το μη χείρον βέλτιστον……… βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων ας είναι με το παρόν σύστημα  όπως είναι…………

Στην ελλάδα τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα αφού εδώ στην κύπρο απλά κάθε πέντε χρόνια ψηφίζουμε αυτοκράτορα που δεν πέφτει ποτέ…………. Δεν υπάρχει κάν πρόβλεψη για το πώς μπορεί μια κυβέρνηση να «πέσει» γιατί απλά δεν μπορεί να γίνει……… ό,τι και να γίνει ο αυτοκράτορας που επέλεξε μεταξύ δυο ή τριών που του πρότειναν οι χορηγοί των καρκινωμάτων της κοινωνίας, δηλαδή οι εταιρείες που τους ταίζουν για πέντε χρόνια μένει ακλόνητος όσες μαλακίες και να πει ή να κάνει

Στην ελλάδα μπορεί να πέσει η κυβέρνηση και να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές όπως γίνεται τώρα…………………………

Το πιο σημαντικό κατά τη γνώμη μου που πρέπει να γίνεται είναι να επισημένεται συνεχώς η πραγματικότητα του οικονομικού συστήματος τον τρόπου που λειτουργούν τα πάντα με το ΔΝΤ τις τράπεζες τοκογλύφους χρήμα ως χρέος κλπ κλπ όπως επανειλημμένως επισημάνθηκαν στο μπλοκ

να επισημαίνεται συνεχώς  απάτη των εκλογών και η πρόταση για κατάργηση της μαλακίας του εκλογικού νόμου και  άμεση εφαρμογής της απλής αναλογικής και μείωση του ποσοστού που χρείάζεται κάποιος για να εισέλθει στην βουλή………………….το 3% είναι υπερβολικό………..για να μπορεί να υπάρξει διακυβέρνηση θα πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον 50%+1 αλλοιώς εκ νέου εκλογές……….. ή για να μην πέφτουν οι κυβερνήσεις συνεχώς θα πρέπει να εφαρμόζονται τα συμφωνηθέντα μεταξύ των δυνάμεων που ενώθηκαν για να υπάρξει το 50% ή απλά να καταρρέουν συνεχώς οι κυβερνήσεις οπότε μοιραία να αρχίσει να γίνεται αντιληπτό η καθαρή απάτη του συστήματος αυτού της τάχα δημοκρατίας

Το σύστημα ψευτοαντιπροσωπευτικής τάχα δημοκρατίας είναι ένα μέσο διαιώνισης της εξουσίας συγκεκριμένων δυνάμεων και πάντως όχι του λαού………….. η εντολή πρέπει να υπάρχει από κάτω προς τα πάνω……….. με πολλά στάδια και όχι απλά από τους φορείς διαφθοράς τα καρκινώματα της κοινωνίας τα κόμματα………………. Σπάσιμο  σε πολλά κομμάτια με αντιπροσώπους από ενώσεις ανθρώπων πχ κάποιας μικρής περιοχής 500 ατόμων, μετά σε μια μεγαλύτερη ένωση ομοσπονδιών μικρών ενώσεων μετά σε μεταλύτερη ομοσπονδία μέχρι να φτάσεις στην κορυφή των αντιπροσώπων, κρίσιμη τεράστια σημασία έχει το γεγονός ότι οι αντιπροσώποι που θα αντιπροσωπεύουν πχ τους 500 θα είναι ανά πάσα στιγμή ανακλητοί από τους αντιπροσωπευομένους

Αυτά είναι σκόρπιες σκέψεις της στιγμής λίγο πριν…………..

Άντε και καλό βόλι

20 Σχόλια

Filed under διάφορα

20 responses to “Εκλογές…….

 1. 🙂 Φίλε μου.

  Ο εκλογικός νόμος στην Ελλάδα δεν είναι τόσο απλός όσο τον περιγράφεις. Είναι ακόμη πιο περίπλοκος!
  Αν δεν πάς να τους ψηφίσεις τα δύο μεγάλα κόμματα θα πάρουν πάλι την ψήφο σου και θα προστεθεί στο 30% για να πάει στο 42%! Αν η αποχή δηλαδή είναι 30% θα την διαμοιράσουν αναλογικά στα κόμματα.
  Πρόσεξες την λέξη κλειδί; ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ όπερ σημαίνει το ΚΚΕ του 5% θα πάρει 5% του 30 Το Πασόκ του 32% θα πάρει το 32% του 30. και ούτω καθεξής Κατάλαβες; Αν δεν πας να ψηφίσεις θα συμπεράνουν αυθαίρετα ότι το πιο πιθανό να ήθελες να ψηφίσεις ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ.. και νά σου το 42%.
  Γιατί το έκαναν αυτό; Διότι χωρίς αυτό θα έβγαιναν αποτελέσματα τύπου:

  40% Αποχή
  5% Λευκό
  3% ΚΚΕ
  4% ΛΑΟΣ
  1% Συριζα
  25% ΠΑΣΟΚ
  22% ΝΔ

  Αρα τι πλειοψηφία; η πλειοψηφία απαξιώνει την Δημοκρατία στη παρούσα της μορφή.

  Φυσικά για να λέμε και του στραβού το δίκαιο οι περίπλοκοι εκλογικοί νόμοι δεν είναι ελληνικής αποκλειστικότητας οι περισσότερες χώρες έχουν τέτοιους παράξενους μηχανισμούς στάθμισης, σχεδιασμένοι για να εξωραΐζουν το εκλογικό αποτέλεσμα.
  Ναι, ένα κόμμα αρκεί να πάρει ένα ισχνό 42% για να έχει ..»αυτοδυναμία» Τι είναι αυτό? Είναι το θατσερικό »the winner takes it all» στα ελληνικά.
  Σε μία έννομη πολιτεία όπου επικρατεί υποτίθεται η ηθική και η διαφάνεια ένα τέτοιο μέτρο υποβοηθά την εκάστοτε κυβέρνηση να παίρνει πιο εύκολα αντιλαϊκές αποφάσεις με πολιτικό κόστος.
  Κάποιος θα έλεγε γιατί να πάρει ο πρόεδρος αντιλαϊκές αποφάσεις με πολιτικό κόστος; Αφού είναι αντιλαϊκές πως γίνεται να ωφελήσουν τον Λαό;
  Για αυτό το θέμα έχουν γραφτεί πολλά βιβλία.
  Ας περιοριστούμε απλά στο .. Αν μερικοί »πεφωτισμένοι» δεν έβαζαν όρια στη Δημοκρατική ελευθερία της πλειοψηφίας Σήμερα οι Μαύροι θα ήταν ακόμη Σκλάβοι με αλυσίδες, και οι Γυναίκες Σκλάβες με μαντίλα. Στην Αμερική θα είχες ακούσει για το proposition 8 , Οι συντηριτικοί με δημοψήφισμα απαγόρεψαν στους ομοφυλόφιλους να παντρεύονται. Οι ομοφυλόφιλοι όμως τους επαίξαν Πουστιά και δεν σεβάστηκαν την δημοκρατική απόφαση της »πλειοψηφίας». Κίνησαν αγωγή στο κράτος με αποτέλεσμα οι συνταγματικοί δικαστές να κηρύξουν αντισυνταγματικό τον ΝΟΜΟ.

  Ελπίζω να παίζει το βίντεο…

  Οι συντηρητικοί εξαπέλυσαν εκστρατεία ενάντια στους δικαστές που.. »πήγαν κόντρα στην λαϊκή εντολή»..

  see mate.. it’s not all rainbows and daisies όσο αφορά την άμεση δημοκρατία. Ο όχλος δεν έχει πάντα το αλάθητο κριτήριο. Yeah i know it’s harsh 2 come to a sad realization.. 🙂 🙂 🙂 🙂 Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι καλύτερα να έχουμε δικτάτορα. Αλλά δεν είναι απαραίτητα κακό να έχει λίγη δύναμη ο Πρόεδρος που εκλέγει το 50+1 του λαού σε μια κοινωνία που επικρατεί η διαφάνεια και η αξιοκρατία. (Αυτό είναι φυσικά η προσωπική μου ταπεινή άποψη την οποία στήριξα στο gay-επιχείρημα) 🙂

  Οσο αφορά τα ποσοστά που χρειάζονται τα κόμματα για να μπουν στη βουλή..
  Εχει ενδιαφέρον να ανατρέξουμε ιστορικά στο πως ήρθε αυτό το 3%..

  Ο νόμος λοιπόν άλλαξε επί καιρό Βασιλείου ο οποίος είχε σκοπό να ανοίξει δικό του Κόμμα τότε τους ΕΔΗ και ήθελε να τους βάλει εντός βουλής.

  θα μου πεις που είναι το κακό να μπαίνουν τα μικρά κόμματα στη βουλή;

  και πάλι η προσωπική μου άποψη:

  Μιλάμε για ένα λαό 600 χιλιάδων κατοίκων.
  όχι για την Γερμανία των 80 εκατομμυρίων όπου το 3% είναι η 4 φορές η Κύπρος 3% είναι μια χούφτα ανθρώπων. (στη Γερμανία θέλεις 5%+ bytheway για να μπεις στη βουλή ενώ στη Κύπρο με 2% πιάνεις θέση!!!)

  Και πάλι θα μου πεις που το κακό να έχει φωνή μια χούφτα ανθρώπων στη βουλή;

  θα σου απαντήσω ευθύς αμέσως. Διότι δημιουργείται η εξής ανωμαλία: Η χούφτα να υπερπροβάλλει της θέσεις της προπαγανδιστικά εις βάρος της σιωπηλής πλειοψηφίας. Παράδειγμα: έχουμε τις διλώσεις του αντιπρόσώπου του Ακελ μετά του Δυσή Δήκο Εδέκ κτλ. και τέλος τσούπ να σου και το περδίκι κτλ. να εκφέρει άποψη Επί παντός επιστητού σαν ίσως με το 40 και 42%. Η άποψη του τυγχάνει του ίδιου χρόνου προβολής.

  Απο που και ως που η άποψη του 2% να παίρνει τόσο χρόνο προβολής απο Εφημερίδες κανάλια ραδιόφωνα. Φαντάσου το Ναζιστικό κόμμα της Γερμανίας με 1.5% να έμπαινε στη βουλή και οι απόψεις του να τύγχαναν υποχρεωτικής προβολής απο τα κανάλια διότι πλέον είναι »Κοινοβουλευτικό κόμμα»
  Αν ας πούμε το δελτίο ειδήσεων είναι 40 λεπτά και θέλουμε να είμαστε δίκαιοι τα 15 λεπτά θα μιλά ο Αναστασιάδης τα άλλα 15′ ο Χριστόφιας 4′ ο Κάρογιαν 3′ ο ομήρου και απο 1′ περδίκι ευρωκό. (και 1 λεπτό για τον καιρό.)

  Κάτι τέτοιο φυσικά δεν μπορεί να γίνει. Αρα υπάρχει μια δημοκρατική ανωμαλία . Η μειοψηφία να προβάλλεται ως ίση με την πλειοψηφία.

  Οπ… να σου πάλε το κυπριακό στη μέση.. οξύμωρο δεν είναι; 🙂

  Πάλι δύο μέτρα και δύο σταθμά…

  Μου αρέσει!

 2. Προσωπικά πιστεύω ότι απόλυτα άμεση δημοκρατία-χωρίς μεσάζοντες,ανώτερα και κατώτερα συμβούλια κοκ-είναι εφικτή,δεδομένης της τεχνολογικής ανάπτυξης που την επιτρέπει πρακτικά και του δυνητικού μορφωτικού επιπέδου του λαού.

  Κάτι όπως την αρχαία Αθήνα,αλλά χωρίς δούλους και οποιουσδήποτε άλλους χωρίς δικαίωμα ψήφου και φυσικά χωρίς «στρατηγούς» κοκ.

  Όσο για απόψε,από αύριο τα ίδια σκατά!
  (ακόμη και να βγει πχ ο ΣΥΡΙΖΑ τι θα καταλάβουμε?Στην Κύπρο κυβερνά το ΑΚΕΛ,κόμμα με περίπου την ίδια ιδεολογία,και τι καταλάβαμε?)

  Άντε να ψηφίσουμε την ΕΤΑΙΡΕΙΑ που προτιμούμε…..

  Μου αρέσει!

 3. Και σε σένα,Κυριάκο.
  Αντιπροσωπευτική «δημοκρατία» δεν μπορεί να είναι ΔΗΜΟ-κρατία,αφού επιλέγεις ανά αραιά χρονικά διαστήματα άλλους να αποφασίζουν αντί για σένα.

  Και όχι,άμεση δημοκρατία δεν είναι οχλοκρατία.
  Αυτό συμβαίνει μόνο όταν ο λαός είναι αμόρφωτος και χωρίς πολιτική συνείδηση,οπότε χειραγωγείται εύκολα.

  Και ναι,αν η πλειοψηφία θεωρεί κάτι ως δίκαιο,όσο παράλογο και να φαίνεται για σένα,πρέπει να το δεκτείς.

  Τι είναι πιο δίκαιο,να περάσει εκείνο που θεωρεί η πλειοψηφία δίκαιο και η μειοψηφία(μαζί της κι εσύ)άδικο ή εκείνο που θεωρεί η μειοψηφία(μαζί της κι εσύ)δίκαιο και η πλειοψηφία άδικο?

  Το δίκαιο είναι σχετικό,και αυτό είναι βασική αρχή της δημοκρατίας.

  Η θα έχουμε «τυραννία της πλειοψηφίας» η ΤΥΡΑΝΝΙΑ της μειοψηφίας.

  Επειδή κάποιος πρέπει να λαμβάνει αποφάσεις.

  Μου αρέσει!

 4. osr

  κυριάκο λες

  «η πλειοψηφία απαξιώνει την Δημοκρατία στη παρούσα της μορφή.

  Αν μερικοί ”πεφωτισμένοι” δεν έβαζαν όρια στη Δημοκρατική ελευθερία της πλειοψηφίας Σήμερα οι Μαύροι θα ήταν ακόμη Σκλάβοι με αλυσίδες, και οι Γυναίκες Σκλάβες με μαντίλα. Στην Αμερική θα είχες ακούσει για το proposition 8 , Οι συντηριτικοί με δημοψήφισμα απαγόρεψαν στους ομοφυλόφιλους να παντρεύονται.»

  και πάλι μιλάμε σε εντελώς διαφορετικά μήκη κύματος, χάσμα μιλάμε……

  τι εννοείς όταν λες δημοκρατία στην παρούσα της μορφή;

  μάλλον εννοείς την «δημοκρατία» της κατασκευασμένης συναίνεσης του κόσμου στην κυριαρχίας των κατεστημένων μμε που επιβάλλουν την δική τους περιρέουσα ατμόσφαιρα

  όπως δηλαδή βολεύει τις τράπεζες μεγαλοχορηγούς των καναλιών και των εφημερίδων με τις διαφημίσεις των εκατομυρίων ε;

  ακριβώς σαν αντίβαρο πχ σε αυτή την «δημοκρατία» της μονομέρειας προσπαθώ εγώ ας πούμε και άλλοι να προσπαθήσουν να πουν πράγματα που δεν ακούγονται

  όπως για το χρήμα αέρας-χρέος τον ρόλο του δντ στην παγκόσμια φτώχεια το τι είναι καπιταλισμός και πως αυτός καθιέρωσε την μισθωτή σκλαβιά

  και το ότι ακριβώς υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις σε αυτό το σύστημα

  έτσι πολυ απλά να πω ότι ειδικά τα τελευταία ζητήματα που αφορούν τον καπιταλισμό είχαν απίστευτη ανταπόκριση από τον κόσμο που διαβάζει μπλοκ αφού το συγκεκριμένο μου κείμενο είχε επισκεψιμόττα ημερησίως 130 views έστω και αν είναι δυσκολοδιάβαστο με γεγονότα και ορολογίες όχι και τόσο ελαφριές

  εσύ απλά αποδέχεσαι ότι «έτσι ένει τα πράματα ρε κουμπάρε ήντα που να κάμουμεν ολάν»

  προσωπικά δεν τρέφω ψευδαισθήσεις για την άμεση ή έμμεση αποτελεσματικότητα του αντίβαρου αυτού στην μονομέρεια της ενημέρωσης και πληροφόρηση αλλά είμαι απόλυτα ρεαλιστής

  βλέπω ότι υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο όταν ακούει πράγματα ουσιαστικά που είναι αλήθεια, απλά πρέπει να αντιληφθεί ο κόσμος ότι τα πράγματα αλλάζουν μόνο όταν υπάρχει και αντίδραση άρα οργάνωση αυτών που ενδιαφέρονται

  επανειλημμένως έχω καλέσει όποιον ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει μαζί μου και κατά καιρούς έχουν επικοινωνήσει αρκετά άτομα τα οποία μιλήσαμε και τηλεφωνικώς αλλά……… λένε ότι είναι πολύ καλά αυτά που λες κλπ κλπ κλπ να βρεθούμε να κάνουμε κλπ κλπ αλλά δυστυχώς μένους ως εκεί

  δεν πειράζει το θέμα είναι να υπάρχουν φωνές αιρετικές πέρα από τις μαλακίες που μας σερβίρουν ως αυτονόητες αλήθεις

  όπως πχ εσύ αποδέχεσαι ως αυτονοητη και απόλυτη αλήθεια το παρόν οικονομικό σύστημα και την λεγομένη δημοκρατία που αυτό προσφέρει στον κυρίαρχο μήτσο και πάμπο και johny και ahmet κλπ κλπ και απλά λες χαριτωμενιές περί μερικών «πεφωτισμένων»

  εσύ θέλεις κάποιον να σου λέει τι να κάνεις

  θέλεις να είσαι σκλάβος ρε κουμπάρε γιατί δεν εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου

  με γεια σου με χαρά σου τζαι πάλε
  νο πρόμπλεμ

  όσον αφορά το φασιστικό που πέταξες ότι δεν πρέπει να ισχύει η ελευθερία του λόγου στο ναζιστικό κόμμα γιατί θεωρείς ότι οι απόψεις τους δεν σου αρέσουν

  απλά θα σου πω ότι η ουσία αυτής της ελευθερίας είναι για απόψεις που δεν μας αρέσουν

  δηλαδή ελεύθερες δεν είναι απόψεις που σου αρέσουν ή αρέσουν σε κάποιους ανθρώπους

  αλλά ισχύει για όλους τους ανθρώπυς και για όλες τις απόψεις

  αν κάποιος καραγκιόζης θέλει να αμφισβητήσει το ολοκαύτωμα πχ με τις εκατομύριες προσωπικές μαρτυρίες ακόμη και αξιωματικών των σσ χιλιαδες φωτογραφίες βίντεο με τα χιλιάδες πτώματα κλπ
  άστον να το πει να ξεφτιλιστεί

  ή ακόμα μιλήσει για την αρία φυλή ή για την εξωγίηνη προέλευση των Ε και άλλες παπαριές έχει το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου

  σήμερα φυσικά και υπάρχουν σκλάβοι απλά είναι μισθωτοί όπως επεξηγήθηκε επανειλημμένως

  το ότι καταργήθηκε η «επίσημη» σκλαβιά αυτό δεν έγινε γιατί υπήρξαν «πεφωτισμένοι» και μαλακίες αλλά γιατί αυτό ήθελαν οι άνθρωποι που αγωνίστηκαν για αυτό

  οι συντηρητικοί στην αμερική «εκλέγηκαν» με την ψευδαίσθηση εκλογών που στηρίζεις ψυχή τε και σώματι κυριακούλη μου

  άλλωστε στις ηπα ψηφίζει μόνο το 30% άρα οι συντηρητικοί ψηφίστηκαν μόνο από την υποδιαίρεση της υποδιαίρεσης

  το ότι αυτό δεν μπόρεσε να εφαρμοστεί είναι διότι οι άνθρωποι δεν το επέτρεψαν

  τοπιασες κυριακούλη μου αυτό το απλό;

  όλες οι αλλαγές στον κόσμο έγιναν από την κοινωνία και τα κοινωνικά κινήματα και ποτέ από τους «iluminati» και τα παράγωγα τους

  η πρωτομαγιά στο Σικάγο του 1886 του μαχητικού εργατικού κινήματος που πνίγηκε στο αίμα από τους εκλεκτούς σου ιλουμινάτι πέτυχε με αίμα να έχεις το 8ωρο

  δεν το έδωσε κανένας πεφωτισμένος αλλά το πήρε μονος του ο απλός άνθρωπος με αγώνες όχι με παπαριες περί πεφωτισμένων

  επίσης στο αμερικα υπήρχε νόμος που επέβαλαν οι πεφωτισμένοι παπάρες ο οποίος όριζε ότι οι μαύροι πρέπει να κάθονται πίσω στο λεωφορείο ξεχωριστά από τους λευκούς

  ή ότι οι μαύροι πρέπει να φοιτούν σε ξεχωριστά σχολεία απο τους λευκούς

  αυτά τα ρατσιστικά αποστήματα έσπασαν γιατί οι απλοί άνθρωποι πάλεψαν δυναμικά στους δρόμους με συγκρούσεις και κέρδισαν κάποια μίνιμουμ δικαιώματα και δεν περίμεναν από κανέναν παπάρα ιλουμινάτι δικαστή να τους δικαιώσει

  οι άνθρωποι ξέρουν οι ίδιοι τι είναι καλό γιαυτούς και φυσικά δεν το ξέρει ο κάθε γιωργάκης ή κωστάκης και οι γλύφτες αυλοκόλακες τους που δεν έχουν καμιά σχέση με αυτούς

  και γιαυτό δεν μπορούν να τους προσφέρουν λύσεις ακόμα και να θέλουν

  μαλάκα μου, άνοιξε τζαι λίον τα μαθκια σου γαμώ την κοινωνία μου

  δες λίον πέρα που την μυτούλα σου την κυπριακή

  ξεκόλλα τζαι λίον που τις μαλακίες που σου σερβίρουν οι πεφωτισμένοι

  άντε μπράβο παλληκάρι μου

  Μου αρέσει!

 5. προσπαθώ απλά να σας δείξω ότι δεν υπάρχουν απόλυτες καταστάσεις και απόλυτες αλήθειες. Αυτό που ο Ματριξ εκλαμβάνει ως απόλυτη αλήθεια είναι που οδήγησε στο κώνειο τον Σωκράτη. Αρα κάτι δεν πάει καλά. Μην έχετε στο απυρόβλητο ούτε καν την δημοκρατία των αρχαίων Ελλήνων, σίγουρα μπορούμε να μάθουμε και κάτι απο αυτούς (όπως το ότι απαγορευόταν η αυτοδιαφήμιση των πολιτικών) αλλά μιλάμε πριν 2000 χρόνια δεν είναι η απόλυτη αλήθεια. Ενα τέτοιο σύστημα μπορεί να ξαναυπάξει μόνο όταν οι μηχανές αντικαταστήσουν τους σκλάβους-εργάτες. Ειδάλλως είναι πολύ χειρότερο από την σημερινή κατάσταση. Επιπλέον η άμεση δημοκρατία που εφαρμόστηκε τότε ήταν σε τελείως διαφορετική κλίμακα οι Αθηναίοι ήταν μερικές χιλιάδες, όχι εκατομμύρια και δισεκατομμύρια. Δεν προσπαθώ να γίνω ο υπερασπιστής του Καπιταλιστικού συστήματος, Ούτε της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας απλά σας λέω ότι δεν είναι τόσο απλοϊκά τα πράγματα. Δεν φτιάχνεται τόσο εύκολα η ιδεατή κοινωνία. Στην ιδεατή κοινωνία ο Κωστής θα θέλει να πάει να δει την μάππα. ο Γιωρκής θέλει να δει την Αννα Βίσση. Ο Πανικκής θέλει να πετάξει τους Τούρκους στη θάλασσά, Το σημερινό σύστημα δίνει την δυνατότητα να συνυπάρξουν όλοι αυτοί που δεν νομίζω να μπορούσαν να ζήσουν ποτέ στο μαγικό κόσμο του zeitgeist. Στη σημερινή Δημοκρατία η πλειοψηφία μπορεί να κάνει ότι θέλει στα πλαίσια του συνταγματικού δικαίου το οποίο ορίζεται από το διεθνές δίκαιο. Δεν μπορεί να καταπιέζει τις μειονότητες ακριβώς για να μην ζητούν αυτοδιάθεση. Αν μιλούσαμε με όρους άμεσης δημοκρατίας θα μπορούσε θεωρητικά να ψηφιστεί σε δημοψήφισμα της τσουγκράνας ακόμη και η γενοκτονία! Γιαυτό σας λέω.. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ! Το μόνο πράγμα που θα μπορούσαμε να πούμε ότι πλησιάζει σε αυτό είναι η επιστήμη.
  1+1=2, η θεά γη είναι τελικά ένας πλανήτης με ένα φυσικό δορυφόρο που ονομάζουμε φεγγάρι που περιφέρεται και περιστρέφεται γύρω απο μια τεράστια πυρηνική μπάλα φωτιάς που ονομάζουμε ήλιο. Που και αυτός με την σειρά του περιφέρεται σε ένα γαλαξία αστέρων που ονομάζουμε milky way που και αυτός με την σειρά του περιστρέφεται γύρω απο μια μαύρη τρύπα και κάποτε εκεί θα καταλήξουμε όλοι μας. Ακόμη νιώθετε μοναδικοί; ε, σκεφτείτε πως υπάρχουν ακόμη μερικά τρισεκατομμύρια καταγεγραμμένοι γαλαξίες που περιφέρονται στο σύμπαν… Το σύμπαν που με την σειρά του… is expanding! = διαστέλλεται και όχι μόνο διαστέλλεται αλλά επιταχύνει κιόλας! μπορεί και να γυρίζει γύρω απο ένα άλλο σύμπαν .. αλλά δεν ξέρουμε σίγουρα.. Μαλακίες; Μαλακίες. Σκεφτείτε .. το μόνο πράγμα που πλησιάζει στην απόλυτη αλήθεια το λέμε μαλακία και τσακωνόμαστε για το Ακέλ το Δήκο τον καπιταλισμό και τα συστήματα.
  Η ματαιοδοξία και η εγωπάθεια του ανθρώπινου ζώου.
  FACT: Ο άνθρωπος είναι εκ φύσεως όχλος θέλει πάντα να έρχεται κάποιος μπροστά του να τον φλομώσει στο ψέμα που θα εκλάβει ως απόλυτη αλήθεια και πίστεψτε με είναι απεγνωσμένος, έχει ανάγκη να τον πιστέψει μπροστά στην αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι είτε αυτός ο κάποιος είναι ένα υπαρκτό πρόσωπο: πολιτικός – Παπάς – αυτοκράτορας – Μεσσίας είτε είναι ένα βιβλίο με την απόλυτη αλήθεια είτε ένα ντοκιμαντέρ είτε ακόμη μια εφημερίδα. Έγιναν πάρα πολλά κοινωνιολογικά πειράματα και σε αυτό δεν χωρά αμφιβολία: Το 100% των ανθρώπων = πρόβατα απλά ακολουθούν ένα διαφορετικό ποιμένα. Sorry to give you the bad news but its a fact. Κοινωνιολογική αναπαράσταση και πρότυπα. Δεν υπάρχει μόρφωση παρά μόνο ως ορολογία. Τι νομίζετε δεν υπήρξαν γιατροί ναζιστές; Δεν υπήρξαν συγγραφείς λογοτέχνες ποιητές φιλοβασιλικοί φασίστες κανίβαλοι δολοφόνοι; Αυτοί ήταν αμόρφωτοι; Αυτό που εσύ ορίζεις και αντιλαμβάνεσαι ως μόρφωση δεν υπάρχει φίλε. Η μόρφωση είναι αυτό που σου μένει όταν ξεχάσεις τις ημερομηνίες και τις ιστορίες που σου έμαθαν μικρός στο σχολείο. θα ξεχάσεις τα λόγια δεν θα ξεχάσεις το συναίσθημα. Η δήθεν κριτική σκέψη κτλ. είναι τρίχες κατσαρές αν αγνοηθεί πως η κριτική σκέψη είναι παράφραση της επιστημονικής σκέψης. Ο ανθρωπος που χαίρεται όταν ανακαλύπτει πως έσφαλλε βλέποντας μπροστά του τα τεκμήρια και τις αποδείξεις. Ψυχρή λογική. Η παιδεία μας: Ο αχταρμάς παραμόρφωσης θρησκευτικά -μαθηματικά – ιστορία -γλώσσα -εθνικές εορτές- αγιασμός με τελικό βαθμό κρίσης στο τέλος του μήνα είναι απλά μια αποχαύνωση και αυτό που μένει στο τέλος είναι η αυταρχική ανταγωνιστική σκέψη και το μίσος για τον προαιώνιο εχθρό και αυτό θα το εκλάβουμε ως απόλυτη αλήθεια χωρίς να υπάρχει τέτοιο πράγμα. Υπάρχουν πολλές αλήθειες. Το κυπριακό σχολείο δεν είναι δημοκρατικό σχολείο άρα μοιραία κανένας από εμάς τους τρεις δαμέσα δεν έχει δημοκρατική παιδεία. Αλλά και οι τρεις μας νομίζουμε πως έχουμε διότι έτσι μας είπαν και το πιστέψαμε και παράλληλα προσπαθούμε να επιβληθούμε ο ένας στον άλλο με δημοψηφίσματα νομιζόμενοι πως κατέχουμε την απόλυτη αλήθεια. Αυτό όμως δεν είναι δημοκρατική παιδεία. Οι μετέπειτα επιλογές μας στην κοινωνία είναι επιβεβλημένες φυτεμένες ριζωμένες από ένα σημείο και μετά απο την ίδια την φύση αναλόγως με το τι θα συναντήσουμε και πως θα μας τα φέρει η ριμάδα. Οι Χ προύχοντες οποιασδήποτε κατάστασης είτε μιλάμε για συναισθηματικά προύχοντες είτε οικονομικά προύχοντες είτε απο πλευράς εξουσίας προύχοντες στρέφονται στη συντήρηση. Οι απογοητευμένοι ταλαιπωρημένοι κώλοι τίτσιροι ψάχνουν την ανατροπή την αλλαγή σε εναλλακτικά ρεύματα- κόμματα – συστήματα ιδεολογίες. Γιαυτό πάντα μόνο μέσα απο ολοκληρωτική κατάρρευση του συστήματος μπορεί να γίνει κάποια αλλαγή. Απο την στιγμή που το σύστημα μπορεί να συντηρεί μια μεσαία τάξη σε φυτοζωικό επίπεδο δεν μπορεί να καταρρεύσει διότι τα πρόβατα δεν θα επαναστατήσουν.
  *Σημείωση: κατάρρευση σημαίνει πόνος, θάνατος, καταστροφές.
  Όταν θα καταρρεύσει και είναι απλά θέμα χρόνου να καταρρεύσει αν συνεχίσει να κλείνεται να ομφαλοσκοπεί και να μην ψάχνει το αλλιώτικο που θα επιφέρει την πρόοδο στο τέλος θα καταργηθεί απο ένα άλλο αλλιώτικο το οποίο θα τον καταπιεί όπως συνέβηκε με τον Κομουνισμό ή με την αρχαία Αίγυπτο. Και τα δύο συστήματα νόμιζαν πως κατείχαν την απόλυτη αλήθεια. Δεν έχουμε καμία απόδειξη φυσικά ούτε καν ένδειξη ότι όταν θα καταρρεύσει με το καλό και το σημερινό σύστημα θα πάμε σε ένα καλύτερο σύστημα – μοντέλο κοινωνίας όπως θέλετε πέστε το. Τι θα απομείνει μετά από ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα;
  Παρένθεση, τι είναι τα συστήματα; Τι είναι αυτή η συμφωνία που κάνουμε αναμεταξύ μας τα ανθρώπινα ζώα για να συνυπάρξουμε; Γιατί δεν πάμε απλά να πάρουμε αυτό που μας ανήκει, τον πλούτο του λαού, με την δύναμη της γροθιάς μας, του σπαθιού μας ή του καλάσνικοβ μας; Αυτή θα είναι η πρώτη σκέψη που θα κάνουν τα ανθρώπινα ζώα όταν θα καταρρεύσει το σύστημα. Διότι η πρόοδος, το αυτοκίνητο που κρατάς το λαπτοπ το εμβόλιο του μωρού σου τα φάρμακα η λάμπα. Δεν έγινε απο τα ανθρώπινα ζώα, αλλά απο ορισμένους ελάχιστους που οι συγκυρίες της ζωής τους οδήγησαν κυριολεκτικά τυχαία στο δρόμο της γνώσης και έτυχε και είχαν απλά τα απαραίτητα νοητικά προσόντα για να αξιοποιήσουν την ευκαιρία μετατρέποντας την σε έργο, εγώ και εσύ απλά τα χρησιμοποιούμε, δεν έχουμε την παιδεία να κατανοήσουμε ούτε καν πως λειτουργεί μια τηλεόραση. Το ανθρώπινο ζώο βιολογικά δεν έχει καμία γενετική διαφορά απο τον άνθρωπο που έζησε πριν 300χιλιάδες χρόνια στις σπηλιές. Είναι το ίδιο είδος: homo sapiens. Αν είχαμε μια μηχανή του χρόνου και έπιανες ένα βρέφος απο την σπηλιά και το μεγάλωνες στην εποχή μας δεν θα είχε καμία απολύτως διαφορά απο εσένα ή εμένα ή και το αντίστροφο αν ένα παιδί μεγαλώσει στη ζούγκλα σήμερα από πιθήκους (έχουν καταγραφεί ιστορικά τέτοια περιστατικά) θα συμπεριφέρεται σαν αυτούς. Η πρόοδος οφείλεται στους λίγους χαρισματικούς ανθρώπους που έτυχε να ζήσουν ανάμεσα μας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της σημερινής κοινωνίας είναι αυτή η σιγουριά της απόλυτης αλήθεια. Η ιεράρχηση της αλήθειας. Οι μάζες όμως στην πραγματικότητα τρέφονται απο μεγάλα ψεύδη που αρχικά ωφελούν αλλά εν τέλει κάνουν μεγάλο κακό. Η μεγαλύτερη πλάνη μπορεί να αποκτήσει υπόσταση απόλυτης αλήθειας αν παρουσιαστεί με ψεγάδια αληθοφάνειας. Οι εφημερίδες, τα σχολεία, τα κανάλια, οι πολιτικοί σας /μας δεν έχουν καμία απολύτως νομική υποχρέωση να μας πουν την αλήθεια επειδή ακριβώς η αλήθεια της ζωής του καθημερινού ανθρώπου είναι μια αλήθεια που έχει χαρακτήρα αξιολογικό και οδηγεί στο ευ-ζείν. Δεν υπάρχει ούτε η εσωτερική ανάγκη να αναζητηθεί το εναλλακτικό διότι το ανθρώπινο ζώο είναι χορτάτο και σεξουαλικά ικανοποιημένο. Αλλά και απο μόνο του το αίτημα της Αλήθειας ένα αίτημα δηλαδή σταθερών πεποιθήσεων σε αυτό το χάος της φύσης είναι μια απέραντη τραγική ειρωνία.

  Μου αρέσει!

 6. osr

  σκέψου δηλαδή να μην πίστευες ότι δεν υπάρχει απόλυτη αληθεια τι θα έλεγες!

  φυσικά και όλα είναι σχετικά……….

  άλλωστε ο καθένας βλέπει αυτό θέλει και μετά το πιστεύει κι όλας
  https://osr55.wordpress.com/2009/09/05/

  το ερώτημα στο τι είναι Α-λήθεια είναι κάτι για το οποίο έγραψα κάποιες σκέψεις ήδη
  https://osr55.wordpress.com/2009/08/02/

  το πιο σημαντικο είναι να μπορείς να χρησιμοποιήσεις την λογική σου, να θέσεις το ερώτημα τι είναι πχ η ιστορική αλήθεια; σε τι χρησιμεύει η ιστρική αλήθεια;

  η λογική η δική μου, μου λέει ότι την ιστορική αληθεια είναι καλό να την γνωρίζουμε για να ξέρουμε τι έχει ήδη κατακτηθεί ώστε να μην γίνονται πισωγυρίσματα όπως συνεχώς πάνε να επιβάλλουν

  πχ με τα ευέλικτα ωράρια «απασχόλησης» που έχουν ήδη προ πολλού καταργήσει το 8ωρο που κέρδισαν με αίμα το απαντού εργατικό κίνημα

  ή ότι το δικαίωμα των γυναικών να ψηφίζουν, όσο αδιανόητο και να ακούγεται αυτό σήμερα δεν μπορεί να υπάρξει πισωγύρισμα γιατί υπάρχει η ιστορικη γνώση της κατάκτησης του

  κάποτε πριν πολύ λίγα χρόνια δεν ήταν κάτι αυτονοητο

  προσωπικά δεν έχω σαν πρότυπο σε καμιά περίπτωση την αρχαία αθήνα για την άμεση δημοκρατία

  οι συνθήκες ιδιαίτερα με την τεχνολογία σήμερα είναι τόσο πολύ διαφορετικές που δεν μπορεί να υπάρξει παραλληλισμός

  η άμεση δημοκρατία μπορεί να εφαρμοστεί άνετα με την σημερινή τεχνολογία του ιντερνετ πχ και όχι μόνο

  εσύ φυσικά όπως πάντα σκέφτεσαι μέσα στα πλαίσια και τα στεγανά τα καπιταλιστικά που έχεις στο μυαλό σου κολλημένα

  δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν τόσο τεράστια κράτη……… μπορεί να υπάρχουν μικρές κοινότητες μετά ομοσπονδίες αυτών των κοινοτήτων όπως οι άνθρωποι θα θελήσουν

  οι τεράστιες μεγαλούπολεις που γνωρίζουμε σημερα είναι απότοκο του οικονιμικού συστήματος που έφερε εκατομύρια κόσμο να δουλέψει στις πόλεις που είναι τα μέσα παραγωγής-τα εργοστάσια οι υπηρεσίες

  αυτά είναι πολύ πρόσφατα και δεν υπήρχαν προηγουμένως

  προηγουμένως οι άνθρωποι ζούσαν σε μικρές κοινότητε το πολύ κάποιων εκατοντάδων ανθρώπων

  αυτό είναι και το φυσικό κατά τη γνώμη μου

  κόίταξε να δεις κυριάκο εννοείται ότι δεν είναι τόσο απλοικά τα πράγματα αλλά γιατί το λες σε μένα πχ

  εσύ να το δεις που όλα τα αντιμετωπίζεις με φατσούες πετώντας χαριτωμενιές λέγοντα ότι έτσι ένει τα πράματα κλπ κλπ

  δεν υπάρχει ιδεατή κοινωνία και δεν χρειάζεται να βάζεις καν ταμπέλες σε τίποτα

  απλά η προσπάθει είναι για την δημιουργία συνθηκών αξιοπρεπής διαβίωσης για όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται

  και αυτό δεν μπορεί να γίνει κατά τη γνώμη με τον παρόν οικονομικό σύστημα

  ποτέ δεν μίλησα για ιδεατές μαλακίες κλπ
  απλά λέω ότι υπάρχουν πρακτικά εναλλακτικά συστήματα τα οποία σε μικρή κλίμακα έχουν ήδη δοκιμαστεί και έχουν επιτύχει

  όπως στην αργεντινή το εργοστάσιο χωρίς αφεντικό Ζανον στην γερμανία και σε άλλες χώρες

  πάλι πετάς τις μαλακιούλες σου μη μπορώντας να ξεφύγεις απο τα τετριμμένα ρε γμτ

  η άννα βιση πχ είναι καθαρό δημιούργημα του παρόνοτς οικονομικού συστήματος το οποίο είναι κατασκευασμένο και έχει ώς αποκλειστικό του στόχο το κέρδος και όλοι παλεύουν για αυτό
  η βίσση είναι αυτή που είναι, δηλαδή μια καρακατινάρα με καλή φωνή που θέλει να πουλάει πάση θυσία σιντι σε 15χρονα για να βγάλει κέρδος

  ο πανικκής θέλει να πεταξει τους τούρκους στην θάλασσα γιατί αυτό εξυπηρετεί το γαμημένο καπιταλιστικό σύστημα όπως επανειλημμένως στο έχω πλήρως επεξηγήσει με μεγάλη τεκμηρίωση

  όταν εξαλείψεις το κέρδος που είναι η αιτία δημιουργίας του ανθρώπου σε άγριο θηριο θα έχεις κάνει το μεγάλο βήμα για καλυτέρευση των συνθηκών αξιοπρεπής διαβίωσης για όλους τους ανθρώπους, αφού ο πλούτος όπως είχαεμ πει αρκεί πολύ περισσότερο από 6 δισεκατομύρια ανθρώπους

  το σημερινό σύστημα γιόκκα μου, δίνει ΣΕ ΣΕΝΑ τον κουρούπεττο κυπραίο αυτό που νομίζεις ότι δίνει

  αλλοιώς δεν θα είχαμε φτωχούς μετανάστες να έρχονται δαμέσα από την άλλη άκρη του κόσμου

  όπως επίσης δεν θα είχαμε ανθρώπους να μένουν σε κλουβιά των 40 τμ και να δουλεύουν 12 ώρες την ημέρα για 700 ευρώ

  το σημερινό σύστημα είναι αυτό που δημιουργεί τους 40 εκατομύρια φτωχούς αμερικάνους τα εκατμορύρια φτωχούς ευρωπαίους δυτικούς
  μην μιλήσουμε για την απόλυτη εξαθλίωση της αφρικής και της ανατολικής ευρώπης των ευρωπαίων φτηνών σκλάβων για να δουλεύκουν για τους ντιβέλποερ όπου γης ευρώπης

  στη σημρινή δημοκρατία απλά οι εκλεκτοί των βιομηχάνων κυβερνάνε οι ίδιοι και οι ίδιοι βλέε γιώργος αντρέας γιώργος και πάλι παπανδρέου κώστας και πάλι κώστας καραμανλής κώστας μητσοτάκης ντόρα μητσοτάκη κλπ κλπ

  αυτή την παπαριά που ξεφούρνισες ενώ από την μια λες ότι δεν υπάρχει απόλυτη αλήθεια αλλά από την άλλη η απολυτη αλήθεια λες είναι η ματαιοδοξία τάχα του ανθρώπινου ζώου

  αυτά είναι μαλακίες που θέλουν οι δημιουργοί αυτής της προπαγάνδας να συναινέσης και εσύ και να το πιστέψεις σαν βλακούλικο

  δεν υπάρχει ανθρώπινη φύση, όλα είναι δημιουργήματα των κοινωνικών συνθηκών και σου έβαλα βίντεο με ντοκυμαντέρ που το δείχνουν αυτό……….. αν κάποιος μεγαλώσει σε μια φυλή που είναι φιλειρηνικοί και όλα τα μοιράζονται και όλοι έχουν φαί παίζουν κλπ θα γίνουν όλοι φιλειρηνικοί και χαρουμενοι

  ο άνθρωπος δεν είναι εκ φύσεως τίποτα
  ούτε πρόβατα ούτε λύκοι ούτε τίποτα αυτά είναι μαλακίες και σε παρακαλώ

  μην μου πετάς τις αγγλικούρες σου sorry to give you και λοιπές μαλακίες

  φάσκεις και αντιφάσκεις με τον εαυτό σου
  αφού αν το 100% είναι όχλος και αμόρφωτοι και πρόβατα εσύ πως μπόρεσες να ξεφύγεις και έκανες αυτές τις διαπιστώσεις;

  οι γιατροί ναζιστές ήταν απόλυτο δημιουργημα των κοινωνικών συνθηκών που έζησαν και μεγάλωσαν

  δηλαδή του οικονικού συστήματος που δημιούργησε τον εθνικισμό τον φανατισμό ότι είμαστε οι αρία φυλή και λοιπές παπαριές

  έγινε ο άλλος γιατρός για να βγάλει λεφτά να είναι «κάποιος’ στην κοινωνία του χρήματος και να βοηθήσει την αρία φυλή που του πουλάγανε από την ημέρα που γεννήθηκε να κάνει πειράματα για το είδος του

  αυτό ονομάζεται προπαπάγάνδα και είναι δημιουργημα καθαρό του οικονομικού συστήματος

  όπως και ο πρώτος΄και ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος

  μόρφωση και μαλακίες, ποιος μίλησε καταρχήν για τέτοιο πράμα και ποιος καθορίζει τι είναι αυτό και με ποια κριτήρια

  τι ωραία επαγωγική παπαρίστικη μέθοδος:
  λες

  «Το κυπριακό σχολείο δεν είναι δημοκρατικό σχολείο άρα μοιραία κανένας από εμάς τους τρεις δαμέσα δεν έχει δημοκρατική παιδεία.»

  τι επιστημονική μέθοδος ανεύρεσης της αλήθειας

  που να μου εξειδικεύσεις τώρα το τι εννοείς όταν λες «δημοκρατικό» και τι εννοείς όταν λες «σχολείο»

  δηλαδή μόνο στο «σχολείο» μπορείς να μάθεις πράγματα και μετά ό,τι έμαθες έμαθες;

  γάμησετα για μέθοδο πάντως ε
  αν θέλεις να κρίνεις εξ ιδίον τα αλλότρια παλληκάρι μου πράξε το

  τέσπα

  λες πολλά και δεν λες τίποτα κυριάκο

  οι συλλογισμοί σου είναι…………….δεν ξέρω πως να τους χαρακτηρίσω

  λες

  » Δεν έχουμε καμία απόδειξη φυσικά ούτε καν ένδειξη ότι όταν θα καταρρεύσει με το καλό και το σημερινό σύστημα θα πάμε σε ένα καλύτερο σύστημα – μοντέλο κοινωνίας όπως θέλετε πέστε το. Τι θα απομείνει μετά από ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα;»

  ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΔΕΙΞΗ;

  το σύστημα οργάνωσης της κοινωνίας είναι πάντα αυτό που θα επιλέξουν οι άνθρωποι ότι τους ταιριάζει καλύτερα ΑΝ τους άφηναν αυτοί που θέλουν να καρπώνονται όλο τον πλούτο

  απλά τώρα και παντα αυτοί που κατέχουν την δύναμη δεν αφήνουν τους ανθρώπους να οργανωθούν όπως αυτοί θελουν καλύτερα

  γιατί τους ελέγχουν μέσω του χρήματος-αέρα της μισθωτής σκλαβιάς κλπ όπως αναπτύχθηκε επανειλημμένως

  πρώτα όμως για να αντιδράσουν οι άνθρωποι θα πρέπει να σκεφτούν ποιος είναι ο κίνδυνος ποιος είναι αυτος που τους στερεί την ελευθερία τους να πράξουν αυτο΄πυ θέλουν

  η σκέψη προηγείται της πράξης

  το γαμημένο το πυρηνικό ολοκάυτωμα πως το βρήκες ακόμη δεν κατάλαβα αλλά τεσπα

  τελικά υπάρχει ελπίδα και σε σένα επιτέλους:

  «Οι εφημερίδες, τα σχολεία, τα κανάλια, οι πολιτικοί σας /μας δεν έχουν καμία απολύτως νομική υποχρέωση να μας πουν την αλήθεια επειδή ακριβώς η αλήθεια της ζωής του καθημερινού ανθρώπου είναι μια αλήθεια που έχει χαρακτήρα αξιολογικό και οδηγεί στο ευ-ζείν. Δεν υπάρχει ούτε η εσωτερική ανάγκη να αναζητηθεί το εναλλακτικό διότι το ανθρώπινο ζώο είναι χορτάτο και σεξουαλικά ικανοποιημένο. Αλλά και απο μόνο του το αίτημα της Αλήθειας ένα αίτημα δηλαδή σταθερών πεποιθήσεων σε αυτό το χάος της φύσης είναι μια απέραντη τραγική ειρωνία.»

  βρε μπαγασάκο, για τον εαυτό σου μίλησες;

  είσαι χορτάτο και σεξουαλικό ικανοποιημένο και γιαυτό δεν αναζητάς κάτι πέραν από αυτό που σου δίδεται;

  έτσι εξηγούνται όλα!!!!

  οπότε συνέχισε να διαβάζεις τις εφημερίδες να βλέπεις τα κανάλια να ακούς τους πολιτικούς να σου μιλάνε για τις παπαριές τους να ψηφίζεις αυτό που θα σου πούνε λέγοντας σου κι άλλε παπαριές
  (ξέρεις ποιες είναι αυτές ε 😉

  και αφού εισαι χορτάτο και σεξουαλικά ικανοποιημένο άφηστην ρε κουμπάρε την αληθεια ολάν αφού τίποτε εν αλλάσει και μπλα μπλα

  αυτογνωσία μεγάλο προσόν

  Μου αρέσει!

 7. άλλο πράγμα ιστορία που καταγράφει αριθμούς και στοιχεία απόψεις και καταστάσεις απο όλο το κοινονικό φάσμα της τότε εποχής και άλλο πράγμα η ιστορία που περιγράφει σχολιάζει και υποβάλλει απόψεις του νικητή που γράφει την ιστορία.
  Αν εννοείς το πρώτο συμφωνούμε. Αν εννοείς το δεύτερο Τότε πρέπει να κατανοήσεις πως η ιστορία ως επιστήμη και η ιστορία ως μια ιστορία-παραμύθι που λέει ο παππούς δεν είναι δυο λέξεις ταυτόσημες.

  Μου αρέσει!

 8. οι άνθρωποι πρόβατα; όι σιόρ..

  Μου αρέσει!

 9. και όσο για την.. ελεύθερη βούληση.. την αλήθεια …

  Οι άνθρωποι έχουν την τάση να προσαρμόζονται με την άποψη των πολλών ΟΧΙ ΜΟΝΟ όταν αυτή είναι λαθαμένη αλλά και όταν βλέπουν μπροστά στα μάτια τους την αληθεια και δεν έχουν το θάρρος να την εκφράσουν δημόσια..

  Μπε…

  Μου αρέσει!

 10. όσο για τον Πανικκή ..και τους λόγους του.

  Μου αρέσει!

 11. »οι γιατροί ναζιστές ήταν απόλυτο δημιουργημα των κοινωνικών συνθηκών που έζησαν και μεγάλωσαν
  δηλαδή του οικονικού συστήματος που δημιούργησε τον εθνικισμό τον φανατισμό ότι είμαστε οι αρία φυλή και λοιπές παπαριές»

  Αυτό που λες φίλε έχει μια δόση αλήθειας αλλά το πρόβλημα είναι ότι ο ρατσισμός – εθνικισμός – διαχωρισμός δεν συμβαίνει μόνο σε κοινωνίες όπου επικρατεί το καπιταλιστικό μοντέλο διαφωνώ με την άποψη ότι είναι το κέρδος το χρήμα κτλ που οθούν τους ανθρώπους σε αυτή τη συμπεριφορά. Είναι πολύ πιο βαθύ το θέμα.

  Στις φυλακές για παράδειγμα που δεν υπάρχει η έννοια χρήμα και κέρδος που είναι μια μικρογραφία του κομουνιστικού συστήματος που δεν χρειάζεται καν να δουλέψουν για να τους παρασχεθούν τα αγαθά. Αρα δεν έχουν το κίνητρο του κέρδους για οτιδήποτε οι Κρατούμενοι χωρίζονται σε συμμορίες με βάση τις φυλές τους και αλληλομαχαιρώνονται. Εγκληματούν.

  Μου αρέσει!

 12. Μια ιδεαλιστική προσέγγιση για τους εγκληματίες είναι η άποψη ότι .. εξ ανάγκης κλέβουν .. εξ ανάγκης σκοτώνουν. Δεν είναι ο κανόνας αυτό. Οι άνθρωποι κλέβουν και απο παθολογικά αίτια (παθολογικοί κλέφτες winonaraider κτλ) Διότι η φύση του ανθρώπου ανα τους αιώνες ήταν να είναι σαρκοβόρο αρπακτικό και να »παίρνει» πράγματα από την φύση αυτό δεν ξεπλένεται τόσο εύκολα όσο νομίζεις έστω και αν σου λένε απο το πρωί μέχρι την νύχτα ότι πρέπει να δουλέψεις και να πληρώσεις για να πάρεις κάτι.

  Οι ορμές κάποτε κυριαρχούν της λογικής και της ηθικής.

  Μου αρέσει!

 13. osr

  η ιστορία είναι εξιστόρηση γεγονότων τα οποία αποδέχεσαι ότι έγιναν χρησιμοποιώντας την λογική

  δηλαδή δεν μπορούμε να ξέρουμε μετά βεβαιότητος ότι πριν 200 χρόνια έγινε το τάδε γεγονός ή το δείνα από προσωπικές μας εμπειρίες ή γιατί μας το διηγήθηκε κάποιος γιατί πολύ απλά δεν ζούσαμε εμείς ούτε και κάποιος που τα έζησε για να μας τα διηγηθεί

  οπότε βρίσκει τρόπους να θεωρείς ότι αυτά τα γεγονότα έγιναν ή όχι

  πχ πως μπορεί κάποιος να πει ότι στην αρχαία αθήνα ζούσαν άνθρωποι αφού κανείς δεν ζει τώρα για να μας το βεβαιώσει;

  πχ υπάρχουν κάποια κείμενα γραπτά

  πως μπορούμε να γνωρίζουμε ότι αυτά είναι της τότε εποχής;

  αποδέχεσαι την επιστημονική άποψη που λέει ότι μπορούμε να μετρήσουμε το χρόνο με τον άνθρακα

  από κει και πέρα βρίσκει πχ ένα πέτρωμα και λες ότι είναι τόσο χιλιάδων χρόνων και σε συνδυασμό με ένα γραπτό κείμενο που είναι τόσο χιλιάδων ετών διαπιστώνεις ΛΟΓΙΚΑ ότι μάλλον αυτό το γεγονός έλαβε χώρα

  πχ η ναυμαχία της σαλαμίνας από τον Θουκιδίδη και αρχαιολογικά ευρήματα

  ο ησίοδος από την άλλη χρησιμοποιεί και μύθους και όχι μόνο ιστορικά γεγονότα σε αντίθεση με τον Θουκιδίδη

  πως το ξέρουμε όμως αυτό; βάζοντας την λογική να δουλεψει και θεωρόντας ότι δεν μπορεί ο δίας να έγινε κύκνος ή ταύρος και να γάμησε την ευρώπη κλπ κλ΄π

  άλλοι ισχυρίζονται ότι ο Οδυσσέας ο οποίος δεν γνωρίζουμε καν αν ήταν υπαρκτό πρόσωπο μιας και ο όμηρος είπε την ιστορία του την μυθολογική το 800 πχ ενώ αυτά που εξιστορεί έγιναν 400 χρόνα προηγουμένως

  και όμως υπάρχει η άποψη ότι ο Οδυσσέας δεν ταξίδευε 10 χρόνια στο Αιγαίο αλλά έφτασε στην αμερική

  πως μπορεί να το αποκλείσεις αυτό; μόνο με την λογική και τα συμπεράσματα

  από την άλλη φυσικά και τίποτα δεν είναι βέβαιο και όλα μπορεί να είναι ένα μάτριξ

  φυσικά το πιο πιθανό είναι να υπάρχει η αμερική έστω και αν εγώ δεν πήγα ή όλες αυτές οι χώρες που δεν επισκέφθηκα γιατί απλά χρησιμοποιώντας την λογική μου συμπαιρένω ότι μάλλον λογικά θα λένε αλήθεια όλοι αυτοί οι άνθρωποι που λένε ότι πήγαν ή και ζουν εκεί

  αυτά για το πως μπορείς να καταλήξεις ποια είναι τα γεγονότα

  τώρα, η ιστορία φυσικά και δεν είναι μόνο καταγραφή γεγονότων αλλά η ουσία είναι η ερμηνεία αυτών των γεγονότων τα οποία αποδέχεσαι καταρχήν ότι έλαβαν χώρα

  δηλαδή κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι ο μόνος λόγος πχ του πρώτου παγκοσμίου πολέμου ήταν η ανθρώπινη φύση του ανθρώπου που θέλει να σκοτώνει επειδή είναι αρπακτικό

  κάποιος άλλος μπορεί να πει ότι ειδικά ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος ήταν ο πρώτος κατεξοχήν καπιταλιστικός πόλεμος όπως επεξηγήθηκε επανειλημμένως

  κάποιος θα ρωτήσει, καλά όλοι οι πόλεμοι που έγιναν πριν τον καπιταλισμό που οφείλονταν;

  ήταν αποτέλεσμα των κοινωνικων συνθηκών που επικρατούσαν

  ο άνθρωπος έχει κάποια χαρακτηριστικά τα οποία εκμεταλλεύονται οι κατα καιρούς εξουσιαστές τους για ίδιον όφελος

  πολύ χοντρικά κάποια πράγματα

  υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι ξεχωρίζουν και οι άνθρωποι τους εμπιστεύονται ως ηγετες τους

  και έτσι παίρνουν εξουσία από αυτούς

  στην συνέχεια πχ αυτοί οι άνθρωποι έστω και αν πλέον έχουν χάσει την εμπιστοσυνη των υπολοίπων έχουν βολευτεί σε αυτη την εξουσία και θέλουν να την διαιωνίσουν και έτσι βασίζονται στην δύναμη που ήδη έχουν

  πχ οι κατά καιρους αυτοκράτορες της ρώμης που ήταν μισητοί χρησιμοποιούσαν την βία του στρατού τους και την εξουσία των υλιών αγαθών για να εξαγοράσουν ανθρώπους τους οποίους χρησιμοποιούσαν για να διαιωνίσουν την εξουσία τους

  και έτσι ανακαλύφθηκαν οι συνωμοσίες οι διαπλοκές κλπ κλπ που είναι γνωστές στην ιστορία

  αυτοί που παίρνουν την εξουσία θέλουν να την κρατήσουν και μάλιστα να την επεκτείνουν αν μπορούν

  και έτσι γίνονταν πολέμοι

  οι «ηγέτες» αυτοί πουλουσαν φούμαρα στους στρατιώτες και στον λαό περί «καλών» κατακτητικών πολέμων και διασκορπισμό του πολιτισμού κλπ

  όπως ισχυρίζονται σήμερα οι νεοελληνες ότι έκανε ο αλέξανδρος

  ενώ πολύ απλά ήθελε να επεκτείνει την δύναμη της αυτοκρατορίας του για ίδιον όφελος

  οι πλείστοι άνθρωπιο τρώνε τα σκατά της προπαγάνδας που τυς σερβίρουν οι εξουσιαστές τους και πάνε στον πόλεμο με το χαμόγλεο στα χείλη

  για ποιο λόγο πάνε; αν τους ρωτήσεις θα σου πουν ότι πάνε για τηνπατρίδα ή για τον βασιλιά τον οποιίο έχουν μάθει μέσω της προπαγάνδας να έχουν ως θεό

  βλέπε πχ τους μύθους για τους καλοκάγαθους βασιλιάδες αρθούρους και λοιπούς τσογλαναρέους

  στο υποσεινήδητο εχουν εντυπωθεί οι εικόνες του καλού πατερούλη βασιλιά που βοηθά το ποίμνιο του

  αυτά όλα είναι φυσικα προπαγάνδα και μέσω παραμυθιών με βασιλιάδες πριγκηποπουλα καλοσυνάτα και πριγκιπισες καλές κλπ κλπ

  η ουσία είναι ότι ο άνθρωπος διαμορφώνεται απο τις κοινωνικές συνθήκες πυο ζει και που του επιβάλλουν

  το βιντεάκι που μου έβαλες καταρχήν με το ανσανσέρ και μετά με αυτούς που λένε άλλα απότι βλέπουν και επηρεάζονται

  τι δείχνουν;

  ότι ο άνθρωπος εύκολα χειραγωγείται

  χαίρω πολύ!!!!

  ακριβώς αυτό πιστεύω και εγώ

  το θέμα είναι πολύ απλά να του πεις αυτού που χειραγωγείται αφού έχει συνειδητοποιήσει το λάθος του ότι ρε μαλάκα γιατί λες ότι είναι η γραμμή 3 αφού βλέπεις καθαρά ότι είναι η γραμμή 2

  ή για ποιο λόγο βγάζεις το καπέλο σου; επειδή το βγάζουν όλοι;

  το θέμα είναι να ξεπεράσει αυτή την χειραγώγηση και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με επισήμανση καθαρά του απλού γεγονότος ότι η γραμή 3 είναι η σωστή και όχι η 2 ασχέτως του τι λένε όλοι οι άλλοι

  και πως θα το κάνεις αυτό; χρησιμοποιώντας ΛΟΓΙΚΑ επιχειρήματα

  βάζοντας την λογική σου

  ακριβώς δηλαδή ότι κάνω εγώ

  ενώ εσύ τι κάνεις; απλα απαριθμείς κάποια στοιχεία που ενδεχομένως είναι σωστά

  για να μου πεις τι; ότι δεν αλλάζει τίποτα;

  πάλι καταλήγουμε στο ίδιο αποτέλεσμα

  εσύ απλά βολεύεσαι με το να λες ότι δεν αλλάζει τίποτα και προσπαθείς να βρεις προσχήματα

  προσωπικά θεωρώ ότι αν αναπτύξεις λογικά επιχειρήματα για το θεωρώ εγώ ότι είναι η αλήθεια

  μπορεί και ο άλλος να την δει

  όσοι περισσότεροι συνειδητοποιήσουν χρησιμοποιώντας την λογική τους ότι αυτ΄απου λέω πχ για τον καπιταλσιμο είναι λογικά

  και ότι πράγματι υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις τότε ίσως κάνει κάτι γι αυτό

  ή μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα που βγάζεις εσύ και βλέπεις αυτό που θέλεις να δεις και μετά το πιστεύεις ως θέσφατο

  με τελικό στόχο εσύ να μην κάνεις τίποτα αφού έπεισες τον εαυτό σου ότι ρε κουμπάρε εν αλλάσσει τίποτε ολάν ασχέτως με τα τόσα παραδειγματα ιστορικά που αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο

  ο πανικκής έμαθε να ανήκει σε μια ομάδα

  το θέμα είναι να πεις του πανικκή ότι ρε μαλάκα τι διαφορά έχεις εσύ που τον αποελιστα τον γιώρκο; και οι δύο δεν υποστηρίζετε δκυό έταιρείες που πληρώνουν 11 κουρούπεττους να κλωτσάνε μια μάππα;

  εγώ προσωπικά εχω την λογική να το αντιληφθώ αυτό

  γιατί να μην το έχει και ο παννικής δηλαδή;

  αν όμως κάνω όπως κάνεις και συ, δηλαδή να μην κάνω τίποτα τότε ο πανικκής πολύ απλά θα συνεχίσει να ασχολείται με μαλακίες που του έμαθαν να ασχολείται γιατί κάποιοι του γέμισαν με σκατά το κεφάλι του για να τον χειραγωγούν

  το θέμα είναι αφού διαπίστωσα ότι ο φούρπος είναι μια ανούσια μαλακία

  γιατι να μην το επισημάνω και του πανικκή;

  κατάλαβες την διαφορά μας;

  εσύ λες ότι έτσι είναι και μένεις ως τζαμέ

  αυτό που δεν σκέφτεσαι όμως είναι το εξής απλό
  «αφού εσύ κατάφερες να τα σκεφτείς αυτά γιατί να μην τα σκεφτούν και οι υπόλοιποι;»

  το σκέφτηκες αυτό; ίσως να μην τους είπε κανένας αυτά τα δεδομένα

  γιατί δεν τους τα λες εσύ πχ και να δεις τι θα συμβεί;

  απλά γιατί βαρκέσαι και είσαι βολεμένος…..

  το πείραμα της δασκάλας ακριβώς αποδεικνύει αυτό που προσπαθώ να σου πω εδώ και τόσο καιρό

  η ανθρώπινη συμπεριφορά καθορίζεται από τις κοινωνικές συνθήκες που ζούμε

  δηλαδή τα παιδάκια διαμόρφωσαν την άποψη ότι όσοι έχουν μπλε μάτια είναι οι έξυπνοι κλπ

  και ότι όσοι έχουν καφε είναι οι βλάκες κλπ

  η απόλυτη χειραγώγηση των μαζών!!!!!!!

  ακριβώς αυτό προσπαθώ να σου επίσημάνω, έρχεσαι στα λόγια μου

  το θέμα είναι να αναπτύξεις με λογικά επιχειρήματα σε αυτά τα παιδάκια που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου και έχουν χειραγωγηθεί

  ότι αυτά είναι μαλακίες και ότι δεν έχει καμιά λογική διαφορά ο άνθρωπος με μπλε μάτια από αυτον με καφέ

  δηλαδή αναπτυσεις ΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ
  με σκοπό να τον κάνεις να σταματησει να είναι πρόβατο

  ακριβώς δηλασδή αυτό που κάνω εγώ κατά τη δική μου γνώμη για τα πράγματα που θεωρώ ότι είναι σωστά

  εσύ που τα ξέρεις όλα αυτά γιατί δεν τα επισημαίνεις και σε άλλους να γίνουμε πολλοί;

  Μου αρέσει!

 14. osr

  ναι οι φυλακισμένοι είναι και αυτοί προιόντα της κοινωνίας που μεγάλωσαν και καθορίστηκαν

  κάποιοι άνθρωπιο που το παίζουν ηγέτες ακόμη και εντός φυλακών θέλουν να αποκομίζουν οφέλη από την δυναμη των υπηκόων τους και χειραγωγούν τους ανθρώπους που θέλουν να ανήκουν σε ομάδες με ανταλλάγματα φυσικά πρακτικά που έχουν να κάνουν είτε με πράγματα ναρκωτικά γυναίκες κλπ

  η έννοια του κέρδους υπεισέρχεται με άλλη μορφή

  άρα αυτό που είπες περί κομουνισμού είναι απλά μια μαλακία και παπαριά με το συμπάθειο κιολας

  οπότε γιαυτό μαχαιρώνονται και χωρίζονται σε συμμορίες για απόκτηση δύναμης για διαπραγμάτευση με τους εξουσιαστές τους

  πχ τον διευθυντή των φυλακών ή τους δεσμοφύλακες να αποκτήσουν την ευνοια τους κλπ

  πάλι το κέρδος υπεισέρχεται

  η γουινονα ράιντερ είναι προιόν της κοινωνίας που μεγάλωσε

  τα ψυχολογικά προβλήματα τα αποκομισε ζώντας στην καταναλωτική κοινωνία που αποθεώνει τα πράγματα

  δεν θα κάτσω να κάνω ψυχολογική ανάλυση της ηθοποιού αλλά προφανώς η κοπέλα παίρνει ικανοποίηση απο τις μικροκλοπές κάτι που δεν παιρνει όταν τα αγοράζει αν και μπορεί

  ο παιδεραστής πχ λένε ότι γίνεται έτσι γιατί έχει υποστεί κι αυτος κακοποίηση όταν ήταν παιδί

  ο βιαστής το ίδιο

  εκτός και αν πιστεύεις ότι υπάρχει γονίδιο «κακό»

  οπότε να αρχίζουμε να φυλακίζομε τα μωρά που έχουν αυτό το γονίδιο

  η ανθρώπινη φύση είναι μια απάτη χειραγώγησης όπως ακριβώς δείχνει και το βιντεάκι με τα παιδάκια που μου έβαλες

  όπως τους μάθουν θα συμπεριφερθούν

  οπότε τι μπορούμε να αντιτάξουμε σε αυτό;

  μόνο την λογική επιχειρηματολογιία

  Μου αρέσει!

 15. Φίλε ξέρεις πολύ πολύ καλά ότι μπορείς να αναπτύξεις λογικά επιχειρήματα και να χειραγωγήσεις τις μάζες κυριολεκτικά για τα πάντα. Αυτοί που κατά καιρούς χειραγώγησαν μάζες το έκαναν πιστεύοντας επίσης πως διέδιδαν την απόλυτη αλήθεια.
  Γιαυτό φίλε δεν γουστάρω να αντικαταστήσω την χειραγώγηση με μια άλλη χειραγώγηση. Και γιαυτό δεν πιστεύω στα … επιχειρήματα παρά μόνο στα επιστημονικά δεδομένα. θεωρώ ότι για να υπάρξει πραγματική αλλαγή πρέπει να εστιάσουμε στην επιστημονική αλήθεια. Πρέπει να αποκαλύψεις στους ανθρώπους την πραγματική τους ζωώδη φύση (αυτογνωσία που λες) και μετά να τους παρουσιάσεις τις εκάστοτε απόψεις σε όλα τα θέματα. Απο την θεωρεία περί βαρύτητας στην φιλοσοφία και την ιστορία μέχρι και την θρησκεία και το καπιταλιστικό σύστημα κτλ. Να διδάξεις δηλαδή την διαφορετικότητα. (Teach the controversy)

  Ακόμα και αν συμφωνώ μαζι σου σε πάρα πολλά εντούτοις δεν θεωρώ ότι πρέπει να »διαδώσω την ..αλήθεια» Και με κατηγορείς ως αδιάφορο επειδή λέω δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα. Αν όπως πιστεύεις οι άνθρωποι είναι ικανοί να κάνουν τους συλλογισμούς που έκανες εσύ τότε.. Ασε τους να τους κάμουν μόνοι τους φίλε μου. Η αλήθεια είναι όμως πως δέν είναι ούτε έτοιμοι ούτε ικανοί. Και ο λόγος; Οχι δεν είναι βλάκες.. Απλά αποβλακομένοι, η παιδεία τους στα αρχικά στάδια της ζωής τους ήταν λανθασμένη και αντιδημοκρατική άρα είναι πολύ δύσκολο για τον μέσο άνθρωπο να κάνει τους σωστούς συνειρμούς. Είναι πλέον πολύ αργά με λίγα λόγια. (στις περισσότερες περιπτώσεις) Ο πανικκής δεν θα ανοίξει τα μάτια του (τουλάχιστο πριν τα 60) Αν θες να αλλάξει κάτι πραγματικά εγώ λέω εστίασε σε αυτό που δημιούργησε όλο αυτό το χάος. Την παιδεία. Μάθε στους ανθρώπους τι πραγματικά είναι (αρνιά) δίδαξε τους την δημοκρατική σκέψη και άσε τους να βρούν τον δρόμο τους.

  Μου αρέσει!

 16. osr

  «επιστημονικά δεδομένα» «επιστημονική αλήθεια»
  δύο όροι που δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα

  εδώ και ένα χρόνο στα γαλλοελβετικά σύνορα διεξάγεται το μεγαλύτερο πείραμα που έγινε ποτέ CERN με τον μεγάλο επιταχυντή

  το όλο εγχείρημα στηρίζεται στην θεωρία του Χιγκς ο οποίος θεωρείται από τους κορυφαίους φυσικούς που λέει ότι θα ανακαλύψει το «γονίδιο του θεου» δηλαδή από αυτό που προέκυψε το μπιγκ μπαγκ

  ο άλλος κορυφαίος και κατά πολλούς κορυφαίος όλων των εποχών φυσικός Στέφεν Χόκινγς βρίσκει αυτή την θεωρία του Χιγκς γελοία και λέει ότι είναι μαλακίες

  οπότε ποια είναι η επιστημονική αλήθεια στην προκειμένη περίπτωση;

  αναλόγως ποιον επιλέγεις να πιστέψεις γιατί ούτε εγώ ούτε εσύ μπορούμε να αντιληφθούμε τις έννοιες με τις οποίες μιλούν οι κορυφαίοι αυτοί επιστήμονες

  το ότι θα πεις την γνώμη σου και τα πιστεύω σου δεν σημαίνει ότι «χειραγωγείς» κανένα

  δεν πιστεύω στην μάζα και στην τσουβαλοποίηση των ανθρώπων

  υπάρχουν γενικότερες νοοτροπίες ναι, αλλά ο κάθε άνθρωπος έχει ατομικά την ευθύνη της σκέψης τους και των πράξεων του

  αν κάποιοι συνειδητοποιήσουν πχ τον τρόπο που λειτουργεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα και πως οι τράπεζες κλέβουν επί της ουσίας τον κόσμο δίνοντας του αέρα και πέρνοντας χρήμα

  και ότι είναι στην ουσία μισθωτοί σκλάβοι που παράγουν πλούτο που τον καρπώνονται άλλοι

  αυτό δεν είναι χειραγώγηση γιατί χειραγώγηση σημαίνει να χρησιμοποιηθουν από κάποιον ώστε να κάνουν κάτι για αυτόν

  στην προκειμένη περίπτωση απλά θα βοηθήσουν τον εαυτό τους

  κανένας δεν ΠΡΕΠΕΙ να κάνει τίποτα

  ο καθένας κάνει αυτό που νομίζει ότι θέλει να κάνει

  εγώ προσωπικά βοήθηκα πάρα πολύ διαβάζοντας βιβλία βλέποντας ντοκυμαντέρ ανθρώπων που μου μετέφεραν τις γνώσεις τους

  που σε διαφορετική περίπτωση ούτε στα όνειρα μου θα τα μάθαινα

  αν κάποιος φυσικός επιστήμονς δεν μετέφερε αυτά που έμαθε από κάποιους άλλους που έμαθαν από κάποιους άλλους οι οποίοι έμαθαν από κάποιους άλλους κλπ κλπ κλπ κλπ

  μέσω των βιβλίων την συσσωρευμένη γνώση όλων αυτών των αιώνων τότε απλά κάθε φορά ο κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να μάθει μόνος του τα πάντα

  οπότε δεν θα υπήρχε καμιά απολύτως εξέλιξη

  το ότι έχουμε την τεχνολογική εξέλιξη είναι διότι κάποιοι άνθρωποι θεώρησαν ότι έπρεπε να μοιραστούν αυτές τις γνώσεις τους να τις μεταδώσουν σε άλλους ώστε και οι άλλοι να τις έχουν ως κεκτημένη γνώση πάνω στην οποία θα κτίσουν νέα γνώση

  έτσι εγώ προσωπικά που έμαθα τόσα πολλά πράγματα από ανθρώπους σαν τον τσόμσκυ μέσω των βιβλίων ή μέσω ντοκυμαντέρ που μιλούν άνθρωποι ειδικευμένοι επιστήμονες και όχι μόνο για τις δικές τους εμπειρίες για το χρηματοπιστωτικό σύστημα για τα μμε και την χειραγώγηση που επιτυχάνουν μέσω τους προς όφελος μια συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων που καρπώνονται τον πλούτο

  προσωπικά δεν θα μπορούσα να μάθω ότι το 1953 εκλέγηκε στο Ιράν ο Μοσσαχεντ τον οποίο ανέτρεψαν εν συνεχεία οι αμερικάνοι γιατί δεν βόλευε τα συμφερόντα τους με τα πετρέλαια κάτι που κάνουν και σήμερα πχ

  αυτες τις γνώσεις δεν θα μπορούσα να την μάθω μόνος μου αν κάποιοι άνθρωποι φιλότιμοι δεν προσπαθούσαν να την μεταδώσουν

  οπότε κανείς δεν μαθαίνει τίποτα μόνος του

  το να λες ότι δεν πρέπει να ασχολούμαι πχ γιατί είναι αποβλακωμένοι αντιδημοκρατικοί κλπ κλπ είναι τουλάχιστον ………. φασιστικό

  εσύ δηλαδή πως ξέφυγες (αν ξέφυγες που δεν ξέφυγες προφανώς)

  πλέον πολύ αργά για τι πράμα;

  ο πανικκής και ο κάθε πανικκής έχει την επιλογή να σκεφτεί και να αποφασίσει

  σε αυτόν εναπόκειται αν θα ακούσει αυτά που λέω και γράφω και αν θέλει θα συμφωνήσει ή όχι

  από κει και πέρα ο καθένας αποφασίζει ανάλογα αν κάνει κάτι ή όχι

  οπότε εσύ μπορείς να συνεχίσεις να βρίσκεις προσχήματα για να μην κάνεις τίποτα ως ο υπεράνω άνθρωπος που ξέφυγε και χρησιμοπόιόντας άλλοθι ονομάζωντας όλους τους άλλους αποβλακωμένα αρνιά και ηλίθιες μάζες που δεν μαθαίνουν τίποτα

  Μου αρέσει!

 17. osr

  «να διδάξω την δημοκρατική σκέψη»; γιατί τι νόμισες ότι είμαι ρε κυριάκο κανάς διδάσκαλος;

  και τι ακριβως εννοείς «δημοκρατική» «σκέψη»

  τι εννοείς άσε τους να βρουν τον δρόμο τους;;;

  σε ποιους αναφέρεσαι καταρχήν και κατά δεύτερο κρατάω κανένα από το να βρει τον δρομο που θέλει αυτός να βρει;;;

  δεν σε καταλαβαίνω…………. όλα είναι θέμα επιλογών στην ζωή

  τα λόγια είναι φτηνά και το ιντερνετ απλά ένα μέσο… αν θέλεις να κάνουμε πράξεις εγώ την πρόταση την έκανα σε όποιον ενδιαφέρεται

  Μου αρέσει!

 18. φίλε.. όταν λέω να την διαφορετικότητα σε όλα τα θέματα απο την βαρύτητα μέχρι και την θρησκεία προφανώς εννοώ και τις διαφορετικές θεωρίες στο Cern.
  Αυτή είναι η ομορφιά της επιστήμης, υπάρχουν δεκάδες θεωρίες για τα πάντα. Με επιστημονικά πειράματα επικρατεί η πιο σωστή. Το Cern είναι απλά ένα ακόμη πείραμα.
  Μακάρι να δούλευα και εγώ στο cern. by the way και μακάρι να μην ανακαλύψει ποτέ τίποτε, πάλι θα εξαχθούν συμπεράσματα. Οπως και να το κάνουμε.. λίγο δύσκολο να έχει δίκαιο ο Hawkingς.. 🙂 χιχιχι

  Μου αρέσει!

 19. Οταν λέω να.. διδάξεις… i mean 😕

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s