Eurostat:»Πιο μορφωμένοι ευρωπαίοι οι κυπραίοι» ΑΝΕΚΔΟΤΟ-«παιδεία» η ξεφτίλα του μέλλοντος μας

Διαχρονικά η Ιατρική καταλαμβάνει  πάντα την πρώτη θέση στις πανεπιστημιακές σχολές με την πιο ψηλή ζήτηση.

Η Ιατρική θεωρείται δικαίως η πλέον σημαντική επιστήμη από απόψεως προσφοράς στην κοινωνία και τον άνθρωπο αφού ακριβώς ο Ιατρός κρατάει κυριολεκτικά την ζωή του καθενός από εμάς στα χέρια του.

Επίσης η Ιατρική είναι η πλέον δύσκολη σχολή για να αποφοιτήσεις με πολλές ειδικότητες μετεκπαιδεύσεις οι οποίες διαρκούν πολλά χρόνια.

Φυσικά η ανταμοιβή που έχει αυτός που σπουδάζει η ιατρική είναι ανάλογη των κόπων που κατανάλωσε αφού υπάρχει πρώτα απ΄όλα η κοινωνική καταξίωση η μεγάλη ηθική ικανοποίηση με το αντίστοιχα βεβαίως μεγάλο οικονομικό όφελος!

Έτσι η Ιατρική με όλα αυτά τα πλεονεκτήματα έχει διαχρονικά την υψηλότερη ζήτηση και όλοι οι άριστοι μαθητές παλεύουν κυριολεκτικά για μια θέση στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Μέχρι πολύ πρόσφατα πολύ λίγα χρόνια πριν, αντίστοιχη ζήτηση με την Ιατρική είχαν και οι Παιδαγωγικές Σχολές της Ελλάδας και της Κύπρου.

Τα πλεονεκτήματα τεράστια, κοινωνική καταξίωση ηθική ικανοποίηση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο και στους νέους ανθρώπους, πολύ υψηλές σταθερές οικονομικές απολαβές και φυσικά οι καλοκαιρινοί μήνες το 15μερο των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

Οι άριστοι μαθητές κυριολεκτικά πάλευαν με τα μόρια για την εξασφάλιση μιας πολυπόθητης θέσης στις Παιδαγωγικές σχολές μέσω των προεισαγωγικών εξετάσεων.

Και στις δύο περιπτώσεις των άριστων μαθητών που καταλάμβαναν με πάρα πολύ κόπο μια θέση στις δύο αυτές σχολές υπήρχε πραγματικά η δικαίωση και γινόταν πράξη το απόφθεγμα «Τα καλά κόποις κτώνται»

Θα λέγαμε ότι οι προεισαγωγικές εξετάσεις προσφέρουν ίσως μια ισονομία πρωτόγνωρη για τα κυπριακά δεδομένα αφού πλέον το μέσο δεν μετρά…..

Όσον αφορά το χρήμα μπαίνει σφήνα και εδώ φυσικά, με τους πλούσιους μαθητές να εκκινούν από πλεονεκτικότερη θέση λόγω των φροντιστηρίων που έχουν την ευχέρεια να πηγαίνουν.

Πολύ συνηθισμένο όμως είναι το φαινόμενο τις πρώτες θέσεις στις παγκύπριες εξετάσεις να καταλαμβάνουν φιλότιμα παιδιά από φτωχές οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

Οι προεισαγωγικές εξετάσεις με τον τρόπο που διεξάγονται τουλάχιστον όσον αφορά το αδιάβλητο τους δεν έχουν αμφισβητηθεί σοβαρά μέχρι τώρα εξ όσων γνωρίζω.

Η επιτυχία στις προεισαγωγικές είναι παγκοινώς αποδεκτή και αναμφισβήτητη και δίνει την ευκαιρία σε όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές ανεξαρτήτως οικονομικής και άλλης προέλευσης να σπουδάσουν αυτό που πραγματικά επιθυμούν αν καταβάλουν τον ανάλογο κόπο.

Αυτά όλα πλέον είναι σε τεράστιο βαθμό παρελθόν….

Το 2005 εν μία νυχτί το κράτος μέσω των αντιπροσώπων του βολευτών ψηφίζουν νόμο για να ικανοποιήσουν τους χορηγούς τους, των οικονομικών συμφερόντων παρευρισκομένων των ιδιοκτητών 3 ιδιωτικών  κερδοσκοπικών οργανισμών οι οποίοι πωλούσαν την πραμάτια τους όπως πωλείται ένα σαπούνι ένα αγγούρι και ένα σαμπουάν με διαφημιστικά τρικ και όμορφη μουσική………….

Το 2005 που λέτε ο πρώην Διευθυντής του Χρηματιστηρίου «Αξιών» Κύπρου του stock market of Cyprus

περιστοιχισμένος από τον ιδιοκτήτη των κερδοσκοπικών οργανισμών του Cyprus College του Intercollege και του FIT (όπως λέμε MIT) Frederick,

 ανακοίνωνε στους υπηκόους του υπό την ιδιότητα του ως υπουργός «παιδείας»,  ότι πρώτιστος στόχος  του υπουργείου «παιδείας»-ΧΑΚ είναι η προσέλκυση(!!!!!!) ξένων… επενδυ…… ουου σορυ……….. φοιτητών!!!!!!

Και έτσι για να τραβήξουμε ξένους επενδυ….εμμ φοιτητές κάνουμε εν μία νυχτί τα τρία αυτά κολλεγιάκια, «πανεπιστήμια» ούτως ώστε να προσελκύσουμε πολλά λεφτά από το εξωτερικό

Και τσουπ πλέον στην Κύπρο των 750 χιλιάδων ανθρώπων έχουμε 5!!!!!!!! «Πανεπιστήμια» και δεκάδες κολλέγια που προσελκύουν ξένους επενδυτές!!!!!!!

Η Eurostat είναι η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαικής Ένωσης η οποία ανά τακτά διαστήματα διεξάγει έρευνες στην επικράτεια των κρατών μελών.

Σε πολύ πρόσφατη έρευνα της προ 3 μηνών είχε διεξάγει έρευνα μεταξύ των 27 κρατών μελών για το μορφωτικό επίπεδο των Ευρωπαίων πολιτών….

Ξέρετε ποιοι καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στον κατάλογο με τους πιο μορφωμένους ευρωπαίους;

Ξέρετε ποιοι είναι οι πλέον μορφωμένοι ευρωπαίοι από τα 27 κράτη της ΕΕ;

Οι πιο μορφωμένοι ευρωπαίοι είναι οι κυπραίοι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ουάο θα φώναζαν οι φοιτητριούλες μας στα διάφορα «πανεπιστήμια» που μπήκαν αφού είδαν τον χωραφά να διαφημίζει την πραμάτια του και αφού πλήρωσαν να αγοράσουν το προιόν του (λέμε «πτυχίο»)

Οι πιο μορφωμένοι ευρωπαίοι είναι οι κυπραίοι!

Και φυσικά όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό φυσικά και είναι μια γελοιότητα!

Οι πιο μορφωμένοι ευρωπαίοι είναι οι κυπραίοι! Ανέκδοτο

Αυτές τις φαιδρότητες τις δημιούργησαν οι φωστήρες κυβερνώντες μας με τις σοβαρές τους πολιτικές.

Τι έκανε ακριβώς η Eurostat και κατέληξε σε αυτό το φαιδρό συμπέρασμα;

Παίρνει κάποια στοιχεία που τις δίνουν οι κυβερνήσεις…

Έρχεται στην Κύπρο και ρωτάει το υπουργείο «παιδείας»:

  • Eurostat: «Πόσα πανεπιστήμια έχετε;»
  • Απάντηση: «5»
  • Eurostat: «Και πόσους απόφοιτους έχετε από τα πανεπιστήμια;»
  • υπουργείου «παιδείας»: «……(τόσες)…..χιλιάδες»
  • Eurostat: «και ο πληθυσμός της Κύπρου πόσος είναι;»
  • υπουργείου «παιδείας»: «750 χιλιάδες»
  • Eurostat: (υπολογίζει τα νούμερα των αποφοίτων των «πανεπιστημίων» ανάλογα με τον συνολικό πληθυσμό και καταλήγει):

Οι κυπραίοι είναι οι πιο μορφωμένοι ευρωπαίοι πολίτες!!!!!!!!!

 

Αυτό θα ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρίας να αναδειχτεί τόσο από το υπουργείο «παιδείας» όσο και από τους κρατούντες και να το πετάξει στα μούτρα του κάθε κακόπιστου αμφισβητία του επιπέδου μας και να πει:

«ορίστε κύριε το λέει και η Eurostat, είμαστε οι πιο μορφωμένοι ευρωπαίοι πολίτες»!

Αυτό φυσικά δεν θα το κάνει ποτέ κανείς γιατί όλοι ανεξαιρέτως ξέρουμε την αλήθεια!

 

Όλοι ξέρουμε ότι όλα γίνονται λόγω οικονομικών σκοπιμοτήτων

Όλοι ξέρουμε το επίπεδο αυτών των «πανεπιστημίων» που μπαίνεις σε όποιο κλάδο θες φτάνει να πληρώσεις στο ταμείο όπως ακριβώς πληρώνεις στο ταμείο για τα αγγούρκα που αγόρασες.

Όλοι ξέρουμε ότι στα «πανεπιστήμια» αυτά αγοράζεις το προιόν που σε ενδιαφέρει, δηλαδή το πτυχίο που σε ενδιαφέρει

Αντιγράφω από άλλο μου κείμενο

https://osr55.wordpress.com/2009/02/09/

«Τρίτη λυκείου………….. απόφαση καθοριστική για την ζωή σου……. Τι θέλω να κάνω με την ζωή μου;

 

«Μάθε παιδί μου γράμματα…… τα καλά κόποις κτώνται….» και άλλα πολλά όμορφα και ωραία…

 

Απόφαση:

 

Θέλω να γίνω δάσκαλος………….. ναι αλλά για να περάσεις παιδαγωγικά πρέπει να πάρεις τουλάχιστον 18 βαθμολογία…… άκου ρε κουμπάρε να πρέπει να πιάω 18 τουλάχιστον μιshiμου… μα τι εν τούντα πράματα σιόρ……….. τς τς

 

Θέλω να γίνω μηχανολόγος μηχανικός…………. Ναι αλλά για να περάσεις πολυτεχνείο πρέπει να πάρεις τουλάχιστον 18……….. μα πάλε ρε γαμώ το…………. Ουυυυ εν αδικία πολλά μεγάλη α….

 

Θέλω να γίνω νηπιαγωγός…….. ναι αλλά και πάλι θέλεις τουλάχιστον 18………………… ΑΔΙΚΙΑ γιατίιιιιι

 

Θέλω να γίνω δικηγόρος τουλάχιστον, γίνεται………… γίνεται αλλά πρέπει να πάρεις τουλάχιστον 17……………. Μα ακουσε μου τζει ρε κουμπάρε…………… μα εν πολλά μεγάλη αδικία…….

 

 

 

  • Δηλαδή εγώ που εν τα παίρνω πολλά τα γράμματα ενη μπορώ να σπουδάσω;

  

ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ!!!!!!!!!

 

ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ;;;

 

ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΣΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΝΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΟΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΧΡΗΣΙΜΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ (να παίζεις πιλόττα ή playstation με τα φιλούθκια σου)

 

ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΓΡΙ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΝ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ;;;;

 

ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ;;;; ΕΧΕΙΣ ΛΙΡΟΥΕΣ (ή ευρώπουλακια τώρα)

 

ΕΛΑ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ !!!!!!!

 

ΚΟΛΛΕΓΙΑΚΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΛΤΔ(ουυυ σόρρυ πανεπιστήμια jαι με την βούλλλλα του νόμου ααα)

 

 

Διαβάζω στις εφημερίδες:

Φιλελεύθερος 7 Ιουλίου 2009

Μη γίνεις παιδί μου δάσκαλος

Σε 4 χρόνια θα έχουμε 3500 αδιόριστους

Αγύριστα κεφάλια οι μαθητές μας αλλά και οι γονείς τους αφού εξακολουθούν να τρέφουν την ψευδαίσθηση ότι αν σπουδάσουν δάσκαλοι θα έχουν σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση. Ο μύθος αυτός όμως έχει καταρριφθεί εδώ και αρκετά χρόνια κι αρκεί να κοιτάξει κανείς τον κατάλογο διοριστέων για να διαπιστώσει ότι πως ήδη 2100 δάσκαλοι είναι άνεργοι.

Οι δε προβλέψεις για το μέλλον πάνε από το κακό στο χειρότερο και είναι γι αυτό που ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Δημήτρης Μικελλίδης συμβουλεύει τους νεότερους συναδέλφους του να κάνουν δεύτερο πτυχίο και όσους ετοιμάζονται να αρχίσουν τώρα τις σπουδές τους να μελετήσουν σοβαρά το ενδεχόμενο αλλαγής κλάδου.

«Με παίρνουν μαμάδες και με ρωτούν αν το παιδί τους έκανε καλά που επέλεξε να γίνει δάσκαλος κι αν θα βρει δουλειά σε τέσσερα χρόνια που θα πάρει το πτυχίο» αναφέρει στον «Φ» ο κ. Μικελλίδης και προσθέτει: «τους λέω την αλήθεια. Δουλειά δεν θα βρει γιατί σε τέσσερα χρόνια οι αδιόριστοι θα ξεπεράσουν τις 3500»

Όπως εξηγεί στα επόμενα τρία χρόνια θα βγουν στην σύνταξη κάπου 200 εκπαιδευτικοί σημειώνοντας πως αυτές θα είναι και οι τελευταίες «μαζικές αφυπηρετήσεις» στη Δημοτική εκπαίδευση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει ο πρόεδρος της Οργάνωσης από το 2013 μέχρι το 2023 το πολύ να αφυπηρετούν πέντε-δέκα δάσκαλοι το χρόνο. «Σκεφτείτε λοιπόν ότι ελάχιστοι έως και καθόλου νέοι εκπαιδευτικοί θα απορροφούνται στα σχολεία» σημειώνει και με έναν πρόχειρο υπολογισμό υποδεικνύει πως όσοι θα αρχίσουν φέτος τις σπουδές τους θα περιμένουν και μια 20ετία μετά την αποφοίτηση τους για να διοριστούν.

Κι όσοι ελπίζουν σε δραματικές αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα που θα είχαν ως συνέπεια την αύξηση των αναγκών σε διδακτικό προσωπικό καλά κάνουν να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους: «Ακόμα κι αν εφαρμοστεί ο θεσμός του Ολοήμερου Σχολείου σε όλα τα δημοτικά θα χρειαστούν μόλις 400 δάσκαλοι» επισημαίνει ο κ. Μικελίδης τονίζοντας χαριτολογώντας πως οι νέοι θα πρέπει να πάψουν να πιστεύουν στα θαύματα. Γιατί κατά τον ίδιο «είναι ακατανόητο τόσες χιλιάδες υποψήφιοι να εξακολουθούν ως πρώτη προτεραιότητα για τις σπουδές τους τους παιδαγωγικούς κλάδους».

 

   

 

Ξανά από το προηγούμενο κείμενο μου

 https://osr55.wordpress.com/2009/02/09/

 

«Όλα άρχισαν όταν κάποιος επιθεωρητής ήθελε ντε και καλά η κόρη του έπρεπε να γίνει δασκάλα, έδωσε προεισαγωγικές και δεν πέρασε, οπότε τι να κάνουμε για να γίνει το «μωρό» δασκάλα; 

Να περάσουμε νόμο, βάλει τα κόντρα του μέσα ο επιθεωρητής με τα κονέ που είχε στα υπουργεία κλπ περνά ο νόμος, όσοι πάνε σε κολλέγιο παιδαγωγικά και μετά σε πανεπιστήμιο αγγλίας μέχρι το έτος (δεν θυμάμαι μέχρι ποιο χρόνο ήταν) μπορούσαν να διοριστούν δασκάλες, μετά από αυτό τον χρόνο δεν θα δικαιούνται 

Νόμος κομμένος και ραμμένος για να γίνει το «μωρό» δασκάλα που δεν πέρασε προεισαγωγικές………… 

Τραγική ειρωνία: η κοπέλα πεθαίνει από καρκίνο!!!!!! 

Το όνειρο του μπαμπά δεν γίνεται πραγματικότητα……………… 

Το κουτί της πανδώρας είχε ήδη ανοίξει, μαζί και η όρεξη των τυχάρπαστων ………….. κολλεγιάκια για πάσαν νόσον και μαλακίαν 

Δεν θέλει κόπο, θέλει μάνι ………… και δύο χρόνια αγγλία και τσουπ, έγινες δικηγόρος, έγινες δάσκαλος, έγινες μηχανολόγος 

«Τα καλά κόποις κτώνται»  

Όχι για τους έξυπνους…………… οι έξυπνοι αγοράζουν αυτό που θέλουν 

Όταν όμως ζητάτε τον λόγο για τον οποίο η κύπρος είναι το ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ  μην τσαντίζεστε, όλοι μας έχουμε το λιθαράκι μας

ΤΑ ΚΑΛΑ MONEYS ΚΤΩΝΤΑΙ»…………………………………..

 

 

……………….«Διαβάζω στην  εφημερίδα:

«Αναγνώριση του πρώτου πτυχίου νομικής από το νομικό συμβούλιο κυπρου»………………………………………………. ……………………………………………………………….……………………………….

 

Πως «περνά» κάποιος νομική στα κολλεγιάκια που τάχα έγιναν πανεπιστήμια;

Μα δεν περνά, απλά κοττά τις λιρούες ή τα ευρωπουλλάκια και αρχίζει νομική…… μα σοβαρά; ΠΟΜΠΑ!!! Δηλαδή οι άλλοι που εγαμηθήκαν έναν ολόκληρο χρόνο στις προεισαγωγικές εν τέλεια μαλάκες α, ρε τους ηλίθιους, ενώ εγώ εννα του πω του παπάκη μου ότι θέλω να πάω νομική να γίνω δικηγοράρα χωρίς να ταλαιπωρηθώ……………. Ναι αλλά εν δύσκολα στα κολλ… στα ιδιωτικά πανεπιστημια της κύπρου μας;;;……………

ναι πολλά δύσκολα, τόσο δύσκολα που ακόμα κανένας δεν εκόπηκε, στο κάτω κάτω ρε, μεν φοάσαι, μπορεί να πάεις ένα χρόνο νομική ας πούμε, να μεν σου αρέσει, να βαρκέσαι πχ αλλά να πάεις δεύτερον έτος άλλον κλάδο…. Άτε ρε μα σοβαρά;;;; ε μα τι λέμε τώρα!!!!

Και σκέφτεται το κοπέλλιν ή η κοπέλλα μας, ρε μα τι κορόιδα που είναι τζεινοι που σhiζουνται τζαι δκιαβάζουν!!!!!!!

Όχχχο μάνα μου, πάω να κάμω φοιτητική ζωή τζαι κότα, …… καφετέρια στα κολλλε,…… ιδιωτικά «πανεπιστήμια» πιλότττα τζαι άγιος ο θεός, φοιτητικο πάρτυ πόψε στο «τζέγκενος κλάμπ»

Μαθήματα; Εξετάσεις; Χαχαχαχαχαχα  Σίκκιμε ρε, αφού εννα μας περάσουν ρε ηντα που αγχώνεσαι; Ριλάξ, χαλάρωσε ολάν……

Όι ρε μα ήντα πράμαν α, μα είμαι διάνοια α, επιασα τζαι πτυχίον πανεπιστημίου α, τζαι νομικής τζιόλης, τζαι δασκαλιτζής ου παιδαγωγικής ήθελα να πω κλπ κλπ

ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΟΠΟΙΣ ΚΤΩΝΤΑΙ!!!!!»

 

 

Όχι φυσικά τα καλά moneys κτώνται!!

 

Δεν είδα φυσικά την λαλίστατη οελμεκ και την ποεδ να αντιδρούν σε αυτό τον εξευτελισμό της «παιδείας» μας όπου όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται

Αλλά ναι, δεν αφορά το μικρομάγαζο τους, και άλλωστε όπως και ο κύριος «επιθεωρητάς» πιο πάνω ενδεχομένως να τους βολεύει και αυτό για να «μπει» η κόρης τους, ο γιος τους δάσκαλος κλπ να διοριστεί και μετά να μπουν τα μεγάλα μέσα συνέχισης της «οικογενειακής παράδοσης»

 

Έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα………. Βγάζουμε αμόρφωτους δασκάλους οι οποίοι θα δώσουν και καλά τη γνώση στα παιδιά και θα τους μιλήσουν και για το απόφθεγμα ότι «τα καλά κόποις κτώνται»

Είναι σα να μας μιλάνε τα κομματόσκυλλα που διόρισε ο χριστόφκιας στην ΕΔΥ με μόνο τους προσόν την κομματική τους ταυτότητα για αξιοκρατία!!!!!!!!!

ΞΕΦΤΙΛΑ

Αυτή είναι η κοινωνία του μέλλοντος μας!

 

 

 

 

 και πάλι σύμφωνα με την eurostat οι πιο «μορφωμένοι ευρωπαίοι» imish οι κυπραίοι δεν έχουν πατήσει το πόδι τους σε βιβλιοθήκη και δεν έχουν διαβάσει ούτε ένα βιβλίο τον τελευταίο χρόνο

http://www.cyprus-mail.com/news/main.php?id=35633&cat_id=1

Cypriots last in Europe for cultural interests
By Jean Christou

CYPRIOTS say they don’t have enough money, time or interest in cultural activities, according to a Eurostat report published yesterday.
The figures show that Cypriots were last on the list for visiting a public library in the last 12 months and second last out of the EU 27 for having read a book in the last year.

Cypriots also watched the least number of cultural programmes on television and were second to last when it came to visiting historical monuments and visiting museums.

Only ten per cent, the third lowest in the EU after Romania and Bulgaria, said they had been to a ballet or opera in the last 12 months.

Those polled cited as main reasons for their limited cultural activities the lack of economic resources, which close to ten per cent used as an excuse, while 52 per cent said they didn’t have time and 41 per cent expressed a lack of interest.

Greeks were also well down on the list, and close to the Cypriot figures, while the Danes and Finns were top of the lists.

Only 13 per cent of Cypriots had visited a public library compared to 72 per cent of Finns and 68 per cent of Danes. The EU average was 35 per cent.

Even with cinema, Cypriots were the sixth lowest on the list, along with most of the east European countries, with only 38 per cent having gone to the movies in the last year.

Over 50 per cent of Europeans had visited the cinema, with the Swedes topping the list at 71 per cent, followed by 66 per cent in Ireland.

One quarter of Cypriots have been to the theatre in the last year, compared to 32 per cent of other Europeans, including 58 per cent of Dutch nationals.

Two thirds of Cypriots did watch a cultural programme on television, but they were still second last in that category.

And 71 per cent of French people had read a book in the last 12 months, compared to 56 per cent of Cypriots, the second lowest after Portugal.

Swedes were the top readers with 87 per cent having read at least one book in the last year.

 

Copyright © Cyprus Mail 2009

 

ΕΥΤΥΧΩΣ μας πήραν πρέφα οι κινέζοι για την ξεφτίλα της πραμάτιας που πουλάνε οι κολλεγιάρχες

διαβάζω στον «Πολίτη» 12 Ιουλίου 2009 

σελίδα 10

«Από τις 27/6 έως τις 2/7 β΄ρέθηκε στην Κίνα ο ΥΠΠ όπου είχε επαφές για θέματα του Υπουργείου του. σε συνάντηση που είχε ωστόσο η κυπριακή αντιπροσωπεία με τον Κινέζο ομόλογό του για θέματα Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης ο κ. Zhou Ji, ο Κινέζος τα βρόντηξε και αποχώρησε μάλλον επιδεικτικά.

 Οι κινέζοι έχουν τεράστια παράπονα σε ό,τι αφορά το επίπεδο κάποιων κολλεγίων στην Κύπρο, τα οποία προσελκύουν Κινέζους φοιτητές αλλά το πρόγραμμα σπουδών τους είναι για κλάματα.

Εξαιτίας αυτής της συμπεριφοράς οι Κινέζοι ν είναι διστατκτικοί να υπογράψουν συμφωνία αμοιβαίας αναγνώρισης τίτλων σπουδών ανώτερης εκπαίδευσης η οποία θα υποβοηθήσει την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών. 

 Το συμπέρασμα του δικού μας Υπουργού είναι ότι εάν δεν κλείσουν κάποια κολλέγια που στην κυριολεξία δυσφημούν την Κύπροστο εξωτερικό η Κύπρος δεν πρόκειται να γίνει ποτέ ακαδημαικό κέντρο όπως ονειρευόμαστε. 

Πάντως από την Κίνα προέκυψε και κάτι θετικό. Ζητήθηκε από την κινεζική πλευρά η λειτουργία και στην Κύπρο παραρτήματος του Confucian Institute με σκοπό την πρόωθηση στο νησί της κινεζικής γλώσσας και του κινέζικου πολιτισμού.» 

30 Σχόλια

Filed under "παιδεία" ξεφτίλας, Κύπρος=Το βασίλειο της αναξιοκρατίας, κολλεγιάκια "πανεπιστήμια"

30 responses to “Eurostat:»Πιο μορφωμένοι ευρωπαίοι οι κυπραίοι» ΑΝΕΚΔΟΤΟ-«παιδεία» η ξεφτίλα του μέλλοντος μας

  1. Φίλε δεν κατάλαβες κάτι…

    Δεν είναι η κοινωνία του μέλλοντος αυτή.. είναι η κοινωνία του παρελθόντος μας που απλά άλλαξε τα ρουχαλλάκια της.. μη μελαγχολείς άδικα..

    ..μη μου πεις ότι δεν ξέρεις πως έπιασαν το πτυχίο το 79% των δασκάλων σου στο λύκειο..

    ή των 50% των γιατρών σου των αστυνομικών σου των διοικητών σου κτλ?

    Σε περίπτωση λοιπών που δεν το ξέρεις φίλε μετά το 74 ο Παπανδρέου έκαμε το λάθος και άνοιξε τα πανεπιστήμια της Ελλάδος σε όσους Κκυπραίους ήθελαν να »μορφωθούν» καταργώντας τις προεισαγωγικές, δίνοντας τους την δυνατότητα να γράφονται ελεύθερα σε όποια σχολή ήθελαν.. όσοι Κκύππραίοι λοιπών είχαν ένα απολυτήριο λυκείου του κώλου και γνώριζαν το »κόλπο» σιονώστικαν στα ελληνικά πανεπιστήμια και δη στην Ιατρική σχολή. Οι περισσότεροι Κυπραίοι φυσικά δεν τα έφκαλλλαν πέρα στην Ιατρική, τα παράτησαν και….. γράφτηκαν (όμορφα και αξιοκρατικά) σε άλλες …σχολές (νομική , πολυτεχνείο κτλ) αντιλαμβάνεσαι τον …αξιοκρατικό διορισμό των σημερινών γκριζομάλλιδων κυβερνητικών Κκυππραίων, έτσι; και θα ρθείς εσύ με τις … προεισαγωγικές σου να »φάεις» την θέση των παιθκιών τους φίλε;

    Να καταλάβεις το γελοίο της υπόθεσης ως πριν 10 χρόνια μου έτυχε να γνωρίσω κκυππραίο φοιτητή στην Αθήνα που ήρθε να ….γραφτεί! σε ελληνικά πανεπιστήμια..

    και τα κατάφερε φίλε! ..βρήκε μια σχολή που η σβηστή (αξιοκρατικά βαλμένη) κοτζάκαρη γραμματεία δεν ήξερε ότι άλλαξε ο νόμος και πλέων οι Τζαιπραίοι δεν γράφονται πλέων freeway στα πανεπιστήμια και τον έγραψε!

    η σχολή ήταν του κώλου φυσικά, αλλά anyway..

    Θα μου πεις όμως αυτοί τουλάχιστο πήραν ένα πτυχίο δεν λες πάλι καλά?..

    Ξέρεις πόσοι έγιναν βουλευτές και υπουργοί χωρίς πτυχίο?

    Η Κάποιοι άλλοι κατσαριδοΚκυπραίοι που διορίζονταν εν τω μέσω της νυκτος. Λοχίες … αξιωματικοί του στρατού … και γενικά ποτζή ποδά στη κυβέρνηση επειδή ήξεραν απλά τον… Γιωρκάτζη ή τον Μακάριο κτλ.. ή ήταν ιμίσh αγωνιστές – αντιστασιακοί κτλ>?

    Ε Καλά πως την είδες εσύ σήμερα ρε φίλε με τις προεισαγωγικές σου; Να φας τη θέση των μωρών μας?
    -Μα χώρε τους παλαβούτσιους.. που πίστεψαν ότι επειδή μπήκαν σε μια σχολή της Ελλάδος και πήραν ένα πτυχίο με την αξία τους ότι θα φάν την θέση των μωρών της αγωνιστικής δεκαετίας..

    Τζαμέ στον κατάλογο σου εσύ κύριε να καρτεράς τη σειρά σου.. Με Ποιο δικαίωμα να θέλεις να διοριστείς πιο γρήγορα που τον απόφοιτο του woulverhampton? επειδή έχεις πτυχίο που Αθήνα;

    Εχει προτεραιότητα ο απόφοιτος της Αγγλίας κύριε! έχει παραπάνω ..»μόρια».. εξάλλου μέχρι εσύ να κάμεις 7 χρόνια να πιάσεις το πρώτο κωλο πτυχίο σου .. Το προκομμένο παιδάκι της Αγγλίας έπιασε το πτυχίο του σε 3 χρόνια και έκαμε και 2 μεταπτυχιακά .. έχει προτεραιότητα..

    Τι; θέλεις και εσύ μεταπτυχιακό;

    εε κουμπάρε κάμε δάνειο τι να σου κάμουμε..

    και έλα να μπεις στη γραμμή σου σε 3 χρόνια..

    Μου αρέσει!

  2. m4trix87

    Ιδιωτικοποιηση της παιδειας = θανατος της αξιοκρατιας……
    Βεβαια το καλο ειναι οτι ολοι ξερουν για το χαμηλο επιπεδο και τα χαμηλα κριτηρια των ιδιωτικων»πανεπιστημιων»(στραβαρα τους)…..
    Αρα δεν πιστευω καποιος με «πτυχιο» πχ του Frederick
    να εχει τις ιδιες ευκαιριες εργοδοτησης κυρους κοκ με καποιον με πτυχιο του Παν Κυπρου
    Εκτος αν οι εργοδοτες(και το κρατος) ειναι τοσο βλακες.
    Το σημαντικοτερο προβλημα εδω ομως ειναι οτι ενω παλια οποιος δεν «τραβουσε» δεν μπορουσε ευκολα να «βολευτει» στο δημοσιο σε καιριο ποστο ακομη και με μεσο αν δεν ειχε πτυχιο, σημερα υπαρχει η δικαιολογια οτι εχει πτυχιο απο ιδιωτικο «πανεπιστημιο» με αποτελεσμα ο οπου μεσατζης να παιρνει ενα «πτυχιο» απο ιδιωτικο πανεπιστημιο και με μεσο να παιρνει μια θεση που θα επρεπε να την παρει ισως καποιος που πραγματικα την αξιζει.

    Μου αρέσει!

  3. m4trix87

    Οταν βλεπεις εναν λαο που ειναι τελευταιος σχεδον στα πολιτιστικα ενδιαφεροντα αλλα «πρωτος» σε μορφωση καταλαβαινεις οτι κατι δεν παει καλα…..
    1)Η μορφωση δεν ειναι ποιοτητας
    η/και
    2)Μορφωνεται μονο απο οικονομικο ενδιαφερον

    Εμεις, που θελουμε να λεγομαστε απογονοι των αρχαιων Ελληνων, τελευταιοι στα πολιτιστικα!
    Τελικα το χρημα διαλυει τα παντα…..

    Μου αρέσει!

  4. κυριάκο έχεις δίκαιο δυστυχώς….

    αυτή είναι η «παιδεία» της ξεφτίλας του παρελθόντος του παρόντος και απ όσι φαίνεται και του μέλλοντος μας

    ειδικά τζείνη η «αγωνιστική» περίοδος που έππεφταν αστέρκα που τον ουρανό τζαι επιάνναν τα τζαι εγίνουνταν συνταγματαρχαίοι τζαι στρατηγοί διάφοροι βοσκοί

    φίλε μάτριξ αυτοί που «τελειώνουν» δάσκαλοι όπως τελειώνει η πετρούλα έχουν ήδη κλέψει τις θέσεις των παιδιών που ξεσκίστικαν στο διάβασμα και φοίτησαν σε αληθινά πανεπιστήμια

    αυτοί όλοι οι «δάσκαλοι» τα τελευταία χρόνια έχουν διοριστεί σε τεράστιους αριθμούς και γι αυτό παρατηρείται πλέον το φαινόμενο που περιγράφει το άρθρο στην εφημερίδα

    εκεί που δάσκαλος γινοταν ο καλύτερος μαθητής ο οποίος ανταμοιβόταν για τους κόπους του πλέον δεν ισχύει αφού ο κάθε άχρηστος μαθητάκος πληρώνει και αγοράζει πτυχίο «παιδαγωγικής»

    με πολλές συνέπειες, όπως το ότι οι αμόρφωτοι κακοί μαθητές πλέον θα διδάσκουν τα παιδιά μας

    επίσης στην Κύπρο των 750 χιλιάων ψώρηων λειτουργούν 3 νομικές σχολές!!!!!!!

    esheξιξι που λαλεί τζαι ο κυριάκος!!! άτε ολάν τζαι κανεί!!!!!!!!

    ήδη από πέρσι γράφτηκε ο πρώτος απόφοιτος ενός κολλεγιακίου που φοίτησε αποκλειστικά στο cyprus στον παγκύπριο δικηγορικό σύλλογο
    και πλέον είναι δικηγόρος!!!!!!!!

    με καθηγητές δικογοράκους της οκκάς που δεν έχουν ιδέα από παιδαγωγικές μεθόδους

    και με γλώσσα διδασκαλίας τα αγγλίκά!!!!!! (για να τραβήξουμε είπαμε ξένους…..επενδυτές)

    χωρίς βιβλία και με αναφορά αποκλειστικά και μόνο σε βιβλια ξένων πανεπιστημίων γίνονται δικηγόροι

    φυσικά έχει πολλά χρόνια που το επάγγελμα έχει κατακλυστεί από απόφοιτους «πανεπιστημίων» του πούτσου από το τάδε ψαροχώρι της αγγλίας

    και φυσικά αυτό έχει άμεσες συνέπειες τόσο για το ίδιο το επάγγελμα αφού είναι πλεον φτηνό εργατικό δυναμικό και οι απαιτήσεις του κάθε δικηγοράκου που τελείωσε στο poytsiston ή στο sex-idge είναι φυσικά πολύ χαμηλές

    και από κει και πέρα η ποιότητα των υπηρεσιών έχουν ήδη ξεπέσει

    Μου αρέσει!

  5. spizaetos

    Βλέπω πως έχετε γίνει αστέρια στο να αντιγράφετε τα κακά της Ελλάδας….Πάντως δεν είναι κακό το να υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια. Καλύτερα είναι όσοι δεν μπορούν να περάσουν στο δημόσιο πανεπιστήμιο να τα σκάνε στο εξωτερικό;

    Εγώ γνωρίζω ανθρώπους που είχαν και έχουν…αλλεργία στο διάβασμα, αλλά γύρισαν με πτυχία από την Αγγλία (φυσικά όχι από τίποτα κορυφαία πανεπιστήμια). Καλύτερα να έπαιρναν τα πτυχία τους εδώ.

    Μου αρέσει!

  6. η μάνα του σύγχρονου οικονομικού μοντέλου του κέρδους και μόνο κέρδους έχει μόνο ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο το οποίο είναι απρόσιτο για τους «κοινούς θνητούς» (οικονομικά ομιλούντες)

    όσον αφορά το θέμα όσων δεν περάσουν στο δημόσιο πανεπιστημιο που θέτεις

    καλά δηλαδή γιατί σώνει και καλά όλοι να πρέπει να «σπουδάσουν» έστω και στο άνω πουτσοχώρι της κάτω ραχούλας του σαουθάμπτον ή δεν ξέρω κι εγώ που;

    δεν το καταλαβαίνω αυτό!!!

    γιατί όλοι να πρέπει να σπουδάσουν κάτι απίθανους κλάδους του τίποτα μπίζνες μάρκετινγκ και λοιπές μαλακίες; και μετά φυσικά να βγουν στην ανεργία και στην μαλακία και να κάνουν χαμαλοδουλειές που θα έκαναν έστω και να μην «σπούδαζαν»

    στο κάτω κατω η τέχνη σήμερα χρυσοπληρώνεται

    ξυλουργοί, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι κλπ κλπ

    αν υπάρχουν σχολές εξειδικευσης ακόμα καλύτερα για αυτά τα επαγγέλματα

    εγώ μιλάω για σχολές που η ποιότητα και το ψηλό επίπεδο είναι απαραίτητα για να μπορείς να έχεις όσο το δυνατόν καλύτερη κοινωνία

    δηλαδή αν ο κάθε καραγκιόζης πάει και τα κουμπάει στην κάθε φτωχή χώρα που φτιάχνει και καλά ιατρική σχολή με μόνο κριτήριο το εισόδημα που θα φέρουν οι φοιτητές τότε θα φτιάξεις χασάπηδες

    φυσικά για τους γιατρούς ακόμα ισχύουν πολύ αυστηρά κριτήρια από το δικατσά για να αποκτήσουν την άδεια εξ όσων γνωρίζω και ξέρω πολλές περιπτώσεις τέτοιων ατόμων που αγόρασαν πτυχίο και κόπηκαν επανειλημμένως το δικατσά

    σε αντίθεση με τα άλλα επαγγέλματα όπως του δικηγόρου που είναι πανεύκολο με κάτι γελοίες εξετάσεις

    ή με τους δάσκαλους που απλά δεν υπάρχουν εξετάσεις αλλά θεωρείται ικανοποιητικό το πτυχίου που αγόρασαν από τα κολλεγιάκια

    το θέμα έχει δύο διαστάσεις

    Μου αρέσει!

  7. Φίλε μάτριξ… :

    »δεν πιστευω καποιος με “πτυχιο” πχ του Frederick
    να εχει τις ιδιες ευκαιριες εργοδοτησης κυρους κοκ με καποιον με πτυχιο του Παν Κυπρου
    Εκτος αν οι εργοδοτες(και το κρατος) ειναι τοσο βλακες.»

    φίλε.. Δεν είναι βλάκες Απλά είναι τόσο αρρωστημένα διεφθαρμένη η κοινωνία μας που δεν φακκούν πέννα για αξιοκρατία..
    Το μόνο που μετρά είναι το ΄’εν δικός μας?»
    »Εν ο γιός του τάδε..»

    Και στο δήθεν αξιοκρατικό δημόσιο.. άσε φίλε..

    όταν είχες το μέσο.. το μόνο πρόβλημα που έμπαινε μεταξύ σε εσένα και στο βόλεμα του μωρού πριν το κόλπο με τα ιδιωτικά ήταν το κολόχαρτο του πανεπιστημίου.

    Το κωλόχαρτο εκδίδεται πλέων ΠΟΛΥ εύκολα.
    και αναγνωρίζεται απο τους πάντες..

    Το κωλόχαρτο του πανεπιστημίου δεν σημαίνει πλεων τπτ. Μόνο πολλά χαμένα χρόνια απο την ζωή σου. Κάψιμο και χρονοβόρα διαδικασία ένταξης στην αγορά εργασίας.

    Ναι, μπορεί να προσποιούνται ότι σε θαυμάζουν και σε εκτιμούν περισσότερο επειδή »είσαι της ελλάδας» αλλά επι της ουσίας ΤΠΤ.

    το Μόνο που ακούεις είναι ένα … -Ο κυριάκος; Πολυ καλο παιδί , είναι τελειωμένος της Αθήνας! Το μόνο που μένει όμως στη τελική αν δεν έχεις το κούντημα του μέσου είναι απλά το »Τελειωμένος»

    Πριν 5-6 χρόνια είχα κατέβει Θεσαλλονίκη για κάτι δουλείες.. και ξαφνικά βλέπω μπροστά μου ένα άχρηστο παράπλασμα απο το σχολείο (δεν ήταν στο τμήμα μου ήταν) ήταν οικονομικό.. αλλά τον ήξερα διότι έφερνε χόρτο στο σχολείο.\

    Τα ρούχα του ήταν πιο ακριβά απο ολόκληρη την ντουλάππα μου μαζί με όλα τα ρούχα μου.

    Τον ρωτώ τι κάμνει, που έκαμε στρατό…

    Στρατό δεν έκαμε…
    Γιατί ρε έχεις ΤΠΤ;

    Οι ρε.. κανόνισε με ο Τζίρης μου..

    Τι έκαμες ρε 2 χρόνια…

    πήγα Αγγλία..

    Τι έκαμες Αγγλία ρε σπούδασες;

    -Ο επαράτησα τα.. και πήγα κύπρο..

    Ε και τωρά τι κάμνεις Θεσσαλονίκη; σπουδάζεις;

    έδωσες προεισαγωγικές ρε θηρίο;

    -Οιι ρε πελλε.. είμαι σε ένα ιδιωτικό…

    2 χρόνια πιάνεις πτυχίο και εν να πάω να δουλέψω στη δουλειά του θείου μου.
    Μόνο το χαρτι θέλω.

    …….

    Μου αρέσει!

  8. CONFUSION

    Τα παιδιά δεν ευθύνονται για το γεγονός ότι έχουν αντιληφθεί ότι μπορούν εύκολα να την βγάλουν καθαρή με εύκολες λύσεις.
    εμείς ως κοινωνία τους ωθούμε σε αυτές τις λύσεις και στο μη προβληματισμό.. βλέπουν, ακούν και αναγνωρίζουν το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα της χώρας μας που χειροτερεύει μέρα με την ημέρα.

    Μου αρέσει!

  9. m4trix87

    Aκομη και να καταργησουμε τα ιδιωτικα πανεπιστημια, δυστυχως υπαρχει η Αγγλια και η Αμερικη, οποτε γαμησε τα……
    Προβληματα αξιοκρατιας δημιουργουνται λογω της ιδιωτικης παιδειας σε Κυπρο/εξωτερικο.
    Με λιγα λογια οι αγγλοαμερικανοι μας εισαγουν τα προβληματα που εχουν οι ιδιοι λογω του νεοφιλελευθερου τους συστηματος.

    Για την ελλειψη αξιοκρατιας ομως δεν φταιει μονο η καταργηση του κριτηριου του πτυχιου λογω ευκολης προσβασης σε πτυχια ιδιωτικων πανεπιστημιων αλλα η πραγματικη αιτια ειναι η ιδια η φυση καθε εξουσιαστικου συστηματος, σε συνδυασμο με την ανθρωπινη αλαζωνεια και απληστια για κυρος, δυναμη λεφτα κοκ,και την ταση των ανθρωπων να ευνοουν με καθε τροπο τους «δικους τους», που οδηγουν αναποφευκτα σε φαινομενα διαφθορας.

    Η διαφορα λογω πτυχιου, που δεν μπορουσε να ξεπεραστει τοσο ευκολα απο τους βολευτες,αποτελουσε εναν ανασταλτικο παραγοντα,που εξομαλυνε καπως την κατασταση(οπως οταν εχεις εναν ασθενη με πνευμονια και του δινεις αντιπυρετικα).Δεν υπαρχει πλεον.Τωρα και αυτο το «εμποδιο» μπροστα στην διεφθαρμενη φυση του συστηματος εχει αφαιρεθει.

    Μου αρέσει!

  10. m4trix87

    Σκεψου να υπαρχουν ατομα που να τελειωνουν intercollege,μετα να γινονται δεκτοι σε ιδιωτικο της Αγγλιας για μεταπτυχιακο, και να ερχονται με master!Και να το παιζουν μαγκες!Ξερω ατομα απο τον στρατο μου που ηταν βληματα(χωρις παρεξηγηση)και ακολουθουν τωρα αυτη την τακτικη!
    Λενε οι υποστηρικτες του καπιταλισμου οτι χρειαζεται κινητρο ο ανθρωπος για να αποδωσει στην κοινωνια, και γι αυτο ταχα αποτυγχανει ο σοσιαλισμος.
    Απ εδω φαινεται οτι και ο καπιταλισμος αποτυγχανει να δωσει κινητρο,αφου απο την στιγμη που χωρις να προσπαθησεις σημαντικα, αν οι γονεις σου εχουν λεφτα, μπορεις να εξασφαλισεις κυρος και εργασια με υψηλες απολαβες, γιατι να προσπαθησεις?

    Μου αρέσει!

  11. Οι Αγγλοι δυστυχώς μια χαρά την έχουν καθότι το δικό τους σύστημα λειτουργεί με ένα πολύ διαφορετικό τρόπο απο το δικό μας. Η διαφορά μιας Μεγάλης χώρας απο μια μικρή σαν την Κύπρο είναι ότι η αξιοκρατία λόγο του απρόσωπου της κοινωνίας είναι πιο εύκολο να εφαρμοστεί. Επιπλέον οι Εγγλέζοι δεν έχουν αναγάγει το δημόσιο σε πανάκεια. Ενας φυσικός στην Αγγλία έχει να διαλέξει ανάμεσα απο χιλιάδες ερευνητικά προγράμματα να ασχοληθεί. Η τελευταία του επιλογή θα ήταν το Δημόσιο.

    Νομίζω βρισκόμαστε στους πρόποδες ενός τεράστιου προβλήματος.
    Κάποιοι θυσίασαν στο βωμό του πρόσκαιρου κέρδους τα πάντα. Στερώντας το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου ανεξαρτήτως οικονομικού στρώματος να ονειρεύεται πως μπορεί, αν δουλέψει σκληρά μια μέρα να έχει ένα τρόπο διαφυγής απο τα σκατά.

    Πραγματικά ανησυχώ διότι τα ιδιωτικά εν αντιθέσει με τα Δημόσια Πανεπιστήμια της Ελλάδος Ειναι πιο καλά ενταγμένα στην αγορά εργασίας.
    Εχουν τον επαγγελματικό τους »κύκλο» στον οποίο προωθούν τους απόφοιτους τους.
    Τα πανεπιστήμια της ελλάδος απλά το παίζουν υπεράνω..

    Μεγαλώνοντας σου έλεγαν .. Δεν πειράζει αν ο πατέρας σου είναι υπάλληλος σε εργοστάσιο ΕΣΥ αν δουλέψεις σκληρά μπορεί να έχεις μια καλύτερη μοίρα..

    Δούλεψε σκληρά για να κερδίσεις μια θέση στα πανεπιστήμια της ελλάδος!

    Δούλεψε σκληρά για να κερδίσεις μια θέση στο ΤΙΠΟΤΑ!

    Το σύστημα προωθεί τα καλύτερα μυαλά της χώρας σε μια μαύρη τρύπα που για να βγείς απο μέσα και να εξελιχθείς μετά επαγγελματικά πρέπει να ιδρώσεις Πάρα πολυ.

    Την ίδια ώρα οι ξύπνιοι με τις λίρες που γνωρίζουν την πικρή αλήθεια τι κάνουν;

    Ας δούμε για παράδειγμα τον πιο ισχυρό δικηγόρο της Κύπρου τον Τασσο Παπαδόπουλο. Ενα άνθρωπο που αγωνίστηκε για την Ενωση με την Ελλάδα και την απαλλαγή της κύπρου απο τον αποικιοκρατικό ζυγό. Που έστειλε τον γιο του να σπουδάσει. ;

    Στην Ελλάδα; Οχι φυσικά, …στο ucl του αποικιοκρατικού Λονδίου..

    3 χρονάκια και ξεμπέρδεψε..
    ούτε καν μεταπτυχιακό δεν έκαμε..
    Τι να το κάμει;
    Πιερώνεις κουμπάρε και ποσπαζεσε!

    Οταν μιλάει η λίρα τα πάντα πάνε περίπατο .. Αυτή είναι η αλήθεια.

    Ας πάρουμε για παράδειγμα την εξ ελλάδος Παπάραρίγα.. την ακραιφνή υποστηρικτή του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.. Που έστειλε τα παιδιά της για σπουδές;
    Στο Ελλαda; όχι φυσικά.. αυτό είναι για τα κορόιδα.. τα έστειλε στο America!

    Χέστηκα και για τον παπαδόπουλο και για όλους.. εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι όλοι οι μεγάλοι και τρανοί αυτής της κωλοχόρας στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά πανεπιστήμια να σπουδάσουν. ΔΕΝ ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

    ΓΙΑΤΙ?

    Μου αρέσει!

  12. κυριάκο ξέρω τουλάχιστον 2 άτομα που πήγαν κολλεγιάκι μετά 2 χρόνια στο φάκκινγκ ινγκλάντ στο άνω πουτστοχώρι σαντερλαντ τους έκανε τις εργασίες ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως ο πατέρας της μιας κοπέλας

    σχεδόν δεν μπορούσαν να μιλήσουν αγγλικά για να καταλάβεις το επίπεδο

    πήραν το πτυχίο του «πανεπιστημίου» και επέστρεψαν κύπρο

    αμέσως διορίστηκαν στην μέση εκπαίδευση ως καθηγητές των φερέλπιδων νιάτων μας

    υπάρχουν παμπολλα παραδείγματα σαν αυτό

    φίλε confusion τα «παιδιά» κάνουν ό,τι βλέπουν και κάνουν ό,τι κάνουν και οι «μεγάλοι» γονείς τους κλπ

    αυτή είναι η αναξιοκρατική κοινωνία μας

    τα «παιδιά» είναι μέρος της κοινωνίας, άλλωστε το παράδειγμα που ανέφερα αφορούσε άτομα της ηλικίας μου 30+ οι οποίες αποτελούν την κοινωνία

    αυτά τα παιδιά του παρελθόντος πως θα διδάξουν τα παιδια του παρόντος αφού οι ίδιοι είναι βουττημένοι μες την αναξιοκρατία;
    πολύ απλά δεν θα το κάνουν

    το σύστημα με μόνο του στόχο το εύκολο κέρδος ποντάρει στην ματαιοδοξία του νέου που προσπαθεί να μαζέψει χαρτιά επι χαρτιών μάστερ έπί μάστρων του τίποτα ώστε να του αρπάξει απλά τα λεφτά του και επί της ουσίας να μην έχει κανένα αντίκρυσμα

    ξέρω άτομο που εβγαλε 11 γενικό και ούτε καν διανοήθηκε να δώσει προεισαγωικές, πήγε στα 20 του σε κολλεγιάκι στον απίθαν κλάδο όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω μάρκετινγκ έκανε και μάστερ μίσιμου και μέχρι τα 27 του έπαιζε πιλόττα στο κυλικείου του κολεγιακίου

    και φυσικά το «πτυχίο» του με το μάστερ του οι εργοδότες του είπαν να το μπήξει εκεί που ξέρει

    δούλεψε ως καθαρόαιμος κυπραίος τυχοδιώκτης του εύκολου κέρδους τον καιρό των παχέων αγελλάδων ως «κτηματομεσίτης» ξεναγός και πήρε κανα δυο φορές προμήθεια πέραν των 2000 λιρών
    γλυκάθηκε και από τότε κάμνει τον «κτηματομεσίτη» δηλαδή δεν δουλεύκει

    αλλά ζει με τα λεφτά του μπαμπά 30 χρονών γομάρι

    και όταν του είπα: καλά ρε μαλάκα γιατί δεν βρίσκεις δουλειά εκεί που σου έδιναν 700 λίρες το μήνα μου απάντησε ότι γυρεύει δουλειά που σπούδασε και το κορυφαίο: που δέχομαι μόνο 700 λίρες!!!!!!!!!!

    γάμησε τα δηλαδή!

    τέσπα, αυτοί οι ξεφτιλισμένοι των ιδιωτικών «πανεπιστημίων» πουλάνε φρούδες ελπίδες στους νέους χωρίς απολύτως κανένα αντίκρυσμα

    συν τοις άλλοις δημιουργούν άτομα με τυπικά προσόντα δηλαδή το κωλόχαρτο που καδρώνουν αλλά χωρίς ουσιαστικά προσόντα

    η αδικία είναι τεράστια όπου αυτοί που αγόρσαν πτυχία είτε δασκάλου είτε νηπιαγωγού έκλεψαν κυριολεκτικά χωρίς κανένα ουσιαστικό προσόν την θέση παιδιών που ξεκωλόθηκαν στο διάβασμα

    κατά τη γνώμη μου την μεγαλύτερη αδικία την έχουν υποστεί οι δάσκαλοι των πραγματικών πανεπιστημίων που έδωσαν και περασαν με πολύ κόπο προεισαγωγικές

    αυτοί που αγόρασαν πχ πτυχίο νομικής και μπήκαν στον ιδιωτικό τομέα έκαναν πρώτα από ολα κακό στον εαυτό τους αφού ως ανάξιοι δεν θα μπορεσουν να σταθούν στον χώρο άλλά και από την άλλη όλοι αυτοί έκαναν γενικότερα ζημιά στον κλάδο αφού είναι λεία στα χέρια των μεγαλοδικηγόρων οι οποίοι τους έχουν για χαμαλίκκι δηλαδή για τυπικές εμφανίσεις κλπ στα δικαστήρια

    αυτό φυσικά πλήττει γενικότερα τον κλάδο αλλα και επίσης την κοινωνία που θα έπρεπε να έχει πιο ψηλού επιπέδου δικηγόρους, φυσικά αυτό ισχύει για όλα τα επαγγέλματα

    ότιδήποτε δεν κοπιάσεις για να το κατακτήσεις δεν αξίζει πραγματικά

    Μου αρέσει!

  13. Φίλε για το νέο φρούτο του.. Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου που πουλά πλέων πτυχία νομικής το άκουσες φαντάζομαι… Αυτό που δεν θα άκουσες είναι που το διαφήμιζε το ΡΙΚ στις ειδήσεις των 8:30 εψές τη νύχτα σε στυλ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ταχα!

    »Το Ε.Π μπορεί τώρα να προσφέρει πτυχίο νομικής υψηλής ποιότητας μπλα μπλα μπλα..»

    Αμα θωρώ Τούτα τα ρεπορτάζ του Ρικ που μας »πληροφορούν» για τις νέες Τέλειες υπηρεσίες της Τάδε τέλειας ιδιωτικής εταιρίας ή το τάδε καινούριο αυτοκίνητο που έφερε ο Τάδε Ομιλος ΚΤΛ μου έρκεται να πετάξω την Τηλεόραση που το μπαλκόνι.. ΕΛΕΩΣ ρε κουμπάρε! πόση διαφθορά!

    Φαντάζουμαι τον μάστρο του Σαιπρους Κολλειτζ.. Οου!.. Ευρωπαϊκού πανεπιστημίου να πέρνει τηλέφωνο τον αρχισυντάκτη των ειδήσεων του ΡΙΚ και να του λέει εεε.. ρε Γιώρκο να στείλεις θκυό ρεπππόρτερ να κάμουν ρεπορτάζ για το καινούριο κλάδο που πουλώ ρε κουμπάρε..

    -Καλώ ρε κωστή!

    Μου αρέσει!

  14. Αναφέρεσαι αγαπητέ οσρ σε κάποιες φοιτήτριες της Αγγλίας οι οποίες έβρισκαν έτοιμες τις εργασίες απο τον πατέρα…Δυστυχώς μπορώ να το επιβεβαιώσω και εγώ αυτό. Είδα συμφοιτήτριες μου στο Λονδίνο να έχουν έτοιμες εργασίες απο μεγαλύτερα αδέλφια (αυτος ήταν εξάλλου ο λόγος που έκαναν το ίδιο μεταπτυχιακό με τα αδέλφια τους!).Είδα Κύπριες να μην ασχολούνται καθόλου με τα μαθήματα και να μένουν τελευταία στιγμή να παραδώσουν εργασίες αφου έτσι κι αλλιώς θα τους τις έκανε ο παπας τους!
    Το χειρότερο απο όλα αγαπητέ οσρ είναι ότι αυτά τα άτομα όταν επιστρέψουν στην Κύπρο θα βρούν αμέσως δουλειά εν αντιθέσει με μένα (και πολλούς άλλους ειμαι σιγουρη) που έμεινα άγρυπνη να κάνω τις εργασίες και που όταν επιστρέψω θα είμαι άνεργη!

    Το είπα πολλές φορές και θα το ξαναπώ: Δεν μετανιώνω που έκανα τις βασικές σπουδές μου στην Ελλάδα!Κι ας στέλνουν αυτοι που τάχα αγωνίζονται για το καλό της πατρίδας τα παιδιά τους στην Αγγλική Σχολή και στο University of London!

    Το θέμα είναι να ξυπνήσουμε και να βελτιώσουμε την δημόσια παιδεία ,Πανεπιστήμια και Σχολεία! Πριν γίνουν τα Κυπριόπουλα μειονότητα στα δημόσια σχολεία!

    Μου αρέσει!

  15. Το άρθρο στον πολίτη που αναφέρεις φίλε είναι ….ενδεικτικό αυτού που λέμε…

    Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό…

    Δηλαδή.. τα κολέγια ας πούμε του Χ (πολιτικού παράγοντα) αφορμή βοήθα… έψαχναν δια καώς να βρουν μια δικαιολογία να κτυπήσουν τον ανταγωνισμό.. (τα κολέγια του Ψ πολιτικού παράγοντα)…

    Δεν θα ακούσεις όμως κανένα να μιλήσει για .. Πραγματικά πρότυπα και και κριτήρια λειτουργίας αυτών των ανεκδότων..

    τότε θα έπρεπε να κλείσουν όλα!

    Μου αρέσει!

  16. Κυριάκο δεν είδα το «ρεπορτάζ» ξεφτίλα-διαπλοκής διαφήμιση στο ρικ

    αλλά είδα τον «πρύτανη» του να το διαφημίζει στο μέρα μεσημέρι
    λέγοντας ανάμεσα σε άλλα ότι ένας καθηγητάρας

    (ο οποίος θεωρείται τοπ εξ όσων κατάλαβα γιατί ανέφερε πριν απ αυτόν τρεις πρώην καθηγητές της παντείου και του αθηνών)

    του τμήματος νομικής του «πανεπιστημίου» θα είναι ο δικηγόρος χρίστος κληρίδης ο οποίος είναι………..απλά ένας δικηγόρος!!!

    χωρίς να γνωρίζει παιδαγωγικές ή άλλες ακαδημαικές μεθόδους διδασκαλίας

    γνωρίζω άτομα – δικηγόρους χωρίς κανένα απολύτως ακαδημαικό προσόν τα οποία διδάσκουν!!!!!!

    μάλιστα ένα άτομο το οποίο «δίδασκε» νομική δεν είχε καν τελειώσει την άσκηση και δεν ήταν καν δικηγόρος

    και επειδή το παλληκάρι έπρεπε να διαβάσει για τις εξετάσεις της άσκησης του ζήτησε από μια φίλη του δικηγόρο να τον αντικαταστήσει στα μαθήματα του!!!!!!!!! και έτσι και έγινε!!!!

    μπάτε σκύλοι αλέστε

    αγαπητή μαριάννα δυστυχώς΄πολλοί έχουμε να πούμε παμπολλα παραδείγματα

    και πάλι καλά που υπάρχουν τα μπλοκ και βγαίνουν έστω έτσι στην δημοσιότητα

    από εμάς εξαρτάται αν θα γίνει κάποια αλλαγή
    κάτι που δυστυχώς δεν βλέπω στον ορίζοντα

    Μου αρέσει!

  17. Μαριος

    Μαριάννα σε ποιο τομέα κάνεις μεταπτυχιακό αν επιτρέπεται διότι αν κάνεις σε τομείς θετικών επιστημών ή μηχανικών, ε θεωρώ κάπως δύσκολο να βρίσκει κάποιος έτοιμες αναφορές σε τομείς που εξελίσσονται ραγδαία

    Μου αρέσει!

  18. εε ολάν τζαι συ ρε φίλε.. τι θέλεις δηλαδή Καθηγητή πανεπιστημίου; Κάποιον με διδακτορικό ας πούμε;

    Ψιλά γράμματα..

    Πρέπει δηλαδή να μπαίνουν κριτήρια για το ποιος θα διδάξει;

    Μου αρέσει!

  19. malon

    Εν τω μεταξύ υπάρχουν και οι πιο έξυπνοι. Κάποιοι που δεν δινουν εξετάσεις και πάνε στη Βουλγαρία ή σε παρόμοιες χώρες και σπουδάζουν . Αυτοί πληρώνουν και πολύ λιγότερα από όσους σπούδασαν Ελλάδα και αν σπουδάσουν κάτι όπως η ειδική παιδαγωγική, διορίζονται αμέσως.
    Νιώθω ανόητος που έδωσα προεισαγωγικές. Νιώθω θύμα του συστηματός μας.
    Αλλά εγώ είχα και πατέρα αυταρχικό, θύμα του συστήματος, που έλεγε ότι μόνο οι βλάκες πάνε εξωτερικό για σπουδές.
    Κρίμα το 19 μου! Κρίμα το διαβασμά μου!

    Μου αρέσει!

  20. βουλγαρία απ΄ότι βλέπω και σε τεράστιες διαφημιστικές πινακίδες μπορεί κάποιος να αγοράσει πτυχίο ιατρικής!!!!!!

    φίλε μάλον θύμα του συστήματος είμαστε όλοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο

    και το σύστημα μας επιβάλλει ότι το κυρίαρχο κίνητρο στην ζωή μας είναι το κέρδος και μόνο και βάση αυτού κάνουμε τις επιλογές μας

    σκέψου πόσα παιδιά χαράμισαν το μέλλον τους απλά και μόνο για επαγγελματική και άρα αρκετό χρήμα αποκατάσταση

    παιδιά που θα ήθελαν να ασχοληθούν με την τέχνη, με τον χορό, με την μουσική, με την ζωγραφική κλπ

    και όμως διάλεξαν το τι θα σπουδάσουν με μόνο γνώμονα το κέρδος που θα τους αποφέρει η σπουδή τους

    και έτσι βγάζουμε άχρηστους αδιάφορους δασκάλους οι οποίοι με την σειρά τους δημιουργουν τις συνθήκες να βγουν αμόρφωτοι μαθητές

    βγάζουμε άχρηστους γιατρούς δικηγόρους κλπ οι οποίοι στην πραγματικότητα αγόρασαν το πτυχίο τους λόγω των χρημάτων και του «κύρους» που αποφέρει αυτό

    Μου αρέσει!

  21. νασος

    απολυτο δικιο σε ολα οσα αναφερατε. θελω ομως καποια στιγμη να ανοιξει και ‘ο φακελος΄ πανεπιστημιο Κυπρου. Του οποιου οι αποφοιτοι νομιζουν οτι τελιεωσαν το ΜΙΤ!
    και του οποιου τους αποφοιτους λογω του οτι ειμαι εκπαιδευτικος του αναγνωριζω χωρις να μου πουν που σπουδασαν σε 2 το πολυ 3 λεπτα διαλογου!
    Εννοειται οτι τα ιδιωτικα πανεπιστημια (ο θεος να τα κανει) εδω στην Κυπρο ειναι υποδεεστερα και απο ΙΕΚ αλλα αυτο δεν κανει το πανεπιστημιο Κυπρου Χαρβαρντ.
    Οι φιλολογοι του ειναι οι πιο ανορθογραφοι απο ολα τα ελληνοφωνα πανεπιστημια που υπαρχουν..
    το 80 % παιρνει πτυχιο με 8,…. και οταν ανοιξεις κουβεντα σου λενε ρε εγω ειμαι αποφοιτος του πανεπιστημιου Κυπρου!!!!!!!!!!!!! ΟΛΕ
    θα ναι τυχαιο οτι σε ολες τις λιστες καταταξεις παγκοσμιως ειναι στη θεση 1200 περιπου.
    οι οποιες μπορει να μην ειναι παντα 100% αξιοπιστες αλλα δεν μπορει ολες να λανθανουν!
    ενδεικτικα αναφερω οτι το αθηνων , θεσσαλονικης, κρητης, πατρων και εννοω καποια τμηματα αυτων ειναι στις θεσεις 500-850 περιπου!
    καποια στιγμη πρεπει να ξεπαραμυθιαστει ο Κυπριος..

    Μου αρέσει!

  22. osr

    το ucy!! το παsh πανεπιστήμιο!!!!!
    😉

    έτσι ακριβώς όπως τα λες φίλε νάσο

    έχω μια γνωστή μου που διδάσκει στο ucy στο τμήμα φιλολογίας

    μου είπε ότι στο πανεπίστημιο που πήρε το πρώτο πτυχίο στην Αυστρία οι καθηγητές τους έδιναν μια λίστα από βιβλία που θα έπρεπε να διαλέξουν και να διαβάσουν ώστε να μπορέσουν να γράψουν απόψεις, σχολιασμούς κλπ κλπ

    στο ucy οι φοιτητές βαριούνται τόσο πολύ και αντιδρούν όταν οι καθηγητές τους δίνουν έστω και ένα βιβλίο να διαβάσουν και εν τέλει τελικά αυτό που γίνεται είναι να σχολιάζουν απλά κείμενα!!

    δηλαδή αυτό που κάναμε στο λύκειο!

    εξ ου και το ότι το ucy
    (το οποίο έχει και σύνδεσμο γονέων!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
    θεωρείται απλά τετάρτη λυκείου!

    γενικά το επίπεδο είναι χαμηλό και αυτό οφείλεται εξ όσων καταλαβαίνω στην γενικότερη νοοτροπία τόσο των φοιτητών αλλά και των καθηγητάδων-πρυτάνεων τύπου ζένιου και λοιπών οι οποίοι ειναι αποκλειστικά στην λογική του κέρδους των ημετέρων…..

    το ucy είναι αντικατοπτρισμός της κοινωνίας του τίποτα που ζούμε, της πνευματικής φτώχειας μέχρι θανάτου όπου δεν παράγεται κανένα πνευματικό έργο

    και οι κύπριοι καλλιτέχνες και πνευματικοί άνθρωποι γενικά μπορούν να διαπρέψουν μόνο όταν βγουν εκτός της βραχονησίδας

    Μου αρέσει!

  23. nasos

    ακριβως. το παραδοξο ειναι ομως οτι οχι μονο δεν βλεπουν τα του ηλιου φαενωτερα, αλλα νομιζουν οτι τα λοιπα πανεπιστημια και κυριως της Ελλαδας δεν αξιζουν μια μπροστα στο super ucy!!!
    Συγκρινουμε της φιλολογιες της Ελλάδος με αυτην της Κύπρου οπως και τις αντιστοιχες παιδαγωγικες???? Θα πεσει φωτια να μας καψει. προτιστως πρεπει να διδαχθει η ελληνικη σωστα πρωτα στο ucy σημειο που το επιπεδο ειναι προσχολικο!! και υστερα το συγκρινουμε με αλλα πανεπιστημια.
    Ας μην σχολιασω το τεχνολογικο πανεπιστημιο καλυτερα. Οσο για τα ιδιωτικα εκει η κατασταση ειναι απλα γελοια.
    επιτελους ας ξυπνησουν οι Κυπραιοι και να αντιληφθουν οτι κ αλλου υπαρχουν «καλα» πανεπιστημια οπως το δικο τους!!!!!!!!!!!!! και κυριως να κατανοησουν οτι ακαδημαικη παιδεια δεν αποκτιεται μεσω των στειρων γνωσεων που σε πυροβολει μια σχολη, αλλα της ζωης που κανεισ γυρω απο αυτο κατι το οποιο οταν εισαι κυπριος κ σπουδαζεισ διπλα απο το σπιτι σου ψαχνοντας παρκινγκ για τη Μερσεντε εξω απο τη σχολη και κυνηγωντας το 10 σε καθε μαθημα εχοντας καθηγητες των οποιων το ερευνητικο και οχι μονο εργο αγνοειται αλλα νομιζουν οτι ειναι οι υπερανθρωποι του Ζαρατουστρα παραταυτα , δεν το επιτυγχανεις. Βοσκος παραμενεισ με διπλωμα απο ucy!!!

    Μου αρέσει!

  24. cancel

    ego idi pisteuo oti imaste to fthino dianoitiko dinamiko! as poume se mas tous dikigorous skane oloi kai apo pantou, tin dikigoria stin kipro tin ekanan plintirio e kai fusika oso pio ptoxos to pneumati ise, ise kai pio eytyxis! edo exoume apofoitous pou den miloun ellinika kala, edo exoume sunadelfous pou ta konomane kanontas ti lantza epistimi! tespa… emis imaste kai kapos tyxeroi pou pirame ena dromo, oi nees genies pou onireyontai mono to dimosio kai ta kollegia ti tha kanoun?!!?

    Μου αρέσει!

  25. Ανώνυμος

    sumfwnw se genikes grammes me ta perissotera paidia tou blog oti profanws kai den efthinonte autoi pou pane sta kollegia kai pernoun ptixia xwris na to aksizoun aplws kai mono epeidh exoun lefta kai plhrwnoyn enw alloi sapizoun stis eisagwgikes ..Antithetws aytoi oi opoioi ftaine gia to oti lathos anthrwpoi mpainoun se lathos theseis s einai ksekathara to dieftharmeno sistima twn pelateiakwn sxesewn einai h pantelhs aniparksia ekeinwv twn mixanismwn pou den elexoun autous tous anthrwpous pou teleiwsan opws eipwthike to tade «panepistimio sto tade agnwsto psaroxwri ths agglias»klp…Autoi paidia, pou teleiwnoun ta kollegiaka oi gonoi plousiwn oikogeneiwn klp kanoun th douleia tus kai MAGIA tous kai mhn paraponieste loipon..afou to kratos tous xaidevei…Kapoia stigmh omws auto h Kipros tha to plirwsei poli akriva gia to xamilo epipedo twn epistimonwn oi opoi sun tois allois den tha milane kai ellinika opws to plirwnei hdh h ellada(xwris eftixws na exei ftasei se tetoia katantia oi daskaloi na mh milane kala ellinika)…Wstoso yparxoun kai paidia pou teleiwsan sthn Ellada opws lete kai einai kai aftoi touvla..afou empainan me poli xamiloterous vathmous se sxesi me tous elladites px nomiki komothnhs me 12 meso oro klp(milaw gia epoxi 2000).To Pan Kiprou mprosta sta koloxania ths elladas nai moiazei me to Harvart,psemata einai?Kai esi file cancel de katalava to oti kanane plintirio th dikigoria sth kipro opws les poios efthinetai?oi tipoi pou skane apo pantou ?h H apousia mixanismwn elexou twn ptixiwn file mou kai isws kai o dikigorikos sillogos pou tous afinei anekselextous na alwnizoun apaksionontas to eppagelma ..ti simasia exei loipon an kapoios teleiwse sthn agglia nomikh kai se poio panepistimio h iatriki sthn ellada h sth gallia klp..oi sillogoi tha apofanthoun ean exei th katartish na askisei to eppagalma tou dikigorou h tou giatrou kai oxi esi h egw diaforetika to provlima tha dieonizetai epapeiron..Gia fantasou na xaseis kami diki apo kanan apofito kanenos agnwstou panepistimiou agglias tupou luton..Fisika kai metraei to panepistimio pou teleiwneis, omws pio poli Sth praksi tha fanei ean eisai kalos eppagelmatias h oxi as afisoume loipon tis klapses..telos mhn treleneste me ekeinous px pou teleiwsan to intercollege kai vriskoun douleia amesws dioti an den einai kaloi se auto pou kanoun tha tous apovalei h agora kai tha fane to kefali tous..

    Μου αρέσει!

  26. osr

    άρα φίλε ανώνυμε με αυτο που λες

    » Sth praksi tha fanei ean eisai kalos eppagelmatias h oxi as afisoume loipon tis klapses..»

    ποιο είναι το συμπέρασμα; καλώς ή κακώς γίνεται αυτό που γίνεται; πρέπει να γίνει κάτι ή να μην γίνει τίποτα;

    Μου αρέσει!

  27. nasos

    κ εγω επιμενω γιατι ο ανωνυμος εκφραζει μια τεραστια ουτοπια της κυπριακης κοινωνιας . κωλοχανιο τα πανεπιστημια της Ελλαδας και εδω μπροστα σε αυτα ειναι το Χαρβαρντ???
    Ημαρτον. σε ποιο τομεα υπερτερει?
    σε αυτο της ελληνικης γλωσσας (για τις θεωρητικες κατευθυνσεις)??????? το κυπρου μπροστα στα της ελ΄λαδος ειναι δημοτικο!!
    στην ερευνα???? νηπιο!!!
    στην ακαδημαικη γενικοτερη καλλιεργεια ενος ατομου με τα οχι στενα ορια της γνωσης???
    προνηπιο!!!
    που ειδες οτι υπερτερει??? Μονο στο οτι δεν κανουν απεργιες. ΜΟΝΟ κ πουθενα αλλου οπως αλλωστε μαρτυρει κ η θεση στις ανα τον κοσμο λιστες πανεμπιστημιων τις οποιες επικαλεστηκε και ο αντιπρυτανης στο ραδιο για να αναδειξει την εξελιξη του πανεπιστημιου κυπρου.

    ξυπνηστε και αποβαλλετε το κομπλεξ του σαν την Κυπρο δεν εχει που ειναι βαθια ριζωμενο.

    Μου αρέσει!

  28. osr

    νάσο εδώ με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο 😉

    Μου αρέσει!

  29. nasos

    το κακο ειναι οτι και αλλους συμφωνους τους βρισκει αλλα δεν το κατανοουν καν αφου βρισκονται σε εγκεφαλικη συγχυση προσπαθωντας να κρατησουν τα παντα σε αυτον τον τοπο στην κορυφη! η καλυτερη ζωη! οι καλυτερες παραλιες (ασχετα αν ειναι οι χειροτερες στη μεσογειο)
    ο καλυτερος προορισμος χριστουγεννων (τυφλα ναχει το λονδινο …αυτα δεν ειναι λογια νιρβανας μου αλλα απαντηση ντοπιου στις διακοπες μου στο λονδινο)
    τα καλυτερα πανεπιστημια (ουδεν σχολιο!!!)
    το καλυτερο φαγητο!!
    μας ζηλευουν κ μας κυνηγουν ουλλοι !!
    μεχρι κ οτι οι καλαμαραδες εκαναν πολεμο στους κυπραιους ακουγα στο χ φακτορα… επειδη βγηκαν μερικοι υποψηφιοι κυπραιοι υπηρχε στην Ελλαδα κινημα να πολεμησουν τους κυπριους~~~~~ τελικα βγηκε παλι Κυπριος!!!!!!!!
    Μα ποσο κομπλεξ επιτελους?

    Και αυτη η ψωροκοστενα η Ελλαδα εινα που ναι με το να ποδι στον ταφο εχει να τακουει κ απο τους κυπριους. δεν μας στηριζει ακουω , ποτε μας βοηθησε ακουω… μια φορα η κωλοχουντα εκανε την μαλακια της και φταιν ολοι οι καλαμαραδες!
    δωρεαν θεσεις σε πανεπιστημια με βαθμους 5 ενω οι καλαμαραδες θελουν 15 να μπουν, δωρεαν θεσεις σε εστιες , δωρεαν εκγυμναση των αθλητων και στεγαση τους στα ολυμπιακα χωρια. Ολο το μαυρο και ασπρο χρημα απο Ελλαδα εδω ερχεται κ ζουμε εμεις πιο ανετα κ γκρινιαζουν οι κυπριοι.
    ο καλαμαρας τι παιρνει εδω?????
    ενα αγγουρι. πρασινη καρτα που και αυτη πολλες φορες του κανουν τους δυσκολους στο ιμιγκρατιον οφφις!!!!!!
    και ακους κ οτι ερχονται κ μας παιρνουν τις θεσεις στα σχολεια καθηγητες καλαμαραδες!!
    Οταν προς 20 χρονων ολοι οι κυπριοι διοριζονταν επι παπανδρεου στο δημοσιο σχολειο σαν μυγες επειδη εδω υπηρχε πεινα ηταν καλα … κ που τα πα…

    Μου αρέσει!

  30. osr

    σαν την κύπρον ένεshei ρε κουμπάρε αααα….

    κλασσική κουβέντα κομπλεξικού κυπρέου

    ειδικά η σύγκριση της τάχα οργανωμένης κύπρου μας με την ελλάδα είναι στα must των κομπλεξικών

    τα ζω κάθε μέρα και αυτό που έχω να πω είναι ότι σε αυτό το μπουρδέλο που ζούμε τίποτα δεν λειτουργεί

    γιαυτό άλλωστε πέφτουν τα αεροπλάνα γιαυτό πεθαίνουν τα μωρά στο ιπποκράτιο από λεγεωνέλα γιαυτό ο άγιος jyκκου ενώ έχει απόφαση εναντίον του από το Ανώτατο Δικαστήριο από το 2005 την γράφει στα @@ του γιαυτό το madissons που διαφημίζεται σε όλες τις εφημερίδες τηλεοράσεις ραδιοφωνα είναι παντελώς παράνομο αλλά συνεχίζει εκεί απτόητο να δίνει εκατομύρια στον παρανομο πουτάχα δεν τον βρίσκουν να του επιδώσουν την κλήση για να πάει δικαστήριο!!!!!

    και άλλα πολλά και πιο πολλά…..

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε