ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ- Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥΡΓΟΔΙΚΕΙΟΥ

Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ

«Τα διάφορα αδικήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι δέκα κατηγορούμενοι φέρεται να διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του προαναφερθέντος επεισοδίου. Ότι δε κατά τις μεταμεσονύχτιες πρωινές ώρες της 20.12.2005 συνέβηκε κάποιο επεισόδιο σε δρόμο της Ακροπόλεως στη Λευκωσία, με εμπλεκόμενους αστυνομικούς και τους δύο προαναφερθέντες πολίτες, δεν είναι υπό αμφισβήτηση και αντίθετα αποτελεί κοινό τόπο μεταξύ των μερών. Υπάρχει, άλλωστε, αρκετή αδιαμφισβήτητη μαρτυρία την οποία αποδεχόμαστε ως αντιπροσωπευτική της αλήθειας και με βάση αυτή οδηγούμαστε στο ίδιο συμπέρασμα. Θα αναφερθούμε σ’αυτή αργότερα.

 

 

Κάποιοι από τους κατηγορούμενους με δηλώσεις μέσω των συνηγόρων τους αλλά και δικές τους, ανώμοτες δηλώσεις, στις οποίες προέβηκαν όταν κλήθηκαν να προβάλουν την υπεράσπιση τους, δέχονται ότι ήσαν παρόντες στη σκηνή και ότι είχαν κάποια συμμετοχή στο επεισόδιο. Ενώ κάποιοι άλλοι δέχονται μόνο ότι ήσαν παρόντες στη σκηνή.

 

Αξιωματικοί οι οποίοι υπηρέτησαν σε κάποιο προηγούμενο χρόνο στη Μ.Μ.Α.Δ. ή υπηρετούσαν στη μονάδα αυτή κατά το χρόνο του επεισοδίου, ισχυρίστηκαν ότι αναγνώρισαν με βεβαιότητα, ειδικά από την παρακολούθηση της φερόμενης ως πρωτότυπης ταινίας, τεκμήριο 43, τους κατηγορούμενους 1, 2, 3 και 4. Εν πάση περιπτώσει, είναι παραδεχτή η παρουσία των κατηγορουμένων αυτών στη σκηνή του επεισοδίου, όπως και των κατηγορουμένων 8, 9 και 10

 

Σύμφωνα δε με τα γεγονότα αυτά δε διατηρούμε οποιαδήποτε αμφιβολία ότι στις 20.12.2005, μεταξύ των ωρών 03:25π.μ. και 04:10π.μ. περίπου, συνέβη το προαναφερθέν επεισόδιο στην οδό Ελευσίνος, πάροδο της οδού Αρμενίας, στην Ακρόπολη Λευκωσίας, με εμπλεκόμενους τους παραπονούμενους, Μάρκο Παπαγεωργίου και Γιάννο Νικολάου, καθώς επίσης αριθμό αστυνομικών οι οποίοι βρίσκονταν το βράδυ εκείνο σε διατεταγμένη υπηρεσία για καταστολή σοβαρού εγκλήματος σύμφωνα με την Τμηματική Διαταγή, τεκμήριο 100. Επίσης δε διατηρούμε οποιαδήποτε αμφιβολία ότι κατά το εν λόγω επεισόδιο ο Μάρκος και ο Γιάννος είχαν υποστεί τα διάφορα τραύματα τα οποία παραθέτει στις δύο εκθέσεις του, έγγραφο 25Β, ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους, Μ.Κ.25.

 

 

Στο σημείο αυτό και συγκεκριμένα στη σελίδα 2099 των πρακτικών ο Μάρκος συμφωνεί ότι μεταφέρθηκε πάνω στο πεζοδρόμιο και εξηγεί πως συγκεκριμένος κατηγορούμενος τον οποίο αναφέρει με τον αριθμό που έχει στο εδώλιο (ο κατηγορούμενος 7) τον τράβηξε από τα μαλλιά και τον μετέφερε μέχρι εκεί. Ενώ πιο κάτω στην ίδια σελίδα αναφέρει ότι θυμόταν τον κατηγορούμενο 6 που τον κλωτσούσε δυνατά στο πρόσωπο

 

Όπως και στο στάδιο της κυρίως εξέτασης έτσι και στο στάδιο της αντεξέτασης του ο Μάρκος ισχυρίστηκε ότι αναγνώρισε όλους τους κατηγορούμενους που έβλεπε στο εδώλιο ως μερικά από τα πρόσωπα που είχε δει το βράδυ της 20.12.2005 στη σκηνή του επεισοδίου.

 

Σύμφωνα με τις εν λόγω καταθέσεις, το περιεχόμενο των οποίων είναι περίπου το ίδιο, οι κατηγορούμενοι 1, 2, 3, 4 και 9, τοποθετούν τους εαυτούς τους στη σκηνή της οδού Ελευσίνος από την αρχή του επεισοδίου μέχρι και το τέλος του και ακολούθως στον Αστυνομικό Σταθμό Λυκαβηττού όπου ο καθένας ετοίμασε τη δική του κατάθεση ή καταθέσεις στο πλαίσιο που αναφέραμε προηγουμένως

 

Η ιατρική μαρτυρία την οποία έχουμε αποδεχτεί αποδεικνύει εμμέσως πλην σαφώς ότι οι δύο παραπονούμενοι σε κάποιο πολύ πρόσφατο χρόνο πριν υποβληθούν κατά τις πρωινές ώρες της 20.12.2005 σε ιατρικές εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας είχαν κακοποιηθεί.

 

Επίσης, αναντίλεκτο είναι και το γεγονός ότι στην κακοποίηση των παραπονουμένων ενέχοντο μέλη της αστυνομίας.

Αποδεχόμενοι την πιο πάνω μαρτυρία διαπιστώνουμε ότι κατά το εν λόγω επεισόδιο ο Μάρκος και ο Γιάννος κακοποιήθηκαν βάναυσα με διάφορους τρόπους.

 

Στο τέλος της ημέρας πρόκειται για μια σοβαρή περίπτωση βάναυσης κακοποίησης από μέλη της αστυνομίας δύο ανυποψίαστων πολιτών

 

Εν πάση περιπτώσει, κατά το εν λόγω επεισόδιο ο Μάρκος και ο Γιάννος κακοποιήθηκαν κατά τον τρόπο και στο βαθμό που έχουμε αναφέρει προηγουμένως. Στηριζόμενοι στο εύρημα αυτό διαπιστώνουμε περαιτέρω, χωρίς να διατηρούμε την παραμικρή αμφιβολία, ότι στην παρούσα υπόθεση υπήρξε κατάφορη παραβίαση του άρθρου 5 του περί Της Σύμβασης κατά των Βασανιστηρίων και Άλλων Μορφών Σκληρής Απάνθρωπης ή Εξευτελιστικής Μεταχείρισης ή Τιμωρίας (Κυρωτικού) Νόμου 235/1990,

 

Όμως, υπάρχει μαρτυρία προερχόμενη από τους ιδίους τους κατηγορούμενους 1, 2, 3, 4 και 9 με την οποία τοποθετούν τους εαυτούς τους στη σκηνή κατά το στάδιο εκείνο

Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενοι 1 και 4 ενήργησαν για τη σύλληψη του Μάρκου και οι κατηγορούμενοι 2 και 3 ενήργησαν για τη σύλληψη του Γιάννου.

 

 

Αυτό που συνέβηκε κατά το επεισόδιο της 20.12.2005 με θύματα τους δύο παραπονούμενους και θύτες μέλη της αστυνομίας είναι πραγματικά λυπηρό και στην προέκταση του πολύ ανησυχητικό. Το κράτος θα πρέπει να ανησυχεί από τέτοια φαινόμενα που έχουν την τάση να κλονίζουν την εμπιστοσύνη της κοινωνίας προς τους δημοκρατικούς θεσμούς» !!!!! τα θαυμαστικά είναι έξτρα….

 

η ουσία των πιο πάνω αποσπασμάτων της αποφασης

είναι ότι η μαρτυρία που υπήρχε ενώπιον του δικαστηρίου πέραν του βίντεο (που δεν έγινε δεκτό)

είναι ΕΠΑΡΚΕΣΤΑΤΗ για να τους καταδικάσουν έτσι κι αλλοιώς

Υπ΄όψιν επίσης ότι αυτά είναι μόνο όσα έγραψαν οι δικαστάες στην απόφαση τους

δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κι αλλη μαρτυρία (που υπάρχει πάααρα πολυ μεγάλος όγκος μαρτυρίας και από τον Γιάννο και από τον Μάρκο)

την οποία απλά δεν ανέφεραν καν!

 

Advertisements

9 Σχόλια

Filed under "δικαιοσύνη", Κίνηση Πολιτών alert

9 responses to “ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ- Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ

 1. Ο κλονισμός της κοινωνίας προς τους θεσμούς προϋπήρχε της απόφασης. Απλώς με την αποφαση η κοινωνία αντιλαμβάνεται ότι οι θεσμοί έχουν ξεφτιλιστεί σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι φανταζόταν. Από την άλλη αναδεικνύει την πλήρη ανικανότητα των διαχειριστών του συστήματος αφού αποδεικνύονται παντελώς ανίκανοι να προασπίσουν τα συμφέροντά τους έστω με ένα κεκαλυμμένο τρόπο. Γι αυτό και η κοινωνία όλο και λιγότερο θα τους ανέχεται με την πάροδο του χρόνου. Και οι φορείς της εξουσίας όλο και περισσότερο θα φανερώνουν την ασημαντότητά τους. Και θα επιβιώνουν μόνο χάρη στην ανοχή της κοινωνίας. Που και αυτή εξαντλείται.

  Μου αρέσει!

 2. αγαπητέ αντρέα μακάρι από αυτό το μεγάλο κακό

  με το οποίο πραγμαιτκά πιάσαμε πάτο, να βγει ένα μεγάλο καλό

  ο κόσμος να αντηληφθεί ότι τίποτα δεν λειτουργεί γι αυτόν
  ΄
  και ότι όλα κερδίζονται μόνο όταν τα διεκδικούμε!

  Μου αρέσει!

 3. γραφε να μαθαινουμε

  Μου αρέσει!

 4. η ουσία ρόουζ μου του πιο πάνω αποσπάσματος της απόφασης

  είναι ότι η μαρτυρία που υπήρχε πέραν του βίντεο (αφού δεν το δέκτηκαν)

  είναι ΕΠΑΡΚΕΣΤΑΤΗ για να τους καταδικάσουν έτσι κι αλλοιώς

  και υπ όψιν ότι αυτά είναι μόνο όσα έγραψαν οι δικαστάες στην απόφαση τους

  δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κι αλλη μαρτυρία

  μίλουσα χτες με τον γιάννο και μου είπε ότι ο ίδιος αναγνώρισε έναν προς ένα και μια μπατσενα εντός της αίθουσας του δικαστηρίου από το εδώλιο του μάρτυρα ΟΛΟΥΣ τους κατηγορούμενους μπάτσους σαν τους βασανιστές του

  πρέπει να συνεχιστεί η αντίδραση

  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ
  ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΑΣΕΙ ΠΑΤΟ
  ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΟΜΩΣ

  Μου αρέσει!

 5. Αγνωστος Χ

  Η απαξιωτική αντιμετώπιση των θεσμών και του συστήματος γενικότερα από τους πολίτες, δε συνιστά κατ’ ανάγκην και δυναμική διεκδίκηση της κοινωνικής και πολιτικής τους ελευθερίας. Οι Κύπριοι πολίτες δύσκολα προβαίνουν σε τέτοιες μορφές ΑΝΤΙ-δρασης. Είναι μια χουφτα άνθρωποι αυτοί που ενστερνίζονται παρόμοιες αντιλήψεις και λειτουργούν ελεύθερα σε κοινωνικο-πολιτικό επίπεδο.

  Μου αρέσει!

 6. αγνωστε Χ
  γιαυτό όσο πιο πολλοί πάμε στην πορεία το σάββατο ώρα 11 πλατεία ελευθερίας τόσο πιο έντονη θα είναι η διεκδικήση!!!

  ας πάμε πολλοι και ας μην αφήσουμε τους δημοσιοΚΑΦΡΟΥΣ να θάψουν το θέμα

  στα σκατά των θεμάτων τους

  Μου αρέσει!

 7. Αγνωστος Χ

  Εκεί θα προσπαθήσουν να είναι όσοι αντιστέκονται στην αδικία και τη διαφθορά, όσοι εναγωνίως αγωνίζονται για την ελευθερία τους σε όλα τα επίπεδα… και ίσως με πολύ καυστικά σχόλια σε πανό και πλακάτ. Η ΑΝΤΙδράση αυτή όμως δεν αποτελεί και δυναμική διεκδίκηση! Δεν είναι τόσο απλό το θέμα.

  Μου αρέσει!

 8. κουτσοφτου

  Οπως εγραψα και στο μπλοκ του Κωστα , το δικαστηριο,ειναι ενας χωρος που μεχρι να πεθανω δεν θα ξαναμπω.Εζησα την ψευτια την αδικια,την αλληλοβοηθεια των καταχραστων καθε ειδους εξουσιας,τοσο εντονα που και να φτυνω παρνωντας απεξω κανω κακο στους σιελογονους αδενες μου που πρεπει να τους διαφυλαξω ωστε να τους χρησιμοποιησω οταν εχω μπροστα μου οχι κτιρια,αλλα τα ρεμαλια τα πατσαβουρια τις κουραδες που αντιμετωπισα καποια στιγμη εκει μεσα.

  Μου αρέσει!

 9. κουτσοφτού δεν το νέο κείμενο για την ποιότητα των ανθρώπων της «δικαιοσύνης» και θα καταλάβεις

  άγνωστε χ δεν υπάρχει άλλη επιλογή

  τα πράγματα είναι απλά

  ή θα γίνει κάτι ΤΩΡΑ που έχουμε πιάσει πάτο και έχουν πέσει οι μάσκες ή δεν θα γίνει ποτέ

  σιγά σιγά, ας έρθει κόσμος στην διαδήλωση αύριο η ώρα 11 και θα έρθει περισσότερος στην επόμενη

  βήμα βήμα, δεν χρειάζονται άλματα

  όπως είπε και ο Γιάννος Νικολάου χτες δεν μπορούμε να πετάξουμε αμέσως πρέπει να μάθουμε να περπατάμε πρώτα

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s