Η σπίθα του εγκλήματος της εξουσίας άναψε την εξέγερση και αυτή τις δύο ελλάδες

Μεγάλο εργαλείο το ιντερνέτ………………….. περιδιαβαίνοντας στις πεδιάδες τις βουνοπλαγιές του και τις θάλασσές του μπορείς να κατανοείς και να αντιλαμβάνεσαι πολύ πιο άμεσα την κοινωνία στην οποία ζεις.

 

Μπορείς να έχεις μια άμεση άποψη για την κοινωνία και τους ανθρώπους της, η ανωνυμία του κάνει τους ανθρώπους να πετάνε τα προσωπεία και να μιλάνε ωμά, να εκφράζουν αυτό που αληθινά έχουν στην ψυχή τους….

 

Το μη κόστος της μη προσωπικής επαφής απελευθερώνει τους ανθρώπους από τα στεγανά των στενών διαπροσωπικών σχέσεων όπου ως επί το πλείστον αποτελούνται από συνεχείς συμβιβασμούς, όχι πάντα με την κακή έννοια, αλλά υπό την έννοια του να μην υπάρχει τόσο παρορμητικότητα και άμεση έκφραση των απόψεων συναισθημάτων για γεγονότα αλλά και για πρόσωπα που εκφράζουν απόψεις για τις οποίες έχουμε έντονα συναισθήματα…..

Αλλιώς ενεργείς στον διαπροσωπικό σου κόσμο δια ζώσης και αλλιώς όταν έχεις απλά ένα κείμενο και ένα ψευδώνυμο αυτού που το έγραψε…..

Ακόμα και ανθρώπους που ξέρεις στην αληθινή ζωή, στην διαδικτυακή τους βλέπεις αλλιώς μέσα από τα κείμενά τους………..

Εδώ είναι ένας άλλος κόσμος…..

Μια μικρή μεγάλη εισαγωγή για να μπω στην ουσία…..

Στις 6 Δεκεμβρίου 2008 έλαβε χώρα ένα αποτρόπαιο έγκλημα από την προσωποποίηση της εξουσίας εις βάρος ενός 15χρονου παιδιού, εις βάρος της κοινωνίας ολόκληρης…

Το έγκλημα αυτό έδρασε σαν την φλόγα που άναψε το φυτίλι της πυριτιδαποθήκης που λέγεται μεταπολιτευτική Ελλάδα, της γενιάς των 700 ευρώ, του μη μέλλοντος, της πλήρης διαφθοράς των πάντων, της αναξιοκρατίας και της μιζέριας

Αυτό έφερε την εξέγερση των ημερών μας, η φλόγα μπορεί να αποδυναμώθηκε, αλλά παραμένει εκεί και με πρώτη ευκαιρία θα αναζωπυρωθεί και πάλι……..

Αυτή η εξέγερση με τις παρενέργειες του πλιάτσικου το οποίο έλαβε χώρα και με τους προβοκάτορες κουκουλοφόρους μπάτσους της εξουσίας και την ανοχή του κράτους ώστε να στρέψει τον κόσμο εναντίον της εξέγερσης ανέδειξε εν τέλει τις δύο Ελλάδες της σκέψης….

Πραγματικά αυτή την στιγμή γενικά ομιλούντες υπάρχουν δύο Ελλάδες στην ψυχή και στο μυαλό….

Υπάρχει η Ελλάδα που κοιτάει πέρα από τις βιτρίνες και τα στημένα πλιάτσικα και βλέπει την ουσία και υπάρχει και η Ελλάδα της προκατάληψης που στήνει στον τοίχο ακόμα και το 15χρονο παιδί που δεν πρόλαβε καν να σκεφτεί, πόσο μάλλον να πράξει κάτι για το δικό του μέλλον και της κοινωνίας στην οποία ζούσε…

Αντιγράφω ένα ποστ ενός ανθρώπου που είναι και εκπαιδευτικός και μάλιστα κάνει και διδακτορικό κάτι που αποδεικνύει ότι τα κωλόχαρτα δεν σημαίνουν κατανάγκην και κάτι:

  « Όλοι. Μηδενός εξαιρουμένου. Όλοι φταίμε.

Ο Αλέξης: Θεός σχωρέστον, αλλά ο καημένος ο Αλεξάκης πέθανε από τη βλακεία του. Πήγε στα Εξάρχεια με την εγωπαθή και αλαζονική άγνοια Ιάπωνα τουρίστα που επισκέπτεται το Σοβέτο. Πήγε στην πλατεία-φετίχ, τόπο ενηλικίωσης ΒιΠι μειρακίων με σκοπό να αποδείξει θεωρήματα χλεύης και ανδρισμού. Έπαιξε, έχασε και δεν νομίζω να κατάλαβε και το γιατί ήρθαν έτσι τα πράγματα. Η ήδη αρχιτεκτονικά στρωμένη ζωή του αναγκάστηκε να αποδεχτεί το μη προβλέψιμο. Θύμα σαφώς αλλά και θύτης από θέση και καταγωγή.»

Και ακολουθούν σχόλια «συμπαράστασης» και προτροπής από συμφωνούντες…

                                                                                                                                                                       

Η σκληρότητα του συγκεκριμένου ανθρώπου και των συμφωνούντων είναι απίστευτη, γίνεται όμως επικίνδυνη όταν γνωρίζεις ότι αυτός ο άνθρωπος ο περισπουδασμένος είναι και φιλόλογος που θα «διδάξει» αρχές και ιδανικά σε παιδιά σαν τον «Αλεξάκη που πέθανε από τη βλακεία του» όπως λέει…..

Η άλλη Ελλάδα έβγαλε το πόρισμα της…………. Ο «Αλεξάκης» λέει πήγε στα Εξάρχεια με την εγωπαθή και αλαζονική άγνοια και μπλα μπλα μπλα και μάλιστα βγάζει και συμπέρασμα ότι εκεί πήγε με σκοπό να αποδείξει χλεύη ανδρισμού και άλλες τινές μαλακίες!!!!!!

Η ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ σε όλο της το μεγαλείο!!!!!!!!!!

Η άλλη Ελλάδα είναι και σκατόψυχη όμως : «έπαιξε έχασε» λέει !!!!!!!!!

Τι να πεις, ό,τι έσπειραν κάποιοι πριν από μας για μας σήμερα, θερίζουμε όλοι μαζί αυτά…..

Ο αγώνας για αλλαγή της κοινωνίας ξεκινάει πάντα εκ των έσω, ξεκινάει από τα μυαλά μας

Ο μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου είναι πάντα ο εαυτός του, οι αδυναμίες του, οι ανασφάλειες του…….

12 Σχόλια

Filed under Αναρχισμός, Μετά την λύση...., Παγκόσμιο Σύστημα-Αλήθειες κρυμμένες, αλήθεια, κρίση

12 responses to “Η σπίθα του εγκλήματος της εξουσίας άναψε την εξέγερση και αυτή τις δύο ελλάδες

 1. «Υπάρχει η Ελλάδα που κοιτάει πέρα από τις βιτρίνες και τα στημένα πλιάτσικα»
  Μην υποβαθμίζεις ρε συ το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι έχασαν τις περιουσίες τους.Δηλ.αυτοι τι φταίνε;η κατασταση ειναι τραγική..

  Μου αρέσει!

 2. αγαπητή μαριάννα δηλαδή με αυτό που λες τι ακριβώς εννοείς;

  όπως πέρσι κάηκε η μισή ελλάδα από την ανικανότητα του διεφθαρμένου (παρα)κράτους έτσι και φέτος το ίδιο (παρα)κράτος και μόνο ευθύνεται για ό,τι έχει συμβεί

  εκτός και αν βάζεις στην ίδια μοίρα ένα (τάχαμου) οργανωμένο σύστημα όπως είναι το ελληνικό κράτος

  και κάποιους σκόρπιους μπαχαλάκηδες που βρήκαν ευκαιρία με την ανοχή αλλά και την συνδρομή του κράτους που προσέφερε και αυτο κουκουλοφόρους με λοστούς
  (βλέπε βίντεο και φωτό στο κυρίως θέμα για την δολοφονία)

  πως το είπε ο λαζόπουλος,

  δολοφονήθηκε 15χρονο παιδί από την εξουσία.

  ΣΤΟΠ

  δεν πας παρακάτω

  σε αυτό συμφωνώ απολύτως με τον λαζόπουλο

  οκ προχωρώ αγαπητή μαριάννα και σε ρωτάω: πράγματι κάποιοι έχασαν τις περιουσίες τους οι οποίοι δεν φταίνει, πράγματι η κατάσταση είναι τραγική.

  και;

  ποιος φταίει γιαυτό είπαμε;

  Μου αρέσει!

 3. Το σκατοσύστημα φταίει. Εγω πάντως ξέρω πώς πέθανε ένα παιδάκι και πώς τίποτα στον κόσμο δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον αστυνομικό.Διαφωνω όμως με τον Λαζόπουλο.Τι πάει να πει ΣΤΟΠ ρε συ; Δηλαδή να αγνοήσουμε τα κακα που έγιναν μετα τη δολοφονία;
  Δεν ξερω τι να πώ.Είναι τόσο μα τόσο λυπηρή η όλη κατάσταση.

  Μου αρέσει!

 4. επαναλαμβάνω αγαπητή μαριάννα:

  οκ να μην τα αγνοήσουμε τα κακά που έγιναν μετά τη δολοφονία

  τι να κάνουμε δηλαδή;

  Μου αρέσει!

 5. Osr,
  γιατί έσβησες τα σχόλια μας για την φιλενάδα σου?

  Μου αρέσει!

 6. αγαπητέ μου κώστα έσβησα τα σχόλια που είχαν να κάνουν με την εν λόγω ….. γιατί θεώρησα ότι δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα

  Μου αρέσει!

 7. Hταν σχόλια που αφορούσαν το δικό της εμετικό στυλ και τίποτε άλλο.Η κυρία είναι άρρωστη και μπορεί κάποιος να το διακρίνει απο τα γραφόμενα της.Αν ακόμη αποδειχθεί ότι είναι και κυπραία ακόμη χειρότερα.Και εμείς είμαστε επικριτές της κυπριακής νοοτροπίας αλλά με τρόπο που να προβληματίζει όχι να προκαλεί ή να επιζητεί το ενδιαφέρον απο άλλους.Είναι πασυφανές απο το μπλόκ της ότι αυτό θέλει…ενδιαφέρον.

  Μου αρέσει!

 8. ακριβώς αγαπητέ Κώστα, επειδή αυτό που αποζητεί η εν λόγω………….. είναι σημασία δεν ειναι ανάγκη να της της το προσφέρουμε 😉

  Μου αρέσει!

 9. Osr καλες γιορτες
  θα τη συνεχισουμε τη κουβεντα μας οπως ειπαμε, μπορει και με λιγο κρασι τουτεε τις μερες..
  σε φιλω και σου ευχομαι να εισαι καλα με την συντροφο σου και να πραγματοποιηθουν οι επιθυμιες σου [εκτος του Κυπριακου :-)]

  Μου αρέσει!

 10. Αγαπητή Ρόουζ θα τα πούμε σίγουρα σύντομα!

  Εύχομαι εσύ η κορούλα σου και όσοι αγαπάς να έχουν υγεία και χαρά!!!

  τσ τσ στο Κυπριακό θέλουμε και οι δύο τα ίδια

  ένα καλό μέλλον για όλους τους κάτοικους της μαλθακής μεγαλόνησου
  😉

  Μου αρέσει!

 11. Να καταδικάσουμε κάθε καταπάτηση του νόμου!!

  Καλα Χριστούγεννα dear osr , και ευχομαι με το νέο έτος να βελτιώσεις το μπλόκ σου ,δηλαδή να το οργανώσεις λίγο καλύτερα ,διοτι εχεις πολύ καλό υλικό!!!

  Μου αρέσει!

 12. αγαπητή μου μαριάννα εύχομαι πάνω απ΄όλα υγεία!!!!!

  καλά να περάσεις στις γιορτές με όλους αυτούς που αγάπάς!!!!!!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s