ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΑΡΝΙΑ 2000

 

 

 

  Όταν το καλοκαίρι του 1989 κάποιες κύπριες γυναίκες αποφάσισαν να κάνουν κατι έμπρακτο για την Κύπρο, η πολιτική και κοινωνική μαλθακότητα στην Κύπρο ήταν η ίδια με την σημερινή.

 

Κατέλαβαν την Ακρόπολη των Αθηνών και δεν άφηναν κανένα τουριστα να εισέλθει.  Η Ακροπολη των Αθηνών ως γνωστόν προσελκύει καθε χρόνο, ειδικα το καλοκαίρι, εκατομύρια τουριστες από ολοκληρο τον κόσμο.

 

 Σκοπoς των γυναικών της Κύπρου ήταν η πληροφόρηση και απαίτηση από τους ξένους να μάθουν για το πρόβλημα της Κύπρου. Ο σκοπός επιτεύχθηκε, αφού εκτός από τους τουρίστες η εικόνα της τηλεόρασης που εδειχνε τις κυπριες γυναίκες με τα αντικατοχικά πανό, έκανε τον γύρο του κόσμου και διαλαλούσε παντού το αίτημα τους: Εξω τα κατοχικά τουρκικά στρατεύματα. Ελευθερία στην Κύπρο.

 

 

Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου του 1989 οι γυναίκες της Κυπρου κανουν την μεγαλειώδη πορεία προς τα κατεχόμενα εδάφη της Κυπρου. Ο τηλεοπτικός φακός για μια ακόμη φορά καταγράφει το πραγματικό προσωπο του τουρκικου στρατου, ο οποίος ξυλοκοπούσε ανελέητα άοπλες γυναίκες, με αποκορύφωμα την συλληψη αρκετών από αυτών. Για μιαν ακομη φορά οι εικόνες αυτές κανουν τον γύρο του κόσμου.

 Οι κυπριοι ζουν και βιώνουν την άμεση απειλή που ήθελαν να ξεχνάνε ότι υπάρχει.΄Ετσι, λόγω της απαράδεκτης αυτής κράτησης των γυναικών, η ελεύθερη Κυπρος συνταράσσεται από κινητοποιήσεις και ένας ακόμη οργασμός ενήμερωσης και διαφώτισης σ΄ολόκληρο τον κόσμο αρχίζει. Μόλις όμως οι ταλαιπωρημένες γυναίκες αφέθηκαν ελεύθερες απο το κατοχικό καθεστώς, όλες αυτές οι κινητοποιήσεις αυτομάτως σταμάτησαν  και οι κύπριοι επέστρεψαν στις ασχολίες τους λες και το πρόβλημα της Κυπρου δεν υφίστατο πλέον.

 

 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: το 37% της Κύπρου παραμένει υπό κατοχή, οι κυπραίοι δίνουν φυλλάδια στους κυπραίους!!! και τραγουδάνε  «αγωνιστικά»μοιρολόγια κάθε 20 Ιουλίου και 15 Νοεμβρίου.

 

 

Το 1990 το κατοχικό τουρκικό καθεστώς συνέλαβε τον μαθητή Πέτρο Παπαλεοντιου επειδή αυτος ο μαθητής «τόλμησε» και αμφισβήτησε εμπράκτως την εξουσία του(καθεστώτος) κατεβάζοντας την τουρκική σημαία της ντροπής για όλους εμάς,

 

Ο μαθητής Πετρος Παπαλεοντίου κρατήθηκε και βασανίστηκε βάναυσα από τα κατοχικά στρατεύματα για μήνες Για μια μεγάλη περίοδο οι κυπριοι στνταράσσονταν και έννοιωθαν και πάλι την κατοχική χνώτα πολύ κοντά τους να τους απειλεί.  Τότε οι κύπριοι μαθητές κυρίως, οργάνωναν πορείες και διαδηλώσεις για να διαμαρτυρηθούν για το απαράδεκτο αυτό γεγονός.

 

 Η διαφώτιση–ενημέρωση προς τους ξένους ήταν τότε σε πολύ μεγάλη ακμή, υπήρχε θα λέγαμε οργασμός ενημέρωσης. ¨Ολος ο κόσμος, ειδικά στην Ευρώπη ενημερώθηκε όσο ποτέ αλλοτε για την καταφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων του Π. Παπαλεοντίου και των Κυπρίων γενικοτερα.

 

Το Κυπριακό πρόβλημα σαν πρόβλημα εισβολής και κατοχής ήταν τότε στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Μέχρις ότου και οι τούρκοι κατακτητές αποφάσισαν, επειδή έτσι τους βόλευε, να αφήσουν ελεύθερο το νεαρό μαθητή, οπόταν ως δια μαγείας σταμάτησαν όλες τις κινητοποιήσεις. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ένας βασανισμένος ψυχή τε και σώματι μαθητής, 37% της Κύπρου παραμένει υπό κατοχή, οι κυπραίοι δίνουν φυλλάδια στους κύπραίους!!!! για καναδυο μέρες δυό φορές τον χρόνο.

 

 

Το καλοκαιρι του 1996 έλαβε χώρα στην Κύπρο το συγκλονιστικότερο γεγονός μετά το 1974.

 

 Οι κύπριοι μοτοσυκλετιστές κατέφτασαν στο οδόφραγμα της Δερύνειας στις 11 Αυγούστου, μετά από εξάμηνη διαδρομή με εκκίνηση από το Βερολίνο. Συμμετείχαν μοτοσυκλετιστες απ΄όλο τον κόσμο συνοδευόμενοι από διεθνή τηλεοπτικά κανάλια. Οι άοπλοι κύπριοι διαδηλωτές συγκρούονται με πάνοπλους άντρες του κατοχικού καθεστώτος και με φανατισμενο όχλο.

 

Μπροστά στις καμερες ο διαδηλωτής Τάσος Ισαάκ δέχεται τα κτυπήματα των φανατισμένων με αποκορύφωμα το καταπλάκωμα του από μια τεράστια πέτρα στο κεφάλι. Ο Ισαάκ πολτοποιημένος πέφτει νεκρός.

 

  Στις 14 Αυγούστου, μετά την κηδεία του Τάσου Ισαάκ, ο Σολωμός Σολωμού ξεφεύγει από την νεοκυπριακή μιζέρια και περνάει στο πάνθεον των ηρώων αφού έφτυσε κατάμουτρα τον αττίλα και το πανί του της ντροπής.

 

Οι νεο-κύπριοι σεβόμενοι την μνήμη των νεκρών κατακλύζουν τις παραλίες και τα βουνα και τρώγοντας σούβλες στέλνουν το «αγωνιστικό» τους μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

 

 Μετά από από καμμιά εβδομάδα το θέμα αυτό δεν απασχολεί πλεον κανένα.

 

Στους νεκρούς ομως του καλοκαιριού του 1996 ας μην ξεχνάμε και τον στρατιώτη Στέλιο Παναγή που δολοφονήθηκε απο τούρκους στην σκοπιά του και τον πολίτη Πέτρο Κακουλλή που δολοφονήθηκε από τούρκους στρατιώτες μαζεύοντας σαλιγκάρια.

 

 Η δολοφονία του Ισαάκ αλλά κυρίως του Σολωμού προβλήθηκε από όλα τα μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία καθιστώντας σαφές για κάποιο χρόνο ποιος είναι το θύμα και ποιος ο θύτης. οι κυπραίοι συνεχίζουν να δίνουν φυλλάδια δυο φορές τον χρόνο, λένε κανένα «αγωνιστικό» μοιρολοι  κάνουν δίαιτα 3-4 ημέρες στις 15 Νοεμβρίου (θέλουν να το ονομαζουν «απεργεία πείνας») και στις 16 Νοεμβρίου κάνουν και κανένα γερό φαγοπότι αφού άλλωστε αυτοί έκαναν το «χρέος» τους την κατάλληλη ημερομηνία

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΥΠΡΙΑΚΑ  ΑΡΝΙΑ  2000

 

 

 

(μέρος Β΄)

 

 

Η έννοια «αρνί» του τίτλου έγκειται στην άβουλη, ηλίθια συμπεριφορά, σ΄αυτή την ψευδαίσθηση «ειρήνης»(ότι τάχα δεν συμφέρει στους αμερικάνους-τουρκους ο πόλεμος)για τους μισούς και στην ψευδαίσθηση του «αγώνα» για τους άλλους μισούς.èΤο 1999 παρακολουθήσαμε live, την ισοπέδωση της Σερβίας μέσα στην καρδιά της Ευρώπης, σήμερα παρακολουθούμε live την ισοπέδωση του Ιράκ από τους αμερικανοεγγλέζους.

 

Μέσα στο 2000, 100.000 άνθρωποι πέθαναν σε πολέμους ανα τον κόσμο.Το ότι δεν το μάθαμε ποτέ δεν έχει σημασία.

 

Ποιος ξέρει για την πολυεθνική συρραξη του Κονγκό; Ποιος ξέρει για «τον πόλεμο των διαμαντών»στην Σιέρρα Λεόνε;Ποιος ξέρει καν που είναι αυτά τα κράτη;

 

Ποιος ξέρει για την θάλασσα αίματος Αιθιοπίας-Ερυθραίας;

 

To ότι μαθαίνουμε καθημερινά ότι κατοχικά Ισραηλινα στρατεύματα δολοφονουν Παλαιστινίους και τι έγινε; Μήπως αυτό εμποδίζει τον πόλεμο-δολοφονίες;

 

 Ποιος κύπριος ξέρει ότι το Τιμόρ (τι,που ειναι αυτό;) έχει το ίδιο προβλημα με την Κύπρο αφου το ανατολικό του τμήμα κατέχεται από την Ινδονησία(1975);

 

Ποιος θυμάται τον Οτσαλαν και τους Κούρδους που πολεμούν πάνω στα βουνα του τόπου τους από το 1978 και πεθαίνουν στις φυλακές μετά από πραγματικές απεργίες πεινας και όχι ταχα «συμβολικές» διαιτες 3-4 ημέρων.

 

Τι κι αν ο απλός Σέρβος-Ιρακινος-Αφγανός-κλπ δεν φταίει σε τιποτα, οι βόμβες πεφτουν.

 

Οι «κακοί» ε/κ οι «καταπιέζοντες» τους «καλούς» τ/κ θα γλιτώσουν τις προπαγανδιστικές βόμβες της Τουρκίας-ΗΠΑ-Αγγλων όταν αυτοί θελησουν;

 

Οι «ειρηνοποιοι» αμερικάνοι κατέχουν την πρώτη θέση στις πωλήσεις όπλων με 49,1%  παγκοσμίως και ένα πράγμα που τους χαροποιει είναι οι συρράξεις, όπου κι αν αυτές γίνονται

 

.èΤο 1974, στην καρδιά του ψυχρού πόλεμου και με την ΕΣΣΔ να προειδοποιει για την μη ανόχή της σε «ιμπεριαλιστικές» τακτικές στην Κύπρο, οι αμερικάνοι ωθούν απροκάλυπτα την Τουρκία να θέσει ακόμη ένα προπύργιο του ΝΑΤΟ στο βορρα της Κύπρου.

 

Σήμερα  δεν υπάρχει καν ΕΣΣΔ. Με όλα αυτά τα δεδομένα τι μπορει να υποθέσει κανείς;

 

Για την «ειρήνη» που εμπαιδώνεται ή για τον «αγώνα» των κυπρίων που δίνουν το «παράδειγμα» στους Κουρδους, στους Παλαιστινίους, στους Ζαπατίστας;

 

Πολλοι κυπραίοι θα πουν ότι «Οταν και Αν  έρθει η ώρα θα πολεμήσουμε» λες και τώρα ειναι το Bελγιο ή η Αγγλία κατεχόμενη. Θα πολεμήσουμε;?!!.. με ποιους όρους;

 

Τα τουρκικά πολεμικά αεροπλανάκια τους θα αμολύουν τις «ουράνιες» βόμβες τους απο τα 20.000 πόδια ,απόσταση που δεν εμπίπτει σε βεληνεκές αεράμυνας(βλ. βομβαρδισμούς Σερβίας-Ιράκ, μηδαμινές απωλειες αεροσκαφών),  στους απροστάτευτους κυπραίους οι οποιοί πανικόβλητοι θα ξεχυθούν στους δρόμους, για να πάνε που όμως; Στα ανύπαρκτα καταφύγια (που έσωσαν τους Σέρβους) ή στα βουνά που και μόνο από τις κυριακάτικες εκδρομουλες «μποτιλιαρίζονται»-ποσο μάλλον σε πόλεμο.

 

Τα F-16 θα κάνουν ωραία σκοποβολή και οι κύπριοι θα ψάχνουν κάποιον από την ανύπαρκτη πολιτική άμυνα να τους πει κάτι.

 

Η ΕΦ θα είναι υπό διάλυση αφού ελάχιστοι θα προστρέξουν όταν θα ξέρουν ότι οι γυναίκες τους, τα παιδιά τους, οι γέροι γονείς τους θα είναι στο έλεος των βομβαρδισμών. «Ετοιμαζε πόλεμο για να έχεις ειρήνη».

 

Η «ουδέτερη» Ελβετία υποχρεώνει τους πολιτες της να έχουν ΠΥΡΗΝΙΚΑ καταφύγια, απειλώντας με διωξεις όσους δεν συνετίζονται.

 

Οι κύπριοι δεν πτοούνται όμως,δίνουν φυλλάδια.

 

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ;Να κατανοήσουμε ότι το κυπριακό δεν ειναι συγκινησιακό θέμα για προσκαιρους συναισθηματισμούς αλλα πρόβλημα βιολογικής επιβίωσης.

 

Αν ποτέ γινει αυτη η κατανοησηè Μαζικότατες διαδηλώσεις χωρίς ημερομηνίες, παράλυση του κράτους χωρίς χρονικά ορια πχ με μπλόκα σε δρόμουςτης Κυπρου, καταλήψεις «επισημων»κτιρίων και την χρησιμοποιήση κάθε διαθέσιμου μέσου όπως προσφυγές στο ΕΔΑΔ(βλ. Υποθεση Λοιζίδου) με την ΑΠΑΙΤΗΣΗ να έχουμε λόγο στο μέλλον μας, να ξέρει και να νοιώθει ο κάθε «ηγετης»βλέποντας χιλιάδες κόσμου ότι θα έχει ΣΙΓΟΥΡΑ πολιτικό κόστος(όχι όπως με την κοροιδία των αρνιών με τους S-300 των $230.000.000!!που σκονίζουν στα κασόνια),ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ πολιτική πιεση δηλαδη για δημιουργία καταφυγίων ,πολιτικής άμυνας,διενεργεια δημοψηφίσματος για την λύση που θέλουμε εκτος φυσικά κι αν μας ικανοποιει η σημερινη κατασταση.

 

Οι υπολοιπες «πράξεις»«αγώνα» εκφράζουν το πανηγύρι-καρναβάλι όσων τις αποδεχονται.Ας οργανωθουμε μαζικα για ως ανωθεν Πράξεις αλλοιως ειμαστε υποκριτες. 

 

Το τι έκανα εγώ για την Κυπρο δεν έχει καμμια σημασία για την αληθεια των πιο πανω.

 

Οποιος, χωρίς παρωπίδες και φανατισμό κομματων-παρατάξεων, πραγματικά ενδιαφέρεται να μάθει ποιος είμαι(περα απο ένα ξερό σωρό γραμμάτων που δεν λεει τιποτα) για να με βρίσει ,να μου μιλησει ή για ότιδηποτε, απλώς ας ρωτήσει τους «παλιούς» των κυπριακών παρατάξεων    

 

ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΑΡΝΙΑ 2008

(ΜΕΡΟΣ Γ)

 

Τα πιο πάνω κείμενα γράφτηκαν όταν είχα συνειδητοποιήσει απόλυτα πλέον ότι οι σύγχρονοι κυπρέοι φοιτητές είχαν άλλες προτεραιότητες πλήρως ταυτοποιημένες  με την γενικότερη νοοτροπία των κυπρέων ιδιωτών (idiots) οι οποίοι ασχολούνται αποκλειστικά με την πάρτη τους και τον εαυτούλη τους οι οποίοι πράττουν ό,τι πράττουν για το θεαθήναι και μόνο.

 

Ευτραφείς και παχύδερμοι άνθρωποι παραζαλισμένοι από την τεχνητή προσωρινή τους ευμάρεια οι οποίοι λένε μόνο λογάκια του αέρα, τετριμμένες μαλακίες περί «αγώνα και πάλη και ελευθερία και δικαιοσύνη και μπλα μπλά μπλα μπλά  βλέπε 

 το κείμενο «ΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ και το κυπριακό φυτικό α-κίνημα»

Άνθρωποι που έχουν τρεις αγαπημένες επαναλαμβανόμενες λέξεις με δύο λέξεις bonus : ηνταπου να καμουμεν……μάνα μου; (bonus)   

 

Άνθρωποι που όταν τους δίδεται η ευκαιρία να κάνουν ΠΡΑΞΗ αυτά που διακηρύσσουν και λένε στον αέρα περί πρακτικής αντίστασης και πάλης ξαφνικά τους πιάνει μια βολική κουφαμάρα ……….

 

Τα πιο πάνω κείμενα διαμοιράστηκαν κατά εκατοντάδες πάνω στα τραπέζια, στις φοιτητικές λέσχες της Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του 2000 και το 2001 και η μόνη αντίδραση που υπήρξε από τους κυπρέους ήταν

 

«μα θώρε θώρε, έκαμεν μας ρεζίλι στους καλαμαράες»……………………..

 

Δυστυχώς 8 χρονιά μετά, τα κείμενα αυτά αποδεικνύονται και πάλι επίκαιρα, τόσο το πρώτο https://osr55.wordpress.com/2008/07/29/%ce%b7  

 

όσο και το δεύτερο με τον πόλεμο που διεξάγεται live on tv αυτή την στιγμή στη νότια Οσετία με χιλιάδες νεκρούς άμαχους και εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και όμως χωρίς να ιδρώνει το αυτάκι κανενός….. οι μεγάλες δυνάμεις άλλοτε κάνουν παιχνίδι εις βάρος των άμαχων σέρβων (νάτο και σία) και άλλοτε εις βάρος των άμαχων γεωργιανών (Ρωσία) και άλλοτε εις βάρος όποιου θεωρήσουν ότι δεν τους βολεύει

 

Αλλά δεν πρέπει να ανησυχούμε, αφού η στρατοκρατούμενη τουρκία είναι μια χώρα φιλειρηνική και πάντα ανοικτή σε διάλογο και έτσι κι άλλοιώς οι κυπρέοι ντιβέλοπερ  σίγουρα θα έχουν προνοήσει στις τρύπες να φτιάξουν καταφύγια για παν ενδεχόμενο……

 

 

 

2 Σχόλια

Filed under Κυπριακό

2 responses to “ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΑΡΝΙΑ 2000

 1. νασος

  τι ακριβως προτεινεις σαν λυση του κατεστημενου πια προβληματος? Διχοτομηση? σχεδιο Αναν..α?
  πολεμο για επανακτηση των εδαφων????
  διοτι ορθη η αγανακτηση αλλα χρειαζεται και αντιθετη αποψη τεκμηριωμενη.

  Μου αρέσει!

 2. η λύση που προτείνω είναι απλή, μαζική λαική αντίδραση ούτως ώστε να ξέρουν οι «ηγέτες» ότι πράγματι υπάρχει αντίδραση και ότι θα έχουν πραγματικό πολιτικό κόστος

  επίσης θα δοθεί και σαφέστατο μήνυμα και στον εξω κόσμο σε αντίθεση με το τι έγινε το 2004

  τίποτε δεν δίδεται από τα «πάνω» δηλαδή τους επαγγελματίες «πολιτικάντηδες» αλλά μόνο κερδίζεται από τα «κάτω»

  αυτά τα περί πολέμου και λοιπά είναι ψευδεπίγραφα και λέγονται εκ του πονηρού

  όπως λέμε δηλαδή ή καραλαμνλής ή τανκ;

  δεν τίθεται όμως έτσι το ζήτημα….. δεν είναι ή πόλεμος ή σχεδιο ανάν 5 το οποίο κατά την τεκμηριωμένη γνώμη μου ήταν η καταστροφή για όλους τους Κυπρίους ανεξαιρετως

  η τουρκία μέχρι το 1999 έλεγε ότι το κυπριακό λύθηκε το 74 και απλά δεν συζητούσε…

  τι άλλαξε όμως; το ελσίνκι, όπου συμφωνήθηκε ότι η κυπρος θα ενταχθεί στην ΕΕ χωρίς να είναι απαραίτητη η προηγούμενη λύση του κυπριακού (όπως και έγινε)

  αυτό ανέτρεψε τους σχεδιασμούς της τουρκίας η οποία επιθυμει διακαώς τα ευρώπουλα της ΕΕ και επίσης την στρατηγική σημασία που έχει για αυτήν να συμμετέχει στις λήψεις αποφάσεων της ΕΕ

  έτσι άρχισε το γνωστό παιχνίδι με τον χάνι τον ντε σότο και την παρέα του

  οι διαπραγματευτές μας θεωρούσαν ότι οι κυπραίοι επειδή είναι πράγματι αρνιά θα δεχτούν ό,τι λύση θα τους προέτειναν και έτσι μας έφεραν το σχέδιο χάνι που σαν πρώτιστο σκοπό είχε την εξασφάλιση των νατοικών συμφερόντων και των βρεττανικών βάσεων

  οι πλείστοι κυπραίοι οι οποίοι δεν είχαν ιδέα για τις πρόνοιες του σχεδίου αυτού ψήφισαν ελαφρά τη καρδία είτε ναι είτε όχι

  η μεγάλη πλειοψηφία αυτών που ψήφισαν ναι, θα ψήφιζαν ναι ό,τι και να τους έδιναν να ψηφίσουν για να τελειώνουμε…… το ίδιο συνέβηκε και με τους όχι, ψήφισαν ελαφρά τη καρδία όχι χωρίς να έχουν ιδέα για ποιο λόγο

  το πόσο επιπόλαια ψήφισαν οι κυπραίοι φαίνεται και από το γεγονός ότι ο συναγερμός βγήκε πρώτο κόμμα δύο μήνες μετά το δημοψηφισμα στις ευρωεκλογές

  άρα ο αναστασιάδης και η παρέα του δεν πήραν κανένα «μήνυμα» και φυσικά δεν είχαν κανένα απολύτως πολιτικό κόστος από τους ψηφοφόρους τους, τους οποίους θεωρούν ότι τους έχουν στο τσεπάκι τους, στο μαντρί σαν γίδια……..

  οι κυπριοι είναι στην πλειοψηφία τους απολίτικα όντα και ψηφίζουν οπαδικά δηλαδή αποελ-ομόνοια

  έτσι ψήφισαν και τον ιουνιο του 2004 «για να μεν ηφκούν οι κομουνιστές»

  για να πολεμήσεις πρέπει να δεις τον κίνδυνο……

  και αυτή την στιγμή οι ζαλισμένοι ευτραφείς κύπριοι όπως αναλύω 8 χρόνια πριν δεν αντιλαμβάνονται κανένα κίνδυνο και έτσι δεν αντιδρούν

  ως εκ τούτου εφόσον θέλεις την τεκμηριωμένη μου άποψη, αυτή είναι μόνο μια για όλα τα πολιτικά θέματα

  μαζική λαική αντίδραση, κανένας άλλος τρόπος δεν υπάρχει…….

  στο κάτω κάτω αν ο μακάριος δεν αποδεχόταν εξ αρχής το εκτρωματικό ρατσιστικό σύνταγμα του 60 το οποίο είναι το μόνο σύνταγμα παγκοσμίως που δεν αναφέρεται σε λαό και πολίτες αλλά σε έλληνες και τούρκους (οι μαρωνιτες, αρμένιο, λατίνοι που πάνε δηλαδή;)

  ίσως τα πραγματα να ήταν διαφορετικά σήμερα……..

  αν υπήρχε και τότε λαική αντίδραση και όχι προσωπολατρείά ίσως να είχαμε καλύτερα αποτελεσματα…..

  σήμερα δεν υπαρχει άλλοθι για ανωριμότητα και μη πληροφόρηση του λαού, με τόση τεχνολογία

  οπότε αν δεν υπάρξει λαική αντίδραση σε ό,τι θα του σερβίρουν τότε καλά να πάθουν οι κυπραίοι ό,τι πάθουν

  στο κάτω κάτω ο απλός ανθρωπος θα πληρώσει τις συνέπειες, τα λαμόγια πολιτικάντηδες μια χάρά θα την έχουν ό,τι και να γίνει ακριβώς όπως έγινε το 74 και εντεύθεν

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s