Κυπριακό: το μεγάλο πανηγύρι του πολιτικάντη ή άλλως η κολυμβήθρα του Σιλωάμ του

Το κυπριακό όπως είπαμε είναι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ στην οποία ξεπλένουν την μιζέρια του τίποτα τους, οι λογής λογής κενοί άνθρωποι είτε είναι πολιτικάντηδες, είτε είναι «δημοσιογράφοι» και διάφοροι άλλοι με φουλ τάιμ «πατριωτική» απασχόληση επ΄αυτού…….

Ακριβώς όπως πολύ εύστοχα αναδεικνύει αυτού του είδους τους ανθρώπους του τίποτα ο Καβάφης στο «Περιμένοντας τους βαρβάρους» οι οποίοι ήταν και αυτοί μια κάποια λύσις, έτσι ακριβώς και οι λογής λογής πολυπρόβεβλημένοι κενοί άνθρωποι φοβούνται και τρέμουν την στιγμή που δεν θα έχουν το «κυπριακό» για να καλύπτουν την μιζέρια του τίποτα τους.   

«Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς κυπριακό» θα λένε με λυγμούς και κλάματα……. «πως θα δικαιολογούμε πλεόν την ανούσια μας ύπαρξη σε αυτή την γη;»

 

Η αλήθεια είναι ότι οι πλείστοι πολιτικάντηδες οφείλουν την ύπαρξη τους στο κυπριακό, μια ματιά άλλωστε να ρίξεις στα λεγόμενα «μεγάλα» κόμματα είναι γεγονός ηλίου φαεινότερο…..

 

Πρώτος διδάξας ο  Μακάριος, ο οποίος οφείλει τον τίτλο του εθνάρχη στο κυπριακό και ακολούθως έχουμε τους διάφορους παρατρεχάμενους του οι οποίοι και αυτοί με την σειρά τους, μετά το θάνατο του ίδρυσαν τα δικά τους προσωπολατρικά-προσωποπαγή κόμματα τους με μόνο λόγο το «κυπριακό» χωρίς κανένα κοινωνικό-οικονομικό-ιδεολογικό περιεχόμενο.

 

Ο Σπύρος Κυπριανού, πολιτικό παιδί του μακαρίου και βέρος «μακαριακός» ίδρυσε το ΔΗΚΟ όπου στέγασε τους «μακαριακούς» ότι και να σημαίνει αυτό, χωρίς κανένα κοινωνικο-οικονομικό-ιδεολογικό αίτημα αλλά αποκλειστικά για να στεγάσει τις προσωπικές φιλοδοξίες του ιδρυτή του με πρώτιστο σύνθημα την «λύση του κυπριακού»

 

Ο Γλαύκος Κληρίδης πολιτικό παιδί του μακαρίου, «μακαριακός» και αυτός αλλά παίζοντας το παιχνίδι του αντίπαλου δέους στέγασε τους λεγόμενους «γριβικούς» ότι και να σημαίνει αυτό, για να έχει δύναμη το κόμμα του ΔΗΣΥ το οποίο είναι το ένα και το αυτό με το αδελφάκι του ΔΗΚΟ,

Ο ΔΗΣΥ χωρίς να έχει κανένα  κοινωνικο-οικονομικό-ιδεολογικό αίτημα  έγινε για να στεγάσει τις προσωπικές φιλοδοξίες του ιδρυτή του  με πρώτιστο σύνθημα την «λύση του κυπριακού»

 

Ο Βάσος Λυσαρίδης επίσης πολιτικό παιδί του μακάριου και προσωπικός του γιατρός ίδρυσε το δικο του κόμμα την ΕΔΕΚ το οποίο τύποις έχει και καλά σοσιαλιστικό περιτύλιγμα και τίτλο, εξού και το Σ.Κ. αλλά επί της ουσίας έγινε και αυτό για να στεγάσει τις προσωπικές φιλοδοξίες του ιδρυτή του  με πρώτιστο σύνθημα την «λύση του κυπριακού» και μετά για την σοσιαλιστική επανάσταση βλέπουμε….

 

Το ΑΚΕΛ προυπήρξε του μακάριου αλλά είδαμε πως αυτό το λεγόμενο «αριστερό» κόμμα καπηλεύτηκε επανειλημμένως τον μακάριο με τον χριστόφια και τους άλλους «συντρόφους» να φοράνε στα κοστουμάκια τους αυτοκόλλητα με το πρόσωπο του μακάριου πάνω μήπως και αρπάξουμε τους ψήφους του «όπου φυσήσει ο άνεμος» (μια με το ακελ και μια με τον δησυ) «μακαριακού» ΔΗΚΟ. Το λεγόμενο «αριστερό» «κομουνιστικό»(χαχαχαχαχα εδώ φιρνόμεθα) ακελ άλλωστε κι αυτό υπάρχει μόνο για το κυπριακό με πρώτιστο σύνθημα του τη λύση του κυπριακού και όσο για την σοσιολαστική επανάσταση βλέπουμε….

 

Ειδικά τα τρία πρώτα προσωποπαγή ιδεολογικά κενά «μακαριακά» κόμματα εδώ και 30 χρόνια εναλλάσσονται συνεργαζόμενα στην εξουσία με πρώτιστο τους σύνθημα όπως πάντα το «κυπριακό».

 

Οι πλείστοι πολιτικάντηδες (99%)της Κύπρου οφείλουν την «πολιτική» τους ύπαρξη στο κυπριακό και μόνο…………..

 

Οι πλείστοι πολιτικάντηδες της Κύπρου δεν έχουν απολύτως καμιά ιδεολογική πολιτική κοινωνική πρόταση η οποία θα έχει σαν μόνο στόχο την βελτίωση της ποιότητα της ζωής του απλού ανθρώπου.

 

Το πλέον τραγικό το οποίο και φανερώνει την μιζέρια του τίποτα αυτών των θλιβερών πολιτικάντηδων οι οποίοι οφείλουν την ύπαρξη τους μόνο στο κυπριακό,

 

είναι ότι στα 30 τόσα χρόνια που υπάρχει στο τραπέζι η πρόταση για «ομοσπονδιοποίηση» της Κύπρου την οποία έχουν αποδεκτεί όλα ανεξαιρέτως τα 3 «μακαριακά» κόμματα και το ακελ,

 

αυτοί οι πολιτικάντηδες οι οποίοι ασχολούνται φουλ τάιμ ΜΟΝΟ με το κυπριακό δεν έχουν καταφέρει να εξηγήσουν στον απλό πολίτη που τους ψηφίζει τι ακριβώς είναι αυτό που προτείνουμε για την Κύπρο!!!

 

Το 2004, 30 χρόνια μετά την εισβολή, στην σημαντικότερη στιγμή της σύγχρονης ιστορία της Κύπρου, η συντριπτικότατη πλειοψηφία του συνόλου του κόσμου είτε ψήφισε «όχι» είτε «ναι» στο δημοψήφισμα αγνοούσε ΠΑΝΤΕΛΩΣ τι είναι η ομοσπονδία και εννοείται τι είναι η διζωνική και δικοινοτική ομοσπονδία η οποία είχε ήδη αποτυπωθεί ξεκάθαρα από το 1992 στην δέσμη ιδεών Γκάλι!!!!  

 

Δηλαδή, αυτοί οι αποιδεολογικοποιημένοι πολιτικάντηδες οι οποίοι τάχατες ασχολούνται μόνο με το κυπριακό για το καλο μας, δεν έχουν καταφέρει ούτε καν το ελάχιστο που θα έπρεπε να έχουν πετύχει, την απλή, γενικά ομιλούντες αποτύπωση της έννοιας της ομοσπονδίας.  

 

Και όμως…………………… και όμως ο κόσμος που είναι ευφησυχασμένος την πρόσκαιρη τεχνητή του ευμάρεια συνεχίζει να τους στηρίζει με μόνο του στοχο την πάρτη του , να βγάλει τους «δικούς» του που θα «κανονίσει» την μη προσοντούχα ανάξια κόρη μου, γιο μου, γαμπρό μου , νύφη μου κλπ στο βασίλειο της αναξιοκρατίας με μόνο προσόν την κομματική ταυτότητα και το αποελ-ομόνοια…………  

 

Φυσικά θα μου πείτε «και τι να κάνουμε; Αφού αυτούς έχουμε αυτούς ψηφίζουμε» σωστό κι αυτό….. άλλωστε ο καθένας έχει ό,τι του αξίζει!!!

 

Τι προτείνω; Αρχικά αυτή την απλή διαπίστωση και όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους!

 

Η πράξη προυποθέτει σκέψη πρώτα………. μπορείς να πολεμήσεις μόνο αφού δεις τον κίνδυνο!

 

Μόνο όταν αντιληφθεί ο κόσμος ότι η πραγματική εξουσία είναι οι σύγχρονοι φεουδάρχες https://osr55.wordpress.com/2008/06/10/

και οι λεφτάδες που κατέχουν την κύπρο κινόντας τα ηνία των μαριονετών-πολιτικάντηδων τους για να βγάλουν ακόμα περισσότερα λεφτά αφαιμάζοντας και εξουθενώνοντας οικονομικά τον απλό άνθρωπο θα μπορεί να κάνει άλλες επιλογές……….

 

Οι πολιτικάντηδες είναι εκεί για να βάζουν στην οικιστική ζώνη τη γη που αγόρασε ο λεπτός από τους απλους ανθρώπους για ένα κομάτι ψωμί αφού πριν που το είχαν οι απλοί άνθρωποι δεν ήταν στην οικιστική

 

Οι πολιτικάντηδες είναι εκεί για να εγκαινιάζουν το ΙΚΕΑ που κτίστηκε παράνομα αλλά σικκιμέ αφού εν ο σιακόλας που το έκτισεν, τι να του πούμεν εμείς οι φτωshοί; Είμαστε απλοί πολιτικοί… να του πούμεν jαι τίποτε jαι να μην μας ξαναδώσει χορηγίες…..οι σιόρ, παρέτα…..

 

Οι πολιτικάντηδες είναι εκεί για να λένε ότι το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο όταν πέφτουν τα αεροπλάνα,  όταν πέφτει η στέγη του δημοτικού θεάτρου………φιάσκο με αφθώδη πυρετό για να τους φάνε τα χωράφια κλπ κλπ τα είπαμε επανειλημμένως………………..

 

Μεγάλη συνάντηση σήμερα του Γριστόφκια με τον ταλάτ…………….. για το κυπριακό φυσικά…………..

 

Η μεγάλη τιμωρία για την απραξία των κυπρέων και την πλήρη απολιτικοποίηση τους επί όλων των θεμάτων θα είναι μια «κακή» λύση στο κυπριακό…………….

 

Εφόσον παραμένει απλά θεατής χειροκροτητής δίνοντας λευκές επιταγές στους «ταγούς» του, τράγους του, σπέρνει την ίδια του την κατρακύλα στο βούρκο και στο βόθρο και θα θερίσει ό,τι υπάρχει εκεί μέσα……….

 

Κάτι όμως  που πρέπει να γίνει αντιληπτό είναι ότι, ό,τι και να γίνει στο «κυπριακό» οι φεουδάρχες και οι αυλοκόλακες της εξουσίας διαχρονικά θα είναι οι μόνοι κερδισμένοι…. Τίποτα απολύτως δεν γίνεται για τον απλό άνθρωπο….

 

Άλλωστε, τον καιρό των οθωμανών οι κοτσαμπάσηδες φεουδάρχες και οι τσιφλικάδες υπήρχαν και τότε όπως τώρα, όπως και τον καιρο των εγγλέζων όπως και τώρα με τους λίγους φεουδάρχες να επιβιώνουν πλουτίζοντας σε κάθε καθεστώς γλύφοντας και προσεταιρίζομενοι την εκάστοτε εξουσία…. μέχρι που σήμερα έγιναν οι ίδιοι εξουσία που έχουν τους πολιτικάντηδες να τους γλύφουν……….

 

Στο τέλος της ημέρας, είτε με «λύση» στο κυπριακό είτε χωρίς,  ο απλός άνθρωπος αν δεν αντιδράσει στους εξουσιαστές φεουδάρχες του, θα συνεχίσει να επιβιώνει καταχρεωμένος για μια ολόκληρη ζωή στους κλέφτες των επιτοκίων, στριμωγμένος ο ένας πάνω στον άλλο στις τρύπες των δύο δωματίων που του πουλάν για «σπίτια» οι φεουδάρχες ενώ αυτοί θα συνεχίσουν να ζουν στις βιλάρες τους με τις αυλάρες τους και τις πισινάρες τους….

 

Το κυπριακό είναι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τους πολιτικάντηδες….. ας φροντίσουμε να την κρατάμε γεμάτη με φτύσιμο…..

 

3 Σχόλια

Filed under Κυπριακό

3 responses to “Κυπριακό: το μεγάλο πανηγύρι του πολιτικάντη ή άλλως η κολυμβήθρα του Σιλωάμ του

 1. Όντως, ακόμη και πολιτικοί με δυνατότητες (1%) αναλώνονται στο κυπριακό και μόνο, και το 99% των μη-πολιτικών πολιτών είναι εντελώς α-πολιτικοί. Και για τους πολιτικούς, όποτε τους φκάλεις τα άπλυτα τους στη φόρα, αθυμούνται την προσφορά τους προς την πατρίδα και σούζουν τα σιέρκα τους. Και οι α-πολιτικοί με τα συνθήματα στη μάππα σούζουν τα σιέρκα τους.

  Ο κάθε τόπος έχει τους ηγέτες που του αξίζει…Sad but true!

  Μου αρέσει!

 2. osr55

  συμφωνούμε απόλυτα και στο θέμα του τύπου με τα μαύρα και τα γένια ο οποίος ανέκαθεν ήταν ο μέγας φεουδάρχης…….

  το θέμα αγαπητή ασυγχώρητη είναι να μην θεωρήσουμε και εμείς στο μέλλον τους εαυτούς μας ασυγχώρητους που όταν έπρεπε να πράξουμε κάτι δεν κάναμε τίποτα και αφήσαμε όλα αυτά τα στραβά κι ανάποδα να διαιωνίζονται!

  ο κάθε τόπος έχει τους ηγέτες που του αξίζει! συμφωνώ και επαυξάνω…… από «ηγετίσκους» καρικατούρες χορτάσαμε σ΄αυτό τον τόπο

  η αλλαγή πρέπει να γίνει πρώτα στα μυαλά και στις σκέψεις μας

  άλλωστε πρέπει να δεις, να συνειδητοποιήσεις τον κίνδυνο για να μπορέσεις να «πολεμήσεις» να πράξεις εναντίον του

  η αλλαγή δεν θα προέλθει από κανέναν «ηγέτη» αλλά από οργανωμένους σκεπτόμενους ανθρώπους που πράττουν……… είπαμε ο νόμος (των ισχυρών) είναι σαν τον ιστό της αράχνης που παγιδεύει μόνο τα μικρά εντομάκια και τα μεγάλα τον ξεσκίζουν και τον διαπερνούν
  https://osr55.wordpress.com/2008/09/05/

  τι γίνεται όμως όταν τα «μικρά» εντομάκια ενωθούν και μεγαλώσουν;

  δεν πρέπει να μένουμε μόνο στις διαπιστώσεις αλλά πρέπει να περάσουμε και στις πράξεις => συσπείρωση «μικρών» εντόμων 😉 οργάνωση και πράξη

  οι παλαιοί φεουδάρχες όπως τον τύπο με τα μαύρα και τα γένια, οι περί αυτού αυλοκόλακες του που βρίσκονται σε όλες τις βαθμίδες του βασίλειου της αναξιοκρατίας και οι νεοφεουδάρχες έχουν προ πολλού αφηνιάσει και τα θέλουν όλα

  ας μπει επιτέλους ένας φραγμός….

  Μου αρέσει!

 3. Μόνο ένα αααχχ.. μεγάλο εν να βγάλω προς το παρόν. Διάβασε το νέο μου ποστ αν θες να πιάσεις συναίσθημα..
  Θα αλλάξω το ασυγχώρητη σε «μικρό μυρμηγκάκι» 😛

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s